Prvosnažilky ozvite sa
Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?
@fifitko25 studenou, oni pekne zmäknú a dajú sa lepšie hrýzť
@fifitko25 ach tak ale hadam to este nie je stratené, mna tiez pobolievali vajecniky aj podbrusko a tiez som mala vytok...ako nechcem aby to vyznelo ze ti davam nadeje ale tesila by som sa, keby vam to vyslo! mala by som sparingpartnerku 😉
@purina12345 aha, tak to nam zostava teraz vsetkym tu drzat palceky!!! Ja budem urcite 😉
@fifitko25 vsak dobehnite je to riadna tortisko, mam taky super recept na sacherku, ze vraj je to original (mne chuti viac ako original) prekrojila som na 3 vrstvy a dala som domaci marhulovy lekvar(vlastna vyroba) a cele som to poliala cokoladou 😀
my sme si dali predsavzatie, ze babo bude najneskor na dalsie vianoce, ci uz spontanne alebo pomocou dr. 😀
@gelinka75 a mohla by si sa podeliť s receptíkom? a je ešte aj iná alternatíva toho lekváru ako marhulový? prišla by som aj ja keby si nebývala tak ďaleko, tak prajem všetko najlepšie tvojmu manželovi a len pekne oslávte
@purina12345 napisem receptik, v podstate je jedno aky lekvar das do neho, marhulovy davaju do originalu, ale podla mna moze byt hocijaky, ktory chuti 🙂 dakujem aj v jeho mene, dufam, ze mi to nezmazu ako mimo temy 😀
Sacherka: 7 vajec, 245g masla, 245g pras.cukru, 245g cokolady na varenie, alebo horkej cokolady, 190g hladkej muky, 2ks vanilk. cukru, polka prasku do peciva.
Maslo vymiesat so zltkom a cukrom, pridat roztopenu, nie horucu cokoladu, sneh z bielkov, muku s praskom do peciva, zmiesat. Upiect vo vymazanej a pomucenej tortovej forme, 180 stupnov 50 minut (mne sa pri peceni trocha vzdy odlupi kusok vrch, to nevadi, lebo vrchny plat davam vzdy naspodok, takze spodny plat je po naplneni vzdy navrchu a pekne rovny. Po vychladnuti prekrojit na 3 platy a potriet lekvarom, potriet aj vrch a boky.
Poleva: 100g cokolady na varenie, 50g maslo, stopit a poliat vrch a boky . Nechame stuhnut, podavame so slahackou.
@bubacik5 mám pre teba ten recept 🙂 nám chutí najviac tento slnečnivový chlebík: 330g vody, 2 lyžice oleja, 1 lyžica octu, 280g hladkej múky, 120g celozrnnej hladkej múky, 60g špaldovej múky, 80g ražnej chlebovej múky, 2 lyžičky soli, 1 lyžička sušeného alebo 1/4 čerstvého droždia a 5 lyžíc slnečnicových semienok (ja dávam ešte aj ľanové a sezam) 🙂 robím to v domácej pekárni, bez nej v rúre som to neskúšala 🙂
ahojte kočky 🙂 tak my sme s mamkou práve dopiekli medovníčky, vydarili sa, sú super 🙂 manžel je vonku so psom a ja som si sadla k notebooku a musím pracovať, ale inak by to bola skvelá nedeľa 🙂
a tu je môj graf: http://www.fertilityfriend.com/home/389913
čauko babizne, akurat som doupratovala po pečení, necitim si nohy a križe 🙂. Moj grafik http://www.fertilityfriend.com/home/3931d6 sa nevie rozhodnut ci klesat, ci stupat
😀
@purina12345 a co je ta maca peruanska? to je nejaka bylinka?
@kikaneu dakujem mojka, idem si to zapisat a ked budem mat cas vyskusam aj v rure 🙂 len ci sa ten chlebik neroztecie? nevies mi poradit, ked ho dam na plech. ci to je take tuhsie cesto? a na kolko stupnov kolko cca minut sa pecie? aj ja zboznujem chlebik so slnecnicou, lanovymi semiackami, sezamom, mnaaam 🙂
prajem peknu nedelu baby, dneska/zajtra mam dostat, zatial nic, ale brucho boliiiiiiiiiiiiii, straaaaaasne ju nechcem!!!! tutok moj graf a chcem sa spytat, ked ma dojst mrcha, tak ten pokles nastane zo dna na den alebo to je dlhodobejsi proces? http://www.fertilityfriend.com/home/397d7e
@fifitko25 ahoj spolunecakatelka, akoooo? 😀
@kikaneu ja by som ju aj brala, ale mame malu kuchynku a nemala by som ju kam dat 😒 mozno az ked budeme mat svoj byt a vecsiu kuchynu 😎 a nasla som, ze sa to da aj v rure. zamiesit, nechat skoro 1ho. vykysnut, zasa premiesit, popichat ihlicou a chvilku nechat vykysnut, dat na plech potret troskou vody a piect najprv pri 210 stupniv a ked je kurka cervena znizit na 160...ale nepisu kolko to trva....ale asi vyskusam 😀 potom ti dam vediet
@palculienka2011 zle je, mrchaňa klope od rana na moje bruško ☹
@fifitko25 ☹ ☹ ☹ ☹ to ma mrziii, aj u mna je to na spadnutie, zatial teda spinenie ziadne, ale brucho boli presne ako pred mrchou...nuz co, silvestrovske snazilkovanie tiez neni od veci 😉
@palculienka2011 Mas pravdu, Navyše sa hovorí: ako na nový rok tak po celý rok 😉

@delideli tak papáte aj ten jačmeň, no super. tak teda žaburina, no teda, Tak veľa síl do snažilkovania a aby bolo hlavne úspešné 😵
@aknedz ahoj, ja som 4 DPO, tak máme ešte pár dní pred sebou, dnes som total unavená a hrozne ma bolia bedrá, tu je môj grafík: http://www.fertilityfriend.com/home/purina