Príznaky po ovulácií

5. apr 2022

Ahojte🙂 Dnes som mala rozhovor so svojou gynekologičkou na túto tému a keďže často tu čítam témy typu “Som 2 dni po ovulácií a mám tehotenské príznaky” , rada by som sa s vami podelila o svoje nové vedomosti.

Áno, žena po ovulácií môže pocitovať nadúvanie, bolesť pŕs, náladovosť, bolesť v podbrušku ale toto (ešte) NIE SÚ tehotenské príznaky. Ide o stúpanie progesterónu v tele, ktoré to spôsobuje. Práve preto sa objavujú témy “Príznaky mám ale test negatívny”. Príznaky spôsobuje progesterón , ktorý sa tvorí vždy po ovulácií kým test zachytáva HCG hormón, ktorý sa tvorí len v prípade tehotenstva a aj to až po uhniezdení. Progesterón stúpa po ovulácií i keď tehotenstvo nastalo a aj v prípade , že nenastalo. Takže to nemá vôbec žiadnu výpovednú lehotu. Dôležité je, že ak ku tehotenstvu došlo tak sa jej hladina nezačne znižovať. Naopak ak nedošlo k oplodneniu, pár dní pred menštruáciou sa začne progesterón v tele ženy znižovať a to následne spustí menštruáciu.

Dúfam, že som niekomu pomohla pochopiť svoje telo a v prípade, že máte iné informácie , kľudne sa podelte 🙂 Aj doktorka sa mohla mýliť.

miskamicha
5. apr 2022

👏👏👏pekne vysvetlene!

eviku777
5. apr 2022

super vysvetlene, mnohe to zial nevedia, nepoznaju svoje telo a pms povazuju za mozne tehu😂 ja by som potom musela byt tehotna kazdy mesiac😂

barus26
5. apr 2022

snažím sa im toto iste vysvetľovať v každom podobnom príspevku 😀😀

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre