icon

Snažilkujeme od marca 2013

gerci90
7. mar 2013

Cawte snažilky od marca 🙂 už je tu založena otázka na marec 2013 ale to sa neda komunikovať ako sa vam dari ,ci sa zadarilo a podobne..tak podte komunikovať radsej tu 🙂
My sa ideme do toho pustit teraz v marci som zvedava toto bude nase druhe mimčo 🙂 keby to vyslo cez cca plodne dni TP by bol na mužove narodky 😵 😵
Vela stastia vsetkym snažilkám..

ciusinka
15. apr 2013

@popilka No mne sa presne to nepaci, oslovovat teta a ujo 😀 to je hrozne..takze ja as oslovovaniu vyhybam uspesne uz celu dobu, co sme s manzelom spolu 😀 ja som bola na preventivke vo februari a vtedy sme sa bavili aj o tych vysetreniach roznych, tak mi povedal, ze zaklad je ta folikulometria, kde sa vlastne zistuje, ci vobec prebieha ovulacia..Takze idem teraz dokymu napisat a dohodnut si s nim termin,kedy na to zacnem chodit a snad to bude v pohode..Ak toto dopadne ok, tak potom sa vraj robi ta laparoskopia, co je ale normalne operacia, tam sa zistuje celkovy stav organov a ked su nepriechodne vajcovody, tak sa robi prefuk..ale to ja najprv ked tak poslem manzela na vysetrenie pred tymto, lebo zase nechcem sa davat zbytocne operovat a potom sa nahodou zisti, ze on nema dobre vysledky..takze uvidime..

Po vikende mam trochu mensiu depku uz, asi mi konecne ta jar a slnko pomohli 🙂 tak idem teraz plna novej energie do toho a pevne verim v uspesny vysledok 🙂

@jankaferancova Ja mam mozno dost sprostu otazku, ale prosim ta ako si treba sledovat ten hlien? Lebo ja nemam ani potuchy 😅 ja ked idem na wc, tak si vacsinou na papieri nenajdem nic a ak nahodou nieco, tak to uz byva taky ten biely nenatahovaci..A neviem, kde presne ho mam sledovat 😒

ceresnicka1990
15. apr 2013

@jankaferancova Ja tiez tuzim po dievcatku 🙂 jasne,ze je to v pohode :D sak hlavne je aby dietatko bolo zdravucke...juj velmi si prajem aby nam to vyslo....moj priatel zajtra ide k urologovi a chce si dat spravit spermiogram, tak uvidime...

jankaferancova
15. apr 2013

@ciusinka vobec to nie je sprosta otazka,vies ja si vacsinou vsimnem prave na toaletnom papieri,ze uz mam hlien,ale hocikedy ho mam aj vela,ze si musim dat intimku.je taky ciry,bezfarebny a natahuje sa,prave to je hlien ovulacny,tento hlien prepusti spermie cez krcok maternice,postupne hustne az cez neho spermie neprejdu.avsak mozes mat ovulaciu bez toho,ze by si pocitovala pritomnost hlienu.kedy si ho mas sledovat?no vacsinou to byva nejakych 7 dni po MS,ale u kazdej zeny je to ine,u mna je to prave nejakych tych 7-8 dni,ale ako som uz pisala,zacne sa to pobolievanim vajecnikov,tak uz viem,ze sa nieco chysta 😉 pripadne ked sa ti to neda inak sledovat,tak sa normalne pozri,uvidis aky je,mozes ho mat aj uplne male mnozstvo,take,ze si to nevsimnes,iba tymto sposobom 😉

jankaferancova
15. apr 2013

@ceresnicka1990 tak to je fajn,ze ide k urologovi,niektorí muzi tam vobec nechcu ist,tak nech su vysledky tie najlepsie!drzim palce!

ceresnicka1990
15. apr 2013

dik dik.. tak hej, ako som mu povedala,ze chyba nemusi byt vo mne...pol roka sa snazime a nic...dnes mam 10DC, robila som si ovulacny test a nic...no neviem neviem...ja si neviem ani sama odsledovat ovulaciu...fakt som niekedy zufala...

