icon

Snažilkujeme od marca 2013

gerci90
7. mar 2013

Cawte snažilky od marca 🙂 už je tu založena otázka na marec 2013 ale to sa neda komunikovať ako sa vam dari ,ci sa zadarilo a podobne..tak podte komunikovať radsej tu 🙂
My sa ideme do toho pustit teraz v marci som zvedava toto bude nase druhe mimčo 🙂 keby to vyslo cez cca plodne dni TP by bol na mužove narodky 😵 😵
Vela stastia vsetkym snažilkám..

zuzu1104
20. okt 2013

@jankaferancova dík Jani🙂, určite sa ozvem, ale asi sa nič nové nedozviem, lebo na sono nechcem ísť, až tak o 3 týždne, teda ak dovtedy vydržím 🙂

fidela86
20. okt 2013

@zuzu1104 gratulujem aj jaaaa 🙂 ale sa na to tu rozhybalo teda 🙂 och, ci sa tesim 🙂 drzte sa 🙂

fidela86
20. okt 2013

@ceresnicka1990 jemine moja, to je mi velmi luto...A neboj, vsetko bude OK, urcite 🙂 Ved pozri, ako sa tu dievcatam dari, zadari sa aj tebe 🙂
Len treba pozitivne mysliet, poctivo sa snazit a dufat v najlepsie...sebe hovorim to iste...a vsetky babam tuna aj navokol tiez....
Musime drzat spolu, sme v tom spolu a spolu sa budeme aj tesit, musime!!!drz sa

huncut
21. okt 2013

@zuzu1104 ja tomu silno verím že bude všetko v poriadku, u teba aj u mňa až sa konečne zadarí 🙂 jasné budem podávať info a drž sa

zuzu1104
21. okt 2013

@fidela86 ďakujem moja 🙂 dnes už čiaročka na teste je skoro taká istá ako kontrolná, tak hádam to je dobré znamenie. 🙂

zuzu1104
21. okt 2013

@huncut ďakujem Angelika🙂 drž sa! A teším sa na správičky od teba 🙂

huncut
21. okt 2013

@zuzu1104 jej to je super, takže je to naozja dobré znamenie, ked ti pekne silne...silno držím palceee

zuzu1104
21. okt 2013

@huncut dúfam, že áno, ešte raz dík Angelika 🙂

ciusinka
21. okt 2013

@zuzu1104 Zuzi gratulujem 🙂a prajem, nech vsetko dobre dopadne 🙂

@uankab Tak ja tak nejako prezivam..Cez vikend ma pochytili depky, cele to tak nejako na mna dolahlo, ked si na to spomeniem, az ma z toho striasa ☹ fyzicky sa citim celkom v pohode, uz ani nekrvacam, ani brucho neboli, len psychicky je to dost nanic 😢

zuzu1104
21. okt 2013

@ciusinka Lucka, zo srdiečka ďakujem, mrzí ma, že musím tu dávať takéto správy v čase, keď ty sa trápiš, prepáč mi to!
Ako sa dnes cítiš?

huncut
21. okt 2013

@ciusinka drž sa moja, viem čo prežívaš a je to fakt strašný zážitok pre každú ženu

huncut
21. okt 2013

@zuzu1104 😵 nieje začo...potom informuj ako si dopadla u lekára

ciusinka
21. okt 2013

@zuzu1104 Ale prosim ta co si sisi, ved ja sa s tebou tesim, nemas sa za co ospravedlnovat, tiez si si prezila svoje a ja pevne verim, ze to tentokrat dotiahnes do uspesneho konca 🙂

Citim sa..no co si budeme hovorit..zle :( este minuly tyzden som to az tak nejako nebrala, teda skor som bola v takom soku z toho, ako sa to cele zbehlo, az postupom casu z toho nejako precitam a cele mi to dochadza ☹ a mrzi ma to, ze zase som vo svojej rodine nenasla podporu, mam na mysli mamu, otca, brata, dokonca mama mi povedala take veci, co ma mrzia este viac..No co uz, asi mam prilis velke ocakavania na svoje okolie, ked som cakala, ze ma aspon trochu podporia a vyjadria lutost 😢 co uz, snad to raz cele prebol..

