Skúsenosti s umelým oplodnením cez známeho?
Ahojte,
Z partnerkou sa nam nedari, aj vieme ze chyba je urcite vo mne. Cesta umeleho oplodnenia cez klinyky vsak nieje to co by sa nam pacilo. Rozpravame sa o tejto teme stale castejsie a uz padli iste naznaky, "ze ma jedneho kamarara z vysky"
Mne sa ta myslienka zacala aj celkom pacit, budeme mat vlastne dieta, a v podstate prirodzene, ale mate z takou cestou niekto skusenosti ? Nenastali nejake necakane problemy, narusenie vztahu a podobne ? Vravim zatial som nastaveny tak ze sa mi to paci a chcel by som to tak, ale to je teraz ...
Nebolo by lahsie dat sa vysetrit? a potom sa rozhodovat?? Ja osobne, si neviem seba predstavit v postaveni tvojej partnerky, a potom v postaveni, ze vychovavas vlastne moje dieta, ale cudzie dieta... lebo bolo by to pre teba cudzie dieta, vedeli by sme to, a oc je horsie, kamosa s vs by som si vybrala sama, poznam ho.. je dost mozne, naozaj co tu pisu, ze proste otehotnie a mas po partnerke, lebo ostane s kamosom z vysky. Ten sa moze samozrejme kedykolvek v buducnosti prebrat a bude ziadat dna testy a riesit otcovstvo a svoje dieta... Nemusi, ale moze. To je ako zit s vedomim, ze kazdu sekundu vybuchne sopka za mojim domom.. alebo nieco podobne :D
@afanas TY si pekne padnuty na hlavu keď je toto odsúhlasiš ,našla si peknú výhovorku ako ta podvádzať. Podskoč trocha zrejme si sedíš na kábli a stále ti nedošlo o čo jej ide!!! Tak v prvom rade oznám že nech teda zájde k doktorovi na komplex vyšetrenie a obaja by ste mali navštíviť kliniku a zistiť problém. A skús jej len tak navrhnúť že aj ty máš dobrú kamošku zo strednej a chcel by si s ňou skúsiť aspoň aby dieťa malo tvoje gény sak ho ona len vychovaá potom s tebou😉
Ved chod k lekarovi a povedz ,ze chces spermiogram. Donesies ejakulat a vysetria ho. Nemusis ist do sukromneho centra. Co ked si plodny a partnerka ma problem?budes si vycitat cely zivot ze si nenabral odvahu vysetrit sa?neblazni!!!
Jasné že sa do neho zaľúbi keď bude za ním chodiť na trtošenie a ty dotretice skončíš sám lebo si impotent ktorý si nevie ani do skúmavky vyhoniť 😀
@afanas predstav si situaciu ze tvoja paetnerka otehotnie s tym kamisom z vysky ale narodi sa postihnute dieta (nikdy nevies co sa moze zvrtnut akurat blbym smerom) budes aj v takomto pripade ochotne stat za vasim rozhonutim ktore ste urobili alebo sa proste pri problemoch ktore su akosi uz na cely zivot jednoducho zdekujes a nechas ju s chorym deckom na jeku nech sa stara teda kamos???
Ak je to real tema tak napis sukromne poviem ti k tomu par veci.
Wow frajerka chce dieta od svojej davnej lasky, od chlapa, s ktorym mozno nie je len preti,ze to je vetroplach, a ty jej na to skocis, kyvnes jej na sex s nim a este budes aj vychovavat jeho dieta? Wow!
Ta zena sa na teba nikdy nebude pozerat ako na otca... ta zena bude vzdy ako otca brat jeho, hlavne ak k nemu prechovavala nejake city. A vlastne, ved vy ani nie ste manzelia, cize cim si vlastne v jej zivote? Ani muz, ani otec... opytam sa priamo - si zamoznejsi? Ides sam proti sebe, za mna nie
@taga presne súhlasím. Pri umelom oplodneni nepozna otca nik, nerieši sa.. minimálne to je výhoda.