ciusinka
15. apr 2013

@jankaferancova Dakujem, nam vysvetlovali ten hlien ked sme mali predmanzelsku pripravu, len to je to, ze ja ho vobec neviem odsledovat, teda je to take, ze zo mna skoro vobec nevychadza, a preto neviem, ako ho odsledovat. Vyslovene som ho videla asi 2-krat, na papieri ked som bola na WC, ale to uz je aj viac ako rok dozadu..tak preto tajne dufam, ze ovulaciu mam..Aj ked moze sa stat, ze zena ma ovulaciu a potom ju zrazu uz nema? Jaaaj boze, to je cela veda toto..No nic, napisala som pred chvilou svojmu dokymu sms, ze sa chcem objednat na folikulometriu, tak tam sa to snad vyjasni, ci ju mam alebo nemam a podla toho uvidime, co dalej..

ceresnicka1990
15. apr 2013

Pocujte baby ma nejaka skusenost s INOFOLICom?

popilka
15. apr 2013

@jankaferancova Jaj, tak to ma mrzi, ze muzik pride az neskor. Ale mozno naozaj motyka vystretli :D A kolko ho budes mat doma? A ako to je potom s materskou, ked si cele tehotenstvo na PNke? Z coho sa ti vypocitava. Nedostanes potom menej kvoli tej PNke? Ja totiz by som sa chcela dat vypisat hned od zaciatku. Robim v lekarni a nechcem riskovat, ze ma tam nejaky pacos nakazi. A tiez ma to tam dost rozculuje, tak by som radsej bola doma v klude.

popilka
15. apr 2013

@ceresnicka1990 Ja teda nie, ale viem, ze to vela teraz odporucaju. Aj moja doky to doporucuje babam, ked nemozu otehotniet.

ceresnicka1990
15. apr 2013

@popilka tak ano , mam to od mojej gynekologicky, nasla som tu temu uz o tom...baby si to niektore pochvaluju, ale ja sa neviem nejak rozhodnut, teraz som na duphastone a ten sa mi zda,ze nejak nezabera...ja uz fakt neviem

popilka
15. apr 2013

@ciusinka To je fajn, ze uz mas mensiu depku. To pocasie veru robi vela. Ja som tiez mala vcera ovela lepsiu naladu, ako predtym. Boli sme sa prejst. Bolo super. Clovek hned pride na ine myslienky, ked sa trochu prevetra.
Budem drzat palce, aby ta folikulometria dobre dopadla, aby ste nemuseli na ziadne dalsie vysetrenia. Este ma napadlo, s tou ovulaciou. Neskusala si si merat bazalnu teplotu. To by ti mozno povedalo aspon nieco, ked nepozorujes hlien. Pripadne skusit sledovat krcok maternice.

popilka
15. apr 2013

@ceresnicka1990 Hm, tak duphaston to uz su hormony. Tak to skus vymenit. Ak ti to doporucila aj dr. Len viem, ze ten Inofolic je dost drahy. Ale zase, ak ma pomoct.. 😉 Drzim paste

ceresnicka1990
15. apr 2013

@popilka Tak ano duphaston su hormony, ale ona mi ich nasadila na dalsie 3 mesiace...asi skusim este 3 mesiace na duphastone a potom ked tak skusim ten Inofolic...sak uvidime...ale strasne ma to nekedy vycerpava...trpim za chyby nerozvaznosi :(

ciusinka
15. apr 2013

@popilka Teplotu som si nemerala a aj ked som sa o tom bavila s lekarom vo februari, tak mi povedal, nech to ani nerobim, ze to uz je lepsie ist na tu folikulometriu a tam sa ta ovulacia, resp. anovulacia zisti..A budeme hned vediet, co dalej..lebo aj keby som si merala a stale by sa nedarilo, tak prve vysetrenie, co by mi dr. robil, je ta folikulometria..tak radsej pojdem rovno na to a budem vediet, na com som..

