Snažilkujeme od septembra a stále nič
ahojte baby niesom tu nováčik ja som snažilka od septembra a stále nič , brala som antikoncepciu 4roky a stále cítim ako sa mi z tela dostáva od septembra stale von tie hnusne hormóny.budem rada keď si napíšeme príhody od každej z Vás
@snehulienka82 Urcite ano treba skusat mi skusame aj pocas neplod d .Co ak motika vystreli.A hlavne nechcem aby sme obaja s milovania mali povinost a nie radost.A ja som zatial bola iba u svojej Dr a v ziadnom Car .To iba mm na spermiograme v Iscar.Ale ak sa nezadari do 3 mesiacov pojdem ku svojej Dr nech mi odporuci Car a tam nech ma celu skontroluju . CO JE TO TO HYFOSY a IUI ?Ja tieto vyrazi voooobec nepoznam.
snehulienka82 Aha tak takto dakujem za radu.Pojdeme po dobrati duphasonu co mam este na 2 mesiace.Skor nemozeme lebo sa budeme teraz stahovat a vybavujeme a nakupujeme a td.....
@rencici27 do CAR nemusis mat odporucanie, mozes prist len tak, aspon my sme tak isli, lebo ja som nerozumela svojmu dr., vzdy bolo vsetko ok, ale dal mi tie hormonalne lieky a aj tak nic a potom na mna nemali cas a pod.... takze aj preto sme isli. no, hyfosy je ze ti vstreknu kontrastnu latku cez posvu do maternice a vajecnikovodov, aby zistili, ci sa spermie dostanu az k uvolnenemu vajicku do vajecnikovodu. a IUI je intrauterinná inseminácia - vnútromaternicové oplodnenie, to znamena, ze spermie zavedu tenkym katetrom do maternice zeny. tu je o tom podrobnejsie: https://www.modrykonik.sk/forum/asistovana-reprodukcia/ako-prebieha-iui-2/
@snehulienka82 Dakujeeeeem.Dufam vsak , ze sa to podari prirodzene...
@rencici27 urcite 😉 aj ja by som chcela prirodzene... ani neuvazujem nad tym IUI, len som chcela vediet ci sme ok. inak moj osobny nazor je, ze sa nam nedari kvoli stresu, ktory prezivame aj mm ma preto taky spermiogram, aky ma. a tych 120 eur za to hyfosy je dost vela... ale ked mi to urobia, budem mat istotu, ze tam nie je ziadny problem... este teoreticky to mozem zrusit... uvidim, ci to absolvujem, alebo nie... mozno by sme za tie peniaze mohli kupit vitaminy.... 😀
@snehulienka82 Sak aj moj mm povedal skusime prirodzene a potom ked sa prirodzene nebude dat tak potom tomu skusime pomoct .
@rencici27 drzim moc palceky 😉
@snehulienka82 no super, tak aj ty to absolvujes? 😉 neboj nic, da sa to prezit... aj ked to nie je prijemne, citila som skor ako tlak v bruchu, ale inak sa to dalo... aj mne predtym bral stery a potom mi pre istotu este nasadil atb, keby tam nahodou bola nejaka mala bakteria... Kedy na to ides? a po tom diazepame budes dost otapena, mne ho kazali dat 2 hodiny pred vysetrenim, ale odporucam dat si ho neskor, bo to ta ma uvolnit, ale mne to adrenalin pretlacil a do vysetrenia som uz bola zas vystresovana, takze to uz nemalo ucinok 😀 Ozaj, u akeho lekara/lekarky si bola?
No vidis, mozno je to len tym muzovím SPG... ak ho da doporiadku, tak budes tehu... A pocitaj aj s tym, ze ak budes mat priechodne tie vajickovody, tak Ti navrhnu IUI... ale ja som povedala, ze este chcem do leta (do svadby) pockat 😉 No a inak, este dnes urcite skuste, za pokus to stoji 😉 tak drzim palce a tesim sa, ze aj Ty tam chodis 🙂 Ozaj, ake dlhe mavas ms cykly? kedze si teraz mala ovu na 11DC... A nenavrhli Ti robit folikulometriu?
