icon

Prvosnažilky ozvite sa

anlady
17. okt 2011

Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?

rica1
13. mar 2013

@11miuska11 ahoj a ten infolic ako ideš brať? mne dnes doktor povedal že to je hlavne pre ženy s PCO a že inak že ak chcem možem vyskusať ale že dva krat denne inak to nemá zmysel ale ja som objednala zatial iba jedno balenie že budem to brat raz denne... lebo šak keby som to brala 2x denne tak na mesiac potrebujem tri balenia , a neviem už je to fakt drahe na mesiac☹

mistisa
13. mar 2013

@janie80 no zevraj tri tyzdne a dlhsie.jednej holke to dovera schvalila do tyzdna.hm.no pekne a tak uz by to aj bolo dobre nie? Nech mate drobca uz v naruci 😉

janie80
13. mar 2013

@mistisa tak uz len zopar dni a mate to... 😉 no, termin mame o tyzden, uvidime, co nam dnes povie doktor... Ci sa nieco deje, alebo vobec nic.. Ale ten moj maly flegmos je zatial po tatikovi, takze sa nikam neponahla... 😀

ckatka
13. mar 2013

@acerka11 ahoj, no u dr som bola, pokukala ma, ze ma daku cystu a uvidime co s nou, dala mi na 7 dni duphaston na upravu cyklu a buduci mesiac po ovu ho mam brat tiez...aby sme zabranili tomu krvacaniu v druhej polke cyklu

11miuska11
13. mar 2013

@rica1 ja si nemyslim, ze za dva dni moze tak narast folikul, ale zenske telo je nevyspytatelne a mohlo sa to stat. Drzim palec, nech mas ovulku. 🙂 Ja to beriem inofolic 2 krat denne, pretoze ano, inak to nema zmysel, a je to len doplnok vyzivy, ktory nelieci. Je to vraj pre zeny s PCO, to ja ale vraj nemam, lebo ovulujem, ale neskor, az 45 DC, tak to beriem na podporu ovulacie. Mozno pride tento mesiac skor. Ked to chces brat iba raz denne, tak to fakt radsej neber, to je iba vyhadzovanie penazi a nicomu to nepomoze. to mozes rovno brat tehu vitaminy a mas to to iste. 😒 Tam ide hlavne o mnozstvo tej latky (inositolu) v kombinacii s kys.list., ktoru potrebujes na ovu. Tak ale je to na tebe., Urcite ti to neuskodi, ked to budes brat raz denne, ale ani nejako radikalne nepomoze. A vraj to treba brat aspon dva mesiace, aby bol vysledok. Ano, je to drahe, ale ja som si povedala, ze to skusim, co uz. Pijem aj odvary z tradicnej cinskej mediciny na vyzivovanie krvi a za to som dala 130 eur na 3 mesiace, ale pomohlo, lebo mi krasne narastla sliznica maternice na 12 mm. Teraz mi idu namiesat na ovulku odvar od buduceho mesiaca, tak uvidim, aky bude dlhy tento cyklus. 🙂 A preco si bola v CARe? ci iba na vysetrenia?

rica1
13. mar 2013

@11miuska11 bože tak asi ten inofolic este doobjednam ale preco pisu na baleni že raz denne, no ja som brala kyselinulistovu dlho a ovu bola na 13-14 deň, teraz som ju vysadila a vidíš akosi mi tozačalo haprovať... v care som bola lebo sa nam 5krát nedarilo a nechcem čakať, píšem si aj s lenkou33 čo je tu na prvosnazilkach a je rovnakeho nazoru proste naco cakat , ja mam 30 a nechcem nieco zanedbať.. hej na vysetreniach zatial,, no a stým mojim folikulom nestastným neviem si to vysvetliť v pondelok v care že je malý dnes zas doktor povedal že asi z toho ta ovu bude, ja neviem, budem testovat ovutesty ale tiež sa mi nezda že by tak vela od pondelka narastol

