icon

Prvosnažilky ozvite sa

anlady
17. okt 2011

Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?

aknedz
12. dec 2011

@carie32 no veru,to si ani ja neviem predstavit ako by som trafila ovu, tak treba kazdy druhy den si urobit pekn u chvilu a hadam trafite 🙂... veru mas pravdu, bol by to pekny darcek ale uvidime, radsej velmi nedufam, len tak trosilinku 😉

azzura
12. dec 2011

@farasha neviem, mne sa ten ovulacny mikroskop neosvecil. Radsej si zacni merat teplotu, je to spolahlivejsie

aknedz
12. dec 2011

@carie32 a navyse ma odvcera pobolievaju prsia a mam aj take divne pocity v podbrusku -take tahave sem tam...tak neviem, pred HAK som nikdy nemala bolesti pred MS, sem tam trochu napnue prsia ale inac nic, kamosky mi zavideli, tak teraz po vysadeni sa mi mozno objavil predmenstruacny syndrom, lebo uz aj minule ma boleli bradavky....

azzura
12. dec 2011

@vardzikova to ta bolel vajecnik vzdy alebo len v case ovulky, lebo mna len vtedy

nikinka1111
12. dec 2011

@aknedz jasné že to bolo veľmi skoro. aspoň 10 dní od ovu s citlivosťou 10 🙂

aknedz
12. dec 2011

@nikinka1111 ďakujem 😉 ano, to je dnes uz ale povedala som si, ze este asi radsej s testom pockam, mam kupeny ten s citlivostou 10 ale nechcem byt sklamana, tak uvidim, dokedy vydrzim 😀

nikinka1111
12. dec 2011

@aknedz ja som mala pozitívny na 11 dpo. dlhšie som to už nevzdržala 🙂 . som zvedavá, daj nám potom vediet 🙂

vardzikova
12. dec 2011

@azzura nie mna už bolel vždy nie len počas ovu 😒

azzura
12. dec 2011

@vardzikova a laparko sa to odstranilo, a co ti vlastne zistili?

vardzikova
12. dec 2011

@azzura ano laparkou to odstranili, mala som nepriechodny jeden vajičkovod 😒 ale vraj je to už v poriadku tak som zvedava 😎

azzura
12. dec 2011

@vardzikova aha, takze nepriechodnost sa ti prejavovala tak, ze ta stale bolel vajcovod? Ja take nemam, no som zvedava co mne zistia

vardzikova
12. dec 2011

@azzura presne ako si napisala mala som ho nepriechodny preto ma bolel 😝

katuska54
12. dec 2011

Ahojte baby,som tu nova.Citam,ze niesom sama ktora ma problem s ovulkou.Mate niektora skusenosti s clostibegytom? mne ho predpisala doktorka a chcem vediet,ci sa Vam potom zadarilo.

fifitko25
12. dec 2011

@katuska54 ahoj, ja mám clostyl prvý mesiac. Doki mi ho nasadil, lebo som mala malé folikuly. Po prvej liečbe mi narástli 2 a veľké 23 a19 mm, bez neho som mala len jeden sotva 16 mm. Takze mne to pomohlo, teraz uz len čakám, či aj naše snazilkovanie bolo úspešné 😎 P.S. vitaj medzi nami 😉

kikaneu
12. dec 2011

ahojte, tak ja už pomalinky končím ms, od zajtra zase meriam teplotu, papám femi kvapky a ľanové semiačka 🙂 na tie sa špeciálne teším 🙂 a neuveríte, ale zas upratujem 🙂

fifitko25
12. dec 2011

@kikaneu ja vyrábam fialové mašličky na vianočný stromček, chceli by sme tento týždeň už zdobiť 😀 na čo sú dobré ľanové semiačka?

delideli
12. dec 2011

@kikaneu : tak to by si mohla prist aj k nam,bordel mame neskutocny 🙂

fifitko25
12. dec 2011

kočky, nájde sa tu nejaká dobrovoľníčka, ktorá by ma "zasvätila" do grafov ovu, teplotiek, atď, atď....?? 😕 😵 ak mi príde mrcha, rada by som začala skúmať svoje telo a meriať si teplotku, či zistiť, kedy mám ovu, no priznám sa, v tomto som antitalent.... pomohli by mi vaše rady, keď s tým máte skúsenosti, teda ako meriať, kedy.... vďaka vopred tej, ktorá sa ma ujme 😀

kikaneu
12. dec 2011

@fifitko25 pekne 🙂 my máme maličký už ozdobený, len ho vždy odložím do igelitového obalu a čaká na svoju ďalšiu príležitosť 🙂
na dobrý plodný hlienik 🙂

