icon

Snažilkujeme od septembra a stále nič

subbinka
6. feb 2014

ahojte baby niesom tu nováčik ja som snažilka od septembra a stále nič , brala som antikoncepciu 4roky a stále cítim ako sa mi z tela dostáva od septembra stale von tie hnusne hormóny.budem rada keď si napíšeme príhody od každej z Vás

lina129
14. apr 2014

@snehulienka82 moja, presne takto o 2 mesiace 14.6. 😉

lina129
14. apr 2014

@rencici27 fihaa tak to si paradne prekvapko pripravila pre muza 😉 jeej to by bolo pekne, keby to vyslooo... 😅 drzim palceky mocne! a uz som zvedavaaa 🙂 tak budes cakat do zajtra? neskusila si dnes?

tixx
14. apr 2014

@denisalv ahoj, no nie som s nimi stotoznena, lebo mi ich nasadil bez toho,ze by napr. zistoval to co u @lina129, priechodnost vajcovodov... ak by bol nahodou u mna problem v tom,tak tie lieky beriem uplne zbytocne. A su to hormony, ktore mi mozno do buducna mozu veci skomplikovat, lebo teraz ma v podstate maju stimulovat, aby som mala ovu, no bojim sa,ze ked ich prestanem brat, tak mi to nejak narusi cyklus.
No a v neposlednom rade, problem sa nasiel u manzela, ale tiez nic vazne, takze sme mu nasadili vitaminy a uvidime 🙂 No neviem, ako to budete mat vy,my sme mali vysledky hned, do hodky po odovzdani vzorky. Tak potom daj vediet, ako ste dopadli 🙂

tixx
14. apr 2014

@lina129 dakujeeeem moja 🙂 no super bolo, grilovacka na koniec nie, ved nebolo dobre poco, miestami aj poprchalo, takze sme to robili vnutri, dali sme si pecenu kacicku,lokse, rezne, majonezak, same mnam veci :D najlepsie je,ze ja teraz aj s kolegynou drzim dietu, taky detox, takze 2 tyzdne som jedla samu zeleninu, cviklu,zelene fazulky,brokolicu a a tak.. som si povedala,ze predsa na svoje narodky to mozem porusit, tak som si vcera normalne dala obed, ale som potom myslela,ze umrem, lebo som sa prezrala :D
Tak super, ze ste dali shopping, my sa tam tiez s polovickou chystame niekedy. Uz sa vam to bliiiiziiiii, to je super, neboj, urcite mas vsetko potrebne vybavene, ak si nieco zabudla,tak to asi netreba :D
A to neboj, aj my sa obcas pochytime, pol dna sa nebavime ale na koniec to vzdy dame do poriadku, strasne neradi sme pohadani... a niekedy je to kvoli uuuplnym blbostiam.
Inak zajtra idem zas na folikulometriu,tak sa dokiho opytam na to vysetrenie,co si na nom bola ty, som zvedava,co mi povie...

rencici27
14. apr 2014

@lina129 ahoj dakujem a nevidrzala som a testla a ciarka je oooovela viac viditelnejsia ;)))/podla mojich vypoctov som v 2 tyzdn/a zajtra to oznamim polovicke.Tak sa tesim ako sa bude tvaaarit.....on si bude mysliet ,ze si robim srandu.Tak som dnes kupila snurku na cumel a zajtra mu k tomu pripnem test .Babulky strasne moc vaaam drzkam palce .....A cakam ,ze sa mi ozvete, ale uz v druhej skupineeee.....;)))

lina129
14. apr 2014

@rencici27 jeeeej to faaakt 🙂 tak gratulkaaaaa 😉 tak dufam, ze si nam teraz rozbehla skupinku a ze sa budeme uz len pridavat k tebe!!! silno drzim palce! a obcas sa nam ozvi, ako si na tom 🙂 a este nam aj napis ako reagoval tvoj chlap na cumel 😉
Termin si vyratas na tehotenskej kalkulacke tehotenstvo akademy (zadaj do googlu) 🙂

rencici27
14. apr 2014

@lina129 Zajtra napisem ako mm reagoval.A ok ozvem a drzim vam palceky ;))))

denisalv
14. apr 2014

@tixx a ake vitamny manzel teraz uziva?? Ja ked som bola u mojho gynekologa na preventivke a povedala som, ze planujeme baby, predpisal mi kyselinu listovu, ale tiez som si vtedy povedala, ze naco sa zbytocne pchat tabletkami, az neskor, ked som zacala zhanat infosky na nete, tak som prisla na to, ze v podstate je to dobra vec. Tak uz tomu mojmu doktorovi trochu doverujem..

