Snažilkujeme od marca 2013
Cawte snažilky od marca 🙂 už je tu založena otázka na marec 2013 ale to sa neda komunikovať ako sa vam dari ,ci sa zadarilo a podobne..tak podte komunikovať radsej tu 🙂
My sa ideme do toho pustit teraz v marci som zvedava toto bude nase druhe mimčo 🙂 keby to vyslo cez cca plodne dni TP by bol na mužove narodky 😵 😵
Vela stastia vsetkym snažilkám..
@uankab Ahoj, ja uz sa mam celkom fajn, noha uz je viacmenej v pohode, uz len trochu puchne, ale to je vraj normalne este aj rok..Uz sme zacali aj snazilkovat, dnes som 13 DC, ovu by mala byt tak 17-19 DC, takze uvidime..
Inak o tej Jonasovej metode mi hovorila kamaratka, ze nejaka jej znama si to dala vyratat a vyslo im to a podarilo sa jej otehotniet..Ale neviem, ci to naozaj funguje u kazdeho 😒
@uankab jj inofolik som brala ale len 10 dni...potom som na to zabudla tak od dalsieho cyklu chcem zacat znova
Ahoojte damy, my sa tiez uz s manzelom snazime o babatko takmer rok. Zial sa nam nepodarilo este resp. neudrzal sa nam plodik, takze sme on prisli. Mam vsak na vas jednu otazocku, mozno s tym mate skusenost, Uz vela krat som citala , ze je teda mozne otehotneit aj pocas menzesu. Moja otazka vsak znie, ak otehotniem napr. prvy den menzesu... kedy si mozem urobit test? Pytam sa koli tomu, lebo dnes som dostala taky zvlastny vytok, a co je cudne u mna je to, ze na ranajky jem len chlebik s nuttelou, ja ale normalne naozaj neznasam sladke na ranajky. Viem, ze to mozu byt hormony, pretoze but.tyzden uz mam dostat menzes ale aj tak...
SNad mi budete vediet poradit, dakujem vopred 🙂
@habrnka ahoj moja,ja neviem ja by som pockala aspon 2 tyzdne....ale nemam s tym skusenosti,niekde tu na MK som videla taku skupinku,kde baby otehotneli cez MS a mozno tam by si sa dozvedela odpovede na niektore otazky.A ako to zatial s tebou vyzera?Skusala si teda ten test?
Tak drzim palce,nech Vam to vyjde 😉
A vy ostatne snazilky moje ako sa mate?Co noveho?Tak my sme velmi planovali a z planov nic,mm mal prist zajtra domov a pride az v sobotu rano o tyzden,snad uz len rovno pod perinu 😉 Pride na 14-15DC,takze by sme to teoreticky aj mohli stihnut,ak ovulka nepride z nejakych pricin skor,sama som zvedava ako to dopadne 🙂 Tak drzte palce 😉
Inak je tu nejako mrtvo...aha ja viem,vsetky naraz tu chceme dat pozitivne tehu testiky 😉 😀 No bodaj by to tak bolo vsak? Drzte sa vsetky a nech sa nam dari!
baby, ja som dnes 1DC... k tomu vsetkemu mi je zle, chytila som nejaky bacil a od nedele mam zaludok ako na vode :(((... moje dve najlepsie kamosky teraz rodia, jedna ma cisarsky naplanovany na 10 sept a druha ma tyden neskor :(.. a tak som dufala ze dovtedy bude aspon babo v brusku :(... buduci mesiac u nas urcite nic kedze manzel bude akurat vtedy mimo a mame pekne leto za sebou :(...
@ciusinka , noha uz je zahojena? Vam sa podarilo nieco zamiesit? ;)
@jankaferancova Drzim palce jani! 🙂 nam sa cez dovolenku nezadarilo :( Uz uz som dufala a v sobotu prisla mrcha :( Dnes mi zase odisiel manzel na dva mesiace prec :( Tak budem opat len drzat palceky vam, nech sa zadari 🙂 Verim, ze aspon ten tvoj to stihne v pravy cas 🙂
@uankab Ahojky,tak to ma mrzi,ze vam to nevyslo ☹ a plne chapem tvoje pocity pokial ide o kamaratky,bude to tazke sa s nimi tesit ked sama tuzis po babatku a nedari sa ☹
My uvidime,snazime sa intenzivne,akurat vcera sme odleteli na dovolenku a momentalne si uzivame v Turecku,tak by bolo fajn si priniest darcek 🙂ja som mala ovu asi vcera,no ved uvidime,ci sme boli uspesni,ale moc tomu neverim..
