icon

Po dvoch potratoch

lan
4. okt 2016

Ahojte,

chcem sa spýtať, či sa tu najdú maminky,ktoré v pohode otehotneli a bábo donosili po dvoch potratoch...
máme doma 4ročného syna, normálne tehotenstvo...začali sme plánovať druhé bábo, len som mala spontanny potrat v 7tyždní minulý rok v auguste následne urobený kyret . v decembri som potratila opäť a zase kyret v 7týždni. Vyšetrenia ako genetika, hematologia, endokrinologia mám spravené, nikde nič nenašli...dôvod prečo sa to stalo..nevedia...Lekár sa vyjadril, že prvýkrát to bola náhoda, druhý krat skoro...maternica nebola pripravená...to som otehotnela po prvom menzese od kyretu...
a teraz by sme opäť chceli, je to 10mesiacov od posledného kyretu...bije sa vomne strach,...ale aj túžba po bábetku....

Strana
z3
martinaj
17. okt 2016

@jasminkaj aj gastro potrebujes aby ti poistovna hradila nejake potraviny... mne povedala doktorka, ze ta hodnota je tak vysoka, ze sa urcite potvrdi lenze som nebola, lebo hned som zacala drzat dietu a tym sa crevo regeneruje. Kaslem na uhradu poistovne, chcem byt co najskor fit a nie mesiac cakat na gastroskopiu....

jasminkaj
17. okt 2016

@martinaj Tomu rozumiem, ze ak sa to potvrdi, tak potrebujes aj gastro kvoli preplacaniu.. Lenze ja si osobne nemyslim, ze celiakiu mam (nemam ziadne z tych symptomov a jednoducho si myslim, ze nas problem je skor v genetike).. Ide mi skor o to, ze ak by som ju nemala tak mi to vedia potvrdit aj na imologii, ze?

martinaj
17. okt 2016

@jasminkaj urcite ano

hcyporadca
9. feb 2017

@martinaj
ahojte. A čo tak, zistiť u oboch hladinu homocysteinu. Mala by byť medzi 4,5 až 7,5 mikromol/l. AK min. tri mesiace pred splodením by bola hladina v norme, mohlo by sa to podariť. Prajem pekný deň.

martinaj
9. feb 2017

@hcyporadca ďakujem, boli sme na imuno obaja tak čakáme na výsledky 🙂

happywoman7
27. okt 2019

@kajuska09 ahoj, viem ze uz je to davno, ale na imunologii ti aj nieco zistili ked ti to odporucili uzivat ci? Dakujem

evka258
27. okt 2019

@lan aj trombofilne mutácie máte OK? Ja som si kvôli nim musela pichať celé tehotenstvo Fraxiparin. A čo stres a psychicka nepohoda. Aj to sú dôležité faktory.

kajuska09
27. okt 2019

@happywoman7 Ahoj, áno, zistili mi, že mám veľmi silnú imunitu a preto som toľko potracala, že moje telo reagovalo na "cudzie teleso" a skončilo to potratom. Dokopy ich bolo už 5. Teraz čakám tretieho chlapca, tak ešte si aj trošku myslím, že viem donosit len chalanov. No a brala som Prednison a Anopyrin.

Strana
z3