Pomohol vám k otehotneniu alchemilkový čaj?
Ahojte snazilky alebo uz aj maminky 😉 Chcem sa spytat, ci niekomu pomohlo k otehotneniu pitie alchemilkoveho caju? Alebo ake nazory ste na to poculi.. papam kyselinu listovu a vcera som zacala pit tento caj. TAk dufam, ze aspon trosku pomoze...
@janinuska ahojky, ja Sa pridam k tvojej otazke.
Ja pijem alchemilku tak cca do 10-11dc, max do ovulky denne rano a vecer. Zjemnuje bolesti pri mrche a mam aj poriadku mrchu. Prave som po laparoscopii kvoli mimomaternicovemu tehu (nemam pravy vajickovod) a zacala som ju tiez pit. Dalej beriem kysslinu listovu (uz tri roky), vitamin E NA sliznicu, brobiotika + oreganovy olej (kvoli mykozam + kokosovy lej potieram aj dole sem tam). Rozmyslam co kupit dalej spirulinu alebo matersku kasicku z medu... Bola si aj u gynekologa CI vies ze ovulujes z Toho zdraveho vajecnika?
Beries aj ty nieco?
Skusala si aj clostil a dufik?
Ja mam 34 a manzel 35. Jeden potrat v 9/2012 a mmt 7/2015. No ideme dalej.
Kludne napis aj Ip, mozme pokecat 😉
@janinuska Ahoj. S tým čajom nemám skúsenosti, ale vyskúšaj bioptron lampu. Ani ja som otehotnela veľmi ťažko. Potom som otehotnela 3x. 1.bohužiaľ nevyšiel, ale ostatné áno,mám dve krásne dcéry. Prvú som rodila v 35-ke, a druhú teraz v máji, a v auguste budem mať 41. Vždy, keď sa mi podarilo otehotnieť, manipulovala som svetlom a teplom na busku. Ináč nič, darmo sme nedávali pozor roky. Možno, že nesúhlasí to s tým, ale tri krát to podľa mňa už asi nie je náhoda. Vyskúšaj to,za pokus to stojí.
@janinuska Ahoj,aj ja som prednedavnom zacala pit alchemilku,takze tiez cakam ci pomoze 🙂
@janinuska Ahoj my sme sa snazili dva roky co nie je az tak dlho ale babo sme velmi chceli a tak to pre nas bolo dost tazke kazdy mesiac...V auguste minuly rok som zacala pit caj GYNASTAN s alchemilkou koli problemou s menzesom a v januari som zistila ze som v 6 tt 😀 bol to sok ale oooobrovska radost zaroven,takze drzim palce aby pomohla cim skor tan pocit je neopisatelny 😀 krasny
@lulecko2311 U gynekologa som bola, ale ten neriešil nič, tak som ho vymenila, ale ani ten druhy neriešil nič, len ma poslal do centra asistovanej reprodukcie. Tam mi zistili, že pravy vajičkovod je nepriechodny, zablokovany v odstupe do maternice. Hned mi dali IUI, ktora bola neuspešna, potom druhu aj ta bola neuspešna, vraj je to jedno z ktoreho vaječnika ovulujem, vraj priechodny vajičkovod može zachytit vajičko z opačnej strany. Potom už mi navrhovali IVF, ale to už som odmietla, vobec nedôverujem takymto zakrokom.Verim, že alchemilka mi pomože aj tebe a obidve sa dočkame vytuženeho bábätka. Treba len verit a netreba sa vzdat.
@belasakobylka Ja čo čitam hodne prispevkov na MK, hodne dievčat si alchemilku chvalia, bylinky su prirodne, nie ako nejake umele hormony, ešte som počula, že je velmi dobry kotvičnik zemny- tiež bylinka, ale v lekarni ho nemali, vraj je dobry, podporuje plodnost, ale maju ho len v niektorych lekarnach.
mne inofolic pomohol
@janinuska o tom kotvicniku som este nepocula,skusim sa popytat u nas v lekarni.popripade najst si nejaku tetu bylinkarku.a co sa tyka alchemilky,jasne ze to je lepsie,je to predsa prirodne,ja som tiez taka ze nerada pcham do seba lieky.a tiez nechavam lieky ako poslednu moznost.
@belasakobylka Veru, umele hormony to nie je nič dobre pre telo, mne dali v centre asistovanej reprodukcie clostilbegyt, k otehotneniu nepomohol, ale spravil sa mi žlčnokovy kamen, museli ma akutne operovat, zobrali mi žlčnik a ešte sa mi spravil na maternici myom, ťažko povedat, či to je z toho, ale nikdy predtym som taketo problemy nemala. Umelym hormonom už proste nedôverujem, už snad len tie bylinky a alternativna liečba neplodnosti mi pomože k bábätku.
