icon

Snažilkujeme od marca 2013

gerci90
7. mar 2013

Cawte snažilky od marca 🙂 už je tu založena otázka na marec 2013 ale to sa neda komunikovať ako sa vam dari ,ci sa zadarilo a podobne..tak podte komunikovať radsej tu 🙂
My sa ideme do toho pustit teraz v marci som zvedava toto bude nase druhe mimčo 🙂 keby to vyslo cez cca plodne dni TP by bol na mužove narodky 😵 😵
Vela stastia vsetkym snažilkám..

jankaferancova
13. feb 2014

@zuzu1104 jasne,dolezite,je aby bolo vsetko v poriadku.Nase drobciatko je vacsie o tyzden 🙂 takze uvidime,hlavne,nech je zdravy a vsetko je v poriadku.Ja sa citim coraz horsie 😉 brucho uz zavadzia,bolia krize,jooooj ale este sa najojkam 😀 maly kope poriadne,certik maly,dovoli mi spat iba na pravom boku,ak sa nahodou otocim inak,tak koniec,som dospala 😉 takto so mnou cvici 😉 Pribrala som doteraz 8kg,gulam sa,gulam 😉
A ty ako uz tiez citis riadne kopance,ci?Inak aj ten predporodny kurz je dobra vec,nech ti len pomoze a nech sa tam citis dobre,pojdes skvele pripravena na porod.Tak sa drzkajte a potom daj vediet ako si dopadla

jankaferancova
13. feb 2014

@ciusinka moja,ja tiez verim na zazraky a velmi si prajem,aby sa Vam babatko ukazalo!Nevadi,ze zmizli priznaky,to este nemusi nic znamenat.Viem,ze teraz su akekolvek nase slova mozno zbytocne,pretoze sa velmi trapis,ale sme s tebou a mooooooooc silno drzime palce,nech sa babatko ukaze a nech viac uz nestrasi maminku!Drzkaj sa,myslim na teba!!!!

ciusinka
13. feb 2014

@zuzu1104 No len ked si bola 6tt+6 tak uz ste videli babo aj srdiecko, zatial co u mna 6tt+6 nebolo vidiet nic okrem gestacneho a zltkoveho vaku..K lekarovi idem zajtra rano, tak uvidime, co mi povie, spytam sa ho aj akemu tyzdnu zodpoveda ten gestacny vak, lebo to mi teraz v pondelok nepovedal, ale ked som bola na prvom ultrazvuku, tak to som bola v 5tt+0 a povedal, ze to zodpoveda 4tt+5, takze len 2 dni rozdiel, co je nic..A teraz bol ten gestacny vak o dost vacsi..Ale neviem akemu tt zodpovedal..A oni asi aj podla velkosti toho vaku vedia, kedy tam uz musi nieco byt..No uvidime zajtra, manzel v sebe zivi nadej, ale ja neverim tomu, ze by nam to vyslo..

zuzu1104
13. feb 2014

@jankaferancova No tak to je riadny beťárik ten váš chlapček, keď s mamkou takto cvičí. 🙂 Bude z neho riadny chlap, keď takto pekne rastie. 🙂
Ja mám zatiaľ pokojné bábätko. Kopká až vtedy, keď sa zobudím ja a pred spaním a samozrejme, keď sa napapám, tak ako poďakovanie pošle pár kopančekov. Sú už dosť silné, ale ešte to nie je nič hrozné. 🙂
Ja som zatiaľ pribrala 4,5 kg a tiež mi je už ťažko, tiež bruško zavadzia, kríže bolia a tak isto aj bedrové kĺby, to z toho spania na bokoch :(
Na ten kurz sa veľmi teším, chodila som na neho aj pri Samkovi a pri pôrode som bola veľmi vyrovnaná a pokojná. Myslím, že som si zvolila správne. 🙂