@simca06022011 ano moze to byt vyhoda, anonymita nevedomost kto to naozaj je, ale rovnako budem vediet ze nieje moje. Zas mozno je dobre vediet a mat moznost kontaktu v pripade nutnosti, napriklad potrebe darcovstva nejakejo organu ... jasne to uz zachadzam do nepravdepodbnych veci ktore ani neocakavame ze sa stanu. Ako sa toto vlastne riesi pri anomymnom darcovi ? Ale je znamy fakt ze v takom pripade je najvhodnejsie od geneticky blizsej osoby
@afanas uz si obhajujes tento napad partnerky naozaj trosku nezmyselne, mozno prilis vela telky mate napozeranej... ja ako zena ti pisem, ze byt na mieste tvojej partnerky, nie si otcom mojho dietata. Pri umelom oplodneni ano, takto nie. A budete to tahat cely zivot pred sebou. MOzno raz sa zacne "tvoje dieta" stretavat povinne s inym ujom, ktory mimochodom bude jeho otec (presne mam tento pripad v okoli, ale tam sa rozhodol par ze sa rozchadza a dieta nebude vediet ze on je otec... ) a je to naozaj zvlastne, travit vikendy s cudzim ujom...
@afanas pri anonymnom darcovstve je to anonymné pre rodičov a darcu, no v záznamoch nemocnice to majú, presne pre takéto prípady. No inak je to práve anonymita, ktorá vlastne "zabráni" tomu, aby sa obe strany poznali, kontaktovali a v tom je to ľahšie. Toto, co ste "vymysleli" vy, je obyčajná hlúposť a korunovaný nezmysel.
Mne stále to akosi vychádza, ze tvoja priateľka do toho chlapa je alebo minimálne bola zaľúbená, nie je s ním, lebo on skrátka nechce vzťah, ale ba sex by kývol a tak bude mať "aspoň" jeho dieťa. Tvoja údajná neplodnosť jej hrá do karát a aj to, ze ty si taky naivný dobrák. S tvijm povolením si s ním skvele užije a bude mat (možno) aj bonus v podobe dieťaťa. Lebo nikde nie je napísané, že hneď a ci vôbec otehotnie.
Lebo normálny chlap by toto okamžite odmietol. Aj normálna žena. Ani jednému by toto neprišlo na um, keď už, tak vyšetrenia, CAR a bežný postup. No ty ani nevieš, ci vôbec he chyba na tvojej strane, neurobili ti ani najbežnejšie vyšetrenie - spermií gram a už riešite toto a navyše takéto somariny 🙈🙈🙈
@afanas natiahni to este tak 2 mesiace a neprekvapilo by ma keby si zistil ze s danym kamosom uz zamiesili tak sa snazila najst cestu ako im to aj ty odklepnes a budes nakoniec cely rad ze ti nabuchal zenu...
@afanas prepáč uvedomujes si že dovolíš svojej partnerke aby mala sex s niekým iným? A možno aj pravidelný, každomesacny? Či to nenaruší vzťah? No samozrejme že naruší. Možno jej bude navyše kamoš lepšie vyhovovať ako sexuálny partner ako ty a ostane s ním.. a už len to že ju to napadlo veru o nejakom úprimnom vzťahu medzi vami nesvedčí..
@afanas chod sa dat pekne vysetrit.
Kamos mal problem tiez, siel na vysetrenie, bral chvilu hormony a vysledok su dve sikovne deti. A to si tiez myslel, ze on nikdy nebude mat svoje vlastne deti.
Tak nez kyvnes na problemami zavanajuce riesenie, ze si tvoja frajerka uzije s milencom (najskor aj niekolkokrat, lebo na prvy sup to vyjst nemusi, a ked si to slecna pekne naplanuje, tak si s nim uzije aj desatkrat, spolu s tvojim pozehnanim) a ty jej to cele este aj zafinancujes, skus riesit najprv seba.