Ja som zacala pit alchemilku pred mesiacom a krasne mi upravila cyklus. Predtym som mavala nepravidelny a teraz 28-dnovy. Velmi som neverila, ze ako uz len caj moze pomoct, ale predsa. Okrem toho beriem listovku a prave som zacala Inofolic. Tiez mam 35 rokov, tak s tym otehotnenim by som nerada cakala. No ktovie, ake su plany tam hore 🙂
žienky pred OVU som pila alchemilkový čaj cca týždeň... ale... NIKDY v živote som nemala také bolesti ako som mala počas týchto plodných dní. V noci som sa zobudila na to, že ma bolí ľavý vaječník, keby som vladála ísť do kuchyne pre tabletku, tak by som si ju určite vzala... No zrazu to prestalo a zase som zaspala.... Ráno som už nič necítila... Myslíte, že to mohol spôsobiť ten čaj?? Zápal alebo niečo podobné to určite nie je...
Ahojte. Mam jednu otazocku. Moj muz ma velmi svetlu stavu. Priesvitnu až do zlta, a nie je toho vela. V minulosti som sa stretla s hustou konzistenciou, bielou a bolo toho dost a teraz je toho menej. Snazime sa o babatko a zatial sa nedari. Moze aj to ovplyvnit ze nemozem zatial otehotniet? Ci nezalezi to od mnozstva ale aké su silne spermie? Dakujem
@zuzanadringus Ano aj ja ked som pila tak som mala bolesti a potom prestalo po 2 mesiacoch pitia sme v 9 tyzdni 🙂
@zuzanadringus mne inofolic vobec nepomohol .. este som z neho pribrala ... 😒
ja som pila caj fakt dva mesiace lebo tiez som mala bolesti chcela som prestat a som uz bola tehu
ja som začala piť alchemilkový čaj, ale musela som prestať, strašne sa mi po ňom celý deň točila hlava (mala som dostatočný prísun jedla aj pitie, btw), stalo sato aj vám? ako som ho prestala piť, točenie hlavy prestalo tiež.
ja viem zasa o cerstvej stave z imela. mala by liecit neplodnost...
staci pit len alchemikovy cakj ked chcem byt tehotna lebosa uz rok pokusam s manzelom mat malicke uz mam jednu dcerku no teraz mi zitili nabeh na PCO vajecniky a chclea by om mat este malicke poradte mi prosim
@barbi339 Mi sme sa nijak nesnazili ale par mesiacov(3) sme isli bez ochrany neriesili sme to nijak extra, ano mam PCO inzlinovu rezistenciu.. a mi aj lekari povedali, ze nikdy nebudem mat dieta ☹ . Tak som si povedala, ze ved vyskusam . ved je to čaj čo sa moze hrozne stat. Aj lekarka pozerala ako puk, ze to len tak a som tehotna...
@barbi339 ja som brala duphaston na upravu cyklu asi 3roky a ked som dostala M tak asi na 2 den som pila 2x za den. Davala som si malicku lyzicku cukru a pila som ho vlazny nie velmi teply. PIla som ho asi cca 7-8 dni. Dalsi cyklus mi hned meskal 1tyzden čo som si aj myslela, zeby som bola tehu ale nakoniec prisli ale len 2 dni slabucke. čo bolo dost divne. tak som opat brala hned na druhy den ako som dostala alchemilku 2x za den cca 7-10 dni.. a potom uz som bola tehu..
taze 2 mesiace ste brala alchemiku a ste ostala potom tehotna joj sa tesim s vami nech len vsetko bude v poraidku ja osm tento meisac zacala pit caj rano vecer +vitamin E (hovori sa ze je vitaminom plodnosti ) tak uvidim.... a mali ste aj ovulaciu ci to ste neriesili nejako??
a kyselinu listovu v akom prevedeni lebo je toho vela v com sa nachaddza
Aj mojej sestre pomohol ten caj...

Ahojte dievčata, je tu niektora ktorej pomohol alchemilkovy čaj k otehotneniu? Nam sa nedari babo už 7 rokov, okrem IVF, ktore je pre mna moralne nepristupne sme už skusili všetko, vratane dvoch IUI, ktore boli neuspešne.Všetky vyšetrenia dopadli dobre, len ja mam jeden vajičkovod nepriechodny. Nevzdavame to aj ked už mam 35 rokov a manžel 42. Skušam liečbu bylinkami a počula som o alchemilke. Pomohla niekomu? Začala som pit čaj z achemilky. Pripadne ak by ste mi poradili nejake ine bylinky, ktore možu pomoct otehotneniu? Dakujem.