icon

Plánovanie tehotenstva - neistota

glamorous55
18. nov 2016

Už asi rok cítim, že je "ten správny čas". S touto myšlienkou však prichádzajú ďalšie otázky a strach. Neviem, či som (a či niekedy budem) na 100% pripravená ísť do toho. A ako sa mám najlepšie pripraviť na materstvo? Ktoré doplnky sú tie najlepšie? Bojím sa, že to nezvládnem. Je tu ešte niekto, kto rieši podobné otázky, ale aj napriek tomu je odhodlaný ísť od najbližšieho mesiaca do toho?

Strana
z2
tosaneda
19. nov 2016

@evittam rozumiem čo tým chceš povedať.. 🙂 tak keby sme nemali kde bývať (teda nemali vlastné) tak nad dieťaťom ani neuvažujem.. napríklad.. snažíme sa mať všetko zabezpečené tak aby aj v prípade "nečakaných udalostí" sme dokázali prežiť.. ale skôr je to u mňa to, že pre mňa je aj tragédia keby sa mi pokazil vysávač a ja chcem/potrebujem vysávať.. 😀 aj keď ho dokážem ľahko nahradiť v podstate.. ale už čím som staršia tak sa inak dívam na takéto veci.. už nie ako na tragédiu.. ale zas to beriem tak, že dieťa nie je len teraz na chvíľu.. ale je to zodpovednosť na celý život.. preto aj musím popremýšľať čo a ako ďalej aby som ho mohla živiť aj o 10 či 15 rokov.. mám síce šikovného manžela čo viem, že by ma nikdy nenechal v štichu ale je tu stále ale.. musím sa aj ja vedieť postarať o dieťa aj finančne.. dieťa to nie je len radosť ale hlavne aj starosť..

evittam
19. nov 2016

@tosaneda No, ale veď to čo píšeš je normálne. Ale nie to riešiť - ako sa mám pripraviť na tehotenstvo a materstvo a ešte ani neviem či dieťa chcem - o tom píšem. Ale už som si tu na MK zvykla na "prepišťané" osoby, ktoré veria každej kravine a riešia aj to, že si prdli skôr ako to čakali - bohužiaľ inak sa mi napísať nedá - lebo fakt to tu tak je - väčšinou jedna väčšia absurdita ako druhá, že si skôr aj myslíš, že si niekto robí srandu. 😉

tosaneda
19. nov 2016

@evittam 😀 😀 😀 hej, hej.. presne viem čo myslíš.. 😀 😀 😀 a tak to zas nie... to ja nie som ten typ.. ja hľadám doktora keď je len skutočný problém.. na čo skôr riešiť a stresovať sa.. aj keď na preventívky si potrpím.. napr.. ale to by si mal každí komu na sebe záleží.. no ale to čo som napísala teraz posledne by si neverila, že je to normálne.. poznám aj také žienky, ktoré vhupnú do tehotenstva s chlapom ktorého poriadne ani nepoznajú v nejakej tej snahe sa zabezpečiť.. a nakoniec zistia, že im to spolu nefunguje čo je ten lepší prípad, že chlap sa aspoň zaujíma o dieťa.. v opačnom prípade je to úplne celé zle.. a však nie je tu ani na MK toho málo, že si narobia deti, otec sa nezaujíma nemajú z čoho žiť atď.. ako mrzí ma to keď niektorá natrafí na fakt somára, ale v prvom rade si treba uvedomiť, že síce sú na dieťa vždy dvaja ale väčšinou je potom tá žena, ktorá ťahá za kratší koniec.. žiaľ.. 🙄 😖

glamorous55
autor
19. nov 2016

Baby, dakujem za Vase nazory.. budem musiet prekonat strach a riesit veci az ked pridu (ak vobec pridu). A hlavne si to cele vychutnat a nemysiet negativne. Aj ked samozrejme zle veci sa deju a samozrejme chceme mat zdrave deti a nesposobit viac bolesti. Uz tak je ho na svete dost. Nechystate sa otehotniet niektora tiez od najblizsej moznej prilezitosti???? Ze by sme prekonavali strach spolu???

emilia25
19. nov 2016

Ja baby neviem ked citam niektore komenty pretoze pre mna je najdolezitejsie zdravie a prave za to dakujem a prosim bohu keby zdravie nieje tazko sa niekto kto si mysli ze musi byt taky a hentaky aby sa akoze sam dokazal o dieta postarat.nie ked je zdravie je vsetko nie prachy nie byvanie vlastne a atd tieto materialne veci vam mozu byt na prd ked pride vazna choroba a doma male deti dokonca aj muz ci zena budu viac pomahat tomu druhemu ci dovoz k doktorke na to ocr vela takych moze prist o pracu aj ten druhy a uz kecy toho su vo vzduchu.ale ano kazdy by mal mat odlozene aspon nejaku rezervu na pol roka keby clocek prisiel o pracu.ale za mna ja prosim len o zdravie a ked je tak je vsetko.

