Röntgen a možné tehotenstvo
Ahojte baby potrebujem poradiť...msm ísť na röntgen pľúc a nosných dutín,poslala ma imunologicka ( bývam často chora ), lenže som jej zabudla povedať ze sa snažíme o babo,.do konca mesiaca mam ísť dnes je utorok lenže ja neviem ci som ci nie tehotná meska mi ms dva dni idem dnes kúpiť test lenže neviem asi jej zavolám a poviem jej to .....mam rôzne dlhy cyklus neviem kedy bola ovulacia lebo rieši sa to atď atď čože možno mi ani neukáže hneď test ak bola posunutá ovu...to viem... asi radšej jej zavolať a presunut to však nie je ten röntgen dôležitý..
Ja som tiež potrebovala rtg z rovnakých dôvodov ako ty. Tiež som sa bála a zvažovala ale nakoniec spravila test a šla. Sprav si test, do konca mesiaca ešte máš pár dní, takže ak sa fakt bojíš, sprav si ho ešte v piatok ráno a potom choď.
U mňa toto bolo na začiatku snaženia. Nakoniec prešli dva roky a bábo nikde. Žiaľ je to tak, niekedy trvá snaženie pridlho a toto ,,nie, pretože možno" už mentálne zničilo nejednu ženu, takže nebuď jednou z nich
A kolko budes cakat? Rok dva pat pokial budes mozno tehotna? Premyslaj trochu
Naco toto riesis s celym svetom na fore a este ani test si neocurala?
@velkanika veď im to povieš a zakryjú ti bruško olovenou plachtou, tak ako keď ti zubár robí RTG
Nie je to také riziko. Test ti ukáže slabú čiarku kľudne aj 2 dni po uhniezdení, lebo až po ňom sa produkuje hcg. Takže pravdepodobné je, že sa ešte ani oplodnené vajíčko neuhniezdilo, alebo ti test ukáže pozitivitu a vieš na čom si alebo tehotná nie si. Aj keby je zrovna tá situácia že je vajíčko oplodnené a test to ešte nezachytí tak to vôbec nie je také riziko. Tiež som šla na rtg keď sme sa snažili. Ja by som išla, inak budeš rtg presúvať do nekonečna. A len nevyžiadaná rada- ak sa snažíte o dieťa a ešte k tomu riešiš takéto situácie tak odporúčam si odsledovať ovuláciu.
@velkanika treba ocikat test,ked je negativny kludne ist,pre pocit istoty ocikat test aj rano pred rtg a hotovo. A odporucam si zacat sledovat ovulaciu a cyklus,ked sa snazite a ani nezusite,ci ovulaciu vobec mste
Ak si nie si istá, a nie je to také dôležité, tak sa dohodni s lekárkou, že pôjdeš keď dostaneš menzes. Že zavoláš a vystaví ti na počkanie ďalší papier na rtg. My sme sa tiež roky snažili, akýkoľvek bol môj stav, každý lekár mal pochopenie. A celé naše snaženie sa trvalo roky. Dopadla som tak, že som raz na RTG bola, lebo sme sa chránili, keďže ma čakala dlhšia liečba plná liekov.
A týždeň na to len tak som si urobila test a boli tam dve čiarky. Teraz sa už smejeme, že ten RTG pomohol, že sa nalepilo to vajíčko poriadne v maternici. Ale 9 mesiacov strachu to bolo. Chápem tvoj strach. Komunikuj s lekarkou
@velkanika autorka, robim rtg. Ak by si aj bola tehotna, rtg pluc a dutin nie je problem- je to mala davka ziarenia a navyse ani nejde na brucho. Ale na tvojom mieste by som teda pockala bud na menzes alebo pozitivny test.
A vravis ze ten rtg nie je az taky dolezity... no ked si casto chora tak je nutne to riesit.

ved si sprav teraz test ked ti meska, tak ti ukaze... nerus termin, ktory potrebujes, kvoli "mozno". Ved moze byt pozitivny a budes to mat jasne.