icon

Pomáha hormonálna antikoncepcia obnoviť menštruáciu a otehotnieť?

ivana189
27. okt 2025

Čaute. S manželom máme 3 ročnú dcérku a snažíme sa o druhé. Chcela som hneď druhé ale od kedy som porodila som ešte nemala menštruáciu. Teda keď nerátam také dvojdňové špinenia ktoré mám raz za pár mesiacov. Gynekológ mi už viackrát chcel predpísať hormonálnu antikoncepciu že keď ju potom vysadím mala by som mať obnovenú periodu a teda vedieť otehotnieť. Mne sa do toho ale vôbec nechce. Nájde sa nejaká ktorá mala podobný problém a pomohlo jej to? Alebo nejaké iné odporúčanie? Ďakujem

Strana
z4
gabrielamodrykonik
Autor odpoveď zmazal
ivana189
autor
6. nov 2025
@gabrielamodrykonik
Odpoveď bola zmazaná

@gabrielamodrykonik toto nechápem. Odpovedala som na otázku od @anonym_6e0326 ktorá sa ma pýtala na kojenie... Čo mám čítať s porozumením?

gabrielamodrykonik
6. nov 2025
@ivana189

@gabrielamodrykonik toto nechápem. Odpovedala som na otázku od @anonym_6e0326 ktorá sa ma pýtala na kojenie... Čo mám čítať s porozumením?

@ivana189 to nepatrilo tebe, prepac, to patrilo tomu anonymu co tu pise...

gabrielamodrykonik
6. nov 2025
@anonym_bbba4b

@gabrielamodrykonik tak ešte raz
1. Ona liečbu ešte neskončila a pokračuje v nej takže tu nepíš 10x že liečba nebola úspešná keďže ešte trvá...
2. Endokrinológ nemôže liečiť niečo čo oficiálne je v poriadku, ak by nastali komplikácie on riskuje licenciu. A len tak mimochodom on ju liečil len jej odmietol zvýšiť dávku keď nemal na to dôvod... Lekár sa riadi schválenými normami a všetko iné je na jeho zodpovednosť...
3. Zas si nenapísala nič vecne len zas to isté... Ja to píšem fakty prečo sa lekári rozhodujú ako sa rozhodujú a ty furt len že je to zle..

@anonym_bbba4b Boze zena, ty sa nauc citat s porozumenim, lebo to je uz hanba co ty tu predvadzas, to jedine je tu od teba FAKT.

anonym_bbba4b
7. nov 2025
@gabrielamodrykonik

@anonym_bbba4b Boze zena, ty sa nauc citat s porozumenim, lebo to je uz hanba co ty tu predvadzas, to jedine je tu od teba FAKT.

@gabrielamodrykonik fakty:
1. Celý čas píšem že treba veriť lekárom, keď im neveríš tak ich treba vymeniť...
2. Výsledky sa jej za dobu liečby zlepšili aj keď stále nie je v poriadku ale stále sa lieči...
3. Každý lekár má mnohonásobne viac skúseností a vedomostí vo svojom obore ako väčšina modrého koníka dokopy vrátane všetkých v tejto diskusii..
4. Ty lekárov spochybňuješ na základe pár informácií ktoré tu máš, lekár pacientku pozná už roky a ja verím že podľa toho ju aj lieči... tu priznávam že aj lekár môže pochybyť alebo sa mýliť ale pri tak komplexnej činnosti ako diagnostika a množstva informácií ktoré ani nemusí mať kompletné keďže nie každý pacient vedome či nevedome nepovie všetko a musí to zohľadniť...
5. Každý lekár musí za 5 rokov získať 90 kreditov za celoživotné vzdelávanie, v ďalšej správe posielam tabuľku koľko kreditov za čo získa.. Dôležitá poznámka: Kredity sa nepriznávajú za registráciu, prestávky, prezentáciu výrobkov farmaceutických firiem a v súčasnosti už ani za samostatné štúdium či výkon praxe. Takže ak tam ten lekár nechodí iba na kávu tak sa musí učiť aj nové veci a nie ako to tu prezentujete...

Takže jednou vetou to čo najjednoduchšie zhrniem: Celý čas len hovorím že treba veriť lekárom a nie užívateľom z fór...

anonym_bbba4b
7. nov 2025
@anonym_bbba4b

@gabrielamodrykonik fakty:
1. Celý čas píšem že treba veriť lekárom, keď im neveríš tak ich treba vymeniť...
2. Výsledky sa jej za dobu liečby zlepšili aj keď stále nie je v poriadku ale stále sa lieči...
3. Každý lekár má mnohonásobne viac skúseností a vedomostí vo svojom obore ako väčšina modrého koníka dokopy vrátane všetkých v tejto diskusii..
4. Ty lekárov spochybňuješ na základe pár informácií ktoré tu máš, lekár pacientku pozná už roky a ja verím že podľa toho ju aj lieči... tu priznávam že aj lekár môže pochybyť alebo sa mýliť ale pri tak komplexnej činnosti ako diagnostika a množstva informácií ktoré ani nemusí mať kompletné keďže nie každý pacient vedome či nevedome nepovie všetko a musí to zohľadniť...
5. Každý lekár musí za 5 rokov získať 90 kreditov za celoživotné vzdelávanie, v ďalšej správe posielam tabuľku koľko kreditov za čo získa.. Dôležitá poznámka: Kredity sa nepriznávajú za registráciu, prestávky, prezentáciu výrobkov farmaceutických firiem a v súčasnosti už ani za samostatné štúdium či výkon praxe. Takže ak tam ten lekár nechodí iba na kávu tak sa musí učiť aj nové veci a nie ako to tu prezentujete...

Takže jednou vetou to čo najjednoduchšie zhrniem: Celý čas len hovorím že treba veriť lekárom a nie užívateľom z fór...

@anonym_bbba4b

anonym_bbba4b
7. nov 2025
@gabrielamodrykonik

@gabrielamodrykonik a ešte fakty:
1. Užívateľ fóra ako si napr aj ty alebo ja vedia len to čo je napísané na fóre... Lekár vidí v systéme všetky diagnózy ktoré pacientka má alebo mala, všetky lieky ktoré berie, vie čo má na niečo alergie alebo neznášanlivosť liekov alebo ich zložiek, pozná ju väčšinou roky, vie ako reaguje na liečbu ktorú mohla mať v minulosti a na základe tohto všetkého sa rozhoduje
2. To že vy jej radíte inú formu liečby neznamená že ju jej lekár nezvažoval alebo o nej nevie... Rozhodol sa na základe svojich vedomostí, toho čo vie a samozrejme svojho svedomia... To neznamená že ak by bola liečba neúčinná by svoje postupy neprehodnotil...
3. To že vy poznáte účinné liečebné postupy a zdá s vám že ju jej lekár nelieči neznamená že je to pravda... Aj má napr problémy s pečeňou, obličkami, gastro alebo aj iné čo by človek ani nečakal tak polovicu liekov lekár musí vylúčiť a to nehovorím o tom keď berie aj iné lieky nemožno ich kombinovať s niektorými inými liekmi a to ešte nehovorím o kombinácií týchto faktorov...

A ešte raz opakujem.. celý čas píšem to isté, ja sa len zastávam lekárov pretože vidím že tu na základe možno 1/10 informácií viete lepšie ako lekári čo majú robiť...

Strana
z4