Smútok a žiaľ sú silnejšie ako ja
Baby, uz neviem co zo sebou :( so snubencom velmi tuzime po babatku snazime sa cca rok a nedari sa. Moj gynekolkog zistil ze nemam ovulku tak to je dovod. Snubenec ma poziadal o ruku a nejako tuzba po babatku bola potlacena a zacali sme sa sustredit na svadbu. Vsetko bolo ok milocali sme sa lebo sme po tom tuzili a vybavovali veci okolo svasby az kym neprisiel prvy zlom v juli ked mi kamoska oznamila ze cakaju babatko to este bolo v pohodke a potom prisiel augist a dve kamoskymi oznamili ze cakaju babtko odvtedy som ako bezdusenedokazem sa tesit z toho co mi zivot dava. Mam snubenca ktory ma miluje a sal by mi aj modre z neba no u mna je smutok az nejaky moc silny. Nedokazem sa uz tesit na nic, ked som sama len place a smutim ze preco prave nasa cesta za rosinkou musi byt taka tazka aj ked viem ze je takych parov velmi vela :(
@mentolka12 no zo zazehnavanim je to tazke aj ja s tym mam niekedy problem. S tymi tehotnymi kamoskami ta chapem a oni by mali tiez :/ ja tiez pocuvam z kazdej strany "rady" ako na to. Snazim sa to filtrovat v mojej hlave, zacala som robit veci na ktore som zanevrela skrz toho , ze chceme babo (poznate to: toto nejedz to zase ano , to nepi, daj si to, necvic tolko, nedavaj si protein a podobne bludy. Davaj si inofolic, alchemilku, maca, a podobne vitaminy najlepsie vsetky naraz :D) takto ja zazehnavam myslienky ;) drzim palce aj tebe ;)
@zellva no poznam tie veci daj si toto daj si tamto urcite to zaberie :( ach jaj tie bludy pocuvat stale ....inofolic ja zrejme nemozem idem ku gyndosovi v utorok tak sa s nim chcem porozpravat lebo vzdy ked ho beriem pocas mrchy tak mam mrchu taku skor nijaku mam ken velmi slabe krvacanie tak neviem cim to bude
@mentolka12 co sa tyka inofolicu ten som neskusala, popravde je to iba kys. Listova so skvelym marketingom 🙂 moj nazor. Pila som alchemilku ale hned prvy mesiac menstruacia len den a pol a potom sa vratila na dalsi v podobe spinenia. Uz nic nechcem, netusim ci to bolo z toho ale proste nie. Moj lekar tvrdi, ze nevidi problem mat babo tak mu verim . Snazime sa skoro rok a tristvrte, no musim z toho odpocitat problemy s onkocyto a potom mmt a vyslo mi ze teda do roka som otehotnela co je v norme. Bezne to trva dlhsie cca rok. Teraz sa snazime od jula (po tych prestavkach a problemoch) co nie je taka dlha doba. Vsetko je o uhle pohladu. Ked ten cas snazenia rozoberem do detailu tak vlastne statisticky sme na tom dobre. A to ma upokojuje;) takze drzim palce, paste a vsetko co sa da ;)
Ach baby mame vysledky spermiogramu :( smutok zial jedna veta v posudku ze vysledky nezodpovedaju normam WHO. Vysledky nemame odkonzultovane nakolko ich poslali postou.
@mentolka12 ahoj, tak to ma mrzi. Uvidis ako lekar a co dalej. Neviem sice co to znmena ze to nezodpoveda normam ale drzim palce aj tak. Tohoto sa bojim aj ja, ake budu vysledky. Rozhodli sme sa s manzelom ze pockame este do konca roka a ked nic ideme na to. Drz sa.
Ahojte kocky,
tak aj ja som troskuk kuk.
@mentolka12 Ani nase nezodpovedaju normaln. Ono si to mozes aj porovnat. Pogugli, normy najdes aj vo Wikipedii. Spermiogram mojho muza ma tiez fajnu vychylku. Aj ked doc tvrdi, ze aj s tym je mozne prirodzene otehotniet, ale nik ti nepovie kedy. Ci dnes, zajtra o mesiac, o 6 mesiacov, rok , 10 rokov alebo nikdy. U nas je to uz takmer 2 roky a nic. stale som dufala, aj teraz, posledna sanca, ale zase nic.
Ja si zacinam zajtra pichat na ICSI. Inseminacia zvysi sancu len o 5-10 % (podla doc), tak to sme zhed zavrhli, kolko mame este cakat a skusat.
