icon

Prvosnažilky ozvite sa

anlady
17. okt 2011

Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?

purina12345
7. dec 2011

@palculienka2011 no, ja si to platím dva roky a teraz neviem čo a ako lebo mne automatický zaniká 31.1. tak musím zistiť či sa to dá zrušiť a pred zrušením obnoviť alebo ako, ja dúfam že sa nám podarí tehu a všetkému sa vyhnem tak zatiaľ nejdem nič priamo riešiť len sa oboznamujem ale ak nemáš treba si ho založiť
@vardzikova áno, len ti ho založ, nemusíš hneď dnes, je to len príklad na dnešný dátum ale netreba čakať do februára lebo tam sú poplatky ako pre grékov

purina12345
7. dec 2011

@palculienka2011 @vardzikova @malá literatúra na hodinové čítanie 😀
http://moje.hnonline.sk/node/8167?page=14

palculienka2011
7. dec 2011

@purina12345 no ved a presne pre take ako si ty je to total nespravodlive...sak to ccheli zrusit kvoli spekulaciam a presne to docielia, ze teraz sa pojdu baby hromadne pripoistit a ak aj otehotneju-co za 8 mesiacov skutocne vacsina dosiahne, tak budu v suchu a dlhodobe platitelky ako ty sa mozu modlit alebo utru pusu-slusne povedane 😠

palculienka2011
7. dec 2011

@purina12345 dik, ja obcas nakuknem do temy vedla- dobrovolne nemocenske poistenie, ale furt nemam pocit, ze ten cas mame dlhsi na otehotnenie, nez do konca januara. ty to mas odkial tu info?

vardzikova
7. dec 2011

@palculienka2011 no dobre ale čo ak sa to nepodari čo potom?

purina12345
7. dec 2011

@palculienka2011 tak vidíš aké sme špekulantky čo si to platíme, ani raz som to nevyužila tak som teraz išla na pn a budeme pracovať na baby, aj tak som ju potrebovala lebo som bola total vyčerpaná a vystresovaná a ovulku som obchádzala lebo práve vtedy som bola v práci ale to asi vieš
tieto info som našla na stránke čo som poslala link a ten som našla práve na teme dobrovolne nemocenske poistenie

purina12345
7. dec 2011

@vardzikova hop alebo trop ale stále máš viac času ako napr. ja 😉

vardzikova
7. dec 2011

@palculienka2011 no dobre ale čo ak nahodou neotehotniem čo potom?

delideli
7. dec 2011

@chorucka : znamena to,ze to nevyzera ako zhubny nador..

vardzikova
7. dec 2011

@momamo Ani mne sa dnes absolutne nič nechce, len pozeram ako by som sa zašila aby som nemusela nič robiť, dnes mam na plane isť si kupiť ten mamatest 10, potom si musim ist ešte kupiť butky 🙂 na zimu lebo akosi som nato ešte namala čas, a potom domov manželik pride dnes neskôr lebo ide ešte pracovať na stavbu mne sa dnes s nim isť nechce a potom už len spať a ty? aky je dnes plan?

vardzikova
7. dec 2011

@purina12345 čiže najlepšie by bolo si to platiť už od dnes aj ked neotehotniem do septembra? prepač ale ja som z toho uplny debil 😝 😅 😀

vardzikova
7. dec 2011

@purina12345 prečo mam viac času ako ty?

purina12345
7. dec 2011

@vardzikova nie som si 100% pretože tam sa niečo počíta z posledných dvoch rokov takže toto info ti neviem dať, to by ti vedeli povedať kočky na SP a kedy sa tam chystáš?

