Snažilkujeme od marca 2013
Cawte snažilky od marca 🙂 už je tu založena otázka na marec 2013 ale to sa neda komunikovať ako sa vam dari ,ci sa zadarilo a podobne..tak podte komunikovať radsej tu 🙂
My sa ideme do toho pustit teraz v marci som zvedava toto bude nase druhe mimčo 🙂 keby to vyslo cez cca plodne dni TP by bol na mužove narodky 😵 😵
Vela stastia vsetkym snažilkám..
@ciusinka Joj moja zlatá, taká som rada, teším sa s tebou a zo srdca gratulujem, hlavne sa teraz veľa šetri a ber pravidelne dufík aj ja som ho brala. Bude všetko super, uvidíš. 🙂
Ja som sa tiež veľmi bála, ale vidíš, dnes som začala už 19tt, o chvíľu sa prehupnem do druhej polovice tehotenstva a dnes som dokonca začala pomaly spisovať, že čo mi bude všetko treba pre dieťatko. 🙂
Takže aj ty mysli pozitívne, predstavuj si, ako svoje dieťatko držíš už v náručí a uvidíš onedlho sa ti to aj splní. 🙂
@ciusinka Luci,to je skvele!Dobre,ze si sa dostala k lekarovi a nemusela si cakat na toho svojho.Mas lieky,vsetko bude v poriadku.Tak sa len setri a davaj si na seba velky pozor.Onedlho bude vo vaciku aj Vasa malinka vytuzena laska a bude aj krasne bit srdiecko.Velmi Vam to prajem a verim,ze to to vyjde!Strach bude stale,ale to je prirodzene.Presne tak mysli pozitivne a nech uz je tu september a budete Vase dietatko drzat v naruci.Urcite nas informuj ako sa mate,drzim palceky!
@zuzu1104
@jankaferancova Dakujem vam babulky, verim tomu, ze to bude uz v pohode, snazim sa mysliet pozitivne, obzeram na nete vselijake detske vecicky a taak 😀 tak dufam, ze to aj my dotiahneme do uspesneho konca, len to cakanie na kontroly je hroznee, uz nech aspon vidime nase mimi ako mu bije srdiecko a hned budem kludnejsia 🙂
Zuzi inak ty si dokedy mavala to spinenie na zaciatku tehu? A duphaston si brala dokedy?
@ciusinka Luci, ja som si kúpila potom angelsounds na počúvanie srdiečka, dá sa ho počuť už od 11tt, aby som bola medzi poradňami kľudnajšia, veľmi ma to upokojovalo, keď som počula, ako mu bije srdiečko.
Ja som Duphaston začala brať od 6tt, vtedy som začla špiniť po sexe a v 8tt to už bolo intenzívnejšie a preto som ležala týždeň v nemocke, špinila som do 10tt
ahojte babulky, dnes poobede ideme na kliniku, tak drzte palce aby vsetko dopadlo.. testy mi robili pred mesiacom, tak ideme prediskutovat vysledky a uvidime aku liecbu navrhnu.. ozvem sa s vysledkom, pa zatial
@zuzu1104 Ahoj Zuzi, kontrolu este zatial nemam dohodnutu, ale pojdem niekedy buduci tyzden, lebo uz sa mi aj Duphaston minie a uz by snad malo byt vidno mimi aj srdiecko, teda tajne dufam..Inak sa mam tak striedavo, zacalo mi byvat strasne zle, takze prakticky cele dni len rozmyslam nad tym, ci idem vracat alebo nejdem 😀 to spinenie mam stale, niekedy viac, niekedy menej, hlavne v sobotu som ho mala dost a take tmavohnede, tak som pre istotu cely vikend iba lezala..tak snad to bude v pohode..
A ty sa mas ako?
@ciusinka Lucka a ktorý týždeň budeš, keď pôjdeš na kontrolu?
No zle ti teraz bude, mne tak najhoršie bolo asi do nejakého 13 týždňa, potom sa to už postupne zlepšovalo a už mi je zle len občas. To, že ti je zle by malo byť dobré znamenie. Ak ti bude zle, tak skús prípravok z lekárne Emesin, mne veľmi pomohol na nevoľnosti a aj ďalším mojim kamoškám. Alebo skús čas z čerstvého zázvoru, s ním však opatrne, lebo veľké množstvo zázvoru môže prekrvovať maternicu a spôsobovať jej zťahy.