zuzu1104
13. feb 2014

@ciusinka Ale to nemôžeš tak brať, že ja som už bábo vtedy videla, bábo sa objavilo 6+3 vo vačku, veľmi malinke, čo niektoré ženy už majú aj srdiečka a to som mala ja ovulku skôr, takže tiež som z toho mala obavy, ale veľmi som verila. Uvidíš, zajtra tam bude aj bábätko, som o tom presvedčená. Veľmi na teba myslím a silno držím palce, aby som mala pravdu ja a nie ty. lekári vedia niekedy veľmi zveličovať a vždy sa riadia len tabuľkami. To kedy žena mala ovuláciu pre nich podstatné nie je. Aj 2-3 dni urobia veľký rozdiel

aurora88
13. feb 2014

@jankaferancova ahoj, dakujem, ale blahozelas mi zbytocne :(...dnes som bola u lekara a vraj to vobec nevyzera na tehotenstvo, skor na MS....vzal mi sice krv, poobede mi zavola o vysledku, ale nedava tomu velku sancu...inak pre porovnanie prikladam test robeny dnes rano....horny je ten z pondelka a spodny je dnesny, cerstvy do 5 min (podla navodu), kedze on tvrdi, ze bol zly test....priznaky mam stale a silne....

aurora88
13. feb 2014
aurora88
13. feb 2014

a po zaschnuti:

aurora88
13. feb 2014

@zuzu1104 ahoj, nedopadla som dobre...nevyzera to na tehotenstvo, ale na MS...este uvidim, ake bude HCG...ze vraj som si nedobre precitala navod na pouzitie testu (ako keby som si robila test prvykrat!)....:(

jankaferancova
13. feb 2014

@aurora88 coooo?tak to sa mi naozaj nechce verit,takyto krasny test s jasnymi // a doktor povie,ze to na tehotenstvo nevyzera?a este aj dnes rano robeny test a pozitivny....no ja neviem,ale ja si myslim,ze este nic nie je stratene.Mne napriklad moj gynekolog povedal (bola som po vymeskani 2dni),ze je zbytocne robit sono,ze este nebude nic vidiet,ale z krvi,uz bude jasne,ci ide o tehotenstvo alebo nie,tak som trpla,ked som cakala na vysledok ,cela som sa triasla,ked mi v labaku davali do ruky papiere a ked som to otvorila bola tam hodnota HcG 426,3.myslela som,ze sa mi sniva!bola som stastna,prestastna,lebo predtympri potrate mi hodnoty HcG klesali a klesali,uz na pohotovosti som mala HcG v krvi len 32,5 a potom brali kazdy druhy den a klesalo a klesalo.Takze som sa zaradovala,ked som videla 3-ciferne cislo,doktor povedal,ze vysledok je krasny,ze mam prist o tyzden a znova vezmu krv a potom uz aj sono,a HcGv krvi bolo 5500,hned robil sono a uz sme videli,ze v maternici nieco rasie.Vraj je vidiet na sone od hodnoty HcG nad 1000,takze kludne,ak este nic nevidel,nie je nic stratene,kludne tam moze byt babatko,len ho este nevidno,lebo je skoro.Nevesaj hlavu!Rozpisala som sa,ale je to pre teba,aby si videla,ze tam este nadej je,ja som taktiez kontrolovala testami a stale boli krasne pozitivne,tak ako aj tie tvoje,uvidis,lekar ti oznami dobry vysledok.Mohol vidiet akurat tak zvacsenu sliznicu,ktora moze byt priznakom MS ale aj tehotenstva.Taktiez moze byt,ze je vajicko oplodnene niekde mimo maternice,ale na to teraz nemyslime radsej,verim,ze teba sa to netyka!Drzim palce a urcite daj vediet

zuzu1104
13. feb 2014

@aurora88 Ahoj, to čo je za kravina? Nebude ten lekár tak trošku na hlavu? Veď takýto test by netehotná žena podľa mňa určite nemala. Počkaj teda na HCG, ale myslím, že tehotná budeš.

