icon

Prvosnažilky ozvite sa

anlady
17. okt 2011

Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?

erika7689
1. dec 2012

@lenuskaa33 tretí mesiac 🙂 a vy?

mirkamirkaa
1. dec 2012

@erika7689 dik za palec hore akoze ja neviem potom naco je tu take forum alebo taka stranka asi nato aby sme sa o tom rozpravali ci?

erika7689
1. dec 2012

@mirkamirkaa Jasne Mirka, fora sú tu nato aby sme diskutovali o danej teme...a to že si tu píšeme, neznamena že sa stresujeme a sedíme tu celý den, chceme sa len podeliť o novinky 🙂

lienka19881
1. dec 2012

Caute baby, mam otazocku... Dlzka mojej lutealnej fazy je 11 dni... Myslite ze to moze byt problem, preco sa mi nedari uz pol roka otehotniet?

mirkamirkaa
1. dec 2012

@erika7689 presne tak , kazdy je mudry az ked otehotnie ze netreba sa sledovat, ved nikto z nas sa tu nesleduje az nezdravo preboha, napr. ja si ani ovu testy nerobim, ani si nemeriam bt, to ze si spravim 2 testy ked mi meska znamena ze sa sledujem? A mojmu priatelovi vobec nevadi ze tu chodim a prispeivam on je praveze rad ze sa nieco docitam stale.

erika7689
1. dec 2012

@mirkamirkaa Netráp sa , väčšina mame nazor taký ako aj ty. Neverím ani jednej z tých čo hovoria že sa nesledovali, lebo prvé mesiace sú určite v napätí, stale myslíš len nato či sa to už konečne podarilo, ale myslím si že ak sa to náhodou po takom trištvrte roku, roku nepodarí, to už nebudeme tak vnímať, ale začiatky sú podla mojho nazoru ťažké 🙂 a plné očakavania...či nie?
PS: určite sa to čo najskor vydarí každej z nás, bol to len príklad 🙂

erika7689
1. dec 2012

Baby, už ma bolí brucho ☹ mrcha je na ceste ☹

mirkamirkaa
1. dec 2012

@erika7689 aj ja si myslim pre mna bol kriticky 1 mesiac to bola katastrofa myslela som si ze hned budem tehu ale teraz uz je to v pohode uz sa tak nesledujem a beriem to tak ze ako ma byt tak bude ja to neovplyvnim 😖

erika7689
1. dec 2012

@mirkamirkaa veru tak :( ale mohlo by sa to podariť čo najskôr...

lenkaa33
1. dec 2012

@katarina101 @ivnik baby, chapem vasu pointu, ze vela je o psychike a aj suhlasim, ale ja nemam pocit, ze tema "Prvosnazilky ozvite sa" je akasi plna depresii, stresu a prehnaneho 'riesenia'. Neregistrujem ani ziadne negativne postoje Ja som osobne velmi rada, ze si tu baby vymienaju nazory ( aspon sa dozviem nieco nove a mozem skusit, na kazdeho zabera nieco ine ) ako piju rozne cajiky, grepove dzusy pred ovulkou, ananasove po ovulke, riesia aky hlien ma byt, vitaminy, ako na koho co zabera, a kde sa nieco zaujimave docitali, pocity v podbrusku a ked aj napisu radostnu spravu, ze im testik vysiel s dvoma vytuzenymi ciarockami alebo aj ked napisu a vyjadria sklamanie, ze mrcha dorazila aj tento mesiac. Muzickovia nie vzdy vedia pochopit zenske emocie a pocity, sice sa mnohi o to snazia. Mnohe kamaratky uz mozno maju deti alebo riesia rozchod s priatelom, rodinnu dramu, ci svadbu alebo novu pracu, staru pracu. Preto je dobre a mile ako si tu baby nasli 'kamaratky' , ktore su na tej istej lodi. Skor mam pocit, ze baby sa tu navzajom doplnaju o informacie a aj dobre kazdej padne, ked vedia, ze niekto tiez zacina dalsi cyklus snazilkovania sa, alebo prave naopak, ze niekomu sa to uz podarilo. A je dobre sa niekde vyventilovat, podelit o pocity a citit sa vypocuta, vediet , ze niekto to berie na vedomie z tej zenskej stranky, ako to riesit sama v hlave - to je mozno na psychiku. A aspon sa snazia nacuvat vlastnemu telu. Ozaj na tom nevidim nic zle. Myslim, ze mozno aj prave vdaka temam ako tato sa mnohym zenam podarilo otehotniet. Prave preto, ze riesili BT, hlien, caje, pripravky a atd ....vela je o psychike, ale vela je aj o planovani a pomoci, ci uz porozumenim fungovania vlastneho tela, prirodna medicina, moderna medicina a celkovo informovanost. Viem, ze ste to nemysleli v zlom, prave naopak a dakujem za vsetky snazilky za vas nazor, zaujem a radu ( nemyslim to vobec sarkasticky ) . Len som vam chcela dat vediet, ze v tejto teme nejde o nejake prehnane riesenie, ktore usti do psychickej nerovnovahy a ma dopad na neplpdnost. Len vymena informacii a pocitov 😉 ....a este odkaz vsetkym snazilkam : pozitivne myslenie kazdy den aspon 5 minut pred spanim a vyslanie poziadavky do vesmira o dietatko. Na kazdeho pride rad 😉

