icon

Prvosnažilky od júna

rencika8
14. máj 2013

Nájdu sa medzi nami nejaké prvosnažilky? My sa chceme začať snaźiť teraz od júna a čo vy????

tuli_tuli
25. júl 2013

@petka154 A vlastne aké máš príznaky tejto diagnózy ? A nevadí, veľa dievčatám sa to podarilo aj tak 🙂

mirkajanickova
Autor odpoveď zmazal
kacatto
25. júl 2013

@tuli_tuli No vypocitala som si, ze mi to tak na 30 dni vydrzi a chcem potom zacat brat hned ako mi skonci mrcha, cize na ten moj standardny 35 dnovy cyklus by to mohlo vyjst. Potom popripade doobjednam, aj ked ja ako vecny optimista dufam, ze hned v ten mesiac sa zadari 😝

tuli_tuli
25. júl 2013

@veronika218 Jajaj, hlavu hore, veď to je ešte len kratulilinko 😉 nebuď smutná a hlavne neklesaj na nálade ... s nami Ti bude príjemnejšie, uvidíš, vzájomne sa podporujeme ... ale zasa pozor, aby Ťa MK až príliš neovplyvnil 😀

tuli_tuli
25. júl 2013

@mirkajanickova Uhm, jasne ... mne doktor kázal Femibion mininálne 3 mesiace pred počatím 🙂

mirkajanickova
Autor odpoveď zmazal
veronika218
25. júl 2013

@tuli_tuli 🙂 ved prave som sa na MK zaregistrovala lebo som v tom novacik 😀 a zatial sa tu tak rozkukavam a kazda dobra rada mi pomoze......ked uz sa toho neviem dockat....a presne vy my pomozete lebo sa mozem aj vyrozpravat 😀 vy ma chapete

tuli_tuli
25. júl 2013

@mirkajanickova tiež už mám kúpené :D aj tehotenské testy .... jedna super babenka tu z MK ich predáva za 40 centov/kus ... a zistila som, že bývame na rovnakom sídlisku ! tak sme sa stretli osobne ;) akurát dnes mi definitívne skončila mrcha (teda dnes už len špinenie a to sa už neráta) ... takže sledujem BT a uvidím, kedy prvýkrát skúsim ovul. testík

mirkajanickova
Autor odpoveď zmazal
kacatto
25. júl 2013

@veronika218 Urcite sa podari, len netreba tlacit na pilu a uzivat si milovanie a to, ze ste zatial dvaja 🙂 Tiez som zo zaciatku nechapala, ako je mozne, ze som okamzite neostala tehotna, ale evidentne je to skor vynimka.

Podla mna kazda zena sa ma raz stat matkou - moja teta je toho priklad. O babatko sa snazila skoro 20 rokov, pricom jej na tom krachlo niekolko vztahov a ked uz s tym vobec neratala, lebo mala od lekara potvrdene, ze nikdy vlastne deti mat nebude, ostala tehotna. A vo veku 40-daco rokov porodila svoje prve dieta a ako hovori, vsetko je presne tak, ako ma byt. 🙂 No a pokial viem, moja babka mala tiez diagnozu, ze nikdy mat vlastne deti nebude a mam otca aj uz spominanu tetu. 😀

tuli_tuli
25. júl 2013

@mirkajanickova no, s dnešnom aj ja 7 dní, ale špinenie sa neráta (to som sa tiež dozvedela tu na MK), že za mrchu sa považuje LEN obdobie "krvácania" ... hoc len slabého ... a ja mám deň pred a deň po špinenie, čiže mrchu mám celkovo 6 dní + 2 dni špinenia

veronika218
25. júl 2013

@kacatto snazim sa nato nemysliet ale to nejde 😉 ....tak tomu sa povie zazrak zivota,hadam nebudem cakat tolko rokov 🙂 ale aj ja mam v rodine priklad toho ze vsetko je tak ako ma byt.Moja svagrinka sa 14 rokov snazili ale 3x potratila a nakoniec jej chirurgicky vybrali vajickovody. Nasledoval rozvod. Nasla si priatela s ktorym podstupila umele oplodnenie a dnes je v 3 mesiaci. ukazuje mi ultrazuvukove snimky a ja sa neviem dockat kedy to budem zazivat aj ja

jarusmischo
25. júl 2013

@tuli_tuli
@kacatto
@petka154 Dievčatá, dobré ránko. Ja už beriem inofolic. Teraz dokončím prvú krabicu, MUDr. mi kázala dve vrecká denne. Uvidíme, čo to spraví. Inak vám musím niečo povedať. Išla som žehliť a tak pozerám ako puk, čo to mám na žehliacej doske popísané tlačeným písmom a to môj milý manžel pokrčil nechtiac v taške papier od lekárky a chcel ho vystrieť ožehlením, otočil ho ale tou popísanou stranou nadol, a tak mám teraz jeho anamnézu napísanú na žehliacej doske, čierne na žltom 😀

tuli_tuli
25. júl 2013

@jarusmischo :DDDDD dúfam, že to boli aspoň super výsledky 😉

svetlanka101
25. júl 2013

@petka154 ja planujem to iste.... ak dorazi mrcha pojdem za nic.... nech skontroluje ci je vsetko ok a popripade nech odporuca nejake vitaminy....