zuzu1104
21. okt 2013

@huncut áno jasné, práve som sa objednala na stredu na pol ôsmu ráno, tak už teraz sa celá trasiem.

zuzu1104
21. okt 2013

@ciusinka ďakujem zlatíčko, si milá 🙂
Máš pravdu, prešla som si tým a je to naozaj strašné, ale o pár týždňov sa to zlepší. Sľubujem! Na dieťatko nikdy nezabudneš, neprejde deň, kedy si na neho nespomenieš, ale časom to už nebude také živé. Neviem ti to proste slovami opísať.
Vykašli sa na rodinu, keď sú takí. Útechu hľadaj tu, sme tu pre teba a keď ti bude zle, tak kľudne napíš. Určite tu prečítaš slová, ktoré chceš počuť. Ja som ich tu našla. Síce mala som oporu aj od rodiny a hlavne od mamky, lebo on tiež potratila, takže vedela, ako sa cítim.
Mne naozaj veľmi pomohlo bábätko pomenovať(veľmi som chcela Zuzanku a som si istá, že to bolo dievčatko), potom som kúpila venček a sviečku a šla som sa na cintorín rozlúčiť a doslova som ten smútok nechala na cintoríne. Uvedomila som si, že sa nesmiem opúšťať, že ma doma potrebujú. Keď som si potrebovala poplakal, tak som plakala a aj to pomáhalo. A ďalšia vec, ktorú som si povedala je, že predsa ďalšie bábätko predsa nepríde do smutného, ale veselého bruška, tak som začala myslieť pozitívne. Po kyrete som počkala 2 cykly a šli sme na to. Na prvú menštruáciu som čakala ako na spasenie(odporúčam ti piť čajík alchemilku na rýchlejšie zrolovanie maternice a potom rebríček-má protizápalové účinky). Kúp si kyselinu listovú a tú papaj ak teda plánujete otehotnieť znova, čo najskôr( ja som si kúpila Inofolic, aby mi po kyrete upravil cyklus, lebo prvú MS som dostala až po 35 dňoch a ten mi fakt pomohol, začala som ho brať od vtedy, keď som prestala krvácať, čo bolo asi po 12 dňoch).
Dúfam, že ťa všetky tieto slová aspoň trošku povzbudia. Ak by si mala nejaké otázky, kľudne mi napíš. Pokojne aj do súkromnej správy ak to nechceš rozoberať tu.
Silno na teba myslím a súcítim s tebou!

ciusinka
21. okt 2013

@zuzu1104 Dakujem Zuzi, ja som si kupila v sobotu take vitaminy co je aj na planovanie tehotenstva, Calibrum Babyplan sa to tusim vola..Tak to som zacala brat..Sestricka povedala, ze bude trvat tak 4-6 tyzdnov, kym sa mi obnovi cyklus, ale ked tak urcite zacneme znovu az po novom roku..no a snad sa raz dockame..Aj ked uprimne povedane sa aj dost bojim znovu otehotniet, pretoze ten minuly tyzden nechcem uz znovu zazit 😢 Tak ved uvidime, co nam zivot prinesie..Nabuduci piatok ideme do toho Londyna na vylet, tak snad aspon tam pridem na ine myslienky..A potom na koncert do Prahy, tak snad mi to trochu pomoze na to nemysliet..

A je vlastne nejake obdobie po kyrete, pocas ktoreho by sme s manzelom ani nemali byt spolu? Ved vies, co myslim..Ja som sa to ani lekara zatial nejako neopytala, lebo som uprimne povedane na to ani nepomyslela..

