icon

Resetujeme snažilkovanie a začíname rátať odznova

tomiholjubavi
9. apr 2014

Zdravim dievčata, (už čoskoro uspešne) snažilky 🙂

My s mužikom sa snažime už dlho o potomka, začali sme už pred svadbou + cele manželstvo. Dlho sa nam nedari a prešla som si všetkymi fazami od nadšenia, cez znechutenie, smutenie, zurivost, zavist, rezignaciu a tak dalej. Čim dlhšie nam snaženie trva, tym viac ma to demotivuje. Ked vidim tehotnu kamaratku, neviem či sa mam silit do afektovaneho usmevu, alebo rovno sa rozplakat...Som alergicka na reči - pride to, ked vam bude sudene, alebo asi ešte nie ste pripraveni, uživaj si kym nemaš deti, alebo top zo všetkeho - Pride to, ked to budete najmenej čakat... 😠 Ako si to do paroma niekto predstavuje, po tolkom snazeni a koncentracii ma prist niečo nečakane :D To ako keby človek ratal každu kaloriu, aby nepribral a potom by ho prekvapilo, že schudol... 😀

Každopadne, dnes som sa rozhodla, že začnem odznova. Nebudem ratat neuspešne mesiace. Uplne zabudam na to, čo bolo. Resetla som všetky pokusy, nezdary a emocie...Začinam sa snažit od dnes - 9.4. 14...Ak v maji uvidim negativny test - nevadiiii, šak komu to vyjde na prvy pokus? 😉

Pozyvam Vas damy, pridajte sa ku mne a začnime snažilkovat odznova. Nech je naša cesta k potomstvu je tabula rasa, nezatazena minulostou...Verim, že toto naše rozhodnutie zotavi naše psychiky a prinesie nam vytužene, vymodlene detičky 🙂

Takže, čo sa tyka mna, ja a mužiček začiname so snaženim ododnes 🙂 Prida sa niekto? 🙂

tomiholjubavi
autor
18. apr 2014

@tinus8 vitaj medzi nami, dufam, že ti naša pozitivna tema prinesie pozitivne vysledky a krasne babatko 🙂

ria88
18. apr 2014

ahojte, mozem sa aj ja pridat? ja som si taky mensi reset spravila vo februari. viac-menej sa to zatial dari, aj ked neuspesne mesiace si ratam stale 😅 mozno aj to raz prejde a krpec nas naozaj prekvapi v tej najnecakanejsej chvili 🙂

vamaja
19. apr 2014

Tomiholjubavi@ja som sa rozhodla netlačit na pílu. Tak sa to u nás hovorí. Spravím pre babo všetko,ale nebudem sa na to až tak upínat. Leebpo to je najhoršie čo môže byt. A ono to príde uvidíš.

lal
19. apr 2014

@tomiholjubavi tak drzim palce zajtra s testom, snad tam nieco bude 🙂 Ja som dnes rano robila test, lebo som chcela vidiet ci ciarka bude silniet, v stredu rano bola slabucka...a teda dnes sice bola silnejsia, ale este stale nie tak ako ta kontrolna. A to som uz 39 DC, teda u mna 6 dni meskanie. Ja si neviem predstavit ako to niekomu mozu ukazat uz pred meskanim, ale viem ze su take zeny, tak verim ze to bude aj tvoj pripad 🙂 Drzim ti palce.
Z priznakov si asi nic nerob, mna napriklad stale este nebolia prsia co vacsina spomina ako jeden z prvych priznakov.

cammeronka
19. apr 2014

@tomiholjubavi a stale mas ten ciry hlien? lebo ja ho mam dost, len dufam ze to nie je len posunuta ovu..zajtra Ti drzim paste na testik..som zvedava 🙂

lal
19. apr 2014

@tomiholjubavi
@vamaja
@cammeronka baby, tak ja som dnes asi o babatko prisla. Zacala som rano krvacat, najprv take nic, hned som si lahla, este som napisala status na MK ci s tym treba na pohotovost, vsetky baby pisali ze nech utekam, medzitym som isla na wecko a mala som viac krvi, tak sme sa vychystali a sli. Bol tam strasny magor doktor, ocividne som ho otravovala, ani mi nic nedal na to, ze ked sa to ma udrzat, tak sa to udrzi aj bez liekov a vlastne ze naco som prisla...ze som zena a tak viem co znamena krvacanie. Ze to je normalne. Tak mu vravim, ze stacilo povedat, este som nebola tehotna tak neviem co je normalne a co nie. Akoze znechutena som odtial isla a este som sa zo srandy ospravedlnila aj manzelovi, ze som ho obrala o hodinku casu kedy ma musel brat do nemocnice.

