Príprava na tehotenstvo - 2018
Ahojte 🙂 Svadbu máme budúci rok na začiatku júna a tak cca vo februári by sme sa už chceli snažit o bábätko, takže teraz máme ešte rok na to aby sme sa informovali čo ako atď...Chcela by som vás poprosiť či máte nejaké rady ohľadom ,,príprav,, .Máme na to ešte dostatok času viem, len som zvedavá na vaše rady,skúsenosti a názory a už sa nesmierne teším.Je tu ešte niekto v takejto situácii??🙂
Ja osobne som ziadne vitaminy pocas 4 tehu nebrala hlavne kvoli tomu ze ked som ich brala tak som potratila.uzivala som baby plan ci co to bolo v 8 tyzdni cistenie to bolo uplne prve babo co sa nam zadarilo po 3 mesiacoch no a po mesiaci pauzi sa nam hned zadaril najstarsi ziadne vitaminy bala som sa a znova som do debilnych vitaminov sla pri dvojickach hovorim si su tam 2 budem potrebovat viac a zas potrat takze staci naozaj strava zelenina ovocie kazdy den.a veru pri prvom som nemala internet modry konik ale knizky a citala hlavne uz ked bolo vo mne.a prve co som urobila pred snazenim zasla na kontrolu ku gyndosovy ci som v poriadku zasla na urad kedy a ako vznika narok na md.a niekedy sa plany splnia niekedy sa odlozia na neurcito niekedy sa vobec nesplnia.ale treba veru planovat a tesit sa z toho.
@sardinka336 Ešte,že ja som MK nepoznala. Lebo by som sa už možno pripravovala na tehotenstvo v r.2007 v r.2000.....:joy:
@emilia25 ahoj,mrzi ma,ze si stratila svoje deticky ale nemyslim si,ze to suvisi s vitaminamy. Tieto prijmas aj bezne v strave a nepoznam ziaden vitamin (okrem privysokom mnozstva vit. A), ktory moze sposobit skody na plode. To su skor ine latky co mu mozu uskodit (niektore potraviny ktore obsahuju bakterie) pripadne bylinky. Zial priroda je selektivna a tak necha prezit len tych najsilnejsich jedincov. Urcite je zdrave stravovanie hlavne v tehotenstve vynimocne dolezite a zo stravy si mozeme za optimalnych podmienok doplnit vsetko co nase telo potrebuje.
@nre223 Ja som nikdy nebrala žiadne vitamínové doplnky, ani kyselinu listovú - nič. Mám dve zdravé a krásne deti. Bezproblémové tehotenstvá, bezproblémové otehotnenie....Všetky umelé doplnky - sú len umelé doplnky, ktoré tvoje telo nevie efektívne zužitkovať a väčšinu vylúči z tela von - takže vieš kam pôjdu tvoje peniaze - aj keď samozrejme o to nejde.😉
@bienennest dakujem no nemusi ale uz som sa bala tak pocas mojich zdravych 4 tehu som uz ziadne nebrala.
@evittam ano v roku 2000 by si riešila ako sa ti v roku 2007 mozno na prvy pokus nezadari lebo sak dnes kazda dopredu uvazuje ako to ,,asi nepojde,, mam taku v rodine čo tiez stresovala ako to ,,asi nepojde,, lebo kamoška neotehotnela za 3 mesiace ale az za 6...a bum po prvom šupe je tehotna.
Ahojte kocky ..velmi se zelam surodenca pre moju nezdebnu 5 rocnu dceru Sofi...je zlata a rozumna ale je na nej vidiet ze je to jedinacik.Dufam ze sa nam podari co najskor lebo tiez uz nemam 27 tokov ako pri prvom tehotenstve ale 34 rokov a priatel 42 a ten dieta nema.Tak si zelam aby sa nam zadarilo a neviem ci sa vobec nejako pred tym pripravit.Ci brat nejake vitaminy a kys.listovu.Pri prvom tehu sa nam nedarilo viac ako rok tak dufam ze to zvladnem aj co sa mna tyka kedze mam i migreny ...