popilka
15. apr 2013

@ciusinka To je pravda, najlepsie to vidi doky so sonom. Hned vies, ako to s tebou je. Mas super dokyho. Vela je takych, ze to maju uplne v pazi. Este su podrazdeni, ak od nich chces nieco nad ramec preventivky
@ceresnicka1990 To verim, ale netreba sa tomu tak venovat, treba si najst nejaku inu "zabavu" pre hlavu. Verim, ze to bude dobre. A co za nerozvaznost?

ceresnicka1990
15. apr 2013

@popilka Mne do vsetkeho podrbala antikoncepcia...a to len jeden rok brania...

ciusinka
15. apr 2013

@popilka No chvalabohu mam stastie na lekara, on je aj prednosta gynekologicko-porodnickej kliniky tuto u nas na Kramaroch, takze dufam, ze ma rovno aj odrodi potom 🙂 keby to mal v pazi, tak ho rovno vymenim, to nechapem takych lekarov, ktori sa tvaria, ze ich otravujes..ved oni to chceli ist robit, tak nech si nevybijaju svoju frustraciu alebo ja neviem co na pacientoch..My nie sme odbornici, tak oni su tam predsa na to, aby nam to vsetko detailne vysvetlili ako teliatkam 🙂 teda mne urcite, lebo ja sa do tychto lekarskych zalezitosti ale ze vobec nevyznam 😀

popilka
15. apr 2013

@ciusinka Strasne vela je teraz takych a nie len gynekologov, ktory sa tvaria, ze oni su najviac na svete a ked chces nieco viac, ako je bezna prehliadka, tak sa tvaria, ako oni nemaju cas sa takym zapodievat alebo dokonca si musis priplatit. Taki ma neskutocne rozculuju, ktori nemaju vobec ziadne svedomie a normalne si od teba vypytaju prachy, ked chces nejake specialne vysetrenie alebo ani nie specialne, ale len prosto nieco viac. Ale presne, ako pises, ved oni si to vybrali, ze tu budu pre ludi, pre chorych. Ja sa nastastie na gyn tiez stazovat nemozem. Ma plne vybavenu ordinaciu, robi tam aj sono a teraz sa uci aj na to 3D a 4D sono a je ochotna ist aj k porodu.

@ceresnicka1990 No antikoncepcia je podla mna strasne svinstvo. Ale teraz je to doslova moda nieco uzivat. Ked nic neberes, tak nie si IN... Mrzi ma, ze zrovna u teba sa naplno prejavila.

ciusinka
15. apr 2013

@popilka Preesne, ved to uz niekedy rovno mozes ist na nejaku sukromnu kliniku, kde si za vsetko budes platit, ale asi dostanes aj lepsie sluzby, kedze ti lekari tam su lepsie plateni. Ja niekedy vobec nerozumiem tomu, naco si vobec povinne platime zdravotne, ked aj tak by sme za vsetko mali platit..Ked chces aby ti niekde vzali krv, to je uplne neriesitelny problem, lebo to stoji kopu penazi a podobne..tragedia..

popilka
15. apr 2013

@ciusinka To si aj ja niekedy hovorim, ze naco platim odvody, ked si musim za vela veci priplatit... Ale no co uz. Hlavne, ze nasi dr su ochotni 😉 Uz ti odpisal, ze kedy mas prist? Ja mam dnes taku dobru naladu. Asi ze je tak pekne. Hadam ma to v robote neprejde.

ciusinka
15. apr 2013

@popilka Este mi neodpisal, u nas to funguje tak, kedze on je dost vytazeny, rano ma najprv ambulanciu, potom vizitu, porody atd, ze ja mu vzdy rano napisem sms, co od neho chcem a on potom zvykne vecer bud odpisat na sms alebo rovno zavola a uz si dohodneme termin..naposledy mi volal o pol deviatej vecer 🙂

