Rada pre tie, ktoré nemôžu otehotnieť - nedostatok medi v tele
Práve som sa dočítala v jednej múdrej knihe, že ak žena nemôže otehotnieť hoci je zdravá , môže byť príčina nedostatok medi v tele. Vraj stačí večer pichnúť kúsok medi do jablka a ráno zjesť. Za skúsenie nič nedáte, snáď to niektorej pomôže 🙂
@viestta ved na olovo a hlinik som myslela.
@viestta a mne sa viac paci malachit😉
@viestta ja by som to radsej neskusala😀
@viestta @dskjhfdlkdjhl teraz fičia také fľaše s kryštálom vo vnútri, ktorý má nabíjať vodu, možno by na požiadavku vyrobili aj s malachitom 😂 ale nápad s retiazkou sa mi tiež páči
@lindous no, hlavne, ze niektori ludia na nabitu vodu veria, to su ksefty😀
@viestta joj, na tu milu babicku sa neda zabudnut😀 Ta sa mi hlboko vryla😝
Super, ďakujem za tip na zajtrajšiu desiatu ☺️👍
Smejete sa,ale takto ludia kedysi davno,ked nebolo nic dostupne,vyuzivali,co mali doma. Ja viem o zeleznych klincoch,ze ich pouzivali,ale nepamatam si, ci ich dali na noc do vody alebo ako to bolo. Pre nas je to smiesne,ale volakedy nebol zivot ako teraz,ze si vsetko kupime.
@marca12 ved to je v poriadku, ale to, co plati pre zelezo, netreba zovseobecnovat pre vsetky kovy a treba aj rozum pouzit. A to, co bolo kedysi zauzivane, sa obcas aj ukazalo, ze nebolo spravne, takze fakt si treba premysliet, co si doprajeme😉
ale baby, ved sa tu nenatahujte. autorka ma akusi laicku radu z knihy o sebestacnosti (cize nejaky zivot s minimalnym dosahom civilizacnymi vplyvmi, kde sa treba nejak vynajst), ale pre ostatne je mudrejsie a istejsie kupit si potravinove doplnky v lekarni, med je vacsinou obsiahnuta v suplementoch na vyzivu vlasov
Ja teda neviem, či je meď potrebná na otehotnenie, ale teda predpokladajme, že áno. Neviem, z ktorého roku je tá kniha, ale tak isto, ako už dnes nemusíme strkať klince do jablka, aby sme si doplnili železo, nemusíme to robiť ani s tým drôtom. V lekárni sa dajú kúpiť výživové doplnky s úplne všetkým.
Takze to preto maju asociali tolko deti, lebo dennodenne zvazaju med do zbernych dvorov 🙂
A ja ze, co su nasi romski spoluobcania taki plodni, to bude tym zberom medenych kablov😲 (je to vtip, neucotim tym na ziadne etnikum)
No neviem..... ale viem, že vnutromaternicové teliesko ( mám na mysli klasickú nehormonálnu "danu"), obsahuje meď, ktorá sa uvoľňuje a zabraňuje spermiám dosiahnutie vajíčka a tiež bráni implantácii oplodneného vajíčka do maternice.
Niečo mi tu nesedí....
@kengurica no zas treba rozlisovat lokalne posobenie latky a pritomnost mineralu v krvi, ide o rozdielne koncentracie, funkcie a ciele/mechanizmy posobenia.
ako vnutromaternicove teliesko posobi med primarne spermicidne v dutine maternice https://en.wikipedia.org/wiki/Copper_IUDs
a inak je med mineral potrebny v tele pre spravnu funkciu mnozstva buniek a procesov
https://vitamedica.com/wellness-blog/copper/#:~....
a aj pre fertilitu https://human-fertility.com/how-copper-supports...
samozrejme, ako pri prijme vsetkych zivin, vitaminov a mineralov - s mierou a z overenych zdrojov