huncut
21. okt 2013

@ciusinka tak ako píše @zuzu1104 nieje to nič príjemné a veru každá žena, ktorá si tým prejde potrebuje v tej chvíli silné objatie apodporu, jednak zo strany manžela a jednak zo strany rodiny ak vedeli o tehotenstve... bohužiaľ niekedy ľudia povedia aj to čo by nechceli a dosť to bolí... nemysli na nich, nemysli na ostatných, teraz mysli hlavne na seba, aby si sa z toho dostala a to nielen fyzicky ale aj po psychickej stráne lebo aj to je veľmi dôležité.
Presne ako ti napísala, je dobré teraz hlavne veľa veľa piť, tá alchemilka je na maternicu ako stvorená aj na samotnú úpravu cyklu nech sa telo prečistí a dá do normálu. Čo sa týka snažilkovania, mne lekárka povedala počkať také 3 cykly aby bolo všetko ok a potom sa začať nanopvo snažiť. Niektorí odporúčajú pauzu aj v milovaní s manželom nejaký čas, ja som čakala nejaké 2 týždne aby sa telo trošku spamätalo a milovali sme sa, ale s ochranou
Viem že teraz ti slová nepomáhajú, ja som od začiatku tušila, že niečo nieje u mňa v poriadku a nejako som bola už psychicky pripravená aj ked to bol šok ked lekár zahlásil že musím do nemocnici, bol to ako zlý sen, z ktorého som sa chcela zobudiť... pomohla mi častá návšteva kostola, pomohol mi plač, objatie od manžela a tiež od dcérky... želám ti veľa síl, myslím na teba a kľudne sa vyrozprávaj ak budeš cítiť potrebu

huncut
21. okt 2013

@zuzu1104 no tak to budeme očakávať informácie a podľa poslednej ms by si mala byť v akom tt?

ciusinka
21. okt 2013

@huncut Dakujem ti velmi pekne za tvoje slova..U nas sa to vsetko zbehlo tak rychlo, ze som ani sama nevedela, co sa deje ☹ v sobotu rano som si urobila test, ani som necakala, ze bude pozitivny..2 dni najvacsej radosti, aka moze byt..A v pondelok rano uz bolo zle ☹ Za tie 2 dni som si toho stihla uz tolko naplanovat ☹ a zrazu bolo po vsetkom ☹ manzel stoji pri mne, aj moji svokrovci nastastie, ale moji rodicia vobec ☹ otec mi ani len nezavolal, ako sa mam, ako sa citim, nic 😢 a mama to zlahcovala tym, ze ved to bolo este skoro, horsie by to bolo, keby som bola ako Haasova a potratila v 8. mesiaci ☹ a zabila to tym, ked som jej povedala, aky som mala mat termin - 16.6., ja som narodena 10.6., takze som Blizenec..a ona na to povedala, ze no ved chvalabohu, ze to aspon nebude Blizenec ako ja 😢 my nemame nejaky extra dobry vztah a ona to dost casto dava za vinu tomu, ze ja som "typicky Blizenec"..no tak chvalabohu teda, ze aspon moje dieta nebude ako ja 😢

zuzu1104
21. okt 2013

@ciusinka za málo, je dôležité, aby si si to v hlave urovnala a keď sa na to budeš cítiť, tak začnite. Všetko teraz záleží len od teba. Ja som chcela doslova už hneď, ale bála som sa tiež a aj teraz sa bojím, ten strach tam asi ostane už navždy.
Čo sa týka sexu, tak mne lekár odporučil po 6 týždňoch, lebo teraz máš normálne šestonedelie, resp. po prvej menštruácii. My sme skúšali po 4 týždňoch a bolo to v pohode.
Odreagovanie a hŕba ľudí ti iste pomôže, určite prídeš na iné myšlienky.

zuzu1104
21. okt 2013

@huncut no tak podľa MS by som mala začínať 5 týždeň.

zuzu1104
21. okt 2013

@ciusinka Lucka, ešte ti chcem napísať, aby si zabudla na slová od mamy, proste ich vymaž aj keď je to ťažké, ale neprospieva ti to. Radšej sa teraz mame vyhni, keď sa takto necitlivo k tebe správa, určite ti nepomôže, keď budeš také neičo počúvať. Je to od nej naozaj nepekné. Je pravda, že vidieť dieťa, ktoré žena porodí je ťažké, ale je ťažké potratiť aj dieťatko v rannom štádiu tehotenstva, keď sa rodičia už pomaličky začínajú tešiť na jeho príchod a majú v hlave veľké plány. Kto neprežil, tak to nikdy nepochopí.
Posielam ti obrovské objatie, moja

ciusinka
21. okt 2013

@zuzu1104 Dakujem Zuzi..snazim sa na to nemysliet, ale stale mi tie jej slova rezonuju v hlave..Akoze chapem, ze urcite je horsie ked dieta zomrie vo vyssom stadiu tehotenstva, nedajboze v 8. mesiaci..Ale to je tak proste vzdy, ked sa clovek zamysli, tak vzdy je na svete mnozstvo ludi, ktore maju ovela horsie problemy, ale tym sa proste neda utesovat, hlavne ked clovek vzdy najviac preziva tie svoje problemy, ktore momentalne ma ☹