petka154
25. júl 2013

@tuli_tuli
no tak priznakov je viacero... mas take male cysty na vajecnikoch (stena na vajecniku je zhrubnuta a preto sa nie kazdy mesiac podari ovulka, lebo tas tena nie vzdy pusti vajicko), potom su tam hormonalne vykyvy, nadmerne ochlpenie, nadvaha, nepravidelna mrcha, resp., niektore baby ju nemaju vobec atd...
ale pri PCO nemusis mat vsetky priznaky, tato diagnoza sa urci ak mas aspn dva... ja mam tie male cysticky sem-tam nepravidelnu mrchu.. 😒
ak by sa nam nedarilo otehotniet, tak doki povedal ze ma posle na tzv. drilling vajecnikov, to ti laparoskopicky "oskrabu" tu hrubu stenu a potom sa super uvolnia vajka, takye je fest velka sanca na otehotnenie... ale kedze doki povedal ze ja mam lebn taku lahku formu tak najpr pockame ci sa nepodari prirodzene a az potom budeme riesit...

petka154
25. júl 2013

@jarusmischo cize beries inofolic 10 dni? a nemas nejake vedlajsie priznaky? lebo niektore baby tu na MK pisu, ze ich strasne bolia vajecniky a tak...
@kacatto
tak dufam, ze nie.. ak teraz niekedy dostanem mrchu, tak dalsia ovu by mala vyjst prave ked budeme na dovolenke, takze vacsi relax si uz ani neviem predstavit... to bude same snazilkovanie... manzelik mi povedal, ze nevadi ze sa nepodari na prvykrat aspon sa mozeme dalej pekne snazit... neprideme o tu zabavnu cast... 😀 😀 😀

tuli_tuli
25. júl 2013

@petka154 jasné, vďaka za vysvetlenie ... takže v podstate sú vaječníky permanentne obsýpané maličkými cystami a to robí šarapatu ... ale super, že je stále možnosť liečby, neboj, všetko dobre dopadne 😉

petka154
25. júl 2013

@tuli_tuli dakujem... dufam v to... niektore baby ani nevedia, ze to maju a otehotneju hned... 😉

mirkajanickova
Autor odpoveď zmazal
fidela86
25. júl 2013

@veronika218 ahojky, takyto zablesk z neba, ako som to ja nazvala, som tiez mala a dovtedy to platilo tamer doslova a dopismena, ako si to pisala ty...v septembri s manzelom oslavime tretie vyrocie svadby...takze ta plne chapem 🙂 Snazime sa sice o trchu menej, ale o to miestami komplikovanejsie, kedze casoso sme nemali moznost spolu byt v ostatnej dobe, kedy sa to vzhladom na fazu cyklu najlepsie "hodilo"...a tento mesiac mas caka podobny scenar...ale snad raz sa tak dobre "strafime", ze to aj vyjde a najma smerom ku 2 ciarockam na teste 🙂

veronika218
25. júl 2013

@fidela86 :D tak mi tomu troska pomahame tym ze si moj manzel odskoci na ,,obed" domkov 😅 takze naozaj snaha tam je lebo mi to mame tiez obcas s tym casom take komplikovane .....zacnem uzivat aj kyselinu listovu uz a verim ze co chvila bude // 🙂 .....a to v mojom okoli je tolko zien co otehotneli a ani nevedia ako a NEPLANOVANE 😉

fidela86
25. júl 2013

@veronika218 Ve dvies, ono to bude asi aj tym, ze "nevedia ako"...🙂 Ze nad tym jednoducho velmi nespekuluju...Kazdy si tym nejako mussime prejst...

jarusmischo
25. júl 2013

@petka154 Nemám zatiaľ žiadne vedľajšie účinky, ktoré by som postrehla. Beriem ho trošku viac ako 10 dní, pretože 2-3 dni som si dala iba jedno vrecko - večer som zaspala a nestihla si dať. Snažím sa nejak nemyslieť na to, že by mi mohol pomôcť, beriem to ako doplnok stravy a keď si ho dávam, tak ani nemyslím na to, že prečo ho vlastne pijem. Stručne povedané, neočakávam od neho zázraky, ale keď MUDr. radí, tak poslúcham.

ja1985
25. júl 2013

@petka154 🙂 nooo mam v tom trosku chaos kde som prispievala a kde nie 😀 takze ano, podla testov by som mala byt tehu....u doktora som zatial nebola , ale chystam sa hned ako sa vratime z dovolenky....som z toho trosku nervozna lebo sme s manzelom este v zahranici a teda ma znepokojuje ze nepojdem k svojmu doktorovi 😖 ale snad si poradim aj tu 🙂 podla tehotenstvo.academy.sk by som mala byt v 7tt a veriiiiiim ze vsetko dopadne stastne 🙂

ja1985
25. júl 2013

@petka154 silno presilno drzim palce nech to coskoro vyjde 😵

petka154
25. júl 2013

@ja1985 dakujem, ale tento mesiac uz nic...
@veronika218
@tuli_tuli
@jarusmischo
@fidela86
@mirkajanickova
no baby tak uz prisla mrcha... sice zatoial len trocha spinenia ale to viem ze tak do hodinky-dvoch pride... 😢 😢 😢
tak nic, dufam ze na dovolenke sa podariiiiii.... aspon sa na nu budem o to viac tesit!!! 😎

jarusmischo
25. júl 2013

@petka154 Nebuď smutná, hlavne si uži dovolenku, aby si bola v pohode ... 😉 Peti, odkedy sa snažíte, ak smiem vedieť?

petka154
25. júl 2013

@jarusmischo
zatial len prvy mesiac... 🙂 aj to bol taky divny cyklus takze dufam, ze druhy bude lepsi a hlavne pravidelnejsi... 🙂
a tu dovolenku mam v plane si poriadne uzit... aspon sa nebudem stresovat ci sa mozem kupat a opalovat a tak... 😀

mirkajanickova
Autor odpoveď zmazal