icon

Rada pre tie, ktoré nemôžu otehotnieť - nedostatok medi v tele

5. feb 2022

Práve som sa dočítala v jednej múdrej knihe, že ak žena nemôže otehotnieť hoci je zdravá , môže byť príčina nedostatok medi v tele. Vraj stačí večer pichnúť kúsok medi do jablka a ráno zjesť. Za skúsenie nič nedáte, snáď to niektorej pomôže 🙂

Strana
z2
viestta
Odpoveď bola odstránená
dskjhfdlkdjhl
5. feb 2022

@viestta ved na olovo a hlinik som myslela.

dskjhfdlkdjhl
5. feb 2022

@viestta a mne sa viac paci malachit😉

viestta
Odpoveď bola odstránená
lindous
5. feb 2022

@ailiba áno, ale aj nadbytok medi ako takej v organizme môže byť nebezpečný... Ako asi nadbytok úplne všetkého😅 meď je stopový prvok a v takom množstve ho aj stačí prijímať... Preto sa úplne nestotožňujem s vyjadrením autorky, že za vyskúšanie nič nedáte...

dskjhfdlkdjhl
5. feb 2022

@viestta ja by som to radsej neskusala😀

lindous
5. feb 2022

@viestta @dskjhfdlkdjhl teraz fičia také fľaše s kryštálom vo vnútri, ktorý má nabíjať vodu, možno by na požiadavku vyrobili aj s malachitom 😂 ale nápad s retiazkou sa mi tiež páči

dskjhfdlkdjhl
5. feb 2022

@lindous no, hlavne, ze niektori ludia na nabitu vodu veria, to su ksefty😀

viestta
Odpoveď bola odstránená
dskjhfdlkdjhl
5. feb 2022

@viestta joj, na tu milu babicku sa neda zabudnut😀 Ta sa mi hlboko vryla😝

evaachesa
5. feb 2022

Super, ďakujem za tip na zajtrajšiu desiatu ☺️👍

marca12
5. feb 2022

Smejete sa,ale takto ludia kedysi davno,ked nebolo nic dostupne,vyuzivali,co mali doma. Ja viem o zeleznych klincoch,ze ich pouzivali,ale nepamatam si, ci ich dali na noc do vody alebo ako to bolo. Pre nas je to smiesne,ale volakedy nebol zivot ako teraz,ze si vsetko kupime.

dskjhfdlkdjhl
5. feb 2022

@marca12 ved to je v poriadku, ale to, co plati pre zelezo, netreba zovseobecnovat pre vsetky kovy a treba aj rozum pouzit. A to, co bolo kedysi zauzivane, sa obcas aj ukazalo, ze nebolo spravne, takze fakt si treba premysliet, co si doprajeme😉

bmuller
5. feb 2022

ale baby, ved sa tu nenatahujte. autorka ma akusi laicku radu z knihy o sebestacnosti (cize nejaky zivot s minimalnym dosahom civilizacnymi vplyvmi, kde sa treba nejak vynajst), ale pre ostatne je mudrejsie a istejsie kupit si potravinove doplnky v lekarni, med je vacsinou obsiahnuta v suplementoch na vyzivu vlasov

h2
5. feb 2022

Ja teda neviem, či je meď potrebná na otehotnenie, ale teda predpokladajme, že áno. Neviem, z ktorého roku je tá kniha, ale tak isto, ako už dnes nemusíme strkať klince do jablka, aby sme si doplnili železo, nemusíme to robiť ani s tým drôtom. V lekárni sa dajú kúpiť výživové doplnky s úplne všetkým.

diewcatqoo
6. feb 2022

Takze to preto maju asociali tolko deti, lebo dennodenne zvazaju med do zbernych dvorov 🙂

makova333
6. feb 2022

A ja ze, co su nasi romski spoluobcania taki plodni, to bude tym zberom medenych kablov😲 (je to vtip, neucotim tym na ziadne etnikum)

kengurica
6. feb 2022

No neviem..... ale viem, že vnutromaternicové teliesko ( mám na mysli klasickú nehormonálnu "danu"), obsahuje meď, ktorá sa uvoľňuje a zabraňuje spermiám dosiahnutie vajíčka a tiež bráni implantácii oplodneného vajíčka do maternice.
Niečo mi tu nesedí....

ailiba
6. feb 2022

@lindous je to na každom, ale súhlasím s tebou

bmuller
6. feb 2022

@kengurica no zas treba rozlisovat lokalne posobenie latky a pritomnost mineralu v krvi, ide o rozdielne koncentracie, funkcie a ciele/mechanizmy posobenia.
ako vnutromaternicove teliesko posobi med primarne spermicidne v dutine maternice https://en.wikipedia.org/wiki/Copper_IUDs
a inak je med mineral potrebny v tele pre spravnu funkciu mnozstva buniek a procesov
https://vitamedica.com/wellness-blog/copper/#:~....
a aj pre fertilitu https://human-fertility.com/how-copper-supports...
samozrejme, ako pri prijme vsetkych zivin, vitaminov a mineralov - s mierou a z overenych zdrojov

Strana
z2