vardzikova
7. dec 2011

@purina12345 tak chcem isť dnes, napiš otazky ktore by si sa chcela opytať ja si ich zapišem a opytam sa 😉 🙂

purina12345
7. dec 2011

@vardzikova lebo ja už mám splnenú podmienku 270 dní tak mi zaniká v januári ale ty nebudeš mať v januári splnenú podmienku tak si budeš môcť ďalej platiť po starom kým tú podmienku nesplníš a potom je tu ochranná lehota od ukončenia platnosti DNP 8 mesiacov na nástup na materskú čiže do tých 8 mesiacov musíš na ňu nastúpiť

nativanativa
7. dec 2011

@delideli ukaz graf mas ho ?? 😝 😝 😝

vardzikova
7. dec 2011

@purina12345 moja takže ešte raz budem si platiť to pripoistenie v septembri si zaplatim tych 270 dni cca ale potom mam ešte ochrannú lehotu 8 mesiacov do ktorých musím ísť na materskú tak?

momamo
7. dec 2011

@vardzikova podobny tvojmu,,kupit mamatest 10,,cizmy by som si isla aj ja kupit ale cakam do piatku na vyplatu 😀 😀 Tak asi dnes pojdem pozriet rodicov a sestru a vecer domov, leboo drahy tiez dnes prideeee dost neskoro z prace ...

palculienka2011
7. dec 2011

@purina12345 urcite to vyuzi na maximum ako sa da, dokedy vlastne planujes byt pn?

@vardzikova a na tvojom mieste by som si to isla zalozit, si mlada, vitalna a sanca, ze otehotnies je velkaaaa, hlavne s tou tvojou maxiovulou 😀 😀 😀 😀 😀 kolko mas terat hrubu mzdu?-teda ak neni tajomstvo, ti poviem, kolko asi by si platila mesacne a si zrataj, ci sa ti to oplati 😉

purina12345
7. dec 2011

@vardzikova jéééj, ty si milá, opýtaj sa prosím ťa či tie čo im už splňa tých 270 dní či si môžu ešte pred februárom aktuálny zrušiť a začať nový aby sa im to predlžilo a nezaniklo k 31.1.2012 a aká je lehota na zrušenie a obnovenie či uzatvorenie novej 😲 😲 😲

purina12345
7. dec 2011

@vardzikova áno, to znamená že do septembra aby si bola tehu lebo na MD ideš cca 6 týždňov pred pôrodom

vardzikova
7. dec 2011

@momamo moja čo my dve ešte nemame spoločne? 🙂

purina12345
7. dec 2011

@palculienka2011 tak najradšej by som bola čo najdlhšie, ,ovu mám na budúci tyždeň ( myslím) tak chcem byť vtedy v pohode

carie32
7. dec 2011

@purina12345 hej už meriam, od dnes... takže podľa teploty to rozozná hej? a mám si kúpiť aj ovu testy? či netreba? tak ti neviem... nechce sa mi s nimi stresovať.... 😒

vardzikova
7. dec 2011

@palculienka2011 moja hruba mzda je 550 Eur 😝 a to ako si môžem vypočítať?

vardzikova
7. dec 2011

@purina12345 jasneee už som si to napisala ked je prečitam všetko čo som si popísala tak skolabuje 😝 😀

vardzikova
7. dec 2011

@purina12345 tak do septembra by sa mi to mohlo podariť 🙂 fuu to bude makačka 😀 😀 😀

purina12345
7. dec 2011

@carie32 nekupuj ovu testy, len tak každý druhý, tretí deň pracujte a ono to spozná podľa teplotky
@vardzikova díky moc moja, veľmi si to vážim

palculienka2011
7. dec 2011

@vardzikova no ja platim mesacne 23eur a mam o kusok vyssiu mzdu, cize ty budes platit okolo 25-30eur mesacne, tak si zrataj, ci ta to nezruinuje a ja na tvojom mieste by som sla do toho 😉 ved zisti dneska na poistovni a daj potom vedie

vardzikova
7. dec 2011

@purina12345 v pohode moja už keď tam budem tak prečo by som sa nemohla opytať aj tvoje otazočky 🙂 😀 😀 bože kebyže som bola aspon do marca tehu najlepšie by bolo teraz keby som bola tehu 🙂