icon

Prečo ľudia kritizujú vek prvorodičky?

15. júl 2026

Mám tesne pred 40 a plánujem prvé dieťatko. Všetci okolo mňa však riešia,že som na prvé dieťa stará. Áno možno som ale nemala som šťastie na partnera ktorého som našla až teraz. Nemala som ani zázemie pre dieťa a teraz keď to už mám má všetci v okoli urážajú,že moje dieťa bude sprosté,postihnuté. Prečo to ľudia robia?

michaela329
15. júl 2026

@anonym_autor rodila som ako 39 ročná a nikto blbé reči nemal, nechápem v akej spoločnosti sa pohybujes, u nás to nikto nekomentoval. A na prípravu som chodila s 41 a 40 ročnou prvorodickou. Teraz celkom bežná vec.

janinah
15. júl 2026

Prečo všetci okolo teba su informovani,že pracujete na babetku? Je to vec vas dvoch. Ak nepotrebujem rady ci komentare,tak som ticho.

anonym_569915
15. júl 2026

Pozri sa. To, ze 40+ rocna zena je na prvorodicku stara, je jednoducho fakt. To je biologia, fyziologia, anatomia.

Nechapem ale, naco to vobec riesis. Ludia (ktori sa jednoducho apriori potrebuju vyjadrovat k veciam, ktore sa ich netykaju a nikto sa na ne nepytal) by komentovali ak zostanes bezdetna, ale aj to, ak porodis v 18. Budu komentovat ak mas jedinacika, alebo 6 deti. Ci si doma na RD, alebo ides skoro do prace. Ci budes dojcit, alebo nie.
Proste na to, ze mas 40 rokov, by si mohla vediet, ze toto su jednoducho niektori ludia a zivot. Preco to beries tak osobne? Ukludni sa. 😉 O nic nejde.

Ved je to Tvoje rozhodnutie, Tvoje moznosti, Tvoje rizika, Tvoj sen, Tvoj zivot. Prestan byt rovnaka a riesit slepacie temy, tak ako Tvoje okolie, a bude Ti lepsie 👍

anonym_1656c5
15. júl 2026

Lebo si stará biologicky naozaj. Kým sa ešte podarí môžeš mať kľudne 40+. Ale načo im vešiaš na nos svoje plány, ktoré nemusia vyjsť ešte pár rokov?

anonym_12a0e8
15. júl 2026

Lebo majú pravdu. V tomto veku je prinajmenšom smiešne už mať dieťa.

anonym_12a0e8
15. júl 2026
@michaela329

@anonym_autor rodila som ako 39 ročná a nikto blbé reči nemal, nechápem v akej spoločnosti sa pohybujes, u nás to nikto nekomentoval. A na prípravu som chodila s 41 a 40 ročnou prvorodickou. Teraz celkom bežná vec.

@michaela329 áno, už v tomto veku treba chodiť aj na prípravu, mladé ženy totiž nepotrebujú žiadnu "prípravu" k rodeniu. Ale tie staré vôbec nevedia co a ako 🫣

lenka13332
15. júl 2026

@anonym_autor ser na nich. My sme chceli bábätko keď som mala 19 tiež som sa napočúvala sprostosti a nakoniec ho aj tak nemáme. Ak ti niekto povie, niečo tak hnusné, normálne mu ukáž prostredník, tam sa inak reagovať nedá

michaela329
15. júl 2026
@anonym_12a0e8

@michaela329 áno, už v tomto veku treba chodiť aj na prípravu, mladé ženy totiž nepotrebujú žiadnu "prípravu" k rodeniu. Ale tie staré vôbec nevedia co a ako 🫣

@anonym_12a0e8 na prípravu sa môže prihlásiť ktokoľvek,v akomkoľvek veku. Nechápem Tvojmu prispevku, boli tam aj veľmi mladé ženy a aj také, ktoré rodili tretie dieťa. Či s čím máš problém?

anonym_8aa253
15. júl 2026

Viem že to nepadne dobre toto počúvať ale kašli na nich

anonym_d12750
15. júl 2026

Stará si, ale nemusíš nikomu vešať na nos, že pracujete na dieťati. Či to oznamuješ každému?

anonym_66d3f3
15. júl 2026

@anonym_autor ako zena tesne pred 40 by si uz mala mat dost zivotnych skusenosti na to aby si vedela za takato vec sa inym ludom na nos nevesia

anonym_7b709c
15. júl 2026

@anonym_autor lebo si to necháš.Mas 40 nie 20 tak im povedz, že nič ich do toho nie je.Co si to vôbec dovoľujú?To je rodina ci známi?

anonym_841309
15. júl 2026

Lebo ľudia majú potrebu komentovať a myslieť si o všetkom niečo. Ja som bola tehotná a rodila som ako 20 ročná. Toľko blbosti, čo ľudia natarali. 😄
Ako budeme žiť? Kde a z čoho budeme bývať? A pritom sedeli v mojom byte. Že stratím najlepšie roky môjho života a bla bla

krasneleto
15. júl 2026
@anonym_12a0e8

@anonym_12a0e8 smiesne je pisat taketo hlupe komenty...

krasneleto
15. júl 2026
@anonym_12a0e8

@anonym_12a0e8 a cenu za najtupy komentar vyhrava .... tuto mlada pani... este ze ta mame... a este ze su aj mlade rodicky... aby teda svet vedel, ako sa rodi...

pr85
15. júl 2026

@anonym_autor Toto robia hlavne niektorí gynekológovia - rodička na 30 je geriatricka a podobne.

krasneleto
15. júl 2026
@pr85

@anonym_autor Toto robia hlavne niektorí gynekológovia - rodička na 30 je geriatricka a podobne.

