Prvosnažilky ozvite sa
Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?
@anuska3107 ahoj,vitaj medzi nami...alchemilka je u nas velmi rozsirena 😀 teda v tejto teme...urcite ti ju vacsina z nas odporuci..ale nezabudni,len do ovulky,potom uz nie...a merias si aj teplotku?alebo si si ista ovulkou aj bez merania?
@mata_ba uz si nemeriam, zo zaciatku ano, ale prestala som lebo zevraj ked na to menej myslis, tak skor to pride, no neprislo. dnes mam narodeniny a je presne rok co sa snazime. kedy mam ovulku? asi ked trochu citim ze ma bolia vajecniky, fakz ani neviem. ja uz ani neratam plodne a neplodne nic... poslednej dobe mam problem aj s menstruaciou, uplne nepravidelna aj som bola u dokiho mala som nejake tabletky,, napravilo sa mi to a teraz zas zle. ja som si myslela, ze som sama, ze nemozem otehotniet ale ako som zacala googlit, tak zistujem, ze je takych vela zien. ale som uz na prasky z toho. priatel ma ukludnuje, ze neboj coskoro to pride, ze asi este niesme na rade.
@anuska3107 vsetko najlepsie k narodeninkam 😉 a takto...urcite je lepsie,ked sa clovek na to nesustredi,ale nie vzdy sa to da 🙂 kedze spominas problemy s cyklom,urcite pi tu alchemilku...ked si si merala,mala si normalne ovulku?co sa tyka prirodnych pomocok-ja mam vyskusane papanie lanovych semiacok a pitie grepoveho dzusu pred ovulkou..je potom dobry plodny hlienik..po ovulke sa odporuca bud papat vnutro ananasu(ta tvrda cast) alebo kupit tabletky..len tie neviem ako sa volaju teraz..obsahuju tu latku,co ma ananas..to je na dobre uhniezdenie 🙂 kedze sa uz snazite rok,bolo by dobre povedat lekarovi,nech ti spravi hormonalny profil,pripadne spermiogram..
ja od noveho cyklu (ak sa nezadari) idem vyskusat fytosoju..je to prirodna nahrada clostylbegitu...ta je na podporu rastu vajicok a teda na ovulku...
@mata_ba dakujem velmi pekne. aj som rozmyslala, ze by som si isla kupit tehu test, ze by to bol pekny darcek k narodkam, kedze som poslednu MS mala slabunku, len myslim, ze je to zbytocne, ked nemam ani ziadne priznaky a stym meranim som to nerobila zrejme spravne, merala som vzdy inu hodinu, takze mi to nejak skakalo...moc som sa na to nespoliehala. ten grepovy dzusik by som mohla vyskusat. nerada uzivam tabletky. znama mi objednala MMS kvapky co je na 1000 chorob a nie je to predajne v lekarni, tak chcem vyskusat to. je to taka ocistujuca kura tela. a ty sa snazis ako dlho?
@anuska3107 nooo...jeden testik skusit mozes...vela bab nevie,ze su tehu az do nejakeho 3.mesiaca 🙂 len aby si pripadne nemala pokazeny dnik,keby to nevyslo...ale test odporucam mamatest 10-kovy...
co sa tyka merania,treba merat rano,este pred vstanim z postele..teda hned ako sa zabudis...a kazdy den v tu istu hodinu...ja meriam kazdy den o 6:00 😉 a dzusik staci takych 5 dni pred ovu..tak 2-3 dcl a 2 dni ped ovulkou 0,5 l 😉
co sa tyka mna..my sme sa snazili 7 mesiacov,kym som nasla //...no tesili sme sa len chvilu..mala som zamlknuty potrat a v 12tt som samovolne potratila..odmietla som kyret....a teraz je to vlastne treti cyklus od potratu,co sa snazime...mali sme povolene snazilkovanie od prvej mrchy,no maternicka este nebola uplne docistena..tak som pockala na tuto druhu mrchu...uz mam po nej,tak verim a dufam,ze uz vsetko bude len a len ok...
@mata_ba mne priatel uz zakazal kupovat testy, vzdy som sklamana....a preto nikdy neviem ci ho mam spravit ci nie, musim potajomky aby on o tom nevedel. az zimomriavky po mne presli, chudiatko si si tiez svojim presla...ale neviem co je kyret. a pijes aj ty alchemilku? svet je taky nespravodlivy...cigani maju deti ako nasratych a ani ich nechcu. a mi co chceme nam nikto nedopraje. no stale dufam, ze coskoro sa to podari. len namiesto toho aby si mi prsia zvacsili, tak naopak sa zmensili. mna uz niekedy to prestava bavit sa snazilkovat, nervy mam stale na to. kolkorazi premyslam, ze sa zoberem a vypadnem niekam prec, ze mozno niekto hore nechce aby som mala s mojim priatelom babo. kamoska chodila s priatelom 4 roky a snazili sa o babo anic , nakoniec sa rozisli a z novym partnerom ostala hned tehotna a teraz je stastne vydata
@anuska3107 kyret je vycistenie maternice..teda odobratie plodu + placenty a ostatnych veci...a teda je to to iste,co chceny potrat...a to som ja odmietla..no nastastie mi nic nehrozilo..keby babo bolo vacsie,uz by som asi musela ist na potrat,hrozilo by,ze by sa plod zacal rozkladat a teda by som mohla mat tazku infekciu...nastastie vsetko dobre dopadlo a nemusela som ist na cistenie...
