Rozmýšľate nad dieťaťom po 35. roku?
Ahojte mám 35.r dve deti 14 a 8. No chcela by som ešte jedno a veľmi no neviem sa rozhodnúť.
chod do toho.ak to chcete obaja,isto sa rozhodni ZA!
😉
@butterfly333 necitala som celu diskusiu... len par prispevkov... mozno to tu uz niekto pisal... tak sorry, ak sa budem opakovat... 😅
Chcela som sa spytat, ci Ti robili vysetrenie krvi na MHTFR heterozygot, prip. genetiku... kvoli tym potratom a mrtvemu babatku... 😔
Urcite treba najst pricinu, preco si tolkokrat potratila... drzim Ti placeky, nech sa vam podari drobcek, po ktorom tuzite a nech je vsetko v poriadku. 🙂
@ikika ahoj no to nie také niečo mi vobec nerobili. No ak sa teda odhodlanie na to malé tak urcite najprv sa dám vyšetriť. Ďakujem.
ja budem mat buduci rok 35 a rozmyslam nad stvrtym dietatom 🙂
@butterfly333 urcite sa daj vysetrit... nechapem, ako Ta neposlal gynekolog na vysetrenie ak nie po prvom potrate, ale ani po druhom ci piatom, v dnesnej dobe?! 😕
Urcite sa nenechaj odbit... vsetko dobre Ti/vam prajem. 🙂
@ikika dakujem určite sa dám vyšetriť. Ďakujem a pekný dnìk prajem. 🙂
ja rozmýšľam nad dieťaťom po 36tke, mám 33 a nikdy ma nenapadlo, ze by to malo byť neskoro.
Pardon....zabezpeceni...nominativ mnozneho cisla ovladam ;)
@katarinka289 nemyslím si, že má akúkoľvek cenu sa s tebou baviť, ale ok. V 50tke jackpot určite nevyhrám, pretože by som si nikdy nepodala. A po 10000000x opakujem, nehovorím, že to je to hlavné, podstatné a jediné doležité, prečo by som nemala dieťa, iba som to spomenula na okraj, pretože som zrovna bola po rozhovore s kamoškou, ktorá niečo také zažíva... Ale fajn, opakujte si dokola, čo chcete, absolútne ignorujte všetko ostatné, čo som napísala, piplite sa v jednej veci stáááále dokola a dokola, keď vám to robí dobre. HLAVNÝ dovod, cprečo som písala, že by som do toho nešla sú zdravotné problémy zakladateľky, písala som to už x-krát a zvyšok som napísala na zamyslenie. A možno by aj bolo dobre, ak by sme vymreli, neviedli by sme potom takéto stupídne rozhovory o prekrúcaní slovíčok...
@adeala to nevie nikto,ci sa o ne bude vediet postarat. A teda ja by som nevedela povedat,ci sa budem vediet o dieta postarat,ked som mala 20-25rokov. Lebo to sa vopred povedat fakt neda.
Existuju aj studentske pozicky. Niektori moji spoluziaci to vyuzili. Neviem,ako je to teraz,lebo VS studium som skoncila pred 16rokmi,no tie splatky po skonceni a nastupeni do prace neboli velmi vysoke a bola moznost to aj predcasne splatit.
@siska53 a preto hovorím, že to nie je to podstatné, podľa čoho by som sa rozhodovala. Ale ak žiješ v situácií, kedy ďalšie dieťa pre teba znamená maximálne napnutie rozpočtu a nemáš ani len myšlienku, že by sa to mohlo zlepšiť, tak asi bude predpoklad, že to nezvládneš. A tiež je viac pravdepodbné, že ak sa dostaneš do zlej finančnej situácie, tak sa z nej jednoduchšie vyhrabeš, keď máš 40, ako keď máš 60. Ale ani raz som nenapísala, že by som nemala dieťa len kvoli horšej finančnej situácií, pretože je to tak.. nikdy nevieš, čo sa stane. Len ak by som napr. v súčasnej situácií vedela, že 3 deti zabezpečím v pohode, ale 4 deti už proste nie, tak by som si 4. nerobila a nie, nikdy by som to neľutovala, pretože by som to rozhodnutie spravila s najlepším úmyslom pre svoje už existujúce deti, takže ani výhra v športke by to nezmenila. Rozhodujem sa podľa súčasnej situácie a súčasných informácií, aj keď tu majú všetci pocit, že jediné, čo robím je teoretizovanie nad tým, čo bude o 20 rokov. Tu sa tak nejak ignoruje všetko ostatné, čo som napísala.
