icon

Prvosnažilky ozvite sa

anlady
17. okt 2011

Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?

gelinka75
29. okt 2011

@purina12345 no kavu si davam aj ja, jednu denne, niekedy 2 cez vikend, to asi nie je prehnane mnozstvo..na zdravej strave fungujem uz 4 mesiace a vobec nic mi nechyba..ani sladke..stacia mi sladke ranajky s medom, tam si davam aj slnecnicove semiacka 🙂 no ale vyskusam aj ja aj tie lanove zaliat vodou ako odporucas..clovek nikdy nevie co pomoze, dakujem ti

kikaneu
29. okt 2011

@purina12345 ja bežne mávam ten naťahovací zhruba v tej polke cyklu, no tentoraz ho niet, to ako naschvál, keď si začnem merať BT tak hlien nikde....hrôza 🙂
uf, žeby som skúsila tie ľanové? no uvidím, mám doma, dávam ich do chlebíka, keď pečiem 🙂 a ja sa tiež snažím zdravšie, no niekedy je chuť na sladké taká veľká, že sa neviem ovládnuť 😠

delideli
29. okt 2011

@kikaneu : mne sa stalo to iste, odkedy som zacala hlien sledovat, tak ten "bielok" zmizol.. :(
lanove semienka som skusila podla navodu, namocit na 2 hodky a potom zjest, tu vodu som nedokazala vypit aj tie semienka po tom ako zoslizli bol idost hnusne 🙂 tak som ich dnes vyskusala pomliet a nasypat si na chlieb s tvarohom..to slo lepsie..(vraj sa ucinne latky uvolnia iba vtedy ked ich pohrizies,alebo su cerstvo pomlete)
a nasla som tiez niekde aj ze malinikovy caj (z listov malin) zlepsuje vystelku maternice a predlzuje lutealnu fazu,tak som ho zacala pit..

kikaneu
29. okt 2011

@delideli už len pri tej predstave sa mi žalúdok obracia 🙂 malinový, hej? ten by mohol byť celkom fajn a pije sa počas celého cyklu alebo len ako alchemilkový, že iba od menštruácie po ovu? nevieš?

kikaneu
29. okt 2011

a kočky, ešte mi napadlo, že keď sa dnes posúva ten čas, a ja si meriam BT o 5:30, tak to mám nechať na tú istú hodinu alebo ako?

wildluccia34
29. okt 2011

ahojteee,som tu nová a tiež sa snažilkujeme mesiac,no dostala som MS...teda už mi aj skončila,tak skušame dalej a uvidime.

delideli
29. okt 2011

@kikaneu : to tam nepisali, ja som teraz prestala ten alchemilkovy a vymenila som ho za malinikovy, a s tym posunom sa tento cyklus asi budem riadit starym casom,co ma sice netesi,kedze sa tiez meriam tak skoro, ale pre istotu,nech mi v tom nevznikne bordel, akurat som v 11DC,pomaly by mala byt podla odhadu aj ovu, tak nech to nejak nepresvihnem..
@wildluccia34 : ahoj, tak nech sa dari 🙂

kikaneu
29. okt 2011

@wildluccia34 vitaj 🙂 a veľa šťastia v snažení 🙂

kikaneu
29. okt 2011

@delideli ja idem v pondelok do mesta, tak zabehnem do lekárne a kúpim ten malinový 🙂
ja tiež skoro, vstávam tak do práce, tak sa inak ani nedá

wildluccia34
29. okt 2011

kikaneu....dakujem krásne🙂

lusita
30. okt 2011

Ahojte baby,ja som tu tiez nova a tiez velmi tuzim po dietatku..stala sa mi jedna vec s ktorou si neviem dat rady..uz mi meska ms 12 dni a hned na zaciatku asi ked mala nabehnut mrcha som si robila tehotensky test a boli tam dve ciarky,sice velmi slaba ta druha,ale bola..tak som si na dalsi den robila dalsi test a stale boli dve..isla som k dokt.,vzal krv a tam nic..testy mam stale pozitivne a ciarky silne,tehotenske priznaky tiez..vraj mam prist k dokt.za dva tyzdne..myslite si ze som tehotna??uz ma to dost depta..

