Po dvoch potratoch
Ahojte,
chcem sa spýtať, či sa tu najdú maminky,ktoré v pohode otehotneli a bábo donosili po dvoch potratoch...
máme doma 4ročného syna, normálne tehotenstvo...začali sme plánovať druhé bábo, len som mala spontanny potrat v 7tyždní minulý rok v auguste následne urobený kyret . v decembri som potratila opäť a zase kyret v 7týždni. Vyšetrenia ako genetika, hematologia, endokrinologia mám spravené, nikde nič nenašli...dôvod prečo sa to stalo..nevedia...Lekár sa vyjadril, že prvýkrát to bola náhoda, druhý krat skoro...maternica nebola pripravená...to som otehotnela po prvom menzese od kyretu...
a teraz by sme opäť chceli, je to 10mesiacov od posledného kyretu...bije sa vomne strach,...ale aj túžba po bábetku....
Ako keby som citala o sebe. V 11/2013 som porodila zdravu dceru. V 11/2014 som potratila v 8tt, prestalo bit srdiecko, vraj nahoda. V 3/2014 som potratila znova, vraj som otehotnela skoro.... tento mesiac som porodila zdravu dcerku ☺ Vies co bolo medzi tym? Zakladna hematologia aj genetika uplne v poriadku. Nastastie mi urobili aj rozsirenu hematologiu a zistili lepivost krvnych dosticiek. Dava sa na to anopyrin, ja som ho uzivava vo forme aspirinu protect az do 36tt, potom mi dali fraxiparin. Daj sa otestovat na dosticky (trombocyty)
@kajuska09 ja ich viem donosit,len by mimo mojho tela nedokazali prezit. Nechcem to viac skusat,to posledne dievcatko som odrodila sama na posteli,takze som ho videla. Nikdy na to nezabudnem a uz to viac nechcem zazit. Lekari nepovedia nic na rovinu,sami nevedia.ale vyzera to tak,ze my s manzelom nemozeme mat dievca.
Jaj baby 😔 ja mam dve deti s prvym muzom...... a teraz mam druheho muza a mame za sebou 4 potraty, posledne boli dvojicky..... uz neviem co mam robit, vysetrenia porobene a problemy podchytene a stale to iste 😢😢😢😢 nechapem....
@lan ahoj ako keby som citala svoj pripad mam 5r.synceka tehu uplne paradne potom ked mal 4r.sme chceli druhe zial dva potraty vzdy do 12tt tiez hnev plac lutost tak som absolvovala vsetky vysetrenia hematologia ok vsetko ok ako nahle som otehotnela znova treti krat dr gynda okamzite nasadila duphaston ten som brala az do 21tt a nasadila mi preventivne injekcie fraxiparin a tie som davala kazdy den az do sestonedelia a cuduj sa svetu mam doma 3mes.miminko dr.mi povrdala ze ked sa nezisti pricina vzdy sa dava ten fraxiparin na riedenie krvicky mala davka uvidis fakt si,to daj predpisat a budes stastna podari sa to povedala mi ze keby som,potratila aj napriek tomu nemam sa bat lebo potratila by som,nezdravy plod ze vtedy telo zareaguje a by to zas vypudilo ale pokial je babo,ok vynosis napis ako si,dopadla
@kajuska09 po dvoch zistili trombofilne stavy, treti som pichala clexane a zase MA a potom zistili aj celiakiu. Teraz stvrty som pichala clexane brala duphaston a mala bezlekovu dietu a zase MA a vzdy v 7tt prestane babatko zit, najprv potvrdia srdiecko a to vydrzi max tyzden.... potom babatko zomrie....
@badimeria dakujem velmi pekne, mam otázku len, keĎ si zistila že si tretíkrát tehotná, kedy si išla k lekárke? od kolkateho tyždna si cca brala duphaston a fraxiparin?
Mne povedal lekár, že mi preventívne tiež da fraxiparin aj duphaston...tak som aj rada na jednej strane....ale povedal, že na k nemu mám prísť až keĎ mi bude týždeň až desať dní meškať, aby sme už niečo videli na ultrazvuku..neni to neskoro?