Nečítala som všetko ale skusit to treba ak ste na to pripravení a tužite po dietatku. Ja mám 34 a chystám sa na tretie tehu 😉 Tiež mám obavy z tehotenstva, ale aj keby som mala preležat cele len nech je dietatko zdrave.
@adeala Ja o zdravotnych problemoch zakladatelky neviem nic.O tom pri zakladani temy nepisala.Vyjadrujem sa k moznosti,alebo prianiu mat dieta v 35ke.Ja som sa osobne tiez nepustala do zakladania rodiny,ked som este nic nemala.No isla som za svojim snom a v 32 sa nam narodila prva dcera...ak ma zdravotne problemy,tak to je ina vec
ja mam 35r, skoro 5r. dceru a rozmyslame prave ci (ne)ist do druheho babatka. som este na predlzenej RD, manzel teraz menil miesto, je to taka neistota, ale vhodna doba nebude asi nikdy, neda sa na to takto pozerat. hlavne vek ma uz dost tlaci, aj ked rok-dva by sa to dalo este posunut. tiez by som uz chcela ist pracovat, asi by to bolo lepsie z profesionalneho hladiska ako tahat vkuse 9r. matersku, to uz ma asi potom nikto nezamestna a cela moja predosla kariera v haji 😕 uz som pocula aj nazory ze na dnesnu dobu je aj 1 dieta privela 🙄 akosi sa neviem rozhodnut. tiez som mala hrozny porod, zdrav.problemy a mala je dost narocne dieta, preto som bola presvedcena ze bude len 1, ale vaham, nerada by som si vycitala v buducnosti ze som malu ochudobnila o surodenca...
@katarinka289 "butterfly333 len sa bojím komplikácií. Ja už som potratila 5x a raz rodila v 6mes.mŕtve. Mám operovaný maternicu. Pri oboch tehotenstvach som mala rizikové a bola zašivana a musela 9m.ležať. Tak sa bojím."
Písala som, že nemám nič proti deťom v 40 globálne, len s jej zdravotným stavom by som do toho nešla A NA ZAMYSLENIE som napísala to o VŠ. Tiež som písala, že to nie je to podstatné, podľa čoho by som sa rozhodovala, bolo to len tak mimochodom.
@adeala ...a inak s tebou sa tiez neoplati o niecom bavit,pretoze ty sa tych slovicok zasa strasne chytas.Ten jackpot bol len priklad.Naznacovala som tym len tolko,ze financna sytuacia sa u kazdeho moze velmi rychlo zmenit.Nam sa napr.tiez zije lepsie,nez pred 3-4rokmi
@katarinka289 odpovedala som ti na to, čo si písala. Áno, može sa niečo stať, ale čo sa skor stane, že vyhráš šporku, alebo, že si udržíš štandard, v ktorom žiješ už 20 rokov? Či už je horší, alebo lepší.
@adeala len ona sa boji zdravotnych problemov.. To je ine ako financne zabezpecenie..
A skor vaha,lebo v praci maju dobry kolektiv..no to je riesitelne..tak nebude na materskej 3roky,ale rok.. Ja osobne by som sicena jej mieste neriesila,aky mam kolektiv,lebo ten sa lahko moze zmenit aj pocas 1roka..
Skor by sa mala liecit,aby jej zistili,preco potracala.
A ja fandim vsetkym,ktori maju viac ako 2deti. Lebo kto naozaj chce a trosku sa uskromni,tak tie deti aj uzivi,aj osati...mame ru rodinu so 6detmi. Normalna rodina,nevidno,ze je ich tolko,na obleceni.maju trojcence,neviem,mozno tam je daka pomoc od statu,mozno len na zaciatku..
Len podaktori maju len 1dieta,lebo mu chxu neviem co dopriat. Lenze dieta potrebuje skor pozornost,cas,ktory s nim stravime. A je mu jedno,ci tu dakde v lese alebo na dakych Maledivach.
Mala som na vyske kolegynu-jehovistku. Bolo ich hadam 6-7deti. Pri nasej skole sa velmi privyrabat nedalo,rozvrh vacsinou otras. Ona byvala na intraku. Uplne normalna baba. Pochybujem,ze jej rodicia tak rozmyslali ako ty. Napriek tomu im nic nechybalo. Mala sice nie moderne oblecko,ale inak v pohode baba.