No a doma sa mi krv pustila este viac, takze asi nic z toho ☹
Okrem toho som sa prave docitala, ze pepino dal do obehu asi namiesto tehotenskych testov ovulacne testy a tak som mozno tehotna ani nebola.
Doktor skonstatoval len ze je to 5+3, ale ze v takom stadiu nic nemoze byt na ultrazvuku vidiet, videl len vysoku sliznicu...

tomiholjubavi
autor
19. apr 2014

@lal Boze ☹ to je hrozne...dufam, ze to nie je tak..ja som pocula, ze niekedy mavaju tehotne zeny mensturaciu aj prve tri mesiace...mozno si tehotna a len si dostala mrcu, či?

lal
19. apr 2014

@tomiholjubavi ja neviem. Pustilo sa mi to z nicoho nic...Je to taka jasnocervena krv, ziadne spinenie, takze moc sanci tomu uz nedavam ☹ Najviac ma dostal ten blby doktor. Kym sme na neho so sestrickou cakali, tak som sa jej pytala ci je to moc hystericke prist v siestom tyzdni s niecim takym, kedze to este nemam ani od lekarky potvrdene a ona ze to je uplne normalne a samozrejme prist tam. A potom ten doktor ma zotrel jak sirotu. Ze co od neho ocakavam a co chcem od neho pocut. Toto mi povedal doslovne, bez prehanania.

tomiholjubavi
autor
19. apr 2014

@cammeronka ja uz ho asi nemam...resp. ak mam, tak velmi malo...aj menstruacne bolesti ma presli...ale zato chodim bez prehanania kazdu hodinu na zachod a aj v noci po 3 - 4 x ...ale zase boli sme teraz na slovensku a tam ma ofuklo...odisli sme zo zagreba, tu asi 26 stupnov, prideme domov a j*b asi 8 :D a ja len tak nalahko...tak mozno som sa nachladila... ☹ aj tak stale zivim nadeje a zajtra skusim robit test, ale vsetky priznaky mi zmizli ☹

tomiholjubavi
autor
19. apr 2014

@lal ala si si napisat jeho meno...a ist hned k niekomu druhemu...mozno by ti dal nejake protipotratove lieky..alebo ja neviem..este nikdy som nebola tehotna ..u nas je to tiez na zlej ceste...priznaky uplne zmizli a som na pochybach, ci vobec zajtra robit test...ale aj tak to vyskusam

lal
19. apr 2014

@tomiholjubavi ved presne preto som tam isla, baby mi tu pisali, ze na to sa dava ten duphaston pre istotu a on ze nic netreba, ak sa ma udrzat, tak sa udrzi bez liekov...akoze fasa.
No ty mas stale este nadej, ze kym neprisla mrcha, mozes byt tehotna 🙂

tomiholjubavi
autor
19. apr 2014

@lal ☹ ☹ ☹ to nase zdravotnictvo...na zaplakanie..dopriala by som mu taky infarkt a keby prisiel na pohotovost, aby mu doktor povedal, ze ked ma prezit, prezije...kokot, toto je iny stredovek 😠 😠 neskocis este niekde inde? isto mate viac doktorov, mozno este neni neskoro

lal
19. apr 2014

@tomiholjubavi ved presne toto, aj manzelovi som cestou tam hovorila, ze sa citim ako nejaka simulantka, este poriadne ani tehotna nie som a uz utekam do nemocnice. Povedal mi nech to neriesim. Aj ta sestricka bola zlata, ze dobre ze som prisla. A ten doktor, otras. Raz za zivot to clovek vyuzije a spravaju sa tam k nemu ako k nejakemu prizivnikovi. Nie, nejdem uz nikam. Povedal mi nech pockam co sa bude diat, tak cakam. Uvidim ci to prestane alebo bude pokracovat. Lezim, aj budem cely vecer. O siedmej sme mali ist do kostola na vzkriesenie, ale ostanem lezat. Este malicka nadej je ze babatko prezilo, ale moc tomu neverim.
Ked sme dosli, tak som sa pri obede rozplakala, ani som jest nemohla. Najviac ma nahnevalo to, ze radsej tam pojdem keby nieco a on ma odpalkuje...keby som tam nesla, tak by som si aspon povedala ze je to moja chyba. Inak dala som si toho dr do google a veru na neho necitam moc mile veci.