tixx
15. apr 2014

@denisalv kyselina listova nie je liek, je to doplnok vyzivy a urcite je to dobra vec 🙂 berie sa aj pred planovanym otehotnenim, a aj pocas prveho trimestra potom, predchadza vrodenym vadam babatka. Ja ju beriem tiez.
Manzel berie selen,zinok, vitamin E, kyselinu listovu (u muzov pomaha spermiam), a pije caj z kotvicnika a okrem toho som mu kupila macu, to je koren z jednej rastliny tusim z Peru, je to taky prasok, rozmiesavame ho vo vode. Vsetko to ma sluzit k tomu,aby mal nabuduce lepsie vysledky spermiogramu, tak o par mesiacov,ked pojde na kontrolny uvidime,ci to pomohlo 🙂
Kolko mate rokov, ty a tvoja polovicka?

tixx
15. apr 2014

@snehulienka82
@lina129
@rencici27

caute kocky, tak som dnes bola na folikulometrii, ale som len 11 DC takze foliky boli este male, okolo 15-16mm. Ovu mavam vacsinou na 14-15 DC, takze by mali stihnut dozriet. Pytala som sa lekara na kopu veci, zaujimalo ma,ci su tie lieky to najlepsie riesenie momentalne, ci netreba ist na to vysetrenie priechdonosti vajcovodov a dala som si spravit kultivaciu,lebo po tom zapale mocakov,co som mala vo februari, mam stale pocit, ze este nie som uplne OK. Povedal,ze lieky mam ja preto,ze mm mal horsi spermiogram, takze on "ide na 90% a ja na 110%" - jeho slovami :D Povedal, ze 80% bab sa takto podari otehotniet, tak uz len dufat, ze patrim k tym 80% 🙂 To vysetrenie vraj bude nasledovat az potom - ale povedal, ze ak budeme riesit priechodnost vajcovodov, tak pojdem ako prve na IUI, a ak by sa ani to nepodarilo,tak na laparku. Vraj to vysetrenie Hyfosy ci ako sa to vola je fajn, ale nedokaze odhalit uplne vsetko. Asi mi neostava ine, len mu teraz verit 🙂 Chcela som vediet, ci sa tie lieky naozaj mozu brat az pol roka, lebo vacsinou pocuvam, ze max. 3 mesiace, a povedal,ze 6 mesiacov je uplne ok. Takze neostava nic, len skusat, snazit sa, a ked to nepojde, tak tomu potom nejak zacat pomahat.

co mate inak nove vy? 🙂

lina129
15. apr 2014

@tixx jeeej ahoooj 🙂 tak super 🙂 a teraz budes stale chodit na tu folikulometriu, ci ti povedal len kedy bude ovulka a vtedy sa mate snazit? mne ked robil to vysetrenie Hyfosy, to som bola na 11 DC a povedal mi, ze cez vikend budem mat ovulaciu, tak sa mame snazit... ale v piatok nie, to som mala mat kludovy rezim po tom vysetreni... ale nesnazili sme sa ani v sobotu, bo som bola este ubolena po tom vysetreni, aj som este spinila.. ale v nedelu sme uz skusali, ale neviem ci sme to este "stihli" 😕 takto o tyzden uz budem vediet...

No vidis, takze kazdy doky ma asi svoje metody 🙂 no hadam vie, co robi... vsak keby Ti isli robit to IUI, tak predtym musis absolvovat to Hyfosy alebo laparku, bo tym zistuju, ci sa vobec oplati robit IUI... tak pockaj este par mesiacov a ked nic, tak pojdes na to 😉 aj my sme sa tak rozhodli, ze do takeho jula skusame len tak a ked nic, tak pojdem na to IUI... 🙂 Ale neboj, urcite patris medzi tych 80% 😅 ja poznam baby, ktorym to po tychto liekoch vyslo... len som nechapala na co Ti ich dal, ked si nemala ziadny problem... ale tak uz viem, ked Ti to takto vysvetlil 🙂 Neboj nic, aj nam to vyjde, treba mysliet pozitivne... pozri @rencici27 nam rozbehla tuto skupinku, uz len my musime dobiehat 😉
A pozri, ked si nebudes ista jeho postupom, stale sa mozes objednat na to hyfosy externe..., tam Ti netreba odporucanie od lekara... 🙂

