Snažilkujeme od marca 2013
Cawte snažilky od marca 🙂 už je tu založena otázka na marec 2013 ale to sa neda komunikovať ako sa vam dari ,ci sa zadarilo a podobne..tak podte komunikovať radsej tu 🙂
My sa ideme do toho pustit teraz v marci som zvedava toto bude nase druhe mimčo 🙂 keby to vyslo cez cca plodne dni TP by bol na mužove narodky 😵 😵
Vela stastia vsetkym snažilkám..
@huncut No presne tak a este pripadne za to ocakavaju nejaky uplatok, inak prstom ani nepohnu - vid moj lekar, tomu vraj treba dat prachy vopred do vacku, inac nic neurobi..a ani mi ten zakrok nerobil on..A to mi este mama vynadala, ze no ved to si mu mala dat do vacku predtym, lebo on je taky na peniaze! A to akoze odkial ja mam vediet? A hlavne, ze sa to udialo vsetko tak rychlo, ze fakt posledne na co som myslela, je podplacat lekara aby urobil to, co ma..Takze aj to teraz chcem poriesit vymenu lekara, lebo po tej minulotyzdnovej skusenosti nemam chut k tomu mojmu uz chodit..
@ciusinka moja, ja ti len toľko k tomu poviem, ja om po kyrete menila lekára a to som mala vraj jedného z najlepších v PP...ale nebola som spokojná, pretože viem, že on dosť toho zanedbal v mojom prípade... a to som si u neho chcela zaplatiť nadstandard za nejakých 200€ v ktorom je 4D ultrazvuk a všetko možné, a nakoniec som musel na kyret..takže ak necítiš k lekárovi dôveru kľudne ho vymeň...
ešte aj sestrička u lekára sa zachovala otrasne ked som prišla že chcem od neho odísť a potrebujem výpis z karty, jednak som msuela zaplatiť 5eur zato a ešte mi povedala, že či si myslím že ked zmením lekára že to pomôže..vraj keby to dieťa bolo v poriadku žeby sa zubami nechtami držalo a nepotretila by som...proste otrasný prístup
@huncut No ved ten moj je tiez velky odbornik, dokonca pan prednosta kliniky a doteraz, ked som tam chodila len na preventivku, max. pre HAK este kedysi, tak mi to aj vyhovovalo, ale ja proste potrebujem osobnejsi pristup a doveru voci nemu..A nie mat pocit, ze ho otravujem, vysetri ma len tak z rychlika, posle ma na prijem a potom mam problem s tym, aby ma pustili domov..To proste nie je moja predstava dobreho lekara..Ani mi poriadne nic nevysvetli..To ked pocuvam kamaratku, ktora sice chodi k sukromnemu, ale plati podla mna smiesnych 50 eur na rok, tak tej tam lekar vsetko povysvetluje, poukazuje, ma na nu vzdy dost casu atd..Takze aj ja to budem musiet nejako inak poriesit, ako nejde mi o ten samotny potrat, ten by prisiel ci by som chodila k nemu alebo k inemu, ale ide mi o ten pristup..Fakt proste akoze kus masa, povie - chodte na prijem, ja uplne mimo, zmatena, rozrusena, neviem, co sa poriadne ma diat ani nic..Uprimne povedane som po tom zakroku minuly tyzden bola viac nahnevana na ten pristup lekara ako by som smutila za babom, to mi zacalo potom dochadzat az tak cez vikend, ked uz som nechodila do prace ale bola som doma..A este si vypocujem od mojej mamy, ze som ho mala podplatit a akoze kedy? V pondelok rano som zacala krvacat, v utorok kyret, no to fakt som len na take veci myslela..No uplne na hlavu cele 😖
@ciusinka no ja som nikdy žiadneho lekára neuplácala, ani ked som čakala dcérku som si nezazmluvňovala, proste každý lekár dostáva plat za svoju prácu prečo by sme im mali ešte dávať niečo navyše...nieje to správne, nepoviem dať dezert či fľašku potom, po pôrode ako podakovanie za prístup... to áno, to beriem...