Takze teraz som este dufala, ze sa podarilo. Kramy mi meskali dva dni, ale prisli. Zajtra treti den a ide sa na "pichacky". Mam trochu z toho strach. S tym penom to bude OK, to aj same davkuje ale tie dve dalsie injekcie su normalne ihly. Jedna hotova, to si len nejak vrazim a druhu musim dokonca miesat. moje nervy.
@bambulka2015 ahoj, no my nemáme také veľké výkzvy teda aspoň podľa nás je to v norme skáče nám hore dole 1% dnes idem ku svoju doktorovi na žiadosť ktorého to bolo robené tak sa ho popýtam no nevidím to moc ružovo ale tak už nejako som sa s tým zmierila že zrejme to tak ľahko nepôjde...včera som konečne išla ku kamoške ktorá čaká babulikatko a napodiv nič to so mnou neurobilo zvládla som to v pohode tak dúfam, že tak to bude aj ďalej pokračovať a nebudem mať s toho nervy ako doteraz
....joooj držím palce nech to zvládneš lebo viem, že pichať injekcie nie je vôbec ľahké a hlavne ja by som to ani nezvládla ja som brutálny stresmen že prečo by som si mala robiť zle keď nemusím aj keď viem, že je to pre našu budúcnosť...kamoška čo ju spomínam vyššie sa snažili tiež vraj dva roky (mne sa zdá že viac) a išla na prefuk a bum na druhý pokus tehotná ....držkaj sa nech všetko dobre dopadne 🙂
@mentolka12 no ja som vlastne tiez taka. Stale si pomyslim, ze preco ja, ja som uplne v poriadku, vsetky testy. Moj gyncar mi robil vsetko dvakratt, teraz v klinike doc tiez, vsetko vysetrili, ja som vraj zdravsia ako vela 20tok. Tiez mam niekedy neervy, aj muzovy vyhodim na oci, ze on je chyba a ja si to musim odstrat (este, ze je taky tolerantny a ma chape 😉 ).
Ja nemam ani ka ze velikansky strach z toho pichania ale, ze sa to hned nepodari. Ak nebude hned na prvy pokus, tak to asi nezvladnem. Najhorsie, ze potom s dalsim pokusom budeme musiat cakat prinajmensom do februara. V Decembri je klinika zavreta a v january je muz cely cas na sluzobke. Aj teraz to musim vsetko zvladat sama. Pride az na odber vajicok.
A aj je to drahe ako fras. Za tie prach som mohla mat luxusnu vybavu aj pre dvojicky, nie len pre jedno dieta.
Dnes si idem vybrat tie injekcie do lekarni. Sme to spocitali, len lieky nas vyjdu na ca. 1000 € a to je len prvych 9 dni. Ten pen je na celu dobu ale po prvom sone sa bude rozhodovat ako dalej. Ale minimalne este jedna injekcia, to je ta na vyvolanie ovulky., na nejaky 13. den.
@bambulka2015 Fuha?..1000ecok.?...to je dosť...ja som bola cez poisťovňu,doplávala som LEN 200e...
@pepca28 mi sme v zahranici. Tu to funguje trosku inak. A kedze obaja vela zarabame, nemozme sa poistit v normalnej poistovni, musime byt poisteni privatne. Sice aj privatne preplatia cast( nevieme este kolko. Poistovne zakonne preplatia 50% ale len ukony, lieky si kazdy musi platit sam, jedno ako je posteni). Uvidime, ci nam nasa nieco preplati. Ale to musime cakat az na koniec. Po transfere klinika vystavi fakturu a potom uvidime, ci nam poistovna neico preplati. Ale lieky zial nie. 😠
@bambulka2015 ahaaaa,Oki,to chápem...