No pekne, takze ste super oslavili 😉 predstav si, ze my sme nedavno tiez mali kacku - na bratove narodky... to bolo zrovna v tu sobotu, co som mala tu ovulku 😀 tak sme potom ani nevladali skusat 😉

denisalv
15. apr 2014

@tixx 0ale ved ja viem, ze kyselina listova je vitamin, ale vtedy ked mi to predpisal, tak som nevedela 🙂Dokonca aj trochu neskor som si povedala, ale sak co vitaminy brat nemusim, ze radsej spestrim stravu, ale potom som sa zas docitala, ze v beznej strave je ho nedostatok, tak az potom som vybrala recept..
Citam, ze uz si bola aj na folikulometrii.. takto, ja som napriklad uz bola tiez na hormonalny profil a manzela som poslala na spermiogram, ale viac menej to robim kvoli tomu, aby som mala kludne svedomie, ze je vsetko v poriadku.. Ak ano bude to super, budeme sa dalej snazit a nebudem sa musiet zozierat vselijakymi hlupymi myslienkami. Ak nie je vsetko celkom o.k. tak zas si vravim lepsie na to prist hned a mozno to bude len daka drobnost, ktoru hned vyriesime.. Stale lepsie ako cakat rok ci dva a cely cas sa zozoierat cim to moze byt, psychika v prdeli a nakoniec by to bola iba daka malichernost..
Len tolko om tym chcela povedat, ze by som sa na vasom mieste dalej snazila, uvidis tie vitaminy manzelovi zaberu, plus tvoje tabletky a bude baby co nevidiet, ale zase zbytocne behat dopredu na laparku ci ine doktorske diagnostiky, toho by som sa este trochu uchranila..
My sme s manzelom o trosku asi mladsi od vas tu, ja mam 27 a manzel 31, ale babätko uz velmi chceme, tak preto to tak trosku intenzivnejsie riesime. Ja som chcela hned po svadbe vypadnut z roboty na matersku a trochu ma to uz sere, ze stale nic, aj ked viem, ze to nie je este dlha doba, ale ked sa tomu da troooosicku dopomoct tak preco nie? 🙂

snehulienka82
15. apr 2014

@rencici27 tak ako? uz si oznamila? 🙂 v novom bytiku... je to ako z rozpravky vsetko 🙂

tixx
15. apr 2014

@lina129 no na folikulometriu budem chodit kazdy mesiac uz aj kvoli tomu,ze beriem tie lieky, tak aby ma sledoval. minuly mesiac som mala dominantny folikul na lavej strane, teraz na pravej, takze sa to strieda. skoda,ze som bola na 11DC, ale inak to neslo,lebo on ma od zajtra az do 28-meho dovcu, takze radsej skor ako vobec. na buduci mesiac -dufam,ze uz nebudem musiet ist 🙂 ale keby nahodou ano - mam dojst na 13 alebo 14 DC a ak bude mat niektory folik tusim nad 20 mm tak mi pichne aj Pregnyl - tam sa potom tusim treba snazit od 24-36 hod. po pichnuti. Mas pravdu, na to Hyfosy sa mozem objednat aj bez jeho "zvolenia" - ved by som si to aj sama zaplatila, takze je to fakt na mne. Rozmyslam,ze by sme po case dali spravit aj kontrolny spermiogram, ci sa uz nezlepsil po tych 2 mesiacoch vitaminovej kury 🙂 Ved uvidime, akoze velmi by som uz babo chcela, ale zas nehori, takze to beriem v pohode, ved co ine mi ostava 😝

Tebe drzim palce, ze ste to stihli, budes testovat aj pred ms, ci az ked ti bude meskat? Ja som si povedala,ze budem az vtedy, ked ms nepride, naco sa skor stresovat. Daj potom urcite vediet.