zuzu1104
21. okt 2013

@ciusinka Presne tak, ako píšeš, ale hlavičku hore. Mám kamarátku tu na koníkovi. Veľmi dobrú môžem povedať. Keď som potratila, tak sa ma ujala a písali sme si celý čas aj keď ma vôbec nepoznala, len si prečítala môj príspevok v jedenej téme o kyrete. Keď som ja potratila, tak ona mesiac pred tým otehotnela( v máji), pred tým v januári potratila. Celý čas som túžila byť na jej mieste a ona ma stále povzbudzovala a aj povzbudzuje, že čoskoro budem tehu a aj sa tak stalo a ja verím, že toto tehotenstvo bude už v poriadku a pevne verím, že ja ti budem takým príkladom ako ona mne a aspoň trošku ti moje slová pomôžu, nakopne ťa to a znova budeš túžiť po tom čakať bábätko. Veeeeľmi ti to prajem, buď silná!

huncut
21. okt 2013

@ciusinka no to fakt od tvojje maminy nebolo pekné, moja mama sa čudovala, nechcela uveriť že fakt som potratila a musím ísť na kyre. ty si sa čistila sama, že bez zákroku? to je myslím si že tá lepšia možnosť, že nemusíš do nemocnice a tak...to ešte viac zhoršuje psychiku ked ležíš na oddelení kde vedľa teba tehuľky a čerstvé maminky s novorodencami, je to fakt neskutočne ťažké... neboj pomaličky sa z toho dostaneš, je dobré že máš okolo seba ľudí, ktorý ti v tom pomáhajú...zotavíš sa a príde ďalšie bábo, viem že nikdy nezabudneš ale to je najlepší liek pre ženu si myslím, tehotenstvo bez komplikácii, aj ja si to veľmi želám aj všetkým nám snažilkám

huncut
21. okt 2013

@zuzu1104 hm, to ešte lekár veľa neuvidí, ale vezme ti krv na hcg aspoň

ciusinka
21. okt 2013

@huncut Ja som bola aj na kyrete, minuly utorok, 7 hodin som cakala na izbe, kym mi to urobili a potom ma este ani nechceli pustit z nemocnice, pricom moj lekar mi hovoril, ze to je otazka jedneho dna..Tak nakoniec horko tazko som si vydobila, ze ma vecer o osmej pustili, nechcela som ostat v nemocnici na noc, ani som na to nebola pripravena..Takze aj tento "krasny " zazitok mi bol dopriaty ☹

zuzu1104
21. okt 2013

@huncut no veď na UTZ nejdem, ten chcem odmietnuť, hlavne idem po tabletky na udržanie a na to, aby mi zobral krv

huncut
21. okt 2013

@ciusinka tak mne povedali že je to záležitosť jedného dňa, teda pokiaľ mám vybavené všetky predoperačné vyšetrenia, čo som si sama vybavovala mimo nemocnice nakoľko to bolo cez sviatky... mňa prijali na Silvestra ráno o 7:30, hned som sa prezliekla na izbe, sestrička, našťastie jedna známa ktorá sa chovala milo ku mne, mi prišla dať tabletku že nejaký oblbovák a po nej som zaspala, zobudila som sa tesne pred zákrokom ked mi dávali kanilu do žily a potom na izbe...okolo 11.30... no a pred druhou už sa ma pýtali že ako som dohodnutá že mám isť domov, tak mi vypísali správu a mohla som ísť...doslova ma vyhodili odtiaľ, ale bola som rada že môžem odísť...takže ja som mala zasa takýto príjemný silvester, zvyšok dňa som preležala u svokrovcov, kedže manžel si nemohol vybaviť voľno a nemala som síl sa starať o dcéru... takže aj príchod Nového roku som preplakala a prespatala 😢 😢

huncut
21. okt 2013

@zuzu1104 to by som aj ja odmietla asi, nech sa v tebe zbytočne nehrabe, ved krv ukáže a lieky su tiež dobrý nápad, nech sa drobec pekne udrží a teba nechce dať po potrate na rizikové teraz