Prvosnažilky ozvite sa
Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?
@vardzikova ovu neviem kolko stoja, dala mi ich kamoska, ktora ostala tehotna a uz ich nevyuzila, pockaaaj, mrkam na skatulu, koki,ze 5ovu testov 14eur 😖 ale na ebay som ich videla za par supov. tehu testy som si objednala z ebaya, bola aukcia a ostavalo poslednych 10sekund, tak si hovorim, ze to je znamenie a kupila ich, tri testy ma vysli na libru 😀 😀 😀 😀 a tepolotu nemeriam, asi by ma vykotilo, ale dojde na psa mraaaz 😀 my sme zatial mali len jeden nulty pokus, takze este nepanikarim
@vardzikova to je otazka...hop alebo trop moja 😀 teraz by ti kolko vychadzala materska? si zrataj. ci sa ti oplati do toho vrazat peniaze, aj kebyze sa ti ciciaci v parlamente zosaleju...ja by som do toho risku isla, lenze ja mam velky rozdiel medzi idealnou a realnou materskou...neviem ako ty
@palculienka2011 moja ale toj e dosť za 5 ovu testov alebo nie? a to sa kedy vlastne testuješ ? lebo ja som sikupila teplomerik z netu a meriam si teplotku, tie testy aj ja hovorim taka šanca no nekup to 😀 jaaaaj takže ešte iba začinate? tak teraz by mi materska vyšla na 280 Eur 😢 hruza , no ale keby som tomala takto brať tak dokedy budem čakať 😖
@palculienka2011 ahoj, ja som si kúpila ovu testy 5ks v balené za cca 6 eur.
@vardzikova dievčatá ja ak otehotniem tento cyklus, v decembri si musím stihnúť založiť DNP, lebo od januára budem pravdepodobne nezamestnaná a bude mi platiť 8 mesačná ochranná doba. ak by som si platila až od januára aj keby zákon ostal pôvodný, ochranná doba mi padá. haluz.
@nikinka1111 ak sa môžem opytať kde si ich kupovala alebo objednavala?
@nikinka1111 teraz tomu trošku nerozumiem ak by sme stihli otehotnieť a k tomu sa ešte aj pripoistiť tak by nam to platilo alebo nie? ale je veľmi mala pravdepodobnosť že sa to naprvy krat podari , skôr by som povedala že je to taka 50 % šanca
@vardzikova normálne v lekárni. v samoobslužnej v nákupnom centre v NR 🙂
@nikinka1111 mne sa aj to zda vela...ak sa mi vyplatia, tak kupim cez ebay, tam je to za par supov...
a necakaj so zalozenim DNP az do otehotnenia, zaloz skor, lebo nemusis stihnut zaplatit tych 270dni do porodu!!!a bude ti to ozaj na dve veci
@vardzikova ak otehotnies a pripoistis, tak stiiiihas 😎 ale tiez si daj pozor, aby si stihla mat zaplatenych 270dni do porodu, lebo ak nesplnis tuto podmienku, tudle nudle 😖
@vardzikova ja som sa informovala na sociálnej poisťovni keď som pred mesiacom dostala výpoveď, tak mi bolo povedané ak si založím DNP ešte počas trvania pracovného pomeru budem dostávať materskú z oboch, ak až v januáry tak len z DNP, lebo mi padne 8 mesačná ochranná doba. ak si nezaložím vôbec a porodím do 8 mesiacov od skončenia PP tak len materskú zo zamestnania. ale už to nie je úplne aktuálne ak im ten zákon prejde. ufff 🙂
@nikinka1111 ja len preto sa pytam lebo vačšinou baby hovoria že take veci objednavaju z netu 😉 , a vy sa dlho snažite? alebo ešte iba začinate? ked samôžem opytať? 😀
@palculienka2011 tudne nudle 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 tak to moja určite nestiham to sa nepodari 😒 bolo by to veľke šťastie a ty si to platiš alebo ideš to riskuť?