delideli
30. okt 2011

@lusita : ahoj, vitaj 🙂 no ja by som povedala,ze si..a co sa tyka tych odberov (ak ti naberali HCG) mali by byt spolahlive ale chybicka sa moze vzdycky stat,aj v labaku,takze ak su tehotenstke testy pozitivne opakovane (tie tiez meraju HCG), navyse ti meska MS a mas priznaky,skor by som tipovala,ze si tehu 🙂 - dufam,ze mam pravdu a gratulujem 🙂

kikaneu
30. okt 2011

@purina12345 ahoj 🙂 pozri, dnes vybehla vyššie: http://www.fertilityfriend.com/home/389913

purina12345
30. okt 2011

@kikaneu vyzerá to dobre, ak už bude len stúpať včera bola ovu, pošli aj zajta budeme múdrejšie a s akým teplomerom si meriaš? ale aj ja ako sme sa začali snažiť som nemala ten dokonalý hien a predtým ho bolo neúrekom

gelinka75
30. okt 2011

baby a ako meriate tu teplotu? a mna tiez zaujima aky teplomer pouzivate..skusim ajj ja buduci mesiac merat, ze kedy to mam tu ovulku

purina12345
30. okt 2011

@gelinka75 ahoj, tu nájdeš dobré inštrukcie: http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi..., ostatné je už na tebe kde si budeš merať ale najlepšie je v pošve a odporučila by som digitálny teplomer ktorý meria na dve destiné miesta môžeš si ho objednať napr. aj tu http://www.lpp.sk/index.php?option=com_joscomme...

lusita
30. okt 2011

@delideli dakujem za odpoved,ja v to tiez dufam,len mi je dost divne ze to v krvi nebolo hned poznat,ked uz testy boli pozitivne..bola by som len rada keby urobili chybu..este ma caka tyzden cakania,najradsej by som tam uz isla hned,ze ci sa tam nieco nezmenilo..len ma dost bolieva dolu brusko,tak neviem ci to neznamena nieco zle...

kikaneu
30. okt 2011

@purina12345 meriam s digitálnym, ale len na jedno desatinné miesto, pýtala som v lekárni na meranie bazálnej teploty a dali mi taký, značka je Omron
dám graf aj zajtra, som zvedavá, že čo bude...
a Murphyho zákony fungujú 🙂 sila

gelinka75
30. okt 2011

@purina12345 dakujem za info, ty sa dost vyznas..ako dlho sa snazite?

purina12345
30. okt 2011

@kikaneu musím ti povedať že lepšie je mať na dve, ja som jedným časom robila aj tak že som merala aj s dvojdesatinovým aj s jednodesatinovým a keď bolo napr. 36,78 ukázalo mi 36,7 a to je už rozdiel, lebo napr. ty máš v grafe : 36.4,-36.2-36.5-36,4 no a to môhlo byť 36,48 a to znamená že nebol veľký pokles a môhla už byť ovu, preto si myslím že je merať s dvojdesatinovým teplomerom. 😖

purina12345
30. okt 2011

@gelinka75 my sa snažíme 5 mesiacov. neviem či sa nejako vyznám len keď sa dá tak poviem čo si myslím. ale dosť som o tom čítala, posťahovala som si nejaké stránky a tak. ale ja si tiež nachám poradiť. veľmi som sa dozvedela na diskusiách na MK ale o niektorých veciach nemám ani šajnu ako je laparka a tak.ono to akosi samo príde keď človek sa začne tomu venovať, to sa ti len na začiatku zdá ale ak sa chceš niečo opýtať tak rada ti opoviem 🙂

nativanativa
30. okt 2011

@purina12345 http://www.fertilityfriend.com/home/37feac
ja neviem , vcera dva testy a iba duch na nich , ja uz rezignujem

delideli
30. okt 2011

@lusita : tak tam ev. skus zavolat, ze mavas tie bolesti, ci by si nemohla dojst skor..za opytanie nic nedas..drzim palce,nech je to ok 🙂

kikaneu
30. okt 2011

@purina12345 no pravdupovediac tiez sa mi zdalo cudne,ze meria len na jednu ked som ho doma rozbalila ....do dalsieho cyklu si kupim na dve desatinne miesta

purina12345
30. okt 2011

@nativanativa neboj, buď trpezlivá, psychika je sviňa, skús už netestovať, len aby ste keksíkovali ostatné príde samo, meraj ďalej teplotku pre kontrolu, trošku si pocvič Mojžišovu- pozri na google, a hlavne sa skús uvolniť

purina12345
30. okt 2011

@kikaneu @delideli @nativanativa @gelinka75 @meyby @jorgi @mima babenky som zvedavá kto bude štvrtá tehulka 🙂

delideli
30. okt 2011

@purina12345 : aj ja 🙂 drzim palce aby nas bolo co najviac..🙂

lucecita
30. okt 2011

@purina12345 aj ja som zvedavá...keby to tak boli všetky naraz 😀

purina12345
30. okt 2011

@lucecita jááááj to by bolo supééééééééééér, tak za cca tri týžde tri tehulky to je tiež dobrý začiatok 😀

mima1983
30. okt 2011

Tak kto sa uz ku mne pridal? 🙂