icon

Prvosnažilky, august patrí nám

melissandra
31. júl 2015

S manzelom sa sme sa zacali snazit od maja... Nechali sme tomu volny priebeh ale po poslednom cykle ked sme trosku intenzivnejsie a nic... Rozhodla som sa ze august je nas 🙂
Kto sa prida???

lesna_vila
2. aug 2015

@vejooonka prosím kde presne nájdem ten článok?

vejooonka
2. aug 2015

@lesna_vila Akurát to hľadám, chelly má článok vynikajúci ale tie skratky mal niekto iný... Prepáč🙂) Ale veď jedna je rozhodujúca;) Dpo;)

chochar
2. aug 2015

@lesna_vila ahoj...taky jsem se v tom ztrácela, ale potřebuješ znát jen pár základních: ms-menstruace, dpo-dny po ovulaci, pco-polycysticke vaječniky, tt-týden těhotenství,...co se tu tak ještě objevilo? Ptej se...poradíme 😉

zojaaa
3. aug 2015

Nejake skratky:
Ivf- umele oplodnenie
Et- transfer embrya
Ket- tranfer mrazenych embryi
Icsi- metoda oplodnenia vajicka spermiou pomocou injekcie sa vybere spermia
Endometrium- vystelka maternice
Ovarium - vajecnik
Stimulacia - lieky na vyvolanie ovulacie
Hyperstimulacia - vela vajicok, sposobuje bolesti, az zavodnenie tusim..

lesna_vila
3. aug 2015

@zojaaa ďakujem, tie termíny okolo umelého oplodnenia som si ani len tipnúť nevedela čo to môže byť. naštudujem, nech Vám tu rozumiem 🙂

sandria33
4. aug 2015

@chochar ahoj, vcera som bola na iui a predtym tesne na sono, dr vravel ze v tele to mam pekne nacasovane. Verim ze to ma na starosti inofolic a aj alchemilkovy cajik, okremclostylu a pregnylu. 17.8 idem na krv, dovtedy vkladam utrogestan, tak som zvedava 🙂

isabella22
4. aug 2015

Dnes 3 den po Ket 8dpo a ja necitim.zatial.ziadne.zmeny....zeby to.zas..nevyslo??

yakina
4. aug 2015

Ahojte 🙂
Tak momentálne mám ovulku, len včera sa mi objavilo maličké špinenie 😒 zväčša sa píše ze je to normálne, tak som zvedavá, či niečo z toho vzíde alebo zase nič 😢
Držím palce všetkým augustovým snažilkam 😎

isabella22
4. aug 2015

@yakina drzkaj sa a o 2 tyzdne //ciarky☺

yakina
4. aug 2015

@isabella22 bola by som šťastná, ale akosi po pol roku, každým ďalším mesiacom sa na to snažím nesustredit, aby som nebola veľmi sklamaná.
Ty už si bola na tom Ket, ked píšeš, ze by to zas nevyslo?

isabella22
4. aug 2015

@yakina ano v sobotu som.mala vklad...dnes sa.citim.zvlastne.inak...umyla.som.si.zuby a musela.som.sa.ist vyvratit...kiezby dobry priznak ale.nebudem.si.nahovarat

yakina
4. aug 2015

@isabella22 joj bodaj by to bol šťastný príznak 🙂 hlavne byť kľudná, a nestresovat sa s tym každú voľnú chvíľu, potom je to o to väčšie sklamanie ☹

1234lubka
4. aug 2015

@chochar mne pco nikdy nepotvrdili ani nenaznacili, vsetko som mala ok. Inofolic mu cyklus stale neuveritelne skratil, stacilo jedno balenie. Potom som pila alchemilkovy caj, z 40-56dnovych cyklov som mamazrazu 30-34dnove...potom som sa "nasrala" nakupila inofolic pila dva sacky denne. Zacala som na 28dc, nechcelo sami cakat do ms...vtedy dosla na 34dc, dalsi cyklus tiez na 34dc a potom uz nedosla 😉

isabella22
4. aug 2015

@yakina tak mna by to uz.ani.neprekvapilo😔ved uz 3 vklad ajnsliznicu mavam.krasnu aj teraz mala.9mm ale pockam na.test alebo.na krv...musim zaklopat ale nekrvacam co mne sa po vklade objavuje stale az do mrchy

yakina
4. aug 2015

@isabella22 to je dobrá správa, že teraz nekrvacaš. Hádam sa malé chyti, a bude sa držať az do konca 😉
Ja mám zase také čudné pocity, ako keby mi tam niečo pracovalo, naťahovalo, brucho nafúknute.... ale nejdem sa namotavať, a test si určite urobím iba keby mi meškala mrcha 😉

pampuliska
4. aug 2015

aj ja som tu! Minule dva czklz som brala Duphaston a nikdy viac! Odteraz len prirodzene, kaslem na to, ze mam kratsi cyklus, Inofolic mam kupeny, len odsledovat kedy bude ovulka sup sup 🙂
Drzim vam palce baby!

isabella22
4. aug 2015

@yakina toto si hovorim aj ja ale ci vydrzim....zas chcem vediet na com.som....inak aj to ja som zvlastny pripad kazdemu aspon duchuju testy a ja nic😒kolky dpo si?