@charity jasne, je to otec prvého dietata a aj prve sa zadarilo hned na prvýkrát, aj dva potraty čo som mala sa zadarili hned.
a bola som aj na hematologii, a tam mi zistili : homocysteine : 9,00 a mutaici MTHFR C677T a MTHFR1298AC mutacia negat. Tak doktor chce pre istotu nasadit fraxiparin
@lan ahojky ja som si sledovala ovulaciu ovu testami cize ja som presne vedela kedy sa co udialo a dva dni cca pred menstruaciou alebo v den menstruacie som siurobila tehotensky test a ked mi potvrdil tehu hned som si nasadila vsetko lebo.na sone este nic nevidela az ked mi meskala 14dni vtedy uz videla cim skor das tym lepsie
@lan Ja som po 2 potratoch. Jeden v 18tt a druhy v 7tt.Po druhom Dr.hned nasadila kys.listovu a anopyrin. Na hema zistili trombofilne stavy. kyrety som nepotrebovala,telo sa vycistilo vzdy same. Vzdy sme skusali az po 3 cykloch,aby sa maternica zregenerovala. Teraz som tehu,pred ocakavanou MS som 3dni vopred robila test. vysiel pozitivny,hned najblizsi den som nabehla ku Dr. Ta predpisala duphaston a hned papier na hema. nastastie ma zobrali hned o 2 dni,takze od 4tt picham Clexan,brala som Duphaston,kys.listovu. Teraz som 25tt,stale picham Clexan,vkladam utrogestan,a beriem magnerot,zelezo a kys.listovu. A stale sa bojim,aby bolo vsetko v poriadku a ratam kazdy den. Drzim ti palceky.
@martinaj hmm... možno ste si s týmto novým partnerom nesadli....odporúčam potom ešte absolvovať imunológie. My sme tak boli v Prahe po mojich troch MA. A tam mi kázali brať Prednison plus Anopyrin. Vďaka nim som potom na 4.krat donosila.... piate tehu sme skúsili bez liekov a zas zle....a toto šieste opäť Prednison a Anopyrin....a o pár dní idem rodiť.
@martinaj skús sa spýtať svojho gyndu na ten Prednison. Mne vážne pomohol...v treťom tehu som si pichala preventívne injekcie, ale nepomohlo. Až ten Prednison zabral....je to hnusný liek, ale neberie sa veľká dávka...a ak má pomôcť. Môj gyndos tomu lieku neveril, ale tak matematika nepustí. 3 krát to nevyšlo, potom s liekom áno. Potom zas nie a teraz opäť áno
Veľmi držím palce a určite sa nevzdávajte.
@lan anopyrin sa dava aj na predpis aj volnopredajne. Ja som ho kupovala pod nazvom aspirin protect 100mg. Berie sa 1 tabletka raz za 24hodin. Mne vzdy po potrate povedali, ze bol plod asi neschopny zivota, pretoze 1x srdiecko prestalo byt v 8tt a druhy krat som zacala krvacat v 5tt. Nakoniec to bola ta moja krv. Tiez mam mthfr mutacie + dosticky.Tyzden po meskajucej ms chodia k lekarovi mamicky, ktore nepotratili. Ja som mojej gynekologicke mavala pred nosom pozitivnym tehotenskym testom 5.1. a to som mala poslednu ms 19.12. Na tvojom mieste si co najrychlejsie nasadim aspirin protect a duphaston + kyselinu listovu. A idem k dr. Podla toho co si napisala ti brali zakladnu hematologicku genetiku ale nie lepivost trombocytov (dosticiek). Za poslednu dobu su dosticky tak rozsirene, ze mi hematologicka povedala, ze ich ma 1z2 testovanych. Anopyrin ti neublizi. V podstate zabranuje vzniku mikrozrazenin. Vedla mna teraz spi mesacna dcerka a adpirin jej vobec neublizil. Brala som ho cele tehu az do 36tt. Potom mi dali fraxiparin
Ahoj ja som bola na tom podobne.. syn..4 MA.. rozdiel medzi potratmi som mala min. 7 mesiacov.. pochodene vsetky mozne vysetrenia po celom slovensku a vsetko dobre.. nakoniec som po poslednom MA otehotnela hned.. po 2 mesiacoch..tehotenstvo mi zacalo, ako vsetky MA a uz som len plakala.. rychlo som bezala k inemu gynekologovi (toho svojho som ani vidiet nemohla) ten mi bez problemov predpisal fraxiparine..a aj vdaka nemu tu mam rocneho zdraveho sintrika
@martinaj Ahoj.. zaujalo ma, ze pises, ze na reprodukcnej imunologii ti prisli na celiakiu. Ja som objednana na rep.imonologiu do Dzurilla centra v Nitre na januar a moj gynekolog mi kazal predtym si este vybavit gastroenterologa prave kvoli podozreniu na celiakiu.. ALE ak by to robili automaticky na imonologii tak je mi zbytocne chodit na dalsie vysetrenia navyse, nie?

@voleksi takže už druhé nechcete mať aby sa zas niečo nestalo? ☹ aj lekári pripustili možnosť, že sa vám to stalo preto, že dievčatá jednoducho nevieš akoby donosit?