no ja som bola nahnevaná, pretože tento moj je taký že ma oslovoval pani doktorka, na čo si ja vobec neportpím, zhovorčívý bol ked somsa niečo pýtala, ale zanedbal veci ktoré by nemal, to mi aj svokra povedala ktorá je zdravotná sestra, nepáčil sa mi vobec jeho prístup ... lebo počas tehu som mala problémy, začala som špiniť prišla som k nemu dal mi lieky, že mám doma pár dní ležať a prísť o 4týždne ako na poradnu, ja som poležala doma, vybrala lieky a prišla na poradnu ale samozrejme už bolo neskoro :( proste ak tehotná žena má krvácanie tak jej nepoviem že prídte sa ukázať o mesiac!!!ale sledujem ju nejako.... no a tiežmi bral krv na zistenie krv. skupiny, ja som RH neg. čo je vraj rizikové,,na nete som našla, že takýmto ženám sa pichá protilátka najma pri druhom tehu, lebo vraj možu potratiť, že ich krv bojuje s krvoi dieťaťa...on mi nič nepichol a skupinu vedel od samého začiatku, pichli mi to až v nemocnici po kyrete 😢 a ked som po kyrete k nemu prišla sa ukázať že som došla z nemocnice, ani nevyšetroval vraj je ešte skoro a mám prísť o 3 týždne na kontrolnu krv či hcg kleslo a dovidenia...no akože chápeš, akoby sa nič nestalo, akoby bolo normálne že ženy len tak potrácaju pru nom, tak som sa nasrala, prepáč za výraz....no a táto nová lekárka k nej som chodila tuším raz do týždna ak nie viac aby mi brala krv a sledovala či hcg klesá, až kým nebolo na 0
@huncut Ja som tiez este ziadneho lekara neuplacala, ale ratala som s tym, ze po porode, ak vsetko dobre dopadne, tak lekarovi nieco dam, ale nie ze si to budem predplacat a davat mu do vacku za vsetko, za co je uz plateny..A potom mi niekto bude hovorit, aki su lekari chudaci, kolko malo zarabaju..No to mozno nejaki ini, ale moj pan gynekolog medzi nich rozhodne nepatri..Uz som vcera poprosila svokru, aby sa popytala znamej, co robi v inej nemocnici, ci mi tam nemoze niekoho dohodit, tak snad sa to podari a budem mat z toho hned lepsi pocit..
No a to, ze ti kazal prist o 4 tyzdne, tak to je uplny otras 😠 kamaratka ked zacala mat problemy, tak bola u lekara kazdy tyzden ako na klaviri, stale ju vysetroval, sledoval..Sice to nakoniec aj tak zle dopadlo, lebo mimi sa prestalo vyvijat a musela ist na kyret, ale aspon ten lekar urobil vsetko, co sa dalo..
A mna este najviac dojimal pristup lekara aj sestriciek, ked zacali nadavat na to, ake sa uz vyrabaju strasne citlive tehotenske testy a nedajboze take, co ti ukazu aj tyzdne od pocatia..No tak akoze ved na to predsa tie testy su, nie? Ja to akoze pochopim, keby to bolo tak, ze mi ten test ukazal povedzme este pred meskanim mrchy, ale robila som si ho az ked mi 6-ty den meskala, tak to uz by mi snad ukazal pomaly kazdy test..Tak este aby som sa citila pomaly ako debil, ze som si robila prilis citlivy test..Ved ale keby tam to HCG nebolo, tak mi to snad ziadny test neukaze bez ohladu na to, aky je citlivy, nie?
@ciusinka presne zdieľam tvoj názor, že dať odmenu lekárovi po zákroku alebo po pôrode je iné ako mu dať niečo do vrecka aby bol k tebe milší 😖 ved je to predsa jeho práca za ktorú je platený... škoda že teraz to funguje tak, že ked meníš lekára tak sama si musíš ísť k tomu starému po kartu 😒 ale som rada že som zmenila, som spokojnejšia teraz, viem že bude o mna postarané, teraz ked idem k ženskej, tak tam sedím aj 45minút, vyšetrí ma aj 3krát ked mi niečo je, poukazuje, vysvetlí všetko a nie hned pošle preč
no a čo sa týka tých testvo, ved každý lekár ti povei že ak si nájdeš pozitívny test treba prísť, ve doni ti vezmu krv a tam ukáže či je hcg...je to preto doležité aby v prípade mimomaternicového tehu to vedeli odhaliť skor a riešiť to, ved to nieje sranda... a čo sa týka mňa tak ja som šla k lekárovi tiež dosť skoro, lenže to preto, že som mala pozitívny test a mala som výtoky takže som sa bála aby sa niečo nestalo, inak by som ešte počkala
Ahojte kočky, tak bola som u lekára, nakoniec mi chcel urobiť sono, aby sme vylúčili MMT, takže v maternici mám 3mm gestačný vačok, o 2 týždne mám prísť na kontrolu, asi sa z toho scvoknem. Lekár síce povedal, že to bude dobré, ale ja sa strašne bojím. Zobral mi aj krv a výsledky budú až v piatok.
