Prekročila som 30-tku a ešte stále nemám dieťa
Ahojte snazilky 🙂
myslim, ze takato tema tu este nie je. Takze kocky, ktore ste prekrocili tu magicku "30" a este stale nemate dietatko, ale mate cas a chut sa podelit o vase pocity, problemy ... , kludne sa pridajte 😉 .
Janka, ja som nastastie nic take nemusela podstupit. a volno sa urcite zide, alebo este lepsie znema prace za lepsiu 🙂 a co robis, ak smiem vediet?
a neboj, ono to tehu pride, ked budes najmenej cakat... 😉
nie, da sa to u kazdeho, k svojmu platu si priplacas dobrovolne poistenie, aby si mala maximalnu vysku materskeho prispevku. oni ti presne vypocitaju na socialke, kolko by to malo byt k tomu, co za teba odvadza zamestnavatel. priplacat, teda dobrovolne sa pripoistit moze hocikto, dokonca tusim aj ked si nezamestnana, tak si to mozes dobrovolne platit a matersku dostanes maximalnu moznu
Janka, treba to ale riesit pred otehotnenim, poistena musis byt najmenej 270 dni vkuse do dna porodu a ten sa moze posunut, babo sa moze narodit troska skor a uz ak ti chyba jediny den, matersku nedostatnes v plnej maximalnej vyske
hm... tak ale pre istotu si pozistuj a zacni platit dobrovolne do socialky, to vies, ked urobis tuto znemu v postoji, tak aj samo to pride, vsetko sa nastavi tak, ze ty ides otehotniet a basta! ani nepripustaj inu moznost! rovno zajtra chod do socialky a rovno si to zacni platit... 😉
ja keby som neotahotnela tak necakane, tak by som si to tiez platila, ale osud to zariadil inak. co uz, na babo sa velmi tesim bez ohladu na vysku materskeho prispevku 😀
Janka, aj ja by som mala este robit, ale tiez sa mi nechce! och!
ja idem na matersku 10.4. a termin mam 22. maj, ale si myslim, ze asi to bude troska skor... 🙂
no ale ak sa nebude ponahlat, tak to bude blizenec 🙂 ono tvrdohlavost bude mat este aj po mamke a po ockovi, bude to vesele... 😀
ahoj babule 🙂 už som tu...a tu niet nikoho... ☹
...konečne som prišla na heslo,teda som si ho zmenila... 😀
ja akosi nič nestíham dnes som vás čítala trošku dozadu ale k PC som sa dostala až o 23,00 dúfam že zajtra to bude skor. 😒 ejka tá téma je zaujímavá a rada by som si skecla s tebou o tom,lebo tie brzdy/niektoré/ na tej sociálke nič nevedia alebo ti každá povie niečo iné...ja som tam kvoli tomu pripoisteniu bola už 3krát...platím si to ale uvažujem o zrušení,po tom aké mi dali informácie... 😒
ja som tiež trošku nascípaná a pobolieva ma hrdlo,dúfam že to prejde ☹ budem sa snažit zajtra sem dostat skor,lebo už som s vami nekecala ani nepametám... 😉
tak sa majkajte a opatrujte sa!!!papa
ahoj baby, tak dnes mam dostat ... bolesti ako vzdy pred MS, navaly tepla fuuu, ale zatial nic !! tak uvidimeeee
ahojte, vonku otrasne prší ☹
dnes sme boli s tými papiermi na adopciu a do troch týždňov sa nám ozvú kedy máme začať psychologickú prípravu, tá bude trvať asi pol roka a potom si môžeme pozrieť detičky ktoré sú na zoznamoch na adopciu, ak si nevyberieme, budeme čakať, chceli by sme novorodenca a pani povedala že na novorodenca sa čaká 2-3 roky, ale možno sa nám zapáči nejaké do roka a bude to aj skôr, zatiaľ sa budeme psychologicky pripravovať 😉 🙂
ahoj megy....caka vas dlha a tazka cesta ale urcite to stoji za to...strasne vam drzim palce nech vam to vyjde a nech ste vsetci traja co najskor spolu... 🙂
mata, dík 🙂
drzkosa to ťažko povedať, ideme ešte na 4IVF, ale sme sa už rozhodli aj pre adopciu a ja už nemienim čakať či sa mi raz vlastné dieťa podarí, ak sa podarí dobre, ale aj tak si aspoň jedno adoptujeme, takto sme sa rozhodli, a ak sa vlastné nepodarí adoptujeme si ešte jedno 😉 🙂

Megynka, tak ked napise clovek staznost, tak sebe sice uz nepomoze, ale aspon tym druhym, ktori s nou budu jednat neskor, aspon sa "cica" zacne spravat trosku milsie, ked ju sefstvo dodrbe za neprofesionalny pristup a neochotu... alebo teda nech fakt uvazuje nad inou pracou, ved nebudem predsa robit ekonoma, ked mam geny na umenie, vsakze? 😉 metafora... 😀