Inak uspesne sa drzim a uz nechodim do fora "snazilky" aj ked ma to laka :D Som na odvykacke :D

Haha no po kacici byva cloveku tak vselijak, ja som bola totalne prezrata, ani veceru som uz potom nejedla :D

No a dufam,ze si z @rencici27 zoberieme teraz vsetky priklad ;) mohla by nas "nakazit" hm? 🙂

lina129
15. apr 2014

@tixx Ahaaa, tak uz tomu rozumiem, takze budes chodit kazdy mesiac jeden raz na folikulometriu? Teda samozrejme pokial to bude este treba 😉 no tak to je super... ja som myslela, ze to sa chodi viac dni 😀 tak to je fajn, ze Ti navrhol, ze potom pichne pregnyl... tak pekne pripravuj muzovi vitaminovy koktejl dovtedy 🙂 a potom to uz urcite klapne.... 😵
Ja urcite budem testovat, az keby neprisla... aj tak termin na ms mam az v pondelok a to budeme u mojich rodicov na Velku noc a tam by som aj tak netestovala 😀 ale teraz mam pocit, ze nic z toho, lebo sme skusili az v nedelu navecer a ani som potom nejak nelezala, teda tak max. 10 min 😒 a potom som uz musela odviest mojho chlapa, lebo musel pracovne odist... takze to bola len taka "rychlovka" 😀

No ja tiez uz takmer nechodim do tej skupinky Snazilky september 2013, bo uz som tam bola v mensine 😀 a uz sa tam viac-menej riesia tehotenske zalezitosti... ☹ no ale uprimne dufam, ze aj my ich tu budeme za chvilku riesit 🙂

Ako pises, aj ja by som uz babo veeelmi chcela, ale tiez teraz este nejdem tlacit na pilu, bo aj ta svadba ma tak stresuje, neviem si predstavit, ze by som do toho este riesila nevolnosti... 😀 ale zasa, keby to teraz vyslo, tak by som bola stastna! 🙂

tixx
15. apr 2014

@denisalv no hovoris mi z duse 🙂 ked sa nam nedarilo 4 mesiace, tak som musela ist tak ci tak na preventivku ku gyndosovi, tak som mu rovno povedala,ze sa snazime a nic, a on sam navrhol,ze spravi HP a ze manzela posle na spermiogram. Ja som bola len rada,lebo fakt snazit sa 1-2 roky , a az potom to zacat riesit, by ma asi slak trafil, uz nie som najmladsia, takze cim skor sa dojde na problem,tym lepsie 🙂 Laparku urcite riesit nechcem zatial, ved to je operacia, tak dufam,ze ju nebudem potrebovat 🙂 Vy uz mate vysledky z toho spermiogramu?
Inak tiez som mala plan rovno po svadbe ist na matersku rychlo, ale az tak rychlo to nejde ako vidim. Dnes som to spominala lekarovi, ze to s tym otehotnenim nie je take jednoduche, a povedal, ze je, ale len vtedy, ked nechces :D Takze este chvilu v tej robote pobudnem 🙂

denisalv
15. apr 2014

@tixx No mojmu zas urolog povedal, ked siel za nim, ze sak take veci sa riesia az po roku, tak som bola trochu nastvana na toho doktora, sak ked moj lekar raz povie, ze sa ide riesit, tak co nejakeho ineho somara do toho. Ma spravit spermiogram a hotovo. Vysledky este nemame, vraj to potrva dva dni a potom dostaneme postou vysledky, no tak cakam postara 😀
Jauz som mala jeden mesiac aj nakupene ovu testy, ale uz dalsie som nekupovala. Asi by ma trafil slak, kazdu chvilu testovat, nepridalo by mi to na nalade.. Uplne prvykrat, ked som ten test robila, tak mi krasne ukazovalo, ze mam ovu, tak sme sli na to a nic, nevyslo.. Tak preto aj mam trochu obavy, aby bol drahy v poriadku..

sono2
15. apr 2014

@rencici27 tak gratulujem zo srdca!

rencici27
15. apr 2014

Ahoj babulky tak mm uz vsetko vie ked som mu do ruky podala test na snurke od cumla tak som zacala plakat /ani neviem preco/a moj mm miesto toho zacal rospravat o maliarskom valci -jemu vobec nedoslo co som mu dala do ruky a potom po dvoch minutach ma pobozkal a povedal jaaa som to tusil 😉 a pustil aj zo dve slz a teraz cakame do buduc tyzdna aby som isla k Dr.A duuufam , ze som vas nakazila babulky pfuj pfuj pfuj .