@nelinkabublinka jaj to mi je luto 😒 tato dlhodoba praca v zahranici a snazilkovanie vobec nejde dokopy 😒 no co narobime a peniazky nam treba....tak neviem uvidime ako dopadneme...urcite dam vediet.a dakujem 😉
@ciusinka drzim palceky moja a som rada,ze noha uz je ako tak v poriadku! 😉
Ahojte babule. Dlho som tu nebola, nejak nebol cas. U nas stale nic ☹ ale uz som sibpovedala, ze seriem na to. Mame terazs tym domom rozrobene, od januara ma povysili, takze zase dilema ale vek nepusti. Ja uz som sa na vsetko vykaslala. Uz ani BT neriam. Len ma to rozculovalo. Kazdy mesiac ukazkve grafy a nic. Tak som teplomer odlozila a skoncila s tym nezmyslom.
@jankaferancova
@uankab Ahojte babulky,tak uz sme doma z dovolenky,bolo super,ani sa mi nechce ist zajtra do roboty 😒 no a u mna to vyzera na zacinajucu ms,vcera mala prist,bolia ma prsia,vyhodili sa mi vyrazky na tvari a ked som bola na zachode tak yz som si parkrat na papieri nasla trosku hnedy vytok,takze sa to ocividne rozbieha :'( ja uz som z toho uplne zufala,uz vazne ani neverim,ze sa nam to niekedy podari :'( a nechcem tlacit na MM,aby sa dal vysetrit najprv on,nech aspon vieme,ze on je ok,lebo to sa zase len pohadame ☹ som z toho vsetkeho nestastna,toto fakt neni dobry rok ☹
A vy ste na tom ako?
@ciusinka ahoj moja.tak to mi je luto,ak ta mrcha cervena naozaj prisla ☹ ja som momentalbe 16Dc snazilkovali sme.na 13-14dc som mala pozitivny ovu test,aj som tak ovulaciu citila.tak uz len cakat ci nam to vyslo
@jankaferancova Tak mrcha sa rozbehla asi pred dvomi hodinami ☹ takze zase nic :'(
Drzim palce,aby to aspon tebe vyslo..
@ciusinka dakujem moja.uvidime,bodaj by nam to vysli.dam vediet.
Ahojte baby. My s priateľom sa snažíme o bábo už od začiatku marca a stále nič. Pár krát mi už menzes meškal ale nič z toho. A hlavne som si všimla že odkedy sa snažíme tak mám cyklus každý mesiac buď kratší alebo dlhší akokeby si to robilo čo chce. U doktora som bola naposledy min. rok v októbri na ročnej prehliadke. Počas roka som nemala žiadne problémy takže som ho navštíviť nepotrebovala. Vtedy mi povedal že som úplne v poriadku tak som si myslela že to pôjde. Zachviľu ma čaká ďalšia ročná prehliadka tak poviem doktorovi že sa snažíme aby ma teda nejako vyšetril. Beriem aj kyselinu listovú. Teraz mi menzes mešká 3 dni ale test si robiť nebudem aby som zase nebola sklamaná počkám radšej dlhšie. Nemám ani príznaky že by som mala mať menzes len počas sexu mám trochu krvavý výtok a potom nič. Neviem čo to má byť. Mám totižto dosť stresujúc prácu a bojím sa že práve kvôli tomu je problém s otehotnením. Momentálne som vo fáze že chcem prácu zmeniť ale to tiež nieje jednoduché. Viem že by som mala myslieť pozitívne ale keď si predstavím že o chvíľu to bude rok nieje to pekná predstava.. Ale stále dúfam a verím že sa nám to podarí. Veď určite viete aké je to každý mesiac čakať a zbytočne.
@simonecka4 Vitaj medzi nami. Uplne chapem tvoje pocity, my sa snazime uz dlhsie ako od marca a tiez stale nic..A presne ako ty mam tiez pocit, ze odkedy sme sa zacali snazit, tak si cyklus robi co chce, predtym som ho mala skoro vzdy ako hodinky 28-dnovy, teraz mam raz 28 dni, raz 30, niekedy aj 32, raz mi to aj tyzden meskalo..Takze som z toho uplny jelen ☹ teraz sme sa dohodli, ze sa budeme snazit este do konca roka a ked dovtedy nic, tak v januari pojde manzel na vysetrenie..Ja som uz bola na folikulometrii, to mi lekar zistil, ze ovulaciu mam, len trochu neskor ako by mala byt vzhladom na dlzku cyklu, ja mavam tak na 17-19 DC..ale tak vzhladom na to, ze ten cyklus je kazdy mesiac inac dlhy, tak sa nemozem ani riadit nejakymi tabulkovymi cislami, ze uprostred cyklu alebo tak..