fifitko25
12. dec 2011

@kikaneu a ako často ich papáš - tie semiačka? a koľko denne? 😝

kikaneu
12. dec 2011

@fifitko25 teplota sa meria vždy ráno po zobudení ešte predtým než vstaneš z postele, celý cyklus jedným teplomerom (najlepšie takým čo meria na 2 desatinné miesta) a na jednom mieste (najlepšie v pošve), teplotu si zapíšeš do tabuľky na stránke fertilityfriend.com a graf ti stránka bude vykresľovať sama, tam sa ale najprv treba zaregistrovať....keď máš nejaké otázky, tak sa ešte pýtaj 🙂

kikaneu
12. dec 2011

@delideli heeej? aj my, preto mi to tak dlho trvá 🙂

kikaneu
12. dec 2011

@fifitko25 každý deň si namočím dve lyžice semiačok v 1dcl vody na dve hodiny a všetko spapám 🙂

fifitko25
12. dec 2011

@kikaneu kedy je prvý deň, čo začnem meriať? aký teplomer je lepší, digitálny, či klasika? keď sú plodné dni, teplota je vyššia či nižšia? vďaka 😉

purina12345
12. dec 2011

@kikaneu @azzura @vardzikova @nikinka1111 @delideli @sandy3911 @carie32 gelinka75 @nativanativa
čaute kočky, tak som vôbec mala šťastie že ma vyšetril doki lebo už o pol desiatej boli všetky čísielka preč tak som musela čakať do trištvte na dve či ma stihne vyšetriť lebo potom mal objednávky na USG ale nakoniec všetko dopadlo a s mm sme sa vybláznili v meste, tak nebudem napínať a na pravom vaječníku je pripravený 19mm cestovateľ a maternica 8mm tak dúfam že je to ok, doki sa mi zadal akoby o niečom premýšľal aj keď mi vravel že ok, ďalej dnes bielkový hlien + krajšia čiarka na ovu teste a vajko sa vydá na vandrovku zajtra alebo pozajtra, a zajtra ide mm darovať krv tak už teraz púli oči že či to zvládne 😀

delideli
12. dec 2011

@fifitko25 : pekne je to vysvetlene tu : http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi...
a tiez tu : http://merenibt.xf.cz/index2.html, vlavo klik na Otevri vse a tam su jednotlive polozky- naozaj dost zaujimavych info..
A grafy si potom znacim na www.fertilityfriend.com, tam sa treba najprv zaregistrovat, na tej druhej (ceskej) linke ,co som tu dala je aj vysvetlene ako sa tam zorientovat..ovulku ti na ich stranke potom vyznaci automaticky,ale az 3 dni po nej..grafy bohuzial nevedia ovu urcite vopred..na to si pomaham ovu testami ..
v skratke ako sa meria: treba merat kazdy den rano , hned po zobudeni,este skor nez vstanes z postele a kazdy den v rovnaky cas (odchylka moze byt max. pol hodiny)..spanok predtym by mal trvat aspon 6 hodin..merat by sa malo na tom istom mieste (v ustach, v posve,alebo v konecniku)..treba merat vzdy tym istym teplomerom (idealne digitalnym s dvomi desatinnymi miestami) a dolezitejsie ako absolutne hodnoty teploty je tvar krivky,ktoru meranim ziskas..popri tom je dobre aj sledovat hlien, ale napr. mne odkedy sme sa zacali snazit,krasny ovulacny bielkovy uplne zmizol..
ak budes mat nejake otazocky, kludne napis, poniektore baby su tu uz ostrielane meracky 🙂

lucecita
12. dec 2011

@purina12345 tak dnes a zajtra šup šup do snaženia, nech je tam tá fazuľka 😉 😉 😉

kikaneu
12. dec 2011

@fifitko25 môžeš merať aj cez menštruáciu, ale zvykne sa všade písať, že sa začína prvý deň po skončení krvácania, digitálny je lepší.....a tie plodné dni...no teplota je nižšia, vyššia býva až po ovulácii....ale ako píše delideli, tak smerodajná je krivka, nie jednotlivé hodnoty teplôt 🙂

lucecita
12. dec 2011

dievčatá, čo tu nového, v robote som nemala kedy čítať 😀 😀 😀

kikaneu
12. dec 2011

@purina12345 krááásne 🙂 tak, už fakt len vypnúť počítač a hor sa na snaženie 🙂 držím prsty, nech vám to už vyjde 🙂