@vardzikova my od augusta. som si myslela že to bude jednoduché ☹
@nikinka1111 najradšej by som bola keby to nechali tak a nech si riešia svoje voľby do čerta 😠 všetky moje plany su v troskááách 😖 😖
@nikinka1111 no to isté si hovorim aj ja , ved čo môže byť natom take ťažke , ale akosi to nejde ☹ ja som z toho niekedy veeeľmi sklamana očakavala som od toho veľa 😖
ak otehotniem, tak to risknem a hneď začnem platiť a budem dúfať, že to stihnem 🙂 .
@vardzikova ja som si bola istá už niekoľko krát, že už sa to podarilo a nič ☹
@vardzikova ale preco hadzes flintu do zita? sak este nie si tehu, nie? tak kebyze aj hned zajtra nabehnes a ides si to zalozit, tak dakeho 16.augusta ti uplynie 270dni, dovtedy neporodis, jedine ak z ducha svateho 😀 😀 😀 no a ak by to aj cele padlo s DNP, tak prides o....pockaaaj, tazka matika....ked hovoris, ze matersku by si mala dakych 280eur, cize to mas asi ako ja, tak to by si si mesacne do DNP platila nejakych 25eur, krat,december, januar plus daco malo eur za november..to neni tak hrozne a za pokus to stoji, nie? 😉
@nikinka1111 no my sa snažiť budeme ale určite nestihame , to sa neda ved budem v obrovskom strese a to nieje veľmi dobre pri počati 😎 , a po zdravotnej stranke si zdravučka?
@palculienka2011 tehu niesom určite ved sme nekeksikovali už 2 tyždne waaaaaa 😠 😠 , začinam histerčiť 😀 no ved to že si to založim ale čo ak neotehotniem ? čo potom budem to platiť nadarmo a zasa všetky prachy zhrabne ten naš podrbany štat , a čo znamena 8 mesačna ochranna lehota? o čo ide?
@nikinka1111 a aj keby nie, ako moj chlap hovori, hlavne nech je zdrave a co tam euro sem, euro tam, ak budes mat k dispozicii 600eur, vyzijes z nich, ak 200, vyzijes aj z nich a ludia su na tom aj horsie....fakticky je najdolezitejsie zdravie a to viem, o com hovorim, kedze robim v skolke pre autisticke deticky
@vardzikova ti vravim, prinajhorsom prides o dakych 55eur...ak do konca januara neotehotnies, tak dnp zrusis a hotovo...to su este dva, pre niektore tri cykly, nie? stiiihameeeeee 😎 😀 😀 😀
@purina12345 fíha, tak šancu ešte máme 🙂 ale tak, život nie je len o peniazoch, hlavne aby sa to bábo podarilo, už je jedno či skôr či neskôr...hlavne nech príde 🙂 čakáme ho s radosťou 🙂
@palculienka2011 presne ako hovoríš. a ak by som mala materskú len z PP nebola by až taká najhoršia 🙂 takže by sa dalo v pohode existovať aj bez DNP 🙂 . z toho traumu nemám, ale prečo si neprilepšiť ak je možnosť 🙂
@vardzikova no pravdu povediac u dokiho som nebola dosť dávno 😉 . ale pri poslednom vyšetrení bolo všetko v poriadku aj vaječníky mi pozeral, aj ster robil... ale nemala som čas k nemu ísť, lebo to by som zabila celý deň, lebo pracujem 45 km od domu a pri čakaní u dokiho... ale teraz keď budem mať viac času isto ho pôjdem pozrieť 😀
@palculienka2011 pri mojom obrovskom šťasti sa to určite nepodari , ale ako sa hovori nadej zomiera posledna 😀 😀 , a ty čo budete sa snažiť ?
@nikinka1111 ja k dokymu chodim ako na klavir v poslednom čase 😀 , ked mi chodime k doktorom jedine vtedy ked ako sa hovori nam hori pod zadkom 😀 , ja mam vyhodu to že môj doky ma ambulanciu ani nie kilometer
@vardzikova jasna vec, hned po mrche na to vhupsneme hlava nehlava, ci chce ci nechce 😀 😀 😀 😀

@purina12345 to znamena že ak si to zaplatim v decembri tak mi to bude platiť alebo sa mi to už ani neoplati 😠