Povedal, že po dvoch dňoch meškania menzesu je vačok pekný, že taká veľkosť zodpovedá 3 tt od oplodnenia a ja som zhruba 2,5 tt od oplodnenia.
Držte silno palce.
@huncut No ved ja som tiez neplanovala ist k lekarovi tak skoro, chcela som mu v pondelok poslat sms a spytat sa ho, kedy mam prist, aj som ratala, ze mi povie, ze az tak o tyzden, o dva..No lenze ked som v pondelok rano zacala krvacat, tak som mu napisala a kazal mi hned prist..A este si potom vypocujem pindy o prilis citlivych tehotenskych testoch..Tragedia toto..
Kocky chcem sa opytat, ked sa posunie ovu posunie sa aj ms?
Minuly cyklus som mala ovu okolo 14, 15 dna, tento uz okolo 10, 12 dna, posunie sa aj termin ms na skor?
Mavam cykly tak 25 - 28 dnove a teraz mi zacina dochadzat, cim to asi je
@
ciusinka
Lucka velmi ma mrzi ako sa osud zahrava a tiez aj pristup v nemocnici, kazdy mame svoju pracu, len praca s ludmi j citlivejsia a niekedy mam pocit, ze niektori lekari by mali ist robit za pas, aby nemuseli s nikym komunikovat.
Rodinu si clovek nevybera a slova mamky urcite bolia, skus ich uplne vymazat z hlavy, akoby sa to ani nebolo stalo a vyrovnaj sa s tym po svojom,
vsetky tu na Teba myslime a Lucka uz len to meno Ta predurcuje k tomu, vsetko zvladnut a dat hore hlavu a ist si za svojim stoj co stoj 🙂
Myslim na Teba a posielam srdiecko 😉
@luckalucka83 Dakujem velmi pekne, snazim sa uz na to nemysliet a aspon v robote ked som medzi ludmi tak mi to pomaha, ze na to az tak nemyslim, len potom doma ked mam moc casu na premyslanie tak ma zase prepadnu cierne myslienky ☹ teraz sa sustredim na to, ze ked mi znovu nabehne cyklus, tak sa zacneme hned snazit a snad sa nam zadari, beriem aj tie vitaminy, tak snad aj to pomoze a snad buduci rok uz budem aj ja mamina..
Kocky ked tu citam skusenosti s dr, som velmi rada, ze som rodila tut v Rakusku, nemozem povedat ani jedneho zleho slova, uplne ako v hoteli, starostlivost uzasna, pristup lekarov a sestriciek ani nehovorim 🙂
Malo by to vsak byt vsade samozrejmost, a slovenske nemocnice a lekari by nemali byt v ziadnom pripade vynimky
@luckalucka83 Ja pevne verim, ze aj tvoj a tuto ostatnych nasich spolubojovnicok 🙂
@luckalucka83 no to veru mala 😠 ty si pôvodom z PP? ja žijem momentálne v PP ale narodila som sa v Bardejove 😉
@huncut
Ano ano, ja som z PP 🙂
uz asi 5 rokov sme v AT, ale hned by sme sa vratili naspat, mame tam s mm celu rodinu, tu sme uplne sami.
Tu mame byvanie a pracu, tam zase rodinu a sice si tu zvykame stale nam je smutno 😢
ale co uz, nemozeme mat vsetko
Ty si si zvykla v PP? Juj, krasne to mesto

@ciusinka a za málo Lucka, samozrejme ozvem sa🙂 dnes som si robila testík a sú tam koľajnice ako svet🙂, také som pri predošlom tehotenstve ani náhodou nemala, tak je to snáď dobré znamenie 🙂