A ako si na tom teraz, stale ti to meska?
@ciusinka Som rada ze mi odpisal niekto kto suciti. No a prave dnes prisla stopka takze zase nic. Tento cyklus trval 33 dni, predchadzajuci 28 a este ten predtym 30. No proste neviem sa z toho vysomarit. Na zaciatku oktobra idem na tu preventivku tak sa popytam ci je vsetko ok a uvidime. Myslis ze tie ovulacne testy k niecomu pomozu? Skusala si ich niekedy? Ja som povedala ze si to nebudem kupovat ale teraz uz neviem comu mam verit a comu nie. Myslela som si ze do konca roka by sa mohlo podarit lebo som uvazovala nad zmenou prace tak som si povedala ze pojdem rovno na matersku ale uz som to vzdala. Uz potrebujem zmenu tak ma mozno aj to hladanie novej prace odputa aby som na to nemyslela. Aj ked staci len ze stretnem tehotnu zenu a uz to mam zase v hlave.
A ty si ako na tom?
@simonecka4 Tak to ma mrzi,ze vam to zase nevyslo ☹ Ja mam akurat mrchu,prisla v pondelok na 30 DC..takze mozme zacat od zaciatku ☹ vies co ovulacne testy som nikdy nepouzivala a ani neplanujem,ja zvyknem odpozorovat ovulaciu podla toho hlienu a aj vdaka tej folikulometrii viem,ze ovulaciu mam tak na 17-19 DC..
Skus sa ked tak lekara opytat aj ty na tu folikulometriu-to je vlastne klasicky ultrazvuk co sa robi zospodu a chodi sa na to tak v strede cyklu kazdy druhy den a lekar sleduje vajicko-ci rastie,ci dozrie a praskne-teda ci vobec u teba prebieha ovulacia,to byva take zakladne vysetrenie u zeny..Napr.kamaratka sa s manzelom snazili rok,isla na folikulometriu,kde jej zistili,ze nema vobec ovulaciu,lekar jej predpisal lieky a na prvy sup otehotnela..Mne potom ako dalsiu vec lekar povedal laparoskopiu,kde sa robi prefuk vajcovodov,lebo moze byt aj situacia,ze mas upchate vajcovody a vajicko sa cez ne nedostane,lenze to je uz normalna operacia pod narkozou a to ja nechcem absolvovat kym nebudeme mat potvrdene,ze manzel je ok..Takze momentalne planujeme snazenie do konca roka a ked stale nic,tak pojde manzel na vysetrenie a podla vysledkov uvidime,co dalej..
Ahojte baby, po case som vas prisla pozriet ako sa mavate...podarilo sa nejake z marcovych snaziliek? My sme sice zacali v juni, ale skor som chodila sem, nez k junovkam...Dufam, ze sa mate fajn...Ja som dnes 23dc a priznaky bliziacj sa MS u mna zacali cca. vcera (do mojich 30-33dc si ale este pockam...) A vy ako?
@ciusinka Dakujem. Uz som sa dnes chcela objednat ale sestricka ma odvolala ze mam zavolat v pondelok... tak som zvedava aky mi daju termin... Opytam sa ho na to a uvidim aj celkovo ze ci som ok.. ale naposledy to s takou radostou povedal ze vsetko je tak ako ma byt. Tiez sa snazim pozorovat hlien zda sa mi to ovela lepsie. A u manzela ste neskusali domaci test plodnosti?? lebo aj o tom som citala ale aj to sa mi zda take divne.
Inac je to hrozne ze ked clovek naozaj po babatku tuzi a je pripraveny sa onho postarat tak je to take tazke.. a ako naschval tí co nechcu maju hned a plnia s nimi detske domovy alebo hniezda zachrany, atd. Lebo kym moj priatel dosiel k nazoru ze uz naozaj chce aj on babatko tak to trvalo par rokov. Zariadili sme vsetko tak aby sme boli schopny sa postarat a teraz toto. Vobec to neni jednoduche a ja som z toho taka nestastna. Milujem deti odmalicka som nejake kocikovala a tuzila po svojom tak ma to trapi ze musim len cakat a skusat a byt pripravena viac na sklamanie nez na prekvapenie ze stopka nepride a na teste budu dve ciarky.... preto si tie testy uz ani nekupujem...
@simonecka4 Domaci test plodnosti? Uprimne povedane, o tom som ani nepocula a aj keby, tak to urcite nebudem doma testovat 🙂 pochybujem, ze taky nejaky domaci test by vedel vsetko komplexne zhodnotit a urcit pripadnu diagnozu 🙂 to by som radsej nechala na odbornikov..
