Po lete 2011 začíname. Kto tiež?
ahojte kočky, nájde sa tu medzi vami niekto, kto sa chce začať snažiť o bábätko v rovnakom čase ako my..?? je jedno či o prvé, druhé, tretie... ak áno, pridajte sa... 😉 🙂
@oskvarkaa ved ja viem, ze to nie je na to aby som lahsie otehotnela 😉 ja sa len snazim urobit svoje max aby bolo co najmenej kompikacii od zaciatku do konca 😎 mi taha na 35 takze, ci chcem alebo nie, statisticky uz budem patrit do tej problematickejsej skupiny. ale som optimista 😉
to je dobre ked sa tak tesia 🙂 tak to ma byt!
btw, my sa zacneme snazit az cca o dva-tri tyzdne, momentalne mam po plodnych dnoch a pred MS.
@terezka1631 tak ako písali baby raz za pol roka a materská sa ti potom vypočíta priemerom vymeriavacích základov za posledný rok.
@esmemia teraz platím necelých 40 eur. Najvyšší vymeriavací základ je okolo 1100 eur. Z toho som si odpočítala moju hrubú mzdu a ostatok platím sama. Netreba platiť navyše lebo viac aj tak nedostanem.
@lienkalienocka treba si dávať pozor na vitamín E lebo sa s ním môžeš predávkovať a príznaky predávkovania sa objavia až oveľa neskôr. Ale to by ti mali povedať v lekárni. Na prevenciu stačí brať týždeň a potom aspoň týždeň pauza.
@oskvarkaa psychika človeka je v tom zradná. Stále treba myslieť pozitívne a zbytočne sa nerýpať vo zdraví. A čo sa týka Zodaku ten neškodí plodu ani pri otehotnení.
@kaculiatko88 to fakt? a ja som si kupila hned 400 ze nech zaberie. ja koza! ok obmedzim to. a ako sa to prosim ta moze prejavit?
baby, inak odkedy sme rozhodli pre babenko, tak mam pocit ze akurat na plodne dni sa nam toho tolko nakoppi....teraz je manzel chory, tak uvidime ... myslim ze mala sanca ze sme tehu ☹ mesiac predtym bolo tolko povinnosti ze sme zaspavali o osmej.. 😠 😠 😠
nemate podobnu skusenost? ci to len mne sa tak dari? 😀
@katussska24
no to vôbec nevadí že máte toho tokľko vela, aspon nebudete furt na to myslieť. Jedna baba tu písala, že sa snažili a dlhšie sa nedarilo, furt na to mysleli raz potom sli niekam na na turistiku, kde si poriadne fyzicky zamakali včer sa posnažili a bolo to 😀
@orchis
to nevadí, že máš tolko ročkov, mojej kolegynke sa podarilo v 32 a to na prvý krát a to jej doktor povedal, že si s bábatkom dala na čas a že prišla o 12 h 5 min, pretože mala ešte niečo s maternicou a na prvý krát sa im to podarilo.
Dokonca doktor jej povedal aj keď mnohí hovoria, že je to len povera dať hore nohy po sexe a ona to urobila a ešte jednu vec jej prizvučil lekár, že keď sa snažíte o bábo tak nieje vhodné aby sa baba išla hneď sprchovať po sexe!
@chelonka vdaka za povzbudive slova 🙂 aj ja si myslim, ze je to individualne.co sa tyka tych rad, aj priatel ich dneska nasiel na nete 😀 to znamena, ze ich urcite budeme praktizovat 😀
budem si musiet precitat stranky dozadu aby som vas lepsie spoznala. chcela som to urobit dnes, ale nebolo casu 😒
@kaculiatko88 uff to je dost ,kebyze robim ,tak asi ano
@katussska24 U nas je to podobne 😀
@orchis tym sa netrap moja mama mala 36ked otehotnela a vsetko v pohode 🙂 ties papam baby plan jedla com aj calibrum mami ale az od 2mesiaca tehot a vsetky testy mi dopadli dobre.heh z tymi praktykami je to individualne..ja mam maternicu otocenu do zadu takze mam moznost otehotniet len v polohe od zadu a na konicka 😀 co mm strasne vyhovuje 😀 sme sa snazili a stale nic potom sme skusali toto a mala sa podarila hned 😀 a teras skusame znova 🙂 drzim palceky nech vam to vide 🙂
Ahojte tak sa aj ja pripojim k vasej debatke 🙂 My sa s priatelom snazime druhy mesiac prvy nevysiel tak som bola sklamana povedala som si este tento a treti a az potom asi zacnem stresovat. My skusame stale plodne neplodne mylsite ze je sanca otehotniet aj tesne pred menstr.? 😉
@katussska24 uplne ako mi... :D... ale skorej mam pocit ze si clovek zacne uvedomovat ze tych plodnych dni je akosi malo a vzdy su len raz za mesiac... sa to nezda ale to mas fakt malo.... a kym sa clovek nesnazi tak si to tak neuvedomuje....
