icon

Snažilkujeme od marca 2013

gerci90
7. mar 2013

Cawte snažilky od marca 🙂 už je tu založena otázka na marec 2013 ale to sa neda komunikovať ako sa vam dari ,ci sa zadarilo a podobne..tak podte komunikovať radsej tu 🙂
My sa ideme do toho pustit teraz v marci som zvedava toto bude nase druhe mimčo 🙂 keby to vyslo cez cca plodne dni TP by bol na mužove narodky 😵 😵
Vela stastia vsetkym snažilkám..

ciusinka
24. apr 2013

@popilka
@jankaferancova Ahojte babulky, tak podavam info z druheho kola folikulometrie, som 14 DC a vajko narastlo na 20 mm..zrele ma mat tak 25-26 mm, takze u mna zjavne vobec nesedia tie tabulkove cisla, kedy ma byt ovulacia, teda ten 10-14 DC..ak ju teda vobec mam..Takze idem este v piatok rano, snad bude este pekne rast a bude mat tych 25 a cez vikend niekedy praskne..To potom asi ani z postele nevylezieme 😀 no ved uvidime, hlavne aby dorastlo a prasklo..

blcha76
24. apr 2013

@ciusinka ...ešte narastie, uvidíš 🙂 . Ja som to mala horšie tento mesiac. Piatok 9DC mal folík 20mm a keď som išla v pondelok 12DC už som z folíku mala 31mm cystu, takže smola ☹ . Ale tebe držím palec 🙂 ...

ciusinka
24. apr 2013

@blcha76 Pockaj tomu velmi nerozumiem, ten folikul bol od zaciatku cysta a dr. si myslel, ze to je folikul alebo ako sa z neho mohla stat cysta? Prepac mozno za blbu otazku, ale ja tymto veciam fakt nerozumiem 😅

blcha76
24. apr 2013

@ciusinka Ja tomu tiež moc nerozumiem, ale pochopila som to tak, že keď folikul nepraskne do určitej veľkosti (do cca 30mm) tak od tejto veľkosti sa mení na cystu. Cysta by mala samovoľne zmiznúť a tak tesne po menzes idem na kontrolné sono či naozaj zmizla...

ciusinka
24. apr 2013

@blcha76 Ahaa, tak uz mi to je jasnejsie..tak to ja som vobec toto netusila, ja sa az tento tyzden dozvedam same novinky 😀 aj to, ze dominantne vajko je len jedno a kazdy mesiac v inom vajecniku..To, ze sa moze zmenit na cystu som fakt nevedela, skor som zatial vedela od kamosky, ze ona mala ten problem, ze jej folikul ani nedozrel..Takze to je fakt take strasne komplikovane..Ja som sa napr. dnes rano strasne bala, co mi ultrazvuk ukaze, lebo ked som bola vo februari na preventivke a robil mi dr. ultrazvuk vramci preventivky a bavili sme sa o tej folikulometrii, tak mi vtedy ukazal, co je folikul a vtedy mal 15 mm..a to som bola 21 DC..tak som sa bala, ze ked som aj teraz na 12 DC mala len 15 mm, tak mozno sa mi vobec nevyvija a ostane stale rovnaky..Ale tak nastastie sa zvacsil..Tak teraz uvidim, co mi ukaze v piatok..Ale kazdopadne skor ako na 16-17 DC ovulaciu mat nebudem..a to mi este dr. povedal, ze ovulacia nemusi byt kazdy mesiac v rovnakom case, lebo ze aj kazdy vajecnik pracuje inac, takze v druhom vajecniku mi moze folikul dorastat uplne inou rychlostou..No cela veda toto 😒

blcha76
24. apr 2013

@ciusinka No to máš pravdu, že hotová veda... Takže uvidím o mesiac, lebo ešte budúci mesiac idem na folikulometriu, teda dúfam, ak tá cysta zmizne... 😠 Snáď to bude lepšie... 🙂 Držím palce a daj v piatok vedieť... 🙂 🙂 🙂

ciusinka
24. apr 2013

@blcha76 Dakujem za podporu, ved aj ja tebe drzim palce, aby to dobre dopadlo, ked nie teraz, tak nabuduci mesiac 🙂