No mne tento vikend dost pomohol na naladu, slniecko svietilo, bolo teplejsie, v sobotu som si urobila vyjazd do Hornbachu, nakupila som si nove kvietky na balkon a doma som 2 hodiny sadila, presadzala, upratovala skrinky na balkone a tak 🙂 ja som strasne takto na rastlinky a pestovanie a tak..sice byvam v panelaku a moj balkon ma asi tak 3 metre stvorcove, ale mam tam olivovnik, oleander, mandarinkovnik, citronovnik, teraz som si kupila stromcekovu levandulu a nasadila som si skalku do hrantika 😀 no a vcera som sa citila uplne ako naspeedovana vevericka, ja som od rana skoro nonstop ficala, varila, upratovala, umyvala a odkladala zimne topanky, vyberala letne topanky, prehadzovala si police v skrini, zimne veci som odkladala a tak 😀 a hned som bola spokojnejsia 🙂 takze vdakabohu za tento vikend, lebo este v piatok som mala brutalnu depku ako hrom..

salinka28
15. apr 2013

Ahojte, dnes v noci som sa zobudila na hrozmú bolesť v podbrušku, hneď som musela utekať na záchod, no hrozná hnačka a ráno potom ešte 2x, to som už dlho nemala, som sa normálne v bolestiach zvíjala, nezjedla som nič také čo by ma mohlo prehnať a manželovi nič nie je, jedli sme to isté, tak som si pomyslela či to nemože byť nejaký príznak tehotenstva - tzv prečistenie pred tehotenstvom ( aspoň na nete to tak píšu) nestretli ste sa s tým niekto?

popilka
15. apr 2013

@ciusinka Tak to mas inak dobre s tym doktorom, ked ti este aj zavola. To ta moja doky je ako odbornik super, ale je velky problem sa k nej vobec dovolat. Nonstop tam zvoni telefon, takze ho uz samozrejme nikto nezdviha a potom ta na preventivku objedna tak za mesiac niekedy aj dva.
Ja som strasne rada, ze uz sa konecne teplo. Ta zima cloveka strasne zdepta, hlavne to, ze je malo slnka. Ked je takto pekne, tak cloveka to hned vsetko viacej bavi, moze robit na zahrade alebo na balkone a hned mysli na nieco ine. Ja som asi pred mesiacom nasadila bazalku a majoranku, teraz este nasadim oregano a potom budeme varit a hlavne salatikovat so svojimi bylinkami. Tesim sa.
Dnes som mala super naladu, ale prisla som do prace a uz bolo po nej. A to si stale hovorim, ze sa nad to musim povzniest. Jaaj, hrozne ma to tu nebavi.

popilka
15. apr 2013

@salinka28 Ja som sa tym zatial nestretla. Ale mozne je vsetko 😉 Skus testnut a uvidis

aurora88
15. apr 2013

Caute zienky, aj ja sa pripajam do tejto temy ako snazilka od marca 🙂 marec nam sice nevysiel,hoci vsetko nam hralo do karat: manzel pracuje v zahranici a domov chodi len na tyzden (minuly rok chodieval presne v den, ked mi zacala mrcha, cize cez plodne dni bol uz zasa prec)....no akurat marec 2013 nam teraz vysiel presne cez jeho tyzden volna🙂....BT som si zacala merat vo februari, aby som vedela, ci vobec ovulujem, kedze podla hlienu to zistit neviem.....a ovulujem🙂....dokonca aj podla jonasovej metody vysiel den pravdepodobnosti pocatia presne na den ovulacie podla kalendara aj podla teploty 🙂....hoci k oplodneniu doslo,kedze 3 testy mi ukazali pomerne viditelnych duchov, neuhniezdilo sa to a vyplavilo s najblizsou mrchou:(...lieky neberiem zatial ziadne,ale lekar mi kazal dalsi mesiac prist na konzultaciu ohladom nejakych tabletiek na upravenie nepravidelneho cyklu....myslim ze to bude aj tu spominany duphaston...predpokladam, ze su to hormonalne lieky, preto by som rada vedela, ci mozu mat nejake vedlajsie ucinky (nevyznam sa v tom,len dedukujem, ze ked hormonalna antikoncepcia moze mat dost neziaducich ucinkov, ci aj tento liek moze nieco sposobovat, napr. zhorsenie pleti, pribratie na vahe a pod.)???....a este by som rada vedela, ci to neuhniezdenie sa vajicka som mohla aj ja nejako zapricinit???....dakujem🙂