Hádam to špinenie čoskoro ustane a bábätko bude v poriadku, veľmi držím palce. Množstvo žie prvý trímester špiní a narodia sa im zdravé detičky. Určite to bude aj tvoj prípad. 🙂
Ja sa mám dobre aj keď občas trpím závratmi, ale malé už pekne kopká, tak to ma drží nad hladinou. 🙂 O týždeň a pol idem do poradne a na veľký ultrazvuk, tak sa hádam aj pohlavie dozvieme. 🙂 Už sa veľmi teším, ako opäť tú našu lásku uvidím. 🙂 Doma všetci tvrdia, že to bude baba a ja by som sa veru nepohnevala, keby bola🙂. Môj syn mi tvrdí, že v brušku má sestričku Terezku. 🙂
@zuzu1104 No dnes som 6tt+1, k lekarovi by som potrebovala ist tak v pondelok alebo utorok, lebo duphaston mi vydrzi do pondelka vecera, takze ti budem 6tt+6 alebo 7tt, tak to uz by malo byt vidiet..Uvidim, este sa musim objednat..
No tiez sa utesujem tym, ze ked mi je zle, tak to je snad oki, ze sa tam nieco deje, ale ukludnim sa az ked uvidim mimi a bude mu bit srdiecko a hlavne aby rychlo utekal cas, nech mam po tom prvom trimestri a uz bude snad dobre..
Drzim palce, aby vysla ta sestricka, aj ked je to v konecnom dosledku uplne jedno, co to bude, hlavne aby bolo zdrave 🙂 aj ked jasne, ze asi kazdy by chcel parik 🙂 mne je uplne jedno, co budeme mat, len nech to dotiahneme do uspesneho konca, ale som teda strasne zvedava, ci budeme mat dievcatko alebo chlapca 🙂
@ciusinka Luci, my sme srdiečko 6+3 ešte nemali a o tri dni neskôr 6+6 už krásne trepotalo, tak hádam to bude tak aj u vás, ale každé bábo individuálne a dosť záleží aj kedy došlo k oplodneniu.
Neboj moja ani sa nenazdáš a budeš držať svoje zlatíčko v náručí. Tak rýchlo to uteká. 🙂
Aj mne to je jedno, tiež túžim len po zdravom dieťatku, ale v kútiku srdiečka túžim po malej princeznej a zas z druhej strany po chlapčekovi, aby mal Samko parťáka. 🙂
Ale fakt je to jedno, len som hrozne zvedavá. 🙂
Caute babeky, takze vysledky sokujuce ☹ ☹ ☹ ... ja mam nizku rezervu vajicok, s cim sa neda nic robit... doktor nam odporucil umele, aby sme nestracali cas (lebo ak mi hodnota poklesne este nizsie, tak nebudu vajicka a co oplodnovat ☹ ).. je mi do placu, nikdy som neocakavala, ze by som bola postavena pred taketo rozhodnutie (najma ked sme si s manzelom hovorili ze na umele urcite nejdeme kedze uz mame dcerku)..a ale zase nikdy som nepredpokladala ze budem postavena pred to, ved ked sme boli schopni pocat 2x, tak preco nie do tretice? citim sa strasne, v praci som myslienkami uplne inde...
@zuzu1104... dakujem zuzi, to som veru necakala... trvalo mi tri dni pokial som to stravila, ani ti neviem opisat aka som bola z toho mimo, na nic som sa nevedela sustredit... musime to nechat chvilku tak, stravit to poriadne, a potom sa k tomu vratit... moja kamoska mala umele a viem co to obnasa a uprimne desim sa toho :(...
ahojte zienky, tak sa zase ozyvam, vyzera to tak, ze sme stihli to "do roka", kedze od marca 2013 sa snazime o babatko...nechcem vsak nic predbiehat, kedze minuly rok sme mali 2 potraty....preto sa chcem vlastne opytat, kedy najskor uz mozem ist k lekarovi na potvrdenie (moj mi povedal, ze ked zistim, ze som tehu, hned, aby mi nasadil lieky na udrzanie plodu)..ci to nie je prilis skoro, ked som mozno v nejakom 4tt. Prikladam aj ranny test, robeny 26DC( 5 dni pred ocakavanou MS).