No to mi ani nehovor o tom otehotneni, u nas to bolo tak, ze manzel chcel deti vzdy viac ako ja, ja som to brala stale tak, ze este mame cas, zobrali sme sa, kupili byt, chcela som si vybudovat nejake zazemie v praci..No a teraz, ked uz babo vazne ze chcem aj ja, tak sa nechce zadarit ☹ je to fakt smiesne ked si clovek vezme, kolko rokov sme robili vsetko pre to, aby sme neotehotneli a ked teraz otehotniet chceme, tak to nejako nechce ist..A tiez to poznam aj z mojho okolia, ze niekto dieta ani nechce a zrazu ho cakaju, jeden nas kamarat, je s frajerkou rok a pol a teraz sa im ma narodit babo tak za 2 tyzdne..no a ked to povedal manzelovi, uplne nahnevany bol, vobec sa netesi, chcel syna, samozrejme cakaju dievca, no tak to bol nastvany este viac..Uplne nervy na neho mam a nechcem sa s nim uz ani stretavat, ked si vezmem, ako my tuzime po babatku a nechce sa zadarit a takyto ludia, co ho ani nechcu, ho cakaju a este na to nadavaju..Uplne chore toto cele..Ja stale tak tajne dufam, ze sa nam to snad do konca roka podari ☹
Ani ja v to vobec nemam doveru a nechala by som to na odbornika lebo je to len zbytocne drahe.
Ved to je to tazke. Ani moja kamoska nechcela a maly uz bude mat tri roky. Inak teraz sme si kupili aspon psika- fenku ma mesiac tak mame aspon nejake miminko a mam sa o koho starat. Prichadzam pri nej na ine myslienky a to je fajn. A ked to moja kamaratka uvidela tak sa mi smiala ze naco mi je pes ze si mam radsej urobit dieta. Uplne mi bolo do placu. Ona si nevie predstavit ake je to tazke a sklamala ma tym akoby vobec nemala sucit. predstavuje si to jak hurvinek valku. Strasne sa mi tymto odcudzila a nemam pomaly ani kamaratky aj kvoli praci chodim neskoro domov a s nikym sa uz nestretavam a preto tiez este stale dufam ze do konca roka sa zadari nech nemusim menit pracu. Dost stresu mam aj bez toho. Ale aspon ked pridem domov tak sa na mna tesi moja mala spolocnicka ktora je asi najuprimnejsia so vsetkych...a samozrejme priatel.
@ciusinka ta odpoved nad tymto je pre teba 🙂
@simonecka4 My mame tiez psa, fenku yorkshira, mala v juni 3 roky, je to take nase slnko a tiez ju mame zatial ako babo 🙂 je taka drobna, vazi len 2 kila a je na nas strasne citovo naviazana a aj my na nu 🙂
No kamaratku by som asi do riti poslala s takou debilnou poznamkou..Tiez nenavidim podobne blbe reci okolia, najma v rodine, ked sme pocuvali stale na rodinnych stretnutiach, kedy uz bude dieta, najlepsie, ked moja mama pred svokrovcami raz zadrela, ze no ved toho sa oni nedoziju, aby mali od nas niekedy vnuca..tak som jej potom povedala, ze sa snazime, ale ze sa nam nedari, v domneni, ze s tym daju pokoj a budu si davat pozor na reci..No ale tym to len zacalo, teraz ma stale otravuje s tym, ze nech poslem manzela na vysetrenie a veeeeelice prevelice mudra je, hlavne ze ona otehotnela 2-krat ani nevie ako..Tak uz len ona mi bude hovorit co a ako mame robit, ked o tom s prepacenim hovno vie..A tiez ma potesilo, ked som dala na FB nasu svadobnu fotku s manzelom, ked sme mali 4te vyrocie svadby a nejaka manzelova znama tam napisala, ze no to uz by sa PATRILO aby sme rozsirili rodinku...Akoze neviem ci su ti ludia fakt taki tupi, ze ich to akoze nenapadne, ze co ked nahodou mame nejaky problem a aj ked velmi chceme, tak sa nedari a taketo reci nam teda na pohode vobec nepridaju ☹
@ciusinka napisala som ti do spravy.

tak kukam, ze snaziliek je tu dost, my sa snazime hodnu chvilku, hoci manzel sa tvari, ze mame cas, podla mna to az take ruzove nie je a odkladat to na neurcito nema zmysel,
ja uz mam po tridsiatom dni cyklu, kedy standardne som uz mala mat kramy, no minuly mesiac som dostala vyvolavacku a dostala som az takmer na 50 DC kramy, tak neviem do kedy cakat......nechcem si robit hned test, lebo riskujem, ze znovu bude ako minuly mesiac len jedna ciarka....