aurora88
13. feb 2014

@jankaferancova robil mi ultrazvuk a maternica ma naznaky odlupovania, cize o par dni mam vraj cakat MS :(....tak ale nerozumiem tym testom a hlavne priznakom..prsia ma v zivote (teda okrem obdobia kojenia) takto neboleli ako teraz, ani dotknut sa nemozem, zle mi byva casto, picha ma v podbrusku, teplota sa stale drzi na 37,3, tak ja nerozumiem....mozno to bude to mimomaternicove....vraj mi videl na jednom vajecniku cystu, nemoze to byt z toho?...ja uz neviem, chce sa mi plakat :(

aurora88
13. feb 2014

@zuzu1104 alebo to bude mimomaternicove :(... som napata, cakam, kedy mi konecne zavolaju :(

jankaferancova
13. feb 2014

@aurora88 och moja,viem si predstavit ako sa citis 😒 neostava nic ine,len pockat na vysledok z krvi...ja neviem ten lekar ti tam kadeco povedal,ale tak jedno je iste,tehotenstvo este stale nemusi byt vidno,je mnoho pripadov zien,ktore aj ja osobne poznam mali zaciatky podobne ako ty,lekar tvrdil,ze nic a nakoniec vsetko dobre dopadlo.Moze to byt aj cysta,moze to byt vselico,ale taky test???z krvi to bude 100%-ne jasne,na vajecniku mozes mat cystu,ktora sa aj sama vstrebe,ani si mozno o nej nemusela vediet,niektore cysty sa same stratia,ine robia v tele sarapaty,ale,ze by boli z toho // ?to mi vobec nejde do hlavy,ty sa teraz zbytocne nestresuj,ak ked viem,ze sa to neda,skus to.pockajme na telefonat od lekara a verim,ze sa budeme tesit.niekedy ta mozu pozriet viacerí a kazdy jeden by ti povedal nieco ine,aj tak to bohuzial je 😒 nevesaj hlavu,verime,ze to dobre dopadne!

zuzu1104
13. feb 2014

@aurora88 veľmi ma mrzí, čo teraz prežívaš ak hovoríš, že máš cystu, tka som niekde čítala, že aj z toho môžu byť niekdy pozitívne testy. Ale o mimomaternicovom ani nerozmýšľaj. Neboj bude to ok, myslíme s Jankou na teba a držíme palce, aby bol výsledok HCG pozitívny

zuzu1104
13. feb 2014

@aurora88 volali ti o vysledky?

aurora88
13. feb 2014

nie :(...musim vydrzat do zajtra uz :(

fidela86
13. feb 2014

@zuzu1104 vies co, ani nie... Ked som bola na preventivke, bolo vsetko v poriadku a naplno sa snazime od septembra... Ale v marci mam preventivku, tak uvidime, ci bude nadalej vsetko v poriadku... Inak sme s mm dost rozbehani po sluzobkavh, tak to zas nie je tak jednoduche sa "nestragfit"...a samotny lekr mi vravel, ze ak by to neslo po roku, tak vtedy by to zacal riesit, kedze u mna ma byt vsetko ok... Tak este ten pol rok urcite pockam...

@ciusinka drzim palceky a modlim sa za vas... Verim, ze vsetko bude v poriadku...

zuzu1104
13. feb 2014

@aurora88 no to ma mrzí,snáď zajtra dostaneš dobré správy

zuzu1104
13. feb 2014

@fidela86 A na preventívke ti robil aké vyšetrenia? Robil aj hormonálny profil?
Skúšala si merať bazálnu teplotu?
Ja by som lekára dotlačila už v marci do všetkých možných vyšetrení. Skúsila by som určite aj folikulometriu, aby ste zistili či prebieha ovulka.

