Prvé tehotenstvo skončilo zle a nedarí sa mi znovu otehotnieť
AHOJTE!
Mam 21 rokov. Pred pol rokom som sa vydala a o mesiac som zistila uzasnu spravu, že som tehotna. No v 7 tyzdny mi diagnostikovali molu hidatiozu, co znamena, ze vomne uz nebolo babatko len placenta. Nasledoval zakrok a dva mesiace sme nic nemohli. potom sme sa snazili znova a nedari sa. Kazdy mi vravim ze cim viac budem chciet tym dlhsie to bude trvat. Poradte mi ako oklamat samu seba, ze nechcem babo ked po nom tuzim?
Anulik, mne doporucili pockat 3 - 4 m, absolvovala som kontrolu a potom, nech skusime... Niekto vravi, ze je dobre pockat az pol roka. Skus to brat tak, ze tvoje telo vie, ze este nie je spravny cas... Musi sa spamatat z tehotenstva, dat dokopy a pripravit na nove.
Ja viemze pol roka nieje vela, tiet viem ze mam vela casu ale neviem si povedat, ze radsej pockam... neviem cim mam zamestnat mysel. A doma mi uz nevedia poradit... 😒
mojim známym keď mali takéto problémy pomohlo niečo si dopredu naplánovať..napr. dovolenku a sústrediť sa na ňu..a hovoriť si, teraz bábo nie je vhodné máme zaplatenú dovolenku...a pomohlo to..
Dovolenku mame zasebou. Lebo mi odporucili ze na dovolenke skor otehotniem nepomohlo... Ani konicky nezaberaju. A najhorsie su navstevi mojej troj rocnej netere. Lubim ju ale chcem vlastne dietatko. A niekedy mam pocit ze mi uz nik nerozumie.
@anulik88 ahoj ja ked som potratila tak som na to musela mysliet kazdy den...a stale som si hovorila, ze chcem babo a cim dalej tym viac...stale som na to myslela a o 7mesiacov som zistila, ze som tehotna...mne vtedy asi pomohlo to, ze sme mali mat svadbu a tak som myslela na pripravy svadby 🙂 ale podla mna aj ked budes na to myslet tak aj tak to pride 🙂 a ak si z toho smutna tak sa skus niecim zamestnat napr. zacni chodit na zumbu alebo sa viac stretavaj s kamaratkami 🙂
@anulik88 ja som tiez velmi chcela babo, nevedela som nato nemysliet..myslela som a sledovala som sa..a po pol roku to vyslo..ty si sa pred polrokom vydala, nasledujuci mesiac si zistila, ze si tehotna, v 7. tyzdni potrat, zakrok..nedari sa kolko?2 mesiace?kludne mysli nato, ze chces babo, ale nechaj tomu cas..nie stale sa to padari na prvu supu..
Ked ja uz ani neviem ci mam pocitat plodne dni ci nie prave preto ze to po svadbe vyslo na prvi krat som teraz taka nedockava a nedari sa asi tri mesiace svadba bola v aprili co je trosku viac ako pol roka ale nie o vela ja viem...
Chcem sa vas este opytat ginekolog mi odporucil brat Femibion 800 ale obvodna lekarka mi povedala ze to nemam brat. Aky je vas nazor?
Vraj je to zbytocne... Ze su to len komercne lieky..
@anulik88 Ak dobre pocitam, od potratu ste sa realne snazili jeden az dva mesiace. To, ze sa nezadarilo, je normalne. Priemernemu mlademu paru trva pol roka, kym otehotnie. Zazrak bol, ked sa Vam zadarilo ihned. To, ze sa nezadarilo teraz ihned je uplne normalne a este nie je dovod na ziadne stresovAnie a hladanie dovodu, preco sa nedari.
@anulik88 su aj lacnejsie pripravky ako je Femibion, staci si vybrat v lekarni, len lekari s velkou oblubou Femibion odporucaju, kto vie preco 🙄 v lekarni si vyber nieco co obsahuje kysl.listovu, nic viac ti netreba.
@anulik88 ja som brala femibion800 teraz berem 400vku a je to super len je to drahe...vela sa z toho pribera, ale to nevadi, ked chces babo 🙂 kup si ho urcite 🙂
Dakujem za rady. ani neviete ako ste mi pomohli. Som strasne rada ze tu nik nema nazor ze mi sibe a ze priviest do tejto doby dieta je zly napad lebo tieto nazory mi nerobia dobre. A este by ste mi mohli poradit sikovnu odpoved nato ked sa ma znami pytaju ako to ze este niesom tehotna nie vsetci vedia o potrate a nechcem im to vysvetlovat...