@orchis neboj sa pohodicka znama otehotnela v 33 ako pubertacka na robote v londine... (draheho ujo sa akosi posnazil a to mal 48) tak sa zobrali a teraz maju 4 rocnu hyperaktivnu dcerku hehe... takze drahy ma 4 rocnu sesternicu.. no a teraz uz ma 2 mesiace aj malinkeho bratranca... 🙂.... tak ma mala braceka... a uplne v pohode...
baby ja prezivam prve vzruso.... 😵 😵 😵 akurat som si nasla taky jemne ruzovkasty vytok...som sa docitala ze to moze byt uhniezdovanie vajicka.....no neviem, lebo fakt sa mi nezda ze tento mesiac by sa tak zadarilo....ale mam po ovu, mozne je vsetko...nikdy som take daco nemala...no neviem.....nechapem ked nahodou ... 🙂
@katussska24 no malo by to ale byt tak 8 dni +- po ovu... az to uhniezdovanie
@lienkalienocka ja som brala 4 vkuse a tiez nic..
@tannia87
no je to možné, ale záleží od toho kedy máš plodné dni, jasné že nieje pravidlo, že je to tých 10 - 11 dní po menzese, niektoré baby majú svoje plodné dni dokonca počas menzesu.
Určite by si mala sledovať svoje telo, a výtok - pokiaľ si zdravá a nemáš nejaký výtok koli nejakému zápalu.
Poprípade ak ti to vyhovuje merat si bazalnu teplotu.
ja si sledujem len ovuláciu, pretože menranie bazalnej teploty je u mne nemožné pretože to musíš robiť furt v tú istú hodinu a musí tomu predchádzať minimálne 4 hodinový sústavný spánok a to je u mna nemožne, pretože ja sa pravidelne budím v noci bud o 3 alebo 4 hodine.
@oskvarkaa no ja som sa docitala ze to zac tak 6dni po oplodneni...ale asi to bude hovadina...je mala sanca ze sme....ale to preto ze velmi chcem 😵 😵 😵
@katussska24 no mi sme sa malo snazili minuly mesiac ale zato som sa prihlasila tu na forum poprecitovala par tem a hned som mala vsetky priznaky... dokonca som este aj na vecko chodila castejsie :D... takze psycho.. ale pritom som mala na 99 percent tusaka ze nic... vlastne som bola presvedcena ze urcite nic.. ale aj tak mi to niekde asi vzadu v hlave hlodalo ze co ak :D:D... ta ludska psychika je srandovna...
@oskvarkaa ja viem...ale praveze ja zijem v tom ze tento mesiac asi nist. a naraz toto. ako citala som o tom a nic take som nikdz nemala....tak mam malz sok... 😕
@katussska24 no ved to len ze ci to nieje z toho ze si si to precitala tak si to dostala (viem ze malo pravdepodobne v tejto konkretnej tvojej veci) ale mne bolo fakt minuly tyzden rano na zvracanie, chodila som stale na vecko a stale som bola hladna... 😀 a podozrivo ma bolelo brucho presne 8 dni po :D... skratka cisty pripad... a tiez som zila v tom ze nic...
...aj ked ak ti mma pravdu povedat tak ja si teraz myslim ze sa vam mozno aj zadarilo... 😉
@katussska24
nie je to hovadina tých 6 dní je to individuálne a je to od 5 - 14 dní, záleží od šikovnosti spermií
@lienkalienocka ja som si kúpila len 100 ako prevenciu. To mi poradili v lekárni. A nemusím to brať pravidelne. A pri predávkovaní môžeš mať príznaky tráviace ťažkosti, únava, bolesť hlavy, poruchy zrážavosti krvi. A to sa môže prejaviť neskôr v tvojom prípade keď otehotnieš. takže pozor na to. Ale to ti mala povedať lekárnička keď si si to kupovala. Ale teraz vieš. Tak ber každý 3-4 deň jednu kapsulu.
@esmemia je to dosť ale keď si spočítaš čo dáš a čo ti potom zaplatia tak je to výhodne. Ale nemusíš si dávať strop.
@katussska24 vítame ťa. Nevydávala si sa náhodov 05. 06. 2010??
@oskvarkaa @katussska24 no kočky môžem vám zodpovedne povedať že ja mávam príznaky tehu tiež každý mesiac 🙂 až si myslím že už som celkom na nervy z toho....v piatok mám dostať mrchu tak uvidíme či príde, či nepríde....
vtedy mali len 100 a 400. tak som zobrala to. aj sa cudovala ze chcem 400 ale nic nepovedala. dnes som uz nezobrala. dakujem za upozornenie a nech sa co najskor podari 🙂

@orchis no ja som si to calibrum baby plan kupila niekde na googli som nasla ze e to dobre aj 3 mesiace pred tehotenstvom brat (uzivam ho asi 3 den :D)... to nema pomoct otehotniet... skorej su to vytaminy aby bolo vsetko jak ma byt lebo to ci sa zadarilo zistis preca najskorej na konci 4 tyzdna cca... (ak ratam od konca MS)
...okolo mna moj drahy 2 dni behal lebo mi bolo zle (isli na mna krami :D) jako by som uz bola v 3 mesiaci:D... no dnes rano uz je jasne ze sa jeho plany nekonaju ... nevadi mozno buduci mesiac... ale teda ja som mala tusaka ze tento mesiac nic.. ani neviem preco....
@katussska24 ;)