@pr85 a to niekoho urazi? ano rodicka po 30 je geriatricka matka... a co je na tom? raz ked mam taky vek, tak mam...

alenka58
15. júl 2026

áno si stará na prvorodičku, ja som tiež bola, ale mňa reči iných nezaujímali, bola som si vedomá môjho veku

motylik2559
15. júl 2026

@anonym_autor Lebo su to mentalni chudaci a absolutne si ich nevsimaj. 40 na prve nie je neskoro. Poznam viac zien, ktore mali prve v 39, dalsia 41 a este kolegyna 42. A vobec nemali problem v ramci vychovy atd. Nevsimaj si sproste reci ludi, ktorí nemaju absolutne ziadny rozum. Pripadne, ked ti niekto nieco povie tak sa spytaj, ze ci uz je stastnejsi, ked sa ti stara do zivota a ze teba vobec tie nazory nezaujimaju. A ze nech si spestri zivot, ked sa musi zaoberat tym tvojim🙂

zuzana76
15. júl 2026
@anonym_12a0e8

@anonym_12a0e8 zvacsa rodia cisarskym, tam priprava netreba a v takom veku uz nikto nepredpoklada, ze budu mat 5 deti a na dve-tri je to v pohode

michaela329
15. júl 2026
@zuzana76

@anonym_12a0e8 zvacsa rodia cisarskym, tam priprava netreba a v takom veku uz nikto nepredpoklada, ze budu mat 5 deti a na dve-tri je to v pohode

@zuzana76 nie, nerodia. Vek nie je indikácia na sekciu. Rodila som normálne.

personality
15. júl 2026

A na čo im hovoríš, že plánuješ si našukať decko? Už si dosť stará na to, aby si si nechala také veci pre seba. Keby Ťa videli s bruchom, nebudú hovoriť, že ho máš zabiť...
A možno sa ani nepodarí. Len blbé reči počúvaš "zadarmo".

ankare
15. júl 2026

@anonym_autor Nevšímaj si to. Ľudia budú furt vsetko riešiť a komentovať. Chod si za svojim cieľom. Želám Ti krásne a zdravé dieťatko! ❤️

zuzana76
15. júl 2026
@michaela329

@zuzana76 nie, nerodia. Vek nie je indikácia na sekciu. Rodila som normálne.

@michaela329 ja viem, ze nie, ale da sa uz nieco najst, najma ak to zena uprednostnuje, tak jej asi skor vyjdu v ustrety ako mladej

anonym_e97c02
15. júl 2026

Je to jedno ako by si sa rozhodla, aj tak si už stará kráva za zenitom. Tak sa proste ženy 40plus vnímajú v spoločnosti.

anonym_187fef
15. júl 2026
@anonym_12a0e8

@anonym_12a0e8 mam 3 deti,prve ako 32r a posledne ako 37 rocna,vsetky som odrodila bez pripravy,bez epi,prirodzene a rychlo.somnou na izbe bola pri poslednom mlada 18r žaba ktora nevedela absolutne nic,vrieskala na cele oddelenie,nespolupracovala,odmietala tlacit,po porode na dieta kaslala,.cize netrep hluposti,ze stara zena potrebuje pripravu 🙈

anonym_f8ef35
15. júl 2026
@anonym_12a0e8

@anonym_12a0e8 Smiešna si ty s týmto názorom.

leidin
15. júl 2026

Najlepsie bude, ked sa narodi a budes s nim a vsetky take reci ti budu jedno, lebo ta bude naplnat vyrovnanostou. Vtedy ta to nerozhadze a oni nebudu ani vediet sa v tom viac rypat. Ved od nich ti nic nehrozi, budes mat len radost z dietata.

pr85
15. júl 2026
@krasneleto

@pr85 a to niekoho urazi? ano rodicka po 30 je geriatricka matka... a co je na tom? raz ked mam taky vek, tak mam...

@krasneleto slovo geriatrický mi evokuje niekoho nad 70 rokov. Na geriatrii ležia výlučne dôchodcovia. Dnes je prvorodička nad 30 (dokonca 35) úplne normálna. Tak prečo tie ženy takto stigmatizovat?

anonym_229570
15. júl 2026
@anonym_12a0e8

Ty si cela smiesna 🙄. Ak ma zena stale ovulaciu a cyklus, tak biologicky to dieta je normalne a prirodzene aj v tomto veku.