jankaferancova
15. apr 2013

@ceresnicka1990 no 10DC je este na ovulaciu skoro,tak este pockaj,urcite sa zacne o 3-4 dni,alebo kludne aj neskor

jankaferancova
15. apr 2013

@ciusinka hm...no vies,kazda sme ina,aj otehotniet mozes kedykolvek...ovulaciu mozes alebo vobec nemusis citit,ale urcite sa u kazdej zeny najdu anovuacne cykly,to je uplne bezna vec,ale neboj sa na folikulometrii sa zisti hned a dr.ta posle sup sup do postele 😉 😀

jankaferancova
15. apr 2013

@popilka no nevadi,vsak raz sa trafime 😉 pride na tyzden,ale co ked to bude 26DC a potom o chvilu mrcha 😒 no co uz uvidime ako sa situacia vyvine,jedno je iste ovulaciu preflakneme...no co sa tyka PN pocas tehu,mne ju platila soc.poistovna,bolo to nejakyc 230eur,ak si dobre pamatam.no urcite je to lepsie ako nic a samozrejme si kludna a si doma.,ja som si vsak priplacala DNP,este vtedy za starych podmienok,platila som si maximum,zo zamestnania mi islo nemocenske,tak som si doplacala nejakych 24 eur,ked som isla na PN,zo zamestnania sa mi uz nemocenske neplatilo,takze aj materska mi klesla z maxima co bolo vtedy cca 600 eur na polovicu,cize som dostavala zo zamestnania polovicu hrubej mzdy + materska z DNP,splnila som podmienku 270dni,tak mi to vyslo.teraz si platim tiez,uz za novych podmienok,je to ovela viac,ale som vo vyhode,ked som zamestnana,tak platim o cosi menej,uz len nech sa podari,co pojdem hned na PN a nebudem musiet platit 😉 inak PN sa da dostat aj z DNP,ale tiez tam musis splnit urcite podmienky.

agracka
16. apr 2013

tak nakoniec aj my pokracujeme dalej v snazeni... uz to vyzeralo slubne, MS meskala 5 dni - co je u mna nieco waw, kedze podla mojej MS sa dali nastavit hodiny..., ale dostavila sa dnes, skoda...

yanni
16. apr 2013

@aurora88 vitaj medzi nami 😉Mohla by si mi prosim ta vysvetli, ako sa meria ta BT? Ja sa v tom vobec nevyznam a testy kupovat nemienim. Ako sa to meria? Kedy zacat atd?
Nam to minuly mesiac nevyslo a tento pravdepodobne tiez nie. V piatok by mala prist cervena navsteva a vyzera to tak, ze aj pride ☹

A tiez baby, tiez by som chcela vediet, co by som nemala robit, aby sa vajicko uhniezdilo. Lebo moj muz je triatlonista a ja beham a plavam a prave trenujeme na Halfmarathon, cize sportom k tvalej invalidite. ja to sice neprehanam, beham tak 2 krat tyzdenne a pomedzi plavanie a samozrejme aj aspon den oddychu. Ja som uz niekde citala, ze behanie, skakanie atd nie je dobre ale to len tak "jedna babka povedala". Ved su aj vrcholove sportovkyne co maju deti a aj zeny co tazko manualne pracuju a predsa otehotneju.

Lebo ako @aurora88 sama spominala, mne sa zda, ze mne sa v marci stalo to iste ako jej. Mavam pravidelny menzes, skoro ako svajciarske hodinky a v marci mi meskal ca. 3-4 dni. A potom sice normalka 4-5 dni ako aj mavam ale prvy den strasne bolesti ako uz davno nie, som si normalne tabletku musela zobrat a strasne silne po celu dobu. To ja take vobec nemavam. Na teste nebolo ale nic. Ani duch. Tak neviem, co to malo znamenat. Ja som sa rozhodla, ze ked sa nepodari do septembra (predsa je clovek v lete lepsie naladeny), tak zbehnem na gyndu.