@tianna ano, uvedoomujem si to, ale zas ked doteraz ten jej kamos nechel mat rodinu a nema ju tak preco by mal zrazu zaujem ? pozeram ze je tu milion prispevkov od mamiciek ktorym bio otcovia ci uz neplatia vyzivne, alebo sa o tie deti vobec nezaujimaju a nemaju najmensi zaujem z nimi travit cas. Tak preco by on bol iny, ak by chcel vlastnu rodinu tak by ju uz davno mal, a ak by ju chcel mat dokonca prave z nou mal na to celu vysku, cas po vyske az doposial a to je nekakych 12 rokov a viac ... ja som z nou nieco dlhsie ako rok.
preco nejdem na vysetrenie ? uz v 2 predoslich vztahoch sa nam nedarilo a aj koli tomu skoncili, pokial viem obidve uz maju vlastne deti ... tak co mam vysetrovat ? bude to tak ako z kazdym jednym lekarskym vysetrenim, taky odber, taky test, ... upravte zivotospravu , robte to, robte tamto, pridte na kontrolu a takto dokolecka, pritom kto tento (akykolvek aj iny) problem nema tak nemusi riesit nic zo spominaneho a funguje normalne 🙂 ... priklad clovek z vysokym tlakom beha po kardio ambulanciach, kazdy pol roka EKG, echo ...., podla lekarov by mal dietovat, nesolit, hybat sa a aj tak zobe cely zivot tabletky, no a zdravy sa laduje cipsamy a colou, sedi pred telkou a aj tam ma 120/80 🙂
kazdy organizmus je iny, my sme sa z priatelkou o umelom klasickom oplodneni na klinike, rozpravali ale to som uz pisal na zaciatku :/
Ste spolu viac ako rok... Viac netreba
@afanas Zena vacsinou nevie mat sex s muzom bez toho, aby do toho neboli zapletene aj aspon nejake city, takze pochybujem, ze vam to vztah nezmeni. Keby do toho aj sla uplne nezavazne, tak by po pravidelnych pokusoch o oplodnenie sa do toho citovo pravdepodobne trochu zamotala, aj keby nechcela. A to uz by mohlo spravit nakoniec velky problem vo vasom vztahu. Maloktory par totiz otehotnie na prvy pokus, takze pravdepodobne by stretnuti za ucelom oplodnenia muselo nastat viac.
Uplne chladnokrvne ale mozeme spomenut historiu, kedy sa taketo "metody" vyuzivali a pokial zena nemohla otehotniet, tak napriklad brat manzela mat dokonca povinnost ju oplodnit. To bola ale velmi davna minulost. V menej davnej minulosti sa taketo metody vyuzivali, ze si zena skocila k susedovi, niekedy s pozehnanim manzela a niekedy bez. Lenze musime brat do uvahy, ze dnes je to uplne ine, kedysi sa ani nedalo urcit kto je otec, dnes sa da. A napriklad aj to dieta si raz moze dat spravit DNA testy a zisti, ze nie si jeho otec a bude hladat praveho otca a tak dalej. Dany muz moze z nejakeho dovodu sa rozhodnut, ze dieta chce a dodatocne ziadat o DNA testy ako dokaz, ze je otec. Ktovie ake zakony vyjdu a ake prispevky na dieta a vyhody suvisiace s tym mozu prist. Alebo ochorie a bude tuzit po rodine, po potomkovi a bude ho mat, len ho bude chciet aj pravne pred svetom dat uznat, aby po nom nieco ostalo. Nehovorim, ze to tak bude. Ale akonahle bude vediet, ze je otcom, tak nikdy nevies co sa moze stat do buducna a moze zacat robit problemy.
Rozhodnutie je na vas, ale v dnesnej dobe to nie je take jednoduche ako v minulosti, ked stacilo zatlkat a tvrdit, ze dieta je vase a hotovo. Koniec koncov, kolko otcov sa stara o deti, co nie su ich, len o tom nevedia. A kolki maju zase inde deti a tiez o tom cusia. Ale treba sa zamysliet nad tym, ci to za tie rizika stoji a ci si to aj v krizach vztahu nebudete vyhadzovat na oci. Ja som sice zasadne proti takymto veciam a vacsine ludi pripada odveci, ked by ich partner mal mat sex s niekym inym za akymkolvek ucelom. Ale uprimne si musime povedat, ze kazdy par si nastavuje vlastne hranice. Ale zvazit si musite aj vsetky rizika a nezatvarat si pred nimi oci.