Ahojte kocky... Ani neviem koho oznacit, kto tunso mnou este ostal... U nas nic nove, nejako to bezvysledne plynie.... Kazdopadne sa vsetky kocky drzte🙂
@ciusinka ahoj moja,no co ako sa Vam dari?dufam,ze je vsetko ok.drzim palceky a myslim na teba!
@zuzu1104 Zuzi,tak o chvilku sa dozviete pohlavie,potom sa nam tu pochval,nech sa s tebou tesime 😉 my ideme v nedelu na 3D.u nas je chlapcek potvrdeny snad na 1000% 😉
@aurora88 moja gratulujem ku krasnym // k lekarovi bez co najskor,najlepsie hned po vynechani.ja som tiez tak bola a zatial je vsetko ok.drzim palce a tesim sa s tebou!
@uankab moc drzim palce pri rozhodovani,nech sa rozhodnete akokolvek.ale asi by som bola za to umele oplodnenie.budem na Vas mysliet!
@ciusinka Luci, si hovorila, že v pondelok alebo utorok ideš na kontrolu, bola si? Je všetko ok?
@jankaferancova Ahoj Jani, tak snáď malé rozkročí nôžky🙂, veľmi by som sa tešila. Ale hlavne, aby boli všetky merania v poriadku na tom morfe. Určite však napíšem, že ako sme dopadli
Jeeeej 3D, to budete mať isto super zážitok. My sme sa nakoniec rozhodli, že namiesto 3D odložíme peniažky radšej na predpôrodný kurz, začíname 25.2, už sa nemôžem dočkať 🙂
A ako sa cítiš, moja, všetko ok? Malý kopká?
@jankaferancova
@zuzu1104 Ahojte, bohuzial nie je nic v poriadku, v pondelok som bola na ultrazvuku, lekar videl gestacny vak, aj zltkovy vak, ale vnutri zial nic, nijaky plod..To som bola 6tt+6..Tak povedal, ze zazraky sa deju, mozno sa nam niekam schoval, ze aj take uz zazil, tak tomu dame cas do zajtra a ked nic, tak ma bohuzial bude musiet sklamat..Takze zajtra rano mam prist nalacno na 7:30 za nim..Ale neverim tomu, ze sa stane zazrak, pretoze uz mi ani dalsi duphaston nedal, nemam uz ani ziadne tehotenske priznaky, uz mi nie je zle, ani prsia ma uz tak nebolia, takze uz je vsetko stratene..A kedze mam prist nalacno, tak si ma tam rovno asi nechaju a kyret..Som psychicky uplne na dne, uz ani plakat nedokazem..Neviem, ci sa cez to niekedy dokazem preniest..
@ciusinka moja, nestrácaj nádej, zázraky sa naozaj dejú a uvidíš, že v pondelok tam bábätko určite bude, buď pokojná a ver bábätku. Žiadne opäšťanie a ani slzy. Je to dobré, že tam bol žĺtkový vačok. Ja keď som mala nepodarené tehotenstvo, tak mne stále rástol len plodový vak a nič viac, ale tebe sa tam vytvorilo aj niečo iné.
Príznaky nie sú dôležité, mne tiež pri tomto tehotenstve na týždeň ustúpili a skoro som dostala infarkt a lekár mi povedal, že príznakmi sa vôbec nemám zaoberať.
Mne keď sa vytvoril teraz žĺtkový vačok, tak až o týždeň sme tam videli malé bábätko. Takže hlavičku hore, slzičky utri, bude to dobreeeee. Posielam silné objatie a veľa pozitívnej energie.

@jankaferancova
@zuzu1104
@fidela86 Ahojte babulky,tak znama mi vybavila lekara v inej nemocnici a dnes som u neho bola a potvrdil tehu,videla som aj gestacny vak 🙂vnutri zatial nic nevidel,ale to som ani necakala,kedze je to len 5 tt,ale aspon vak mame 🙂a predpisal mi Duphaston 3-krat denne,tak dufam,ze to bude v pohode 🙂