yakina
4. aug 2015

@pampuliska a ako dlho sa uz snažíte?

yakina
4. aug 2015

@isabella22 iba 3 dpo. 😒 test som si robila iba raz, ked mi meškala mrcha, a chcela som vedieť či si môžem dat na oslave vínko 😀 veď vydržíme zase pár dní a uvidíme ☹ len ma to nebaví, každý mesiac ten istý kolobeh 😠

isabella22
4. aug 2015

@yakina veru ani mna..ja 8dpo ak to zratam...stvrtok mozno skusim prvy test

xy123
4. aug 2015

Ahojte, tak ja sa pridávam ku Vám🙂 s priatelom sme sa začali snažiť už minulý mesiac, ale nechceme to siliť a uvidíme, či to vydá alebo nie 🙂

me3
4. aug 2015

@chochar ja mam tiez PCO.."snazili" sme sa nejaku dobu - alebo teda sme tomu nehavali volny priebeh a nic..teraz som bola 3 mesiace na antikoncepcii kvoli cystam a zajtra zacinam Clomid (neviem ako sa tieto lieky volaju u "nas" kedze som v zahranici) ktory ma vyvolat ovulaciu...

me3
4. aug 2015

baby na co beriete ten infolic prosim vas?

chochar
5. aug 2015

Ahoj holky, teď jsem tu chvilku nebyla a už koukám kolik jsem toho zameškala... 😀

@1234lubka já doufám, že mi Inofolic taky pomůže, začnu ho brát jakmile přijde mrcha...vím, že se může začít brát kdykoli ale chci si to nechat od 1DC. 😉

@isabella22 držím pěsti, aby ti to vyšlo! Zatím to vypadá dobře... tak hlavně dej vědět. 🙂
@me3 To bude asi Pregnyl, ne? No držím pěsti. Já mám za sebou tři cykly na Clostylbegytu+Pregnylu+Duphastonu a teď si dáváme pauzu a pojedeme jen na tom Inofolicu. 😉
Ten Inofolic je kyselina listová a Inositol a má podporovat zdravý cyklus a při PCO má naprosto úžasné výsledky. 😉
Jinak já jsem dnes 34 DC a mrcha furt nikde...bolí mě prsa jako čert, stačí se jemně dotknout a už šílím a mrcha se furt ani nehlásí, že by měla přijít. Bolesti v podbřišku mám, ale takový slabučký a jen občas...vždycky před mrchou mívám třeba celý den silný bolesti a teď jen občas to zabolí jakoby na mrchu, ale do minuty to zas přejde,,,A mám nafouklý břicho.
Nechci si nic namlouva a dělat si naděje. Drahý jde dnes koupit test, když já su v práci a zítra ráno si pro jistotu udělám a uvidím na čem jsem...Jen se bojím... ☹

zuzkaa8855
5. aug 2015

Cavko citim sa ako pred rokom ked som sem hodila status snazilka 🙂 v juni bol rok co planujeme babo ale neuspesne no bez pomoci lekarov. Vcera som hodila koment ze mi meskaju ale po rocnej prehliadke mi gyn zistila ze foluk nepraskol atak do dnesneho rana sa mi na 6 den spustila.alw som rada pretoze pevne verim ze po vysetreniach a pomoci sa snad rozhybeme. V piatok ma caka hp a potom sledovanie rastu folikula. Mm idw na sperniogram. Beriem kys.listovu a vitamin e ja a mm.nesilim to, len pevne verim ze sa to uz podari a buduci rok budem kocikat.samozrejme to prajem vam vsetkym aby sme si nasli tie dve palicky🙂 som teda 1Dc 🙂

yakina
5. aug 2015

Babule ja keď to tu čitam, čím všetkým ste si niektoré prešli, kladiem si otazku, či je vôbec nejaká šanca otehotnieť uplne prirodzene??? Bez stresov, a zdravotných problemov, nahanania sa za ovulaciou a neviem čim všetkým O_o. Normálne som z toho mimo. Ja som si to asi predstavovala uplne jednoducho ☹

chochar
5. aug 2015

@yakina Neboj, ta šance tu je...já jsem holt černej petr...všichni v mým okolí, kromě jedné kamarádky otěhotněly přirozeně a v podstatě hned... No já musím být vyjímka z pravidla...
Ber to pozitivně a soustřeď se na to, že to přijde a ono to příjde. 😉

isabella22
5. aug 2015

@yakina no vidis to aj ja a uz sa snazime aj vdaka centru rok a stale nic...

lesna_vila
5. aug 2015

Bojujem so sebou, či si robiť tehotenstý test. Menzes by som mala dostať až v nedeľu. Buď mám príšerný PMS alebo že by predsa...? Keď neviem si spomenúť na obvyklú intenzitu PMS príznakov 😀 Je možné, že sa len moc pozorujem. len ako sa tomu vyhnúť??? 😒

chochar
5. aug 2015

@lesna_vila já bych testovala až pokud by nepřišla mrcha...stejně by teď nemusel vyjít. 😉