@pepca28 tak injekcie mam. Nechala som v lekarni 890 € 😠 😠 😠 😠 😠
@bambulka2015 na zaplakanie...hlavné ze fetakov a alkoholikov liecime zadarmo
@pepca28 ano presne. Taki sa podporuju, zachranuju a neviem co vsetko a my normalni si mozme vsetko cvakat sami. ☹
Caute kocky! A nepoculi ste o cyclotestBABY? Kamoska po skoro 2 rokoch cakania a platenia do zblaznenia otehotnela prave s cyclotest-baby po par mesiacoch pouzivania!! ani tomu nechcela uverit ale je to tak, ze pomaly bude rodit. Fakt vyskusala vela veci ale az cyclotest jej k tomu dopomohol a teraz je happy 🙂 ..len hovorim, ze by to stalo na zvazenie ... 🙂
Babenky, babenky zase to iste zase ma chyta depresia, smutok, zial :( vcera bola kamoska tehulka u nas na navsteve a uz jej krasne vidno brusko ked odiski nemohka som zastavit plac dobrych 20 az 30 minut :(( preco cesta za babatkom je pre niektore baby taka tazka a pre niektore nedosiahnutelna?? Co my sme horsie ako tie ktorym sa to podari na prcy, druhy sup? :((
@mentolka12 Ahoj.Chcem ti napisat ze to nevzdavaj,hlavne hlavu hore a nemysli na to ze nemozes otehotniet.Je chyba len v ovulacii,ja som sa natrapila dost tiez.na sk ma 3 lekari odpisali,nikdy nebudem mat deti,a ani dovod poriadny mi nedali.roky isli a stale som neotehotnela,nakoniec som to nechala tak,tu v Sev. Irsku som skusila lekara a ten mi poedal ze ja nemam vobec ovulaciu,7rokov sme sa snazili a nic. no dr.mi nasadil lieky a po 10mesiacov od brania liekov som otehotnela a mam zdravu 6rocnu dcerku,teraz po 5rokoch mam 7tyzdnovu dcerku.A samozrejme zase som ovulaciu nemala.Nech ti dr. nasadi lieky a ty sa uvolni,prosim ta nemysli velmi na to ze chces babatko a uvidis pride to.Silno,silno drzim palce a velmi dobre viem ako sa citis
@hatapkagb nasadil mi doktor lieky na oculaciu ale nic s toho furt hykal ako zabrali priatelov spermiogram vyhodnotil ako lepsi a nedari sa :( ja mojmu gynekologovi nejako si neverim stale sa pytam samej seba nemal ma poslat na nejake krvne testy? Nemal ma poslat zo stitnou zlazou? Ja uz neviem ako dalej tuzba je velmi silna aj kamosky mi hovoria neboj sa pride to ale oni zabudli na to ako sa oni trapili ked im to nevychadzalo a nedarilo sa a teraz ked uz cakaju babo tak su hrdinky :(( buduci rok 5 kamosiek sa stane mamickou a este vcera som sa dozvedela o dalsej teda 6 mamiciek je to neskutocna bolest, smutok ale aj hnev samu na seba ze xo som to ja za zenu ked ani otehotniet neviem a poviem Ti pravdu uz ani milovanie ma nebavi a nemam s neho radost ako dakedy :(( gratulujem ku 2 krasnym detickam 🙂)
@mentolka12 velmi dobre ta chapem a viem co prezivas,ja ked som nemohla otehotniet 7rokov isla som sa zblaznit,ked som videla tehulky,alebo babatka ja som len plakala a plakala,ale raz som si povedala ze raz to vyjde a verila som si,snubenec mi kupil psika a s nim som chodila von,nemyslela som tolko o dietatku a potom to vyslo,skus si najst nejake hobby,alebo nieco.mas snubenca ktoreho milujes a aj on teba,neboj raz mamickou budes,chce to cas,ja mam 2 dcerky a snubenec ma opustil po 15rokoch,som rada ze som dcerku pekne vynosila a bojovala som sama so sebou...ale to je vedlajsie.Skus vymenit gynekologa,ved na sk ich je straaasne vela aj ked do ienho mesta.silno drzim palce,ale hlavne nemysli tolko na to,aj psychika robi svoje,mala by si chodit aj na folikumetriu a tam sa uvidi ci mas ovuvlku a ak nie treba silnejsie lieky to ti dr.nepovedal?ak nie rychlo zmen ineho.
@hatapkagb bola som na folikumetrii 2x a vtedy tak hykal ze aka krasna ovulka a predsa sa nezadarilo a 3x som uz odmietla brat lieky som si povedala ze nie ze tadero cesta nevedie ...fiha po 15 rokoch si ostala s 2 detickami? To teda tiez nemas lahky zivot ale zase mas dovod preco zit mas deticky ktore Ti robia radost 🙂 ja som bola dobry mesiac v pohodke kym vcera neprisla kamoska tehulka zase sa vsetko zosypalo lebo aj ked som ju stretavala v rodnom meste tak vzdy bola naobliekana takze som to tak nevnimala az do vcera ....chystame svadbu a vytesujem sa s priprav, hladania, zistovania ale sem tam to prebije tuzba po babatku lll7 rokov je asi normalna doba lebo jedna kamoska 9 rokov neotehotnela druha tiez 7 rokov ako Ty ....drzkaj sa aj s dievcatami a nech Ti vzdy robia len a len radost
@mentolka12 ahoj, úplne ta viem pochopiť. Dnes mám celý deň plač, zase prišla O 3dni skôr :( ja už neviem čo zlé robíme.príde mi to nespravodlivé, revem ako decko A to som si hovorila, že tento mesiac to zvládnem. Drz sa.