@lina129 ahoj, no dali mi termin 7.5. a ze mam mat doprovod 😉 manzel ma ist vtedy este raz na spg. ja tiez este nechcem IUI, len som chcela vediet, ci sme ok, ale zistit pricinu, aj ked sme uz manzelia... rok a pol... a predtym 4 a pol roka... :D tak vecer budem skakat po muzovi, hihi :D cykly som si myslela, ze mam pravidelne, no, som zistila, odkedy sa sledujem, ze som raz mala 31dnovy, potom 25 dnovy, potom 28, a teraz 27 naposledy - tak je to pravidelne?? 🙂 a teraz som mala ovu na 11 DC... je to divne. Nie, folikulometriu nie, povedala, ze to je v poriadku vsetko... tak snad vedia, co robia... minule ma videla na 17DC, a teraz na 11DC. A tie atb si davala priamo do posvy? preto sa pytam, lebo som nepochopila, ci si to mam davat za sebou, kazdy den, alebo s nejakym odstupom... ale asi za sebou...
@snehulienka82 @rencici27 ale baby ja to IUI neodsudzujem... vsak to len vstreknu muzove spermie do tela zeny... je to asi ta najprirodzenejsia metoda z tych vsetkych... ani by som to nenazvala "umele oplodnenie"... ja pockam do leta a potom sa na to dam... uz sa mi nechce cakat... ale ja mam uz 32 tento rok, tak asi preto ponahlam 😉
@lina129 vitaj v klube 😉 aj ja mam v lete 32 a manzel 39, tak sup-sup, ideme tehotniet 😀
@snehulienka82 tie atb som normalne jedla, nie do posvy 🙂 a dal mi take 12 hodinove a jednu som si dala pred zarokom a druhu vecer za 12 hodin...
A tie hyfosy Ti odporucam, to je nejaka nova metoda, kde Ti vysetria okrem priechodnosti vajcovodov aj maternicu a podobne, tak aspon uvidis, ci si ok a ci je na pricine len muz alebo aj Teba treba riesit... 😉
@snehulienka82 Som tu najmladsia? Ja budem mat 30 v auguste a mm bude mat 32 v jul.
@snehulienka82 čau. Aké baktérie? Čo sú hyfosy? Som ti povedala, kúp tie testy., ty to nedokazeš odhadnúť. Fakte ešte sex, nikdy neni neskoro. A aj ten testosterón, to sa stale mení . Ja som mala minule podstatne viac. Teraz menej presne nemám ani takú chuť. To je to na vine. Čím menej toho hormónu tým menšia chuť na sex. No ovplyvniť sa to dá. Tak pekný večer
@snehulienka82 čau. Aké baktérie? Čo sú hyfosy? Som ti povedala, kúp tie testy., ty to nedokazeš odhadnúť. Fakte ešte sex, nikdy neni neskoro. A aj ten testosterón, to sa stale mení . Ja som mala minule podstatne viac. Teraz menej presne nemám ani takú chuť. To je to na vine. Čím menej toho hormónu tým menšia chuť na sex. No ovplyvniť sa to dá. Tak pekný večer
@snehulienka82 no tak už viem. To ti je dobré vyšetrenie. Myslíš., že by sa to dalo v ba absolvovať len tak., Že len toto jedno.? Hneď by som išla. Ináč ja som tiež 31manžel 35 za dva týždne. Tak sme sa tu pekne stretli . Tak zatiaľ. Zajtra Kuknem., či tu je niečo nové.! 🙂
@sono2 neviem presne ake bakterie... papieriky mi nedali, len mi to ukazala, nejaky coccus bol ten jeden, ale nie stafilo... ale ze nic vazne, len kvoli hyfosy aby sa to preliecilo... stale neviem, ci na to mam ist... ale ked tu lina129 pise, ze jej tym zistili aj to, ze ma obratenu maternicu, nie iba priechodnost vajecnikov... http://www.gyn-fiv.sk/neplodnost/diagnostika/hy... tu je o tom viac
@snehulienka82
@sono2
@rencici27
@lina129
caute kocky, vcera som tu nebola, nejak som to nestihla, domov som dosla az vecer, lebo sme si so segrou skocili na pedikuuuuru :D sme sa tam riadne nasmiali,lebo to strasne stekliiii 😝
Ja mam v nedelu 31, takze sme sa tu fakt pekne stretli, vsetky uplne podobny vek 🙂 Este sa fakt raz stretneme na tej Antolskej v porodnici :D
Od vcera som zacala s clostilom, idem sa dnes objednat na folikulometriu,a potom zas Duphaston. Inak neviem, ci netreba po folikulometrii ak su foliky dost velke, pichnut aj ten Pregnyl, vacsine bab to pichnu, aby foliky praskli a tak je vacsia pravdepodobnost predpovedat, kedy sa mame snazit. Ak to najblizsie 2 mesiace nevyjde v tejto kombinacii liekov, tak asi tiez pojdeme do toho Gyn-Fiv, popytat sa na to vysetrenie a dalsi postup, lebo cakat naozaj nema vyznam. Inak na nete som citala,ze to vysetrenie by mala hradit poistovna, len neviem za akych okolnosti, asi sa tam potom opytam.