A ty si bola na tej folikulometrii teraz v pondelok? Mne tiez dr. povedal, ze folikulometria sa robieva 2 cykly po sebe, aby sa zistilo aj ako funguje druhy vajecnik, kedze kazdy moze fungovat inak..

blcha76
24. apr 2013

@ciusinka Ja som chodila na folikulometriu január a február, v marci mi predpísal tabletky Clostilbegyt a ten beriem teraz od apríla 5.-9.DC 1x + od 10.dňa folikulometria, ale keďže 10DC mi padal na sobotu, tak som išla v piatok. Ešte mám 5 tabletiek na máj, tak uvidím ako to dopadne. Ale čo som prečítala o Clostile na fórach, vraj je to dobrá hnusoba... 😖
Niektorým žienkam pomohol k tehu a keďže mám už dosť rokov, tak len počúvam čo mi doky povie a to urobím.

ciusinka
24. apr 2013

@blcha76 Prave ten Clostilbegyt pomohl tej mojej kamaratke otehotniet..Ona chodila na folikulometriu a zistili jej, ze jej folikul vobec nedozrieva..rovno jej povedali, ze nema ziadnu ovulaciu a otehotnie ked tak jedine cez umele oplodnenie..Potom jej lekar nasadil ten Clostil, brala ho 5 dni a potom isla na folikulometriu, vajicko pekne dozrievalo, lekar im povedal, kedy asi praskne a ze sa maju snazit a hned sa im to podarilo na prvykrat 🙂 a onedlho bude mat dcerku 🙂 ale aj jej manzel sa dal medzitym vysetrit, aby vedeli, ze je v pohode..ja sa aj tohto dost bojim, ze mozno ja budem ok a nejaky problem bude mozno u manzela, len jeho kym dokopem ist k lekarovi na vysetrenie, no amen tma gloria.. 😒

Ale je to sila, ako sa kazdej ten folikul vyvija inak, my mame vlastne rovnako cyklus tento mesiac a ty si mala na 9 DC uz 20 mm a ja som mala na 12 DC len 15..Zaujimave..

blcha76
24. apr 2013

@ciusinka No je to veru zaujímavé, lebo keď ti poviem, že keď som bola na folikulometrii vo februári tak som mala 10DC (v piatok) folikuly 22mm a 19mm, a keď som tam šla v pondelok 13DC tak som mala prasknutý (neviem či jeden alebo obidva), ale bol tam ešte jeden 20mm. Vieš čo, ja som z toho úplný jeleň 😖 ... Takže počkám ako sa to ukáže ďalší mesiac...

ciusinka
24. apr 2013

@blcha76 To si mala 2 dominantne folikuly? A ved mne lekar povedal, ze kazdy mesiac je len jeden..No tak som este viac z toho zmatena ako predtym 🙂 no ale ved uvidime, tak zaklad je to riesit uz takto s lekarom a byt si na istom ako sa snazit a nevediet, kedy je ovulacia, ci vobec je a tak..Ja sa tym utesujem, ze budem aspon vediet na com som a v pripade problemu sa ten zacne hned riesit..

blcha76
24. apr 2013

@ciusinka No vidíš, aj v januári som mala 2 dominantné, a teraz v apríli keď beriem Clostil tak len jeden a aj ten prerástol do cysty 😖 . Len nechápem, keď som teraz vlastne nemala ovulku, prečo ma dnes bolí podbruško ako pri ovulke 😖 😖 😖 ... No nič, nebudem to už riešiť, lebo s mojimi medicínskymi znalosťami toho moc nevyriešim a nechám to na odborníkov. Len čakať... 🙂 Ale už ma to vôbec nebaví... ☹

ciusinka
24. apr 2013

@blcha76 No to ti verim, ze ta to nebavi, ja uz som z toho tiez niekedy zufala, nerozmyslam nad nicim inym len ktory DC som, kedy bude ovulka, ci bude..teraz myslim len na to, nech vajko rastie a praskne a nech je aj moj muz plodny..ten uz je zo mna niekedy zufaly, stale mi hovori, nech som hlavne kludna a nestresujem sa, no ano, to sa mu lahko povie..Tak snad sa cim skor dockam..