tomiholjubavi
autor
19. apr 2014

@lal inak este k tomu kretenovi, co bol na pohotovosti 😠 😠 😠 😠 jedna z mojich najlepsich kamaratiek...(dnes uz ma skoro 6 rocneho syna) ..(a ja stale nic...)...ked bola tehotna bola sa poprechadzat v prirode a druhy den si nasla kliesta. už celkom nacucaného a mala to aj trochu červene...tak sme spolu bežali na pohotovost (lebo ona so mnou byvala na intraku a chcela dokoncit aspon rocnik...) ...a tam ju tiez prijal podobny debil...normalne jej vynadal, že kto už len s kliestom chodi na pohotovost..a ona, že je v prvom trimestri a tak sa bala...Doktor maximalne neprijemny, necitlivy, vyrval jej toho kliesta z krku, horsie ako veterinar psovi a bez liekov, bez odberu krvi, bez preverovania, bez vsetkeho ju poslal domov... 😕 doteraz si pamatam ako sedela pred pohotovostou a strasne plakala od ponizenia a od strachu aby sa malemu nic nestalo...nastastie bol v pohode...a takyto idioti ziadaju o zvysenie platu 😠 fuj hanba...arogantni hajzli 😠

tomiholjubavi
autor
19. apr 2014

@lal nenechaj sa jednym znechutit...skus este ineho...mozno ti da ten duphanten, ci ako sa to vola...ja by som sa isla na neho stazovat...on je tam pre pacientov, pacienti tam nie su pre neho!!! ma povinnost chranit zivot, aj tvojho babatka a on sa na to vysral a este bol aj neprijemny...ja by som mu to poriadne sprijemnila..este dlho by na mna nezabudol... 😠

lal
19. apr 2014

@tomiholjubavi tak to je hrozne ☹ Clovek cely zivot odvadza dane a vobec nie male a potom este aby sa doprosoval na pohotovosti raz za zivot... ☹

tomiholjubavi
autor
19. apr 2014

@lal a kolko krat sa uz stalo, ze som pocula v telke, ze clovek umrel pred pohotovostou, lebo ho poslali domov ☹ ...ja som mala podobny pripad...ze som sa ledva doplazila na pohotovost s anginou brutalnou. doteraz mi ostal zjazveny krk, co som mala take obrovske mandle a bolesti...mala som cez 41 teplotu..a doktorka ma poslala domov...ze sa mam osprchovat v studenej vode a dat si nieco od horucky...a ja som fakt skoro zomrela...potom sme museli ist k inej doktorke a ta mi uz dala lieky...tri tyzdne som nebola schopna vstat na nohy...ale to nie je nic, co by nespravila ladova sprcha 😠

lal
19. apr 2014

@tomiholjubavi nechce sa mi stazovat sa na idiota, babatku to uz nepomoze. Ale teda som si aspon povedala, ze pri porode to nenecham na nahodu asi, aj ked som stale tvrdila, ze je jedno aky lekar tam bude, lebo si myslim, ze kazdy sa snazi spravit co najviac....ale teda nebudem riskovat, ze tento dement sa ma este raz dotkne ☹ Nevravim, vysetril ma nakoniec, aj ultrazvuk spravil, ale citila som sa ako totalna krava.

tomiholjubavi
autor
19. apr 2014

@lal tvojmu babatku to uz mozno nepomoze...ale moze to zachranit niekoho dalsieho...

lal
19. apr 2014

@tomiholjubavi ty brdo ☹ Ja viem, su aj taki. Moja mamina nemohla uz par tyzdnov dychat a jej doktor jej daval magnezium, ze to ma z nervov. Nakoniec dosla do nemocnice v poslednej chvili, ze pneumotorax. Na porazenie toto.

Inak ten debil doktor ma tam este tahal za slovicka. Ze kedy ste boli naposledy u lekara? Vravim, ze pred dvomi tyzdnami, na preventivke. On na to, ze sak vam dala tento tyzden lieky. Hovorim ano, ale robila mi ster, kultivaciu, tak trvalo tyzden kym boli vysledky. A preco ste jej nepovedali ze vam meska menstruacia? Vravim, ze to mi len recept dala sestricka na chodbe. Skratka uplne ako keby som si to vsetko vymyslala som si pripadala. Mala som pocit ze aj ta sestricka sa za neho hanbila ako sa spraval.

tomiholjubavi
autor
20. apr 2014

@lal @cammeronka @vamaja @ria88

no dievcata, test som spravila...negativny...no aspon som nebola prekvapena vzhliadnutim niecoho noveho 😀 ...ale vraj je este skoro na testovanie (pisali na teste, ze styri dni pred ocakavanou mrchou je len 53% šanca, že ukaze presne..) tak si asi budem musiet este pockat... ☹

cammeronka
20. apr 2014

@tomiholjubavi som na teba myslela..urcite je este skoro, som citala, ze niektore kocky mali vecer biely test a rano uz dve palicky 🙂 a mas nejake priznaky?

lal
20. apr 2014

@tomiholjubavi
@cammeronka jasne, pockaj este, kym neprisla mrcha, stale je nadej 🙂
Ja uz nadej nemam, mrcha sa mi rozbehla naplno, takze nase babo to neprezilo...

lal
20. apr 2014

Baby, no ako dnes? Co mate nove? Ja sa snazim na to nemysliet, ale je to veru tazke...najtazsie srdce mam na toho doktora z pohotovosti, aj ked mozno za nic nemoze. Ale aspon pristup mohol mat a jednat ako clovek. Vdaka nemu budem mat asi uz dozivotnu paniku z pohotovosti a nemocnice...