fidela86
13. feb 2014

@zuzu1104 hormonalny profil som mala v minulosti robeny- mala som vyssi prolakin, ale to sa u mna meni v zavilosti od stresu- raz je na hrane, raz mierne zvyseny, inokedy OK...co sa mna tyka, radit si davam od lekara, su na neho velmi dobre hlasy, je to odbornik a pri mojej povahe mi dalsi zbytocny stres a unahlene vysetrovanie skor nepomoze...Ja som rada, ze na to v ostatne dobe netlacim, sama si to psychicky nepritazujem a co bude o pol roka, uvidime...jednoducho sa musim zmierit s tym, ze mam vysoko stresovu pracu, kde mi este dalsie dodatocne stresy nepomahaju..Urcite je teda rozdiel, ak sa nedari niekomu do pol roka pri menej stresovej praci, ako pri tej s vysokym nasadenim... a ked sa to spoji este s prolaktinom....Kazdopadne pockam ten pol rok- co je bez ohladu na to, co si kto mysli jednoducho normalna doba pre prirodzene pocatie a potom to pripadne budem riesit...a uz ked, tak najprv manzela- je to menej invazivne...vylucit najprv jeho...Tot moj skromny nazor...Kazdy to zrejme mame inak...Ale vdaka za podporu 🙂 Bazalku ani ovu testy som neskusala...beriem len Inofolic...Inak nic...

jankaferancova
13. feb 2014

@aurora88 drzim palce moja,nech sa dozvies prijemne spravy

zuzu1104
14. feb 2014

@ciusinka Luci, myslim dnes na teba veeeelmi, drz sa a ozvi sa

jankaferancova
14. feb 2014

@ciusinka aj ja drzim palceky moja!

ciusinka
14. feb 2014

@zuzu1104
@fidela86
@jankaferancova Ahojte dievcata, tak vyzera to tak, ze sa asi stal zazrak 🙂 dnes sme uz mali plodik 🙂 ale este mu nebilo srdiecko, takze v pondelok rano idem znovu, to lekar povedal, ze uz srdiecko musi bit..Povedala som mu, ze posledny cyklus som mala az 42-dnovy aj ked normalne mavam tak 28-30 a znovu som mu povedala aj to, ze mavam posunutu ovulku az tak na 18-19 DC, tak povedal, ze vsetko zohladnime a potom pozeral ultrazvuk a videl ho tam 🙂 povedal, ze sa tesi, ale este sa neraduje..Tak ma to potesilo, ale stale sa velmi bojim, ale chcem verit, ze to bude moj maly zazrak a v pondelok uz budeme mat aj srdiecko...Prosim modlite sa za nas aj dalej, aby to dobre dopadlo..

zuzu1104
14. feb 2014

@fidela86 Chápem ťa, že chceš počkať a neriešiť to nijako, ale ja by som na tvojom mieste skúsila merať aspoň bazálnu teplotu, podľa toho sa dá krásne zistiť či ovulka vôbec prebieha a v kombinácii s ovu testami je to ideál 🙂

zuzu1104
14. feb 2014

@ciusinka jeeeeej moja zlatá, ja som to vedela, ja som vedela, že ma ten tam hore vypočuje a že to zariadi. Verila som tvojmu bábätku a v pondelok už bude srdiečko krásne trepotať, uvidíííííš. 🙂 Krásna správa na tento deň. 🙂
Som šťastná. 🙂

ciusinka
14. feb 2014

@zuzu1104 Dakujem ti Zuzi velmi pekne, ja som radsej ratala s tym najhorsim, aby som potom nebola zbytocne este viac sklamana..Este stale nemame vyhrate, ale bolo vidno aj na lekarovi, ze je rad, tak uz len musime dufat a verit a modlit sa, ze v pondelok budeme mat aj srdiecko..Snad nam to bude dopriate..

aurora88
14. feb 2014

@jankaferancova
@zuzu1104 ahojte zienky, tak sestricka mi nepovedala presnu hodnotu HCG, len ze to vyslo negativne, teda ze tehotna urcite nie som....tak z coho mam tie testy pozitivne? nechapem :(

zuzu1104
14. feb 2014

@aurora88 to bude z tej cysty si myslím, mohla si sa na to opýtať lekára či je takéto niečo možné