ivnik
1. dec 2012

@lenkaa33 Krásne si to napísala, keď vám to pomáha, tak je to v poriadku, mne pomohla kniha k pozitívnemu mysleniu a zaujímavé je, že som za to obdobie jej čítania aj otehotnela ,, Ako vidieť svojich anjelov,, Skúste aj to , možno pomože 🙂

ivnik
1. dec 2012

@mirkamirkaa ja som práve otehotnela, keď som prestala chodiť do modrého koníka a radšej som si čítala knihu ,, Ako vidieť svojich anjelov ,, a teraz som sa vrátila a som vo fórume januárčatká, ale nikomu neberiem, keď to zvládate, ja som bola práve frustrovaná, že niekomu sa podarilo a mne ešte nie, tak som sem prestala chodiť a o mesiac na to boli 2 čiaročky 🙂

lenkaa33
1. dec 2012

@ivnik Dakujem, urcite si ju kupim, mam rada take citanie a hlavne, ked je doporucene od niekoho. Prave som pozrela, maju ju na nete, tak ked nebudu mat zajtra v obchode, vecer objednam z www stranky 😉 .... dakujem :*

misha1986
2. dec 2012

@mirkamirkaa moja včera som kupila ovu testy a skúsila včera urobiť prvý a bola tam druh čiarka ale nie moc silná, tak dúfam že bude silnieť, aspon viem že ovulka prichdza a nie je je čistý ten test 😀 tak uvidíme.................

lemac
2. dec 2012

Baby, ja som uz tento mesiac ani nedufala, ked som si pondelok 28DC robila test a negativny, len vy ste ma tu povzbudzovali, ze je este skoro...nakoniec mi meskala 2 dni mrcha ale brucho ma bolelo, aj hlava a krize tak si hovorim, ze som posunuta z toho prechladnutia. Ale urobila som si test 33DC a je tam slaboruzova druha ciarka!?! Nemozem tomu uverit. Myslite, ze to znamena tehotenstvo? Lebo ciarka nie je taka silna a bolo to z prveho ranneho mocu.

dasiacik
2. dec 2012

@lemac
Tak ja si myslím,že nieje o čom diskutovať 😀

lemac
2. dec 2012

@dasiacik Tak ja neviem, my sme mali len jeden snazilkovsky sexik tento mesiac, sice tesne pred ovulkou, ale aj tak. Som myslela, ze som uz stara na to, aby sa to podarilo na jediny raz. A inak ma uz styri dni picha v brusku a som hrozne nafuknuta, inak nic ine...

dasiacik
2. dec 2012

@lemac
Niekedy menej je viac,cica 😉 Nemusíś mať všetky možné príznaky,staći,že máś jeden základný-a to je meškajúci menzes.

mirkamirkaa
2. dec 2012

@ivnik ani ja tu nesedim cely den ale tak precitam si co baby úisu odpisem a hlavne si tu zbieram info a rady

mirkamirkaa
2. dec 2012

@lemac jeeeej gratulka 😉

ivnik
2. dec 2012

@lemac jasne ja som mala tiež takéto krásne 2 ružové, držím palčeky 🙂

ivnik
2. dec 2012

@lemac že stará 🙂 ja mám 33 a podarilo sa do troch mesiacov 🙂

ivnik
2. dec 2012

@lemac mňa bolelo strašne brucho ako keby som mala dostať menzes, ale už mi 3 týžden meškali a to už som bola v 5 tt. a to sa mi rozťahovala maternica, preto tá bolesť 🙂

ivnik
2. dec 2012

@lemac Choď hneď v pondelok ku gynekológovi zoberie krv spraví ultrazvuk a potvrdí Ti tehotenstvo, držím palčeky .-)

lemac
2. dec 2012

@dasiacik @mirkamirkaa @ivnik dakujem baby, nebola som si ista, ci sa uz mozem trosku tesit. Dufam, ze vsetko bude ok. Drzim vam palce aby ste aj vy zazili ten "sok" z //.

dasiacik
2. dec 2012

Kočky,čo si myslíte o tej povere,že keď sa budete hrať s mačkami,tak nebudete môcť mať deti?Je to fakt blbosť? 😒

tanickaskorokubikova
2. dec 2012

@dasiacik moju mamku volali doma maciarka lebo vkuse nosila domov vsetky macky, vkuse sa s nimi hrala, no proste cele detsvo s mackami narabala 🙂 a sme styria surodenci 😀

dasiacik
2. dec 2012

@tanickaskorokubikova
😀 Tak potom super!Ja niečo podobné,celé detstvo som prežila u psa v búde 😀 a s mačkami na povale 😀 Ja len že v slabej chvílke mi drahý povedal,že sa nemám hrať s mačkami,že tie za všetko môžu 😒

tanickaskorokubikova
2. dec 2012

@dasiacik je pravda ze macky prenasaju jednu chorobu, nespomeniem si ako sa vola, a ta vraj sposobuje neplodnost u zien ale dnes su uz vsetky domace macky proti nej ockovane 🙂

dasiacik
2. dec 2012

@tanickaskorokubikova
No,naše dedinské urćite neboli očkované proti ničomu 😀 A ja som sa ako decko s nimi naťahovala,šmajchlovala,atď 😒