Skúsenosti s umelým oplodnením cez známeho?
Ahojte,
Z partnerkou sa nam nedari, aj vieme ze chyba je urcite vo mne. Cesta umeleho oplodnenia cez klinyky vsak nieje to co by sa nam pacilo. Rozpravame sa o tejto teme stale castejsie a uz padli iste naznaky, "ze ma jedneho kamarara z vysky"
Mne sa ta myslienka zacala aj celkom pacit, budeme mat vlastne dieta, a v podstate prirodzene, ale mate z takou cestou niekto skusenosti ? Nenastali nejake necakane problemy, narusenie vztahu a podobne ? Vravim zatial som nastaveny tak ze sa mi to paci a chcel by som to tak, ale to je teraz ...
Tak podla teba ne sofistikovany sposob to, ze sa tvoja partnerka vyspi s niekym inym?
@stellarstar no nikde nespeje, to tu uz je davno. Stavalo sa aj v minulosti, ze paholok, sluha, okoloiduci zabezpecil "zachovanie rodu".
@afanas Ako nehnevaj sa, ale mne to príde celé choré.
Napríklad nám sa nedarí otehotnieť už pomaly 7rokov na umelé oplodnenie nechcem ísť ja, lebo to tak nechcem, ale ani raz mi taká chorá myšlienka nenapadla, aby som išla sexovať dákym kamošom však to mi príde už úplne cez čiaru a choré ja by som sa nemohla manželovi do očí pozrieť a povedať, že mám riešenie idem sexovať s kamoš kom ten má oplodni a konečne budeme mať dieťa.
Tvoja priateľka je ozaj čudná žena na umelé oplodnenie nie, ale roztiahnuť inde nohy áno to, ako vážne jej neni trápne?
1. "viem, ze problem je asi vo mne" - takze si na nijakych testoch ani nebol
2. je ti jasne, ze na klinike asistovanej reprodukcie ako prvy kror robia hlavne poriadne vysetrenia, potom liecba, stimulka, potom IUI a az ako posledny krok IVF?
3. ze mas mozno obycajne nepreliecene bakterie a len tie zhorsuju kvalitu tvojich spermii a staci kolecko antibiotik pre obe strany a budes otcom?
4. Popracuj na zlepseni spermiogramu, povenuj sa tomu poriadne, vitaminove kury, urolog, potom bude moznost IVF
5. ze sa to partnerke ako procedura nepaci? Rodi sa tak dnes kazde piate dieta a je to bezny postup... tak sprosty napad, ako vychovavat cudzie dieta (co ti ten chlap kedykolvek druhy moze narokovat, lebo je bio otec) som uz davno nepocula, prosim okamzite to zavrhni...
6. ked by aj boli tvoje spermie v pocte 0 nepouzitelne, tak radsej darcovske - anonymne - na klinike. Ale tam este nie ste.
@afanas Novorodenec a dieťa do troch rokov nie je v detskom domove, už pár rokov. Takéto detičky sú v profi rodinách. Čo sa týka strachu z choroby dieťa, to nikdy nevieš ani u biologického dieťaťa, čo sa môže vyskytnúť. Sú genetické choroby, ale aj vrodené a získané počas života. Kto chce dieťa, musí rátať s každou situáciou, ktorá sa pri deťoch môže vyskytnúť.
@regina22 zrejme áno 🤣
@afanas To si robíš srandu??? Vieš o tom, že aj keď budú mať sex počas plodných dní, ona nemusí otehotnieť? Nám s mužom to trvalo rok a pol snaženia a to sme sa snažili naozaj intenzívne. 🤭 Ty vieš, že problém je na tvojej strane, ale čo keď má problém aj tvoja partnerka? Alebo ten dotyčný "plemenný žrebec"? Necháš ich sexovať roky? Alebo keď sa to do istého času nepodarí, vymeníte žrebca za iného? Kde je istota, že on bude súhlasiť? Hoci, keď to tvoja žena navrhla, tak zrejme vie, že súhlasiť bude, možno už "súhlasí" dávno.
Ešte k tomu, že lekársky zákrok nie je niečo pekné. A čo tak pôrod? Možno bude potrebný cisársky rez. Hm?
