Poslúchli ste rady gynekologičky o dojčení?
Ahojte . Počúvali ste ? Mne dnes povedala že mam prestať že je tam riziko potraru a keď som sa jej pytala že ale bežne ženy koja aj počas tehotenstva a vsetko je ok a odpovedala že áno jasne môže byt vsetko ok ale aj nemusí . Žiadne problemy zatiaľ niesu som ešte v skorom štádiu ešte ani embryo nebolo vidno vraj pre to že som otehotnela neskor a mala som posunutú ovuláciu. Neviem či robit syna som chcela odsťahovať postupne nie zo dňa na deň 🥺 neviem si to predstavit ešte mu aj zúbky idu . Ako ste to riešili vy ?
Inak ale je zaujimave ze ti nedoporucuje kojenie ale sex je v pohode hej? Lebo pri nom sa oxytocin netvori 🤦♀️ stahy pri orgazme su urcite silnejsie ako pri dojceni
@matkahelka tiež ma štve tá sektárskosť. ja som sa v pribalovom letáku docitala, ze hladiny lieku, ktorý užívam sa k dieťaťu v mlieku moze dostať až vo výške 50% a novorodenca pri tom treba prísne sledovať …, je to psychoaktivna latka, užívať ju musím... Čo teda 70kg ja vs 3,5kg novorodenec je sakra rozdiel. Mamila tvrdí, ze prínosy prevyšujú rizika a ako dojčiť s tým nie je problém (a ešte je tam, že každej odpovedi venujú pol hodinu - keby si dali aspoň tu námahu pozrieť sa do toho letáku).
Ja som dojcila druheho pri 3.tehu do cca 5.mes tehu a v pohode. Svagrina dojcila tiez pocas tehu a aj tandemovo...2r rozdiel deti.
@anjelicek26 a to si vazila 2r deti kolko vypiju?No ja som tak prvy mesiac vazila olienky,v 2r ma to nenapadlo,naco aj🙂
@elmivelmi ano, lebo ma to zaujimalo a to neznamena, ze zakazdym😏 Preto neber pausalne svoje dojcenie ako to ultimativne jedine a takto to maju vsetci... Moji pili este dost proste..lebo bolo co... Ty si robila uspavaci cumel.. Ak vam to vyhovuje,vsetko v poriadku...
@elmivelmi
@anjelicek26 ja mám skúsenosť, keď mi "odišlo" počas tehotenstva mlieko, ale moje dojčiatko bolo po "dojčení" stále hladné, tak bolo schopné zjesť 250g jogurt takmer celý naraz, aby si naplnilo bruško. Predpokladám, že možno aj toľko mlieka predtým vypil dojčením (kým bolo), ale samozrejme nemôžem to tvrdiť s istotou, nemám relevantné dôkazy.
No uz ked mamila je vacsi odbornik ako lekar tak zbohom odpust. Tie zenske tam, maju urobeny kurz. Trva kolko pol roka? Kludne to moze byt aj zena bez akehokolvek vzdelania. A radia tam ako kazdy jeden liek moze matka uzivat pocas dojcenia. Ja sa stretavam s tym ze tieto zenske posielaju zeny do lekarne si kupovat lieky na tlak ktory v niektorych pripadioch zvysi produkciu mlieka. Ale to ze to zenu moze zabit to im asi nikto nevysvetlil. Tu stranku by mali pekne krasne zablokovat a poslat do horucich pekiel.
Autorka, 2 rocne dieta ma uz plnohodnotnu stravu, nemusis prestat dojcit z dna na den. Daj si nato nejaky cas, a uvidis bude sa lepsie zit. Jednak bradavky su velmi citlive v tehotenstve mnoztvo zien preziva bolesti pri dojceni. Nepredlzovala by som to vobec
@zltalienka Ja mam tiez skusenost ze mlieko odislo povas dojcenia ale dieta sa rado uspavalo tak,coze organizmus si to sam vyriesi,netrab z toho robit postrach ako potrat,co vobec nie je dobod na odstavenie,niektori potom dojcia aj tandemovo,ja nie som tyo co nasilu robi veci.Skor pockam ked je cas @anjelicek 26
Malému to mliecko prestane chutiť nakoľko sa bude mlieko meniť vplyvom hormónov 🙂 ale jasne lepšie prestať kvôli malému

@elmivelmi Ale moji sa nikdy na prsniku nespali a ani neukludnovali.. a staci zvazit😆