Rozmýšľate nad dieťaťom po 35. roku?
Ahojte mám 35.r dve deti 14 a 8. No chcela by som ešte jedno a veľmi no neviem sa rozhodnúť.
Ja som v 21potratila o rok neskôr som rodila v 7-mom mesiaci ,ďalšie tehotenstvo som mala od6- teho mesiaca pesar a ďalšie podotýkam v41-tke som vynosila ani neviem ako celé tehotenstvo bolo bezproblémové .takže myslím ,že ak stojí manžel pri tebe a skončilo by to akokoľvek tak to spolu zvládnete ale snaž sa myslieť pozitívne a všetko bude fajn.
Poznam dvojicu ktori - okrem toho ze sa nasli dost neskoro - tak hned po svadbe sa im nedarilo a ked si uz mysleli ze nemaju sancu ostala baba tehotna - mala vtedy nejakych 48r - prve tehotenstvo, tehotenstvo bezproblemove, sice v 7m ju radsej dali na pn ale ona normalne fungovala nemusela byt v klude. Dieta rodila cisarskym lebo bolo dost velke - dievcatko krasne zdrave - jej muz je uz predcasne v dochodku cize ma uz vyse 50 blizsie k 60 a mala je uz tetou este starsim synovcom 😃😃😃😃 a veru baba sa vratila do roboty po 5m materskej nemala problemy s babysitting alebo jaslami lebo hrdy otecko sa stara o dceru pocas jej pracovnej doby teraz ju daju na 4h do jasli a zase o cely odvoz/dovoz sa stara otec - a s peniazmi problem urcite nemaju uz maju vybudovane urcite zazemie oteckova penzia je viac ako prijatelna plus to co ona zaraba uz by chcel mat taky plat nejaky 25-30r clovek a dievca ak si zmysli ze chche ist studovat na honolulu tak rodicia budumat na to 😄😄😄😄

ahoj, musím sa pousmiať (alebo skôr smiať) nad niektorými týmito úvahami 😀 😀
to, že máš 35+ problém nie je. určite treba hodiť pokec s lekárom, a potom sa treba racionálne rozhodnúť. keby si mala 20 - 25 rokov, iste by si išla strmhlavo do toho, určite by si sa pre dieťatko obetovala a blábláblá... ale keďže už máš 35 a prežité to, čo máš, si už dosť veľká pragmatička 😉 takže na základe vyjadrenia lekára budeš vedieť s chladnou hlavou zhodnotiť, čo je pre teba a tvoju rodinu to najlepšie riešenie. ak budú dôvody na amnio (ale dosť možné, že ani nebudú), tak sa dá využiť aj to.
dieťa ešte nie je ani na ceste a ani nie si úplne presvedčená, že ideš do toho, a už riešime VŠ... 😀 😀 to môžeš totálne vypustiť. čo ak dieťa na to nebude mať, nebude chcieť žiadnu VŠ, bude ho baviť niečo, na čo VŠ ešte nevymysleli 😀 choré... to rovno môžem myslieť na to, že o rok ma MOŽNO prejde auto, tak sa teraz opustím a nemá význam nič nové začínať, lebo veď na čo... navyše, ani 5 titulov z človeka neurobí človeka s veľkým Č, charakter vysoká škola neurobí 😝
mať dieťa vo vyššom veku má aj pozitíva - napr. už budeš na dôchodku, keď sa tvoje najmladšie (teoretické 😉) dieťa stane rodičom a vnúča bude mať babku a dedka, ktorí sa mu budú vedieť venovať na 100%, nie až po robote 😉 ale to je tiež len čistá teória... bohvie, čo bude o 10 - 20 rokov...
riešiť treba prítomnosť 😅 najkrajšie zážitky sú aj tak tie, ktoré nie sú očakávané a padnú nám "z neba" 🙂