sono2
15. apr 2014

@rencici27 si to pekne urobila! Je toho už tak moc. Som to aj čítala, ale už ani neviem. Si brala niečo či úplne prirodzene?

rencici27
15. apr 2014

@sono2 No ono je to tak paradoxne bo sa nam nedarilo a tak mi mm vravi ja idem na spermiogram a ty chod k Dr on isiel l na spermiogram a ja k dr ktora mi dala duphason.Ale ked tak premislam otehotnela som v den ked som zacala brat duphason.

rencici27
15. apr 2014

@sono2 Prepac pomilila som sa ked som bola u dr a manzel na spermiograme tak uz som bola tehotna 🙂 😉 podla mojich vypoctov.

snehulienka82
16. apr 2014

@rencici27 jeeeeeeeej, krasne to muselo byt! 🙂 chlapi su hrozny v tomto... ale aj mily 🙂 mna moj muz poziadal o ruku pri cisteni cerstvo nalepenych kachliciek v kuchyni. :D ale aj tak som sa tesila. 🙂 drzim ti moc palce, aby bolo vsetko v poriadku. davaj na seba pozor. a dufam, ze k nam este budes "chodit" a pisat. 😉

rencici27
16. apr 2014

@snehulienka82 Nie nebudem sem chotit lebo vy za mnou pridete to ineho fora!!!!!A drzim palceky babulky straaaasne moc moc a krasne ta tvoj mm poziadal o ruku moj to spravil na dovolenke hned na hoteli ked sme prisli este som mala v ruke kufor🙂

lina129
16. apr 2014

@rencici27 jeeej supeeer 🙂 mile ako si to spravila 😉 tak to je super, ze sa potom "spamatal" a pobozkal Ta 😉 tesim sa spolu s Tebou a este raz gratulujeeem 🙂 Tak mozno budes mat pre neho darcek pod vianocny stromcek 😉 drzim paluchy a veru dufam, ze si nas vsetky nakazila!!! Vy ste sa tiaz snazili od septembra 2013?

tixx
16. apr 2014

@lina129 kazdy mesiac budem chodit raz, viem,ze niektori lekari aj kazdy den posielaju baby, ale mojmu zrejme staci, ze vidi,ze tam su tie dominantne foliky. na bud. mesiac pichne aj Pregnyl, nech je zas o nieco vacsia sanca,ze prasknu, lebo som sa ho pytala, ci foliky automaticky vzdy prasknu,a hovoril,ze nie 😕 Mojej polovicke musim zase zohnat tu Macu, lebo este ma tak na dva dni, asi to zajtra po robote vybavim, okrem toho si poctivo aj sam pyta kotvicnikovy caj, ak nahodou zabudnem, a vazne to berie aj s vitaminmi, zlaty je, vidim,ze mu na tom fakt zalezi 🙂

Inak nikdy nehovor nikdy, aj taka rychlovka nemusi byt zla a vela babam sa tak podarilo otehotniet, tak potom daj vediet, no bodaj by uz mrcha neprislaaaa to by bolo super, dalsia z nasej skupinky, kedze nas tu @rencici27 uz dufam riadne nakazila!

Ja som inak bola aj na mojasvadba,ale pod inym nickom, a tam bola skupina September 2013 ako datum svadby, a tiez som sa nemohla pozerat na to,ze furt niektora pise ... no a vtedy a vtedy uz budeme traja... ako na beziacom pase, len ja furt nic... uz tam vobec nechodim pre istotu, takze ta uplne chapem, ze si tiez prestala chodit do tych Snaziliek.. ja mam pocit, ze mi to len prospieva, ked tam nechodim 🙂

ako budes travit sviatky? ja uz sa neviem dockat na tie 4 dni volna, akurat bude ovu, tak plan je jasny 😝

tixx
16. apr 2014

@denisalv ja som na zaciatku bola z ovu testov uplny jelen, nikdy mi to nic neukazovalo,ale ja som nevedela zakladne veci, ako ze to nemam robit z ranneho mocu a ze ked ho robim, dve hodky pred tym nemam nic pit... az vo februari mi konecne ukazalo na ovu teste dve ciarky, a potom aj v marci. Tento mesiac este idem testovat, dnes zacinam, ale na ten dalsi sa na to asi uz vykaslem, aj na meranie BT, budem sa menej sledovat, mozno na to menej mysliet tym padom... (i ked to neni iste, lebo myslim na to stale)
Tak vysledky by si mohla mat uz aj zajtra asi, ze? Inak nemusi ani tvojej polovicke nic byt, fakt to moze byt len blbe nacasovanie, a aj baby v mojom okoli to mali tak,ze to trvalo 5-6 mesiacov, kym sa im podarilo... daj potom vediet, ake ste mali vysledky 🙂