@zellva ach jaj aspoň jeden človek čo mi nehovorí neboj sa príde to, len to chce kľud a pohodu :(( ja Ťa tiež úplne chápem čo prežívaš ale kde robíme chybu netuším....a bol priateľ alebo manžel na spermiograme? držkaj sa aj Ty
to je v r..i ďalšia tehotná kamoška :( no a mám chodiť medzi ľudí? :(
@tomiholjubavi som sa zasmiala ked si napisala ze mas 27rokov, to je skoro 30, ze najvyssi cas...aaaale si este mladunka...casu mas dost....mne sa drobec narodil ked som mala 32rokov a nic nelutujem. mne sa vôbec dovtedy nechcelo ani vydavat a ani rodit. tiez som cestovala a uzivala zivot a potom sme sa rozhodli a bolo 🙂 ..na prvy sup 🙂....
@mentolka12 ahoj, hehe som sa usmiala ako si napísala, že konečne niekto kto ti nehovorí, že kľud 🙂 poznám to, ja som bola už aj kľudná, aj nasrata, aj V pohode aj V nepohode 🙂 A nič. S manželom ideme V januári na vyšetrenia A uvidíme čo ďalej, stále dúfam, že keď sa to podarilo raz podarí sa znovú, no je to už dlho od toho mmt A už som asi rezignovala🙂 nepočítam plodné dní, ovulaciu, netrepem do seba nič navyše, cvičím, a nič 🙂 takže U nás uvidíme V januári ortieľ 🙂 A čo vy?
ja len na odľahčenie, mám gynekologičku, ktorej ked som sa posťažovala pred rokmi že neviem otehotnieť po pol roku tak ma ukľudnila, že oni nemali žiadne zdravotné potiaže s manželom (mimochodom obaja gynekológovia)a trvalo im neuveriteľných 9 rokov kým sa im narodili dvojičky.
pomôž svojmu telu daj mu čo potrebuje
http://www.zdravie-aloe.sk/produkty/podpora-plo...
@mentolka12 viem ako ti je, tiez som si odkrutila svoje. zistili problem u mm, a to vlastne dost vaznu neplodnost, pochodili sme po viacerych CAR, vsetko bezuspesne. a prave vtedy som nastupila do novej prace kde vsetci kolegovia uz mali deti a do mna sa vecne pustali ze co este nemame deti. ja som nechcela hovorit o tom ze mame problemy, tak som len vzdy pouzila vyhovorku ze este nechceme, a dufala ze mi daju pokoj, ale oni este viac do mna. pri kazdej moznej prilezitosti furt blbe poznamky ze: tik - tak tik -tak (akoze mi tikaju hodiny) a to som mala vtedy 30r. v praci som sa este ako tak udrzala a potom cestou domov som sa vzdy vyplakala. Nakoniec po dlhej dobe pochopili ze mame problemy, ze chodime po lekaroch a prestali s tym, ale aj tak ....zakazdym ked otehotnel niekto v mojom okoli, tak ma to totalne polozilo. Nie ze by som bola neprajna, ale clovek to pociti ako hroznu krivdu a nespravodlivost. aj som si vymazala konto na fb vtedy. Ale to obdobie preslo a teraz som stastna. Viac uz nenapisem, len tolko. A tebe prajem aby si coskoro bola stastna tiez, ci uz ta naplni ze si najdes II alebo si najdes iny zmysel zivota.
@mentolka12
@zellva Ahojte, dovolila by som sa pridať k téme... Mám síce syna s expriateľom, ale teraz sa snažíme s manželom o druhé už 14 mesiacov a nevládzem... Začínam sa uzatvárať do seba, začínam byť "zlá" aj na syna, prestala som chodiť k švagrovej, lebo má dve malé dcéry, druhá švagrová je práve tehotná (že AŽ po 5-tich mesiacoch snaženia....), muž prestal fajčiť, študujem všetko kríííížom krááážom a nevladzem už. Aj včera som sa zrútila. Muž mi "nadáva", že nemám na to tak myslieť, ale on nemusí sledovať telo, že čo sa deje alebo nedeje, nepočíta dni, nesleduje kalendár... Snažila som sa aj nemyslieť, že plánujem svadbu, nemyslím - nejde to. Snažila som sa nemyslieť, že nová robota - teším sa - nejde to, snažím sa teraz že plánujem záhradu a akože už nemyslím, ale šak to sa nedá.... Idem spať s tým pocitom, že prečo, vstávam s ním, že prečo ja.... Čo som komu urobila? A NECHÁPEM, ako niekto otehotnie že nechtiac, po jednom raze, mne to nejak nejde do hlavy.... Iba som si chcela vyliať srdce, lebo všetci mi už hovoria, že nerob paniku a nemysli, ale nejde mi to..... Nijak.

@mimi321 už mi to je jasné, ďakujem za vysvetlenie 🙂