11miuska11
13. mar 2013

@rica1 mne to raz jedna terapeutka z tradicnej cinskej mediciny vysvetlovala na bylinkovych doplnkoch, ze aby ziskali certifikat ako doplnok vyzivy, musia tam dat davkovanie, ktore nikomu neublizi a mozu to jest v kuse aj niekolko rokov. Ale ked chces s vitaminmi liecit, musis dat vyssiu davku. To mas to iste, ako ked tehu zena musi brat vyssie davky kys. listovej, ako zdrava netehu zena. A v tom to je. Ked si chora, tiez papas viac vit. C ako bezne, lebo nieco chces napravit. Tak som to aspon ja pochopila. Lekar mi povedal 2krat denne a na stranke inofolicu mi lekarka tiez napisala, ze 2 krat denne s mojim problemom a teda neskorou ovu. Pijem to uz asi tyzden, takze este to svoje ovocie neprinieslo, ale uz na dalsi cyklus to snad pomoze. Drzim palec!! nech sa vam podari. ale super, ze mas ovulku, to mas polovicu uspechu za sebou 🙂

rica1
13. mar 2013

@11miuska11 no neviem ci ju vlastne mám nikdy nebola potvrdená ale pozri na moje ovutesty v albume.. takto mi to doteraz vychádzalo,, ale vzdy som bola na utz len kvazi pred ovulkou a vtedy zodpovedal folikul vzdy aj tomu danemu DC akurát teraz v tom car urobili utz a ze na 13DC to je mali folikul ked mavam pravidelný cyklus a proste ze to bude anovulak 😝 tak som neodolala a sla aj k mojmu gynovi na utz dnes a ten zas povedal že 15DC a folikul má 2,1cm tak teraz neviem, ci to tak rychlo narastlo alebo to v car zle videli, ale oznacil mi ho a zmeral na obrazovke a som videla tie cisla co tam nabehli že 21mm krat 18mm , neviem uz sa neviem dockat domov kedy spravim ovutest

11miuska11
13. mar 2013

@rica1 a vy snazilkujete 5 mesiacov? ak som spravne pochopila tych 5 krat? Ja uz sice od septembra neberiem HAK, ale do ovulky sme sa este ani raz netrafili, lebo ked som ovulovala, to som si robila tehu testy, lebo mi meskala MS 😀 😀 tak tento mesiac sa snad trafime, meriam si BT, ta to pekne ukaze, ci ovulujes. Tie ovu testy ti tiez ukazum ze sa zvysuje ten LH hormon, ale nepovie ti, ze ovulka bola. Lebo ten hormon sa zvysuje aj vtedy, ked vajko nepraskne. Ja by som dalsi cyklus skusala merat BT, ta ti vela napovie. A ja neviem, ci sa mohli v CARe pomylit, hmm..viem len, ze sa to da rozne priblizovat na tej obrazovke a vtedy sa tie velkosti menia. Mozno oni to mali menej priblizene, ako tvoj lekar. Toto si neviem vysvetlit, ze dva dni a taky rozdiel. hmmm...

rica1
13. mar 2013

@11miuska11 no krása,, že da sa to približovať🙂 tak to potom neni vobec nikdy doveryhodne alebo tak nie, ved ked to ma kazdy inak nastavené tak to zakazdym ukaze inak a tym padom ani oni nemozu vediet presne kolko ma , to podla mna nejde tak že ked to je priblizene aj cisla ukazu inak , to len obrazok sa sice zvacsi ale rozmery folikulu musia sediet, no a hej ja teda ovutesty som pozitivne mala ale neviem ci ovu aj realne prebehla a teda ci folikul praskov, to zistim teraz asi v tom car idem 22DC to by mali vidiet uz

rica1
13. mar 2013

@11miuska11 a hej 5 mesiacov , velmi aktivne 😖 😠

11miuska11
13. mar 2013

@rica1 lenze tebe to ten pristroj nemeria automaticky. On si to priblizi, ako treba a potom tam robi tie bodky a tie to odmeraju. Ale ja si myslim, ze by to mali mat vsetci na rovnako nastavene. Ved uvidis, ako budes. Teraz si 15 DC? to mas este tyzden a bude to rozlusknute. Radsej snazilkujte o sto dvesto 😀 drzim palec, silno. Ja som tento mesiac bola na folikulometrii ako na klavire. hehe. a stale nic, som 28 DC, takze este 17 dni a bude ovulka, ale stale dufam, ze aj skor 😅

rica1
13. mar 2013

@11miuska11 ale tak v tomto verim hadam tomu doktorovi do prcic , ze vie zmerat realne folikul, to vies, to ako potom by vyzeralo ze niekto tam pride a je v case ovu a on to ma nastavené na menej a povie jej ze no ziadny folikul len taky maly?? no neviem, vselico sa mi zda ale toto sa mi nezda, ved ja dam potom vediet že ako som dopadla ci ovu bola alebo nie.. a teraz sme este len v 5tom neukoncenom kole..

rica1
13. mar 2013

@11miuska11 ozaj a platíš tu folikumetriu ked chodíš ku gynovi, to chodís k svojmu normalne tiež nie?

tinka1811
13. mar 2013

@rica1 od Vianoc...