Takze nie je to len o financnom zabezpeceni.
To by uz musela byt naozaj katastrofalna situacia,ze by som aj ja povedala,ze to nezvladneme. Prave mm nech e dieta (dalsie) z fin.dovodov. Ja sa skor obavam zdravotnej stranky-u mna by slo o tretou sekciu..
@siska53 od samého začiatku som písala hlavne o zdraví, aj tá posledná veta sa týka zdravia, nie peňazí.
prvý príspevok:
adeala @butterfly333 ja osobne by som to neriskovala. Tiež budem musieť ležať celé tehotenstvo, to už viem teraz a tak sme sa rozhodli, že budeme mať jedno dieťa a dosť. Mám za sebou 4 potraty a ako som tu už niekde písala - neviem si predstaviť toto všetko zažívať s dieťaťom, prišli by sme o veľa, veľa času. A to mám niečo málo cez 20, takže u mňa nehrozí vyššia pravdepodobnosť na vývojové vady, ako u teba kvoli veku. Ďalšia vec je, že musíš počítať cca 25 rokov, čo budeš to dieťa živit - dokážeš mu zabezpečiť v tvojej 60tke dosť prostriedkov na štúdium? Nemyslím to zle, ale niekedy proste musíš potlačiť svoje túžby o deťoch, aby tie, ktoré už máš na svete mohli žiť pekný život so svojou maminou.
3. sep o 17:36
@adeala nuz..na zdravie ma.doktorov..ja jej tuzbu chapem,aj ked podla mojho gyndosa mozem mat ak tretie uplne v pohode..
Ved pobeha,uvidi.. Mozno prave po vysetreniach,mozno aj liecbe lezat nebude musiet.
A su zeny,ktorz maju prve tehu v pohode a pri druhom musia lezat. Lenze to dopredu nevedeli..
V kazdom pripade sa potrebovala podelit so svojou tuzbou,najst nadej..aspon ja som to tak pochopila.
@butterfly333 necitala som diskusiu, ale ja mam 35, a momentalne cakam druhe dieta... no a planujeme este aj tretie mozno o nejake 2-3 roky, ak budeme obaja s manzelom ok 🙂
@siska53 áno máš pravdu krásne si to napísala. Ďakujem
@butterfly333 odber plodovej vody - amniocentéza sa nerobí automaticky, alebo povinne
Ahojte.prvé som mala v 38.roku.bez odberu pokrivených vody.teraz mám 41 s chceme este druhé. 🙂
odberu plodovej vody.......
@butterfly333 mne tá otázka znie úsmevne. Pár km odtiaľto, vo Viedni, je priemerný vek prvorodičky okolo 35 rokov. A čo? Keď príroda dovolí, asi je to v poriadku. Navyše, treba si uvedomiť, že kým priemerný vek dožitia našich starých rodičov bol niekde okolo 60-65 rokov, v našej generácii už nastáva posun do veku okolo 80rokov. Však aj do dôchodku pôjdeme v 65ke. Takže o zaobstaranie dieťaťa by som sa tiež nebála. Určite je staršia mamička iná ako mladšia (ťažšie znáša spánkový deficit, a pod. no na druhej strane býva pozornejšia), to si treba premyslieť a pripraviť muža a deti na pomáhanie 😝 😀
Ahoj, moja dcerka ma 2,5 roka, ja som rodila prve ako 31 rocna a druhe planujeme okolo 35-36. Teraz mam 34, staviame dom, takze o rok planujem tehu cca. Dcerka bude samostatnejsia ako 4-rocna, dom postaveny, tak to bude lahsie, vek 35-36 mi nevadi, akurar treba dost sil a dobry zdravotny stav.
Presne toľko som mala , keď som začala túžiť ešte po jednom dieťati.... Môj vtedy 10 ročný druhorodený syn nás na to nabádal, lebo u známich bolo bábo a veľmi sa mu dieťa páčilo.....
Čakali sme na dcérku 5 rokov .Starší syn mal vtedy skoro 21 a mladší 14 rokov. Dievčatko bolo ako Bonus a rodina ožila iným spôsobom života.....
I keď človek si musí znovu zvykať a hľadať v sebe energiu....Tak to pokladám za najkrejšie obdobie v živote a materstvo prežívam oveľa intenzívnejšie...... Toľko moja skúsenosť