A ak sa smiem spytat, ako dlho sa vy snazite?

blcha76
24. apr 2013

@ciusinka No radšej sa nepýtaj, v auguste to budú 3 roky 😠 😠 😠 ! Vieš, ja som rozvedená a z manželstva mám syna, ktorý už má 19 rokov. Ale s terajším partnerom sa nám nejako nedarí ... ☹ A tak veľmi by som chcela takú malú žubrienku 🙂 🙂 🙂 ...

ciusinka
24. apr 2013

@blcha76 Fuha, 3 roky, tak to je dost..Ale tak verim tomu, ze ked uz to teraz riesis s lekarom, tak najdete riesenie a keby to neslo prirodzenou cestou, tak sa tomu pomoze umelo..V dnesnej dobe to uz je bezne..

ceresnicka1990
24. apr 2013

Dievcata, poprosim Vas pekne o modlidbu ak mozem...Mamku mi dnes operuju, vyberaju jej maternicu...drzte pacle...

ciusinka
24. apr 2013

@ceresnicka1990 Drzim drzim, aj moja to ma za sebou..uz je to par rokov..

blcha76
24. apr 2013

@ceresnicka1990 Aj ja držím palčeky, a moja to tiež už má za sebou.

salinka28
24. apr 2013

Ahojte baby, hlásim sa po dlhšej dobe..... A s výbornou správou 🙂 včera som si našla konečne // taká som z toho happy, takže duphaston a alchemilka asi zabrali. Juuuuuj. Moc prajem aj vám z celého srdca, nech si rýchlo nájdete pozitívne testíky

jankaferancova
24. apr 2013

@ciusinka no moja zlata,aj my nazbierame par mudrosti od teba 😉 som zvedava ako to dopadne v piatok,bodaj by narastol a praskol!!!

ciusinka
24. apr 2013

@jankaferancova no aj ja som zvedava, dnes rano som mala strasne nervy ako som tam isla, aj doktor tak na mna kukal, ze som dnes nejaka smutna a som mu povedala, ze len som napata, ci rastie alebo nerastie..A sa ma aj pytal, ze kolkodnovy cyklus mavam, ci 28 alebo 30, no povedala som mu, ze normalne 28, ale teraz mi to tyzden meskalo neviem preco..takze podla mna mu to je aj divne, ze este je len 20 mm, ked som uz 14 DC..ale nic mi zatial na to nepovedal, len teda ze este uvidime, co v piatok..tak zase s napatim cakam na piatok..

jankaferancova
24. apr 2013

@ciusinka no verim tomu,ze mas riadne nervy,ale neboj sa v piatok nam tu napises,ze folikul krasne narastol a idete na to 😉

ciusinka
24. apr 2013

@jankaferancova tajne dufam, ze mas pravdu..

jankaferancova
24. apr 2013

@ciusinka inak co sa tyka ovulky,ja som vzdy mavala 13-15 den a tento mesiac uz na 10-11,takze vidis,kazda to mame inak 🙂

blcha76
24. apr 2013

@salinka28 Gratulujeeem... 🙂 🙂 🙂 Aj ja chceeem... 🙂 🙂 🙂

ciusinka
24. apr 2013

@jankaferancova no to asi ano a este podla mojho dr. to moze byt aj podla vajecniku, ze kazdy vajecnik moze pracovat inac, takze kedze dominantny folikul je kazdy mesiac v inom vajecniku, moze sa ten termin ovulky menit aj podla toho..

xaxana88
24. apr 2013

@salinka28 nooo bola som u dokiho... dva testy s dvomi čiarkami... ale podľa výsledkov hormón je, ale hodnota veľmi nízka... takže ešte raz idem budúci týždeň na odber.. :D a neposlala ma domov... sama sa tomu čudujem... 🙂

popilka
24. apr 2013

@ciusinka No super, vidis ako ti pekne rastie. Uvidis, v piatok ti povies, ze cez vikend prasne a potom uz len snazit sa, snazit sa, snazit sa 😀 😀

@ceresnicka1990 neboj, dopadne to dobre s maminou 😉 Myslim na vas

salinka28
24. apr 2013

@blcha76 ďakujeeeeeeeem 🙂 neboj aj vám sa posarí, treba byť len optimista a veriť si....
@xaxana88 ale bola, aj keď nízka hodnota, takže určite to bude len dobré a o týždeň sa tá hodnota zvýši

luciana789
24. apr 2013

@salinka28 ahoj, prosím ťa a odkedy si užívala ten duphaston?