Mimochodom, ak by si siel na vysetrenie, mozno by u teba zistili nejaku pricinu a vedeli by ju odstranit. Poznam pripady muzov, ktory boli takmer neplodni a po nasadeni vitaminov na par mesiacov sa ich vysledky radikalne zlepsili a casto tehotenstvo prislo prirodzene. Cize na vasom mieste by som zvazila najprv tuto moznost. Mozno vas par krabiciek nejakych vitaminov na plodnost zbavi problemov. A mozno si aspon potvrdis, ze si naozaj neplodny a teda budete vediet lahsie sa rozhodovat.
@afanas moj kamarat mal potvrdené otrasné spermie, minimum životaschopných a podarilo sa, žiadne umelé oplodnenie. Ja sa do toho nevyznám ale myslím,že pri IUI sa robí vstrek životaschopných spermií,čo mi nepríde až také drastické. To,čo ti navrhla priateľka je nonsens 😀 tebe nenapadlo sa zamyslieť,prečo práve on? Lebo mne keby muž navrhne trojku(iná problematika,rovnaké zmýšlanie) tak mu určite poviem meno niekoho s kým som už spala,takže podľa mňa s ním niečo mala alebo dokonca má. Len tak by jej nenapadol 😀
Mne pride, ze vsetky tie veci v style "Jednoduchy Janko" pises naschval. Uz planujes na akom webe to zas zverejnis?
@klip0 pozri sme spolu viac ako rok o dieta sa aktivne pokusame cca 11ty mesiac, ja mam 38r a priatelka ma 36, po 40ke uz rodit nechce a ja z tymto len suhlasim, dnes je moda mamiciek v 50ke ... takze ked dieta odpromuje rodcia su skor babka z dedkom ... ale ich vec, som zastanca skor toho ako to bolo kedysi, ja chapem ze dnes je tak doba a mat deti v 23ke je problem, lebo financie, zazemie atd ...
@cervenaruza123 inak toto si uvedomujem aj ja, ze v minulosti take riesenia fungovali a bolo dobre, DNA testy neboli, cim menej clovek vie je asi niekedy lepsie
@moonlight1210 prosimta aspon neurazaj, ja mam vystudovnu elektro fakultu a robim v odbore, priatelka ma ekonomicku a tiez robi v odbore, ano spoznali sme sa pomerne neskoro ... nie kazdemu vydu vztahy hned po skole do 2 rokov hypo, svatba a po 3 potomstvo a krasna rodinka ... tiez by som to tak chcel, ale uz to akosi nestiham ;)
Dvaja vzdelaní ľudia sa dohodnú na tom ze žena bude sulozit s iným za účelom oplodnenia..
Takže na striedačku s nim, s tebou, opat s ním.. Fuj budete si odovzdávať nejake pohlavné infekcie.. Co ty onom vieš?? Ci ona s nim. Spise dohodu ze v čase plodenia bude sulozit iba ju?
A čo ked ostane tehotná a môže to byť tvoje.. To bude viesť kalendár stykov
Pondelok Janko utorok streda Ferko.
A u Dr co povie vypočítajte mi presne termín nech viem komu sa podarilo ci Jankovi ci Ferkovj.. Choré ešte raz choré..
Ste spolu nieco cez rok a uz 11 mesiacov sa aktivne pokusate o dieta? :O chlape, ty si naivka, ze sa to neda citat normalne!
Toto by mohlo fungovať....v nejakom americkom lacnom filme
Dobre ta namotal, tak jasne ze sa ponáhľa ked to chce stihnúť v termíne. "Stará dievka" si rýchlo niekoho klofla a do mesiaca sa začala snažiť o.dieta... ved ide o čas... :D svätá prostato... to ta nenapadlo?
A áno keby ste nevedeli bolo by dobre, ale vy by ste vedeli...

@afanas poznám niekoho kto ma takto 2 deti, a tiež kvôli tomu že mala názor že umelé oplodnenie je čistý biznis, chyba bola na partnerovej strane, tak dieta splodil darca, teda dvaja lebo prvý si medzičasom založil rodinu. A ani jeden z nich si na deti nenárokuje.