@afanas popracujte na svojom muzstve,lebo bohuzial je na tom velmi zle.Vo vasom vztahu je vlastne muz vasa zena,ktora si jednoducho vybojovala oficialneho milenca,ale ani sa nedivim,ze po tom tuzi,ked vo vas to neciti.Toto je naozaj cele chore,nerobte si dietatko,ked nie ste normalny,funkcny par.
Toto nemôže byť real téma
@zuzubb007 @anna777115 dieta si nemozu spolu adoptovat, kym nie su manzelia.
sám si napísal “ lekarsky zakrok a nie nieco intimne ci osobne” - takze si s tým úplne v pohode že bude mat niečo intímne a osobne s niekym iným? si si istý? že to nezatrasie s tvojou psychikou? a žiť s vedomým že vychovavas cudzie? myslíš že raz nepríde vo vzťahu problém a pošleš ju s cudzím dietatom dakam?
Však nemusíte ísť na IVF, namiesto toho, že partnerka si pôjde zasexovať s kamarátom každý mesiac (mimochodom, budú sa milovať aspoň každý druhý deň počas plodných dní??, lebo si uvedom, že veľa párom aj takýmto sposobom to trvá aj rok, kým počnú dieťa), namiesto toho môžte chodiť na III, však tam "iba" v správnom čase vstreknu partnerke spermie, tiež to nemusí vyjsť na prvý krát, ale aspoň partnerka ti nebude spávať s niekym iným....
Takéto srandy z rána, bude aj pokračovanie?
Je tak viditelne,ze obaja nemate paru o umelom oplodneni, inseminacii.. mam dokonca pocit,ze ani nemas potvrdenu diagnozu,a ze ste pokakani ist na vysetrenia...
No ak nenaberiete odvahu na toto,naberieta mat dieta?nelogicke...
To je vtipné, že ona stále vie, ako žije kamarát z výšky, že je zdravý a vždy bol, že nechce rodinu a nikdy nebude, hneď jej napadol ako alternatíva splodenia dieťaťa, asi sú si bližší viac, ako si myslíš... A ty sa s ním ani nepoznáš, takže nejaké kamarátske stretávky asi neprebiehajú. Skús jej navrhnúť najskôr manželstvo (keď už tak urputne plodíte), ale tak tipujem, že partnerka sa ani na takýto úkon necíti....
@katuskamala1 ja tam v pozadí cítim aj "ekonomický rozmer". Načo platiť tisíce, keď "kamoš z výšky" to urobí rád a zadarmo. Už dávno som tu nečítala niečo tak ... zvrhlé a zároveň naivné (a to sú tu teda štítky).
Necháš si priateľku presťahovať kamoša, a ty čo? Budeš ju doma čakať s teplou večerou, a spýtaš sa jej "aké to bolo?". Či budeš u kamoša čakať vo vedľajšej izbe?
Čo ak sa dieťa narodí "nie 100% zdravé" ? - to sa môže stať s "pomocou" génov toho týpka, alebo priateľky, alebo oboch, alebo aj nikoho - jednoducho sa niečo počas vývoja pokazí. Ako sa k situácii postavíš ty??.
A to, že "chyba je určite v tebe" - to vieš ako???? Si si robil rozbor ejakulátu pod mikroskopom? By ma naozaj zaujímalo, ako si k tomu dospel...
@afanas a ty si presvedčený o tom že bude stačiť jedno prirodzené prespatie s jej kamarátom? 😅👍 Pobavil si ma. Niekto chodí na xy umelých oplodnení aj v rámci centra asistovanej reprodukcie, so spermiami od darcu na insemináciu, kde sa presne v správny čas vstrieknu spermie a aj tak je šanca len 12-15% že to vyjde.
Tvoja priateľka si popritom užívaní možno aj uvedomí že chce mať dieťa s ním a nie s tebou ...vieš, budú mať kopu času na lepšie spoznávanie. 😏
A co keby priatelku fikol doktor v reprodukcnom centre??🤔🙄 2 muchy jednou ranou.😁
@natalienka12 ano, vola sa to kandaulizmus 🤣🤣

tak verim ze ked ho pozna osobne, vie kto to je a nieco o jeho minulosti, zdravi atd ...