tosaneda
19. nov 2016

@emilia25 ..ja som pisala, ze snazime sa zabezpecit vsetko tak aby ak by nahodou nieco, tak viem ze neprideme o strechu nad hlavou..taktiez ze nezanedbavam preventivky, ale neutekam s kazdou blbostou k doktorovi..iba ked uz si fakt neviem rady...samozrejme vzdy sa moze stat nieco neocakavane..zial vyskytlo sa to aj v mojej rodine, ze som si v tej chvili povedala, ze prachy nie su vsetko a dodnes si to myslim..ze su aj dolezitejsie veci..ale zial za vatikansku menu si nekupis ani lieky v lekarni ani dietatu bezaplatis skolsky vylet atd...Preto si myslim, ze ked niekto pristupuje k rodicovstvu naozaj zodpovedne a nie stylom nejako bolo nejako bude a spravim si 4 deti, tak pre mna takto cesta nevedie...

emilia25
19. nov 2016

@tosaneda tiez sa neriadim heslom nejak bolo a bude ale bez toho zdravia proste nebude nic a ja mam 4 deti.a ked je zdravie a zdrave ruky nohy a hlava tak je vsetko proste a dokazu sa plnit aj tie najvecsie sny co clovek ma tu.ale bez zdravia to nepojde.neviem si predstavit ako by muz chodil do roboty keby som bola chora a potrebovala aby ma vozil po vysetreniach a tak a tak isto opacne.a to uz sa potom clovek ci chce ci nechce dostava do bludneho hnusneho kruhu.ano tu chvilu kym sa rezerva neminie bude dobre ale co potom.pretoto je pre mna zdravie moje a mojej rodiny ako prva hodnota.

lilyianka
19. nov 2016

@glamorous55 nic neplanuj...proste to nechaj plynut.....my sme sa s manzelom pred 2r zhodli ze prave vtedy bol ten spravny cas mat dieta....teraz je teda o 2r viac a dieta stale nemame....pritom je to to jedine co nam chyba....keby sme to vedeli mozno by sme skusili skor.....ak dieťa chcete obaja tak chodte do toho...nokde nie je predsa pisane ze sa podari hned,aj ked by to bol ten lepsi pripad....chcem tym len tolko povedať ze mozte dopadnut ako my...a co my by sme za dieta dali 😉

tosaneda
19. nov 2016

@emilia25 tak to je krasne, ze mate 4 deti a zvladate to..aj u mna je zdravie prvorade..nemas zdravie nemas v podstate nic..je to obrovska pravda..je stradne ostat odkazany na niekoho..ci uz financne ci fyzicky..ale vies ja to beriem aj z tej stranky, ze sice mam blizko rodicov ci svokrovcov, ale viac menej som odkazana sama na seba, kedze manzel pracuje v zahranici..spoliehat sa na druhych extra nemozem kedze vsetci v praci kazdi ma svoje povinnosti, ale keby bolo velmi zle mam sa kam nastastie obratit..A v prvom rade sa budem musiet ja vediet postarat o dieta a nie spoliehat sa ze necham manzelovi napr..ked takmer nikdy nie je doma..ale ma pracu co ho naplna a bavi.. prevazne jeho vyplata je to co nas zivy..takze materska by ostala len na mne..a viac menej na mojej "hlave" by bolo vsetko..musim byt hlavne ja na to pripravena..

emilia25
19. nov 2016

@tosaneda u nas to funguje proste tak ze sme rodicia obaja.muz by ma vzdy dokazal bez problemov zastat.kupili sme si dom pri 3 detoch a tiez takto behal 7 rokov po svete.ale ako sme kupili dom je zamestnany v meste robi na smeny takze lekarov kontroly ale aj necakane pohotovosti riesime spolu.tiez preraba ked ma volno dom to by tiez robit nemohol keby bol vo svete a pride raz za cas domov aby bol s nami a oddychol si.dokaze navarit urobit ulohy s prvorodenym chodime spolu do skolky s 2 dalsimi.dokaze nakrmit prebalit princeznu nasu vytuzenu.a dokonca robime nakupi muzovemu bratovy ktory ma 45 rokov dlhe roky sme ho zivili a teraz opet.takze da sa vsetko ked clovek chce.ale mam este obrovsku vyhodu ze mam pri sebe svokru ktora byva s nami.tak ci nakupy lekarov vybavovacky nemusime mat vzdy deti pri sebe.

glamorous55
autor
19. nov 2016

@lilyianka To je mi velmi luto. Vzdy mi je smutno z toho ako pary, ktore strasne tuzia po dietatku nemaju to stastie a niektore zeny, ktorym bolo dopriate si toho nevazia. Ale to je uz ina tema. Neviem kolko mas rokov a ci je tam zdravotny problem, ale snad vsetko dobre dopadne 😉

martinka13
19. nov 2016

Ja som si dokonca ani nebola na 100% istá správnym časom. Bála som sa, že stratím slobodu a bezstarostný život. Vedela som ale, že deti chcem tak sme do toho šli. V 29 sa nám narodil syn, dcéra až o 6 rokov neskôr. Medzitým jeden nevydarený pokus ☹. Nikdy som sa necítila dostatočne pripravená, ale život bez tých dvoch zázrakov si už neviem predstaviť. Smelo do toho 🙂

lilyianka
20. nov 2016

@glamorous55 dakujem,samozrejme sa to snazime riesit inou cestou,tak dufame,ze sa podari ☺

Strana
z2