Som rada ze som nasla spriaznene duse. Este raz dakujem 🙂
Ja im hovorim s usmevom hovorim, ze som karieristka, ze dieta este nie. Ten kto ma pozna vie, ze to nie je pravda, ale dalej sa nepytaju... A ten kto ma az tak nepozna tiez mu staci taka odpoved... Tiez mi to lezie na nervy ked sa na to pytaju a ked nedaju pokoj tak im poviem, ze som potratila, potom su v rozpakoch a mam uz nadobro pokoj.
No neviem ci ja z profesiou ucitelka mozem v tejto situacii tvrdit, ze som karieristka. Niekedy mam pocit ze prave to ze ucim a som z detmi kazdy den tu tuzbu po vlastnom dietatku stupnuje... 😒
@anulik88 je mi luto co sa ti stalo....ALE ja ma s prvým tehu tiez zle skusenosti a v dost pokrocilom stadiu tehotenstva ☹ ja som citala o alchemilkovom caji-skus kuk na internete a uzivaj kyselinu listovu od zn. femibion 😉
@anulik88 ako citam diskusiu vyssie ze femibion nie? ja s nim mam skusenost dobru brala som ho od zaciatku nestazujem sa, nepribrala som od neho....
No ja som ho brala dva mesiace a poprve je nakladny a po druhe som pribrala 4 kila co nieje malo kedze mam takcitak nadvahu... pomoze mi aj ina kyselina listova? Alebo ho staci zacat brat ked otehotniem?
netreba sa upinat na to ze to babo velmi chces, viem nieje to jednoduche ale inak to nepojde, cim viac to budes mat v hlave tym sa ti menej bude darit, vypnut najlepsie ist na nejaku dovo, vikendovy pobyt kde prides na ine myslienky
nám sa po prvom potrate zadarilo po 3 mes a po druhom hned po prvej mreche, este asi telo nie je pripravene.drz sa
nám sa po prvom potrate podarilo až za rok a pol-a to som už bola zúfalá,tiež som pila alchemilkový čaj,jedla kyselinu listovú,ale neviem či to pomohlo,dala som si aj vyrátať plodné dni od doktora Jonáša-ak ste o ňom počuli,ku gynekologyčke som chodila každý mesiac,aby mi skontrolovala ako som na tom-no a nakoniec sa predsa podarilo,neboj ono to príde,to je ešte krátka doba,a fakt najhoršie bolo keď sa každý dookola pýtal "a čo ešte nečakáte?"držím palce🙂
@anulik88 bola som na tom podobne ako ty... Svadba, potom sme si povedali, ze chceme babo, hned sa zadarilo a hned som aj samovolne potratila... Toto babo, co cakame, sa podarilo po roku a pol... 😔 uz som bola nestastna, zufala a hlavne od zaciatku alergicka na vsetky dobrosrdecne rady typu "nemysli na to"... Na zaciatku tohto roku som si dala termin, ze ked sa do konca roka nepodari, pojdeme s mm do CAR... V juni som zacala planovat dovolenku, dala si urobit novy pas, nakupila uz nejake veci na dovolenku a cakala na mrchu, nech ju objednam a zaplatim... A na dovolenku sme uz nesli... 🙂 drzim palce, nech necakate tak dlho ako my... 😉
Myslim, ze ked sa ti prvy krat tak rychlo podarilo, nebude to ani druhy raz dlho trvat. Mas stastie ze si po potrate nemala ziadne ine komplikacie, si zdrava, vsetko bude ok. Ja som od MA mala len kopec dalsich neprijembosti - 3 operacie, zistena endometrioza a polycysticke vajecniky, cysty na vajecnikoch. Bude to rok od potratu, momentalne som na hormonoch, tak sa ani nemozeme snazit, no dufam, ze sa mi po tych vsetkych zasahoch, zrastoch a podobne vobec niekedy podari otehotniet. Dufala som ze ked uz bude len jedna operacia, ale tento rok nebol moj stastny. Dufam ze buduci mi to vynahradi... Drzim palce aby sa ti rychlo postastilo
Baby dakujem ze ma tak povzbudzujete potrebovala som to a prave to ze sa to prvi krat hned podarilo vomne vyvolava pocit že treti mesiac nezdaru je vela... A som stastna ze to nemalo komplikacie al niekedy mam pocit ze rok cakat nevidrzim a najhorsie na tom su vety typu "nemysli na to " alebo "este nic necakate"? 😒 😒
Mozem sa vas este opytat viete poradit nejake babske radi ako tomu co najviac pomoct?

z vlastnej skusenosti viem že sa nedá na to ani nemyslieť a ani po tom netúžiť a slová o tom od ľudí čo to nezažili ma neskutočne nasierali. Dovolenka pomôže asi tak na tých pár dni čo tam budeš potom to bude zasa o tom istom. ak to trva už rok a nechcete čakať odporúčam návštevu lekára a urobiť spermiogram a hormonálny profil