tixx
16. apr 2014

@snehulienka82 haha to je ake originalne! cista romantika 🙂 nahodou co, podla mna super 🙂 Mna moj poziadal o ruku 22 dni pred svadbou :D ked uz bolo vsetko dohodnute ohladne svadby :D nejak opacne to ponal cele :D ale teraz sa z toho smejeme, ze mu to tolko trvalo... a tak su aj baby, co ich ani o ruku chlap nepoziadal,a ani to nepotrebovali,len sa zobrali.

lina129
17. apr 2014

@tixx Ahoj, ano ja som pocula, ze chodia baby kazdy mesiac na tu folikulometriu... 😨 Ale zas medzi nami, to podla mna ani nie je dobre chodit tak velmi casto na utz... vsak aj tehotnym sa neodporuca chodit casto na utz, predsalen je to ozarovanie 😒 Mne to moj doky ani nenavrhol a potom som aj bola nastvana na seba, ze som sa ho nepopytala, ze ci nemozem na to chodit... aspon tak ako ty - raz do mesiaca... bolo to fajn, ked aj teraz mi povedal, ze budem mat ovu cez vikend... Ozaj a povie Ti aj z ktoreho vajecnika je dominantny folikul? Mne to nepovedal ☹ ale mala som pocit, ze z praveho...
To je super, ze mas takeho chlapa, ze pocitivo si dava vitaminovy koktejl 😉 v inych skupinkach som citala, ze niektore baby sa strasne stazovali na svojich muzov, ze nechcu nic brat, dokonca ani ist na SPG 😕 a ze ked konecne idu, tak im musia dat odmenu 😀 som sa smiala na tom... to ako dakemu psikovi 😀 vsak snad to chce aj ten chlap, ci? divne rozmyslam?
Moj tiez pocitvo uzival vitaminky, ale odkedy zistil, ze ma SPG v poriadku, ze je v norme, tak aj to uzivanie flaka... ale ked mu pripomeniem, tak si hned da 🙂
Ako si pisala @denisalv tak suhlasim s Tebou... aj my sme zrejme v poriadku a snazime sa od cca. septembra a stale nic, ale to som raz mala cystu z neprasknuteho foliku, potom som raz cez PD mala crevnu chripku 😝 , raz sme mali obaja cez PD streptokoka v hrdle a nechceli sme sa vtedy snazit o babo - uzivali sme atb... a tak sa to dakedy nakopi a hned je z toho pol roka neuspechu... aj teraz som zas bola na tom vysetreni a potom sme skusali az v nedelu, ale zas "rychlovku", bo musel odist kvoli praci prec ☹
No nic, ale hadam sa uz dockame 🙂 ja verim, ze po svadbe sa ukludnim aj zo stresov a pride aj babo 🙂 A potom si tu budeme vymienat tehu skusenosti 🙂

Na sviatky budeme do soboty sami s mojim chlapom a v nedelu ideme k nasim a budeme az do pondelka vecera 🙂 tak sa aj tesim, len sa bojim, ze budem mat poriadny PMS, kedze mam v pondelok ms termin ☹
A vy ako? budete doma, ci sa chystate niekam?

lina129
17. apr 2014

@tixx @snehulienka82 tak som sa zasmiala baby ake ste mali zlate poziadania o ruku 😀
Nase poziadanie o ruku tiez stalo za to... moj chlap si vsetko poriadne nachystal do obyvacky, dokonca aj notebook s hudbou 🙂 a ked sme prisli z kina, tak to chcel urobit... ale ja som mu predtym este stihla vynadat, preco zavrel dvere od tej izby a nasledne som tam v tom rozculeni vtrhla a skoro som odpadla, ked som tam zbadala ruze a krabicku s prstenom 😀 no a chudak hudbu uz nestihol pustit 😉 ale nakoniec pre mna to bolo romanticke a urcite na to nikdy nezabudnem 😀