11miuska11
13. mar 2013

@rica1 ja chodim k svojmu a je velmi super, neplatim vobec nic, konzultuje so mnou aj cez telefon vsetko, Uplne super je. Povedal, ze hocikedy, ked sa mi bude podla BT zdat, ze je ovulka, tak mam prist 🙂 uvidis, bude to ok, a mozno to fakt moze tak narast. drzim palec silno 🙂

rica1
13. mar 2013

@tinka1811 tak to sa ešte dá, nie? urcite to čoskoro klapne, dufam pre všetky snažilky.. my od novembra

rica1
13. mar 2013

@11miuska11 ha a moj zobral dnes odomna 8eur, chrapun☹

rica1
13. mar 2013

@11miuska11 a kde je taky super doktor v ktorom meste 😠

tinka1811
13. mar 2013

@rica1 no to hej, ale aj tak tá túžba po dieťati je veľká.... 🙂

11miuska11
13. mar 2013

@rica1 Ja som z BA a chodim 100 km k nemu do Nitry. 🙂 Chodim k nemu uz od 17tich, co som mala problemy s vytokmi. 10 rokov uz zijem v BA, ale stale chodim k nemu 🙂 Ja verim, ze nam to tentoraz vyjde, ked ustriehnem ovulku s BT 🙂 Pekne meriam kazdy den 🙂 drzim palec, nech sa vam zadari tento cyklus 🙂 Je jar, slniecko, vsetko co potrebujeme 😎

zuzuzu30
13. mar 2013

@acerka11 tvoj grafik BT vyzerw super!!! Teplotka ide horeeee,to je napatie! 🙂 no podla mna to vyslo!co hovoris?ako si na tom? juuuj sa tesim
no moj grafik je vselijaky,uvidime,dufam,ze sa bude drzat hore ako tvoja 🙂

rica1
13. mar 2013

@11miuska11 no len ja chodím ku gynovi ako na klavír takže to je dosť velka vzdialenost, ja som umojho do 10minut aj pešo ale asi ho budem musiet zmenit on si toho nabral vela na seba a teraz vidno na nom ze je podrazdeny, aj dnes mih ovori že je po nočnej , no ako moze doktor po nocnej este normalne ordinovať

11miuska11
13. mar 2013

@rica1 ty kokso, tak to ma fakt zahul. Ale ked si s nim spokojn a ako s lekarom, tak ho nemen! Je tazke najst dobreho lekara. Ja si neviem predstavit, ze by som ho vymenila 😖

rica1
13. mar 2013

@11miuska11 ani neviem ci som snim spokojna, taky normal, ale chcela by som mat takeho akcnejsieho doktora

11miuska11
13. mar 2013

@rica1 co znamena akcnejsieho?

lentilka1353
13. mar 2013

Ahojte boli ste niekto na IVF?

rica1
13. mar 2013

@11miuska11 no ze ho nemusim o nic prosit, a vsetko mu naznacovat, ja mam rodinnu anamnezu rakovinu vajecnikov a prsnika mam byt sledovana dva krat za rok cytologiou a utz a odbermi krvi, a prd, utz si musim vzdy zaplatit a cyto mi dva krat do roka nerobi jedine tiez za peniaze, a hlavnavec ze vsade hovoria aka dolezita je prevencia..... ked otehotniem tak ho asi zmenim , len on robi porodnika v nemocnici kde by som chcela ist rodit ked to bude tak daleko a nerada by som ho tam stretla potom 😀 😔 teraz aj tak riesim veci s car tak tento gynekolog je teraz akoby bezpredmetny a potom sa uvidi

11miuska11
13. mar 2013

@rica1 no,m tak potom ho nemen, ked ti vyhovuje ako porodnik. A tomu nerozumiem, ze ta nesleduje, to by ti mala automaticky preplacat poistovna. Uplne zle mi je z celeho zdravotnictva naseho.

rica1
13. mar 2013

@11miuska11 no ved toto ze mala.... ale to vidis hned na doktora kedy je ochotny a kedy nie, si neviem predstavit ze folikulometria 4-5 krat a za kazdym 8-10eur ako dakujem pekne za takeho doktora, aj keby som zarobila neviem kolko je to proste dost a niektory doktori to robia automaticky utz bez poplatku a henten stale len platit...