Kazdopadne, novy mesiac, nova nadej. Zajtra, najneskor v utorok si zozeniem ten inofolic a koncom buduceho tyzdna sa znova zacneme snazit. Ak by to vyslo, tak termin by bol na moje a maminine narodeniny. Uvidime...Ale ak to aj vyjde, uz vidim, ze to budem vdaka tejto skusenosti ovela horsie znasat ☹

maryyaanne
20. apr 2014

@lal je mi luto,co sa ti stalo a co si si musela prezit:'( Mas novu nadej,ze dalsi mesiac sa to podari!Aj ked uz budes mat viac strachu ...... Ja som este netestovala,ale mrcha zatial nedorazila,tak dufam ze to tentokrat vyjde....

lal
20. apr 2014

@maryyaanne snazim sa to brat tak, ze radsej teraz a prakticky bezbolestne, ako neskor...dufam teda ze sa to vsetko vycisti same, odide s mrchou a o tyzden sa budeme moct zacat snazit.

Baby, uzivate niekto ten inofolic alebo len uvazujete tiez nad tym?

roxy80
22. apr 2014

lal je mi to veľmi luto, ale hlavu hore a hlavne treba mysliet pozitívne 🙂 , ohľadom toho inofolicu, ja ho beriem zatial mesiac a uvidime ci pomohol.Dnes sme 8DP a mrcha by mala doraziť tak 29.4., ale tajne dufame ze nedorazi.. Vela som si citala o tom inofolicu a vela babam pomohol, aj mojej kamoške 🙂 , preto som ho začala brat. Ale ja mam od doktora aj duphaston, ktorý sa predpisuje na upravu nepravidelneho cyklu ale tiez aj v prvom trimestri proti potrateniu. Mne aj doktor povedal ze ked sa zadarí, určite ho budem musiet prvý trimester brat pre istotu. Takze ten doktor ti ho mal na tej pohotovosti predpísať,idiot. ☹

lal
23. apr 2014

@roxy80 snazim sa na ten zazitok z pohotovosti zabudnut, nebudem sa umarat s nejakym magorom. Vcera som si kupila a zacala uzivat ten inofolic, tiez som zvedava, lebo som si o nom tiez citala a zda sa mi to byt az podozrivo dobre podla toho co baby pisali. Tak uvidime. Ja inak nemam ziadne problemy, vsetko pravidelne, nikdy som nemala nejaky zapal alebo co, lekarka moja nevidi dovod preco neviem otehotniet, takze som velmi zvedava na ten inofolic.
Drzim palce aj tebe, dufam ze o tyzden sem napises tu radostnu novinu 🙂

humancare
23. apr 2014

Nedari sa Vam otehotniet? Mate cysty, alebo myomy, ktore sa Vam nedaju vyliecit? Prave pre Vas je tu cvicenie AVIVA, ktore je jedine na Slovensku. Uz sme pomohli viacerym zenam, ktorym sa nedarilo pocat babatko a nepomahali im ani umele oplodnenia. V maji robime prve 4hodinove cvicenie. Tento krat v Samorine. Nevahajte a prihlaste sa. Skuste prirodzenou formou pomocou jednoduchych cvikov otehotniet,alebo sa zbavit cyst a myomov.

tomiholjubavi
autor
24. apr 2014

@cammeronka @maryyaanne @roxy80 @lal
No damy, dnes mam 28 DC ...a den ocakavanej mrchy...do jednej som nemohla zaspat a uz hodinu som hore...vcera som si aj poplakala, ze to isto nevyjde 😒 ale zatial tu nie je...toto bude napinavy den...inak priznaky nemam ziadne ...akurat som tento mesiac nemala pms...tak neviem...uz by som najradsej testovala ale pockam do zajtra...lebo podla tejto kalkulacky : http://tehotenstvo.academy.sk/index.php je to este len 3ti tyzden 6ty den...aj ked nechapem ako...lebo sak 28 dni su 4 tyzdne .... 😕 či už som z toho blb?