alchemilku pijem 🙂 ale teraz len v caji ganystan..tam je viacero byliniek..ale pred otehu som dva mesiace pila len cistu alchemilku...urcite pomohla aj ona...
vies,ak by som ti mohla poradit..skus este dva mesiace pravidelne a poctivo merat teplotku (alebo si sprav ovu testiky)...pre potvrdenie ovulacie...a pre dlzku lutealnej fazy...mozno je u vas uplne jednoduchy problem..len ho treba zistit..takmer vsetko sa da riesit..niekedy staci len nejaky vitamin pridat a // su tu raz dva 😉
@mata_ba ja nemam ziadne skusenosti s ovu testami. momentalne sa spolieham na achemilku 🙂 viem, ze z nej neostanem tehotna ale dufam, ze mi k tomu pomoze. ja sa proste snazim na to co najmenej mysliet. vsade som sa docitala, ze netreba mysliet na to. koncom augusta ideme na dovolenku, tak tam by sa mohlo zadarit. a stale rozmyslam ci mam ten test spravit ci nie. najhorsi pocit ked tam vidim jednu ciarku ☹ az do placu mi je
@anuska3107 hm...neviem ti poradit...kedy ti mala prist mrska?resp.ake dlhe mavas teraz cykly?
@mata_ba 27.6 som mala normalu MS a potom na 20 den to je 16.7 som mala slabe v podstate iba krvavy vytok prave preto, ze teraz som mala nepravidelne. tak ani neviem kedy zas dostanem dalsie. teda nemusela by som. nejak mi to teraz hapruje
@anuska3107 moja,ale ak to bola jednorazova zalezitost,to mohlo byt uhniezdenie..mala si to iba jeden den??
nie praveze asi 4 dni. to som mala iba intimku. nic silne. ale vravim, nemam ani ziadne priznaky, teda take zvlastne nemam. a vravim este aj prsia sa mi zmensili. ale aj tak mi to neda, idem asi kupit ten test, nemam doma uz ziadny
@anuska3107 skus..rob si ho ale s pocitom,ze nic...musis najprv zistit ako to u teba funguje 😉 mozno ozaj staci malickost 😉
@lilli251 a ako sa vola?a co ti dala??
@franzziska no miciiik aj jaaaa. my uz mame obidve steny oskrabane 🙂 🙂 najhorsie za nami🙂
@azzura už neberiem nič...toto som mala len dve krabičky..a mám sa potom ukázať..tak neviem či až po ďalšej mrche či ako 😒 tak asi počkám ako potom príde bez tabletiek...a zase tam zájdem...uvidím
@mata_ba no mne už začína 😀 tak už nech je rýchlo po nej..minule som mala slabú..tak dúfam,že aj teraz bude...po tých liekoch taká fajná 😀 a potom by už nemusela byť...či??? 😉 a aj u teba..hm? tak budem sledovať tvoje merania..a držať palčeky 🙂
@mattuliatko30 to by teda nemusela 😉 vies co..musim si zaklopat,ale potrat mal aspon vyhodu..nemam uz take hrozne bolesti...a je tusim aj trosku slabsia...aj ked o den dlhsia....aj ked teraz bola skor este prve dni taka docistovacka...dufam,ze meranie bude na dlhooo nase posledne 😉
@mata_ba moja ako sa tá alechemilka pije...koľko krát za deň??? mám ju asi začať teraz keď mi ms začína..čo?
@mata_ba jasne....musíííí 🙂 tak budem v teba dúfať a veriť.....keď nie ja aspoň tebe to isto vyjde..a teraz už úspešne.....tak ja tuším ,že tak v septembri by sa ti to mohlo podariť, ak nie aj skôr 🙂)
@mattuliatko30 ano,ano..od prveho dna cyklu do ovulky..a tak 2-3x denne..ja som dvakrat pila...juuuj,opat predpovedas?viac by sa i pacilo to slovko skor 😀 juj..kiezby ti to opat vyslo...august by bol perfektny...
@anuska3107 ahojkaj zdravim ta medzi nami 🙂 snazilkami a prajem ti aby alchemilka zabrala a aby sa coskoro podarilo 🙂
ahojte kocky. tak u nas asi tento mesiac nic nebude.... ovu mala byt cez vikend, ale podla teploty nebola http://www.fertilityfriend.com/home/3c1d02 ☹ mm uz je v praci, tak asi to bude nevyuzita ovulka ☹ no co uz. rozmyslam,ze buduci cyklus vyskusam tiez tu fytosoju alebo tie bylinky od tej bylinkarky, ale merat uz nebudem 😒
@anuska3107 janka krala, kratka ulica, v okne ma cedulku ze pracujem iba v sobotu od osmej..takze lahko najdes 🙂

ahojte baby, ja som tu nova...ani neviem do trorej kategori som mala napisat , tak pisem sem. ja sa snazim s priatelom uz rok o babatko a stale nic. kamoska mi zas eporadila aby som pila alchemilku, ze ona sa pokusala 2 roky a posledne 2 mesiace pila cajik a ostala tehotna. ja ju sice pijem asi 10 den ale stale dufam, ze mi to pomoze.