Inak sa mi pacilo to s tou dopravou pre spermosky, som sa pobavila :D Inak pravdepodobnost dvojiciek je skor podla mna vtedy, ked mas viac vajicok,ked ta stimuluju (ako napr. mna tymi liekmi), ale ja by som sa nebranila, keby som si mohla vybrat, tak kludne aj dvojicky, zaciatok by asi bol riadne tazky,ale potom by to uz bolo super...a este k tomu moja babka je z dvojiciek,cize mame to v rodine 🙂
@snehulienka82 cauko, jasne, preliec sa a kludne na to chod... ja to fakt odporucam... je to nejaka novinka, predtym robili HyCosy a toto je nova technika a da sa tym vlastne vysetrit aj maternica, zrasty a podobne... skoro ako laparka, ale neinvazivne... mne velmi odlahlo po tom vysetreni, aspon viem, ze som ok a ak sa nam nevydari do leta, tak nam povedal, ze mozeme ist na to IUI... tam je podmienka priechodnost vajcovodov.... u akeho lekara/lekarky si bola v Gyn-five?
@lina129 Dr. Stenova, a ty? este uvazujem, ale mozno mas pravdu, len sa mi to zda trosku drahe... ale co uz...
@sono2 podla toho linku sa to da. ale zaplatis si to. staci zavolat 😉
@tixx no cauko, tak pekne na pedikure 😀 aspon si sa dobre pobavila... inak, aj mna to strasne stekliii 😅
Fihaaaa.... takze v nedelu mas narodkyyyy? Ako oslavite? Budes robit nejaku oslavu?
Takze od znova nabiehas na Clostil? Inak, ako to znasas? bo kamosku strasne po Duphastone bolieval zaludok 😒 no ale teraz je uz tehu 😉 takze na nieco to bolo dobre 🙂 a beries aj ten Inofolic? Ja som ho teraz vysadila, bo sa mi zdalo, ze som zacala po nom priberat, tak pred svadbou skusane len uplne prirodzene a po svadbe v plnom nasadeni 😀 inak, ako moj chlap zistil, ze ma SPG ok, tak uz kasle aj na uzivanie Zn, Se a podobne... tak ma hneva 😠
No ak sa vam tie 2 cykly nezadari, tak Ti odporucam ten Gyn-fiv... ako je tam vsetko platene a dost draho..., ale zasa, co by sme pre babo neurobili 😉 Inak, toto vysetrenie hyfosy urcite nepreplaca poistovna, ja som sa na to pytala... ☹
Takze baby @snehulienka82 @rencici27 @tixx stretko na Antolskej plati 😉 a mozno dame dake aj pre Antolskou este 🙂 a kocikovanie to istiii 😀
@snehulienka82 ja chodim k Dr. Harbulakovi 🙂
@snehulienka82 no veď musím zistiť aj tu. Tu sú predsa iné možnosti. Ešte mám týždeň. Cez víkend dám test. Už musí byť čo vidieť nie.???
@lina129 a chodis k nim aj ako k normalnemu gyndosovi? lebo ja uvazujem, ze by som k nim presla na stalo... mam to blizsie do prace, aj som s nimi celkom spokojna a Dr. Stenova velmi dobre vysetruje, nic neboli, nie je to neprijemne, nehovorim, aj predtym u povodneho dr. sa to dalo vydrzat, ale mam z nej lepsi pocit... aj ked muzovi moc nie je sympaticka moc... nieco mu na nej vadi, ale nevie co... ale asi mi to moze byt jedno, nie v nom sa vrta, ale vo mne... 😎
@rencici27 no nejaky duch tam ako keby tam bol... 😉 kolko si po ovu?

@tixx ja beriem uz iba kyselinu listovu. a to nepovazujem za liek. no a asi si objednam macu, lebo musime sa nejak dokopat, treba zvysit naladu, ved sme ako dôchodcovia 😉