icon

Snažilkujeme od septembra a stále nič

subbinka
6. feb 2014

ahojte baby niesom tu nováčik ja som snažilka od septembra a stále nič , brala som antikoncepciu 4roky a stále cítim ako sa mi z tela dostáva od septembra stale von tie hnusne hormóny.budem rada keď si napíšeme príhody od každej z Vás

lina129
22. apr 2014

@snehulienka82 co je to ten postkoitalny test presne? ja som o tom uz niekde citala, ale neviem presne... mne robil v gyn-five tzv. "protilatky" co je podla mna nieco podobne, ale neviem to iste... 😕

lina129
22. apr 2014

@snehulienka82 @tixx @sono2 tiez pozeram, co to tu kto pise? ...ved sa to neda ani precitat...
Mali by sme si tusim uzavriet skupinku... 😉

lina129
22. apr 2014

@snehulienka82 ozaj, a kolegyna po tom IUI otehotnela, ci nepodarilo sa?

tixx
22. apr 2014

@snehulienka82 ja som od neho dostala kontakt od mojho gynekologa - ja mam ineho, len on neriesi vsetky tieto vysetrenia, a tento lekar sa venuje aj pricinam neplodnosti parov... ja som ho nestretla, bol tam len moj manzel, ale povedal,ze bol v pohode. Moj gyndos mi povedal,ze mozme ist aj na ten postkoitalny, ale to sa vraj robi ked je podozrenie, ze ma zena protilatky proti spermiam polovicky, je to imunologickeho charakteru.. ja som na tom este nebola, ale asi zacnem zvazovat 🙂

ved mu brnkni, ci ta zoberie ;)

tixx
22. apr 2014

@lina129 ten postkoitalny je, ze si rano zasexujete, a ty tam prides na vysetrenie, on zisti, ci tvoje telo nema protilatky proti spermiam

snehulienka82
22. apr 2014

@lina129 no, jej zistili, ze iba na jednej strane ma priechodne, robili jej IUI ale neviem kolkokrat, a nakoniec otehotnela prirodzene. inak si citala toto? https://www.modrykonik.sk/forum/asistovana-reprodukcia/nazov-diskusie-je-vymazany/

snehulienka82
22. apr 2014

@lina129 tak ako pise tixx, to je test po akte, ktorym sa zistuje, ci spermie prejdu tam kam maju, ci tam nie je imunita/alergia na partnerove spermie. zena sa nesmie umyt po styku a tak, niektory to povazuju za zastaralu metodu, ale mozno to je k niecomu

snehulienka82
22. apr 2014

@tixx este nazbieram trosku odvahy 😀 a potom mozno zavolam.
ja by som bola najradsej, keby sa nam to podarilo prirodzene... citala som same negativne veci teraz o CAR-e... asi nemam uz tolko citat, neviem... mozno by som mala viac kexovat 😀 😎

lina129
22. apr 2014

@snehulienka82 necitala som to... teda az teraz som to pozrela... ale co ja viem, mam aj na to svoj nazor, navyse neviem u akej doktorky bola ta pani, ja chodim ku doktorovi ku ktoremu chodil aj moj brat a vdaka nemu teraz maju dvojicky - po IVF 🙂 takze mam dobre referencie na neho... ale vzdy je to o pocite... napr. ja som bola predtym u jedneho gyn, ktory ale robi v nemocnici (nema ambulanciu) a isla k nemu aj moja kolegyna... ja som ho mala strasne rada, pacil sa mi jeho pragmaticky pristup, ale moja kolegyna bola absolutne nespokojna, pretoze jej povedal, ze ma nadvahu a ked chce babo, tak by mala schudnut a podobne... ale je to vzdy len o pocite... jedine s cim tam suhlasim je, ze v CARe vsetko riesia ako ulohu urobit dieta... ze sa mi zdalo, ze nehladaju velmi ine moznosti, len proste, ak nejde prirodzene, tak IUI alebo v horsom pripade IVF a podobne... ale to len preto, lebo za nich hovoria vysledky 🙂 a z toho ziju... ale povedzme si, na druhej strane, na to su CAR 😅 tak neviem, asi 100 ludi 100 chuti...

lina129
22. apr 2014

@tixx @snehulienka82 @tixx fiha, takze takyto test? ja som sa zatial stretla len s testom na protilatky z krvi 🙂 to mi urobili ked mi robili HP... ale vraj som to mala negativne 🙂 tak neviem, hadam mi teda netreba tento test... 😨
ja som len niekde citala, ze moze mat niekto akoby "alergiu" na partnerove spermie, ale ze to aj ta zena citi, ze ju po styku stipe a podobne...

snehulienka82
22. apr 2014

@lina129 je to asi trosku neprijemne prist k dr. neumyta, ale mozno sa tak nieco zisti, co sa z krvi neda... co ja viem... ja nechcem nikoho odhovarat, ani nahovarat na IUI, len trosku mam fakt pocit, ze iba tahaju z ludi prachy... ked sa nedari, tak hned umele... zistuju nejake priciny a dost... my sme sa pytali, co s tym spg, tak povedala, co by mohlo pomoct, ale ona sama od seba nepovedala nic, len skonstatovala stav. inak aj k nam boli vsetci mily, len ma trosku prekvapilo kolko tam bolo rano vela ludi, aj dalsich "honicov"... 😀 viem, inak sa to vysetrit neda, ci je aj muz v poriadku. napr. mojho gynekologa ani nenapadlo, ze problem moze byt aj u muza, ale predpisal mi duphaston. ja uz neviem, kde je pravda... ani nechapem, ci su muzove spermie uplne k nicomu, alebo je to este hranicne... ja by som chcela este skusat prirodzene... trosku mi aj to IUI pride ako zasah do prirody... ale chapem, ze vela ludi nema inu moznost... a mozno na tom linku vyssie sa ozvali iba ti nespokojni a k tym co su spokojni sa to mozno ani nedostalo... chcem vsak verit, ze bude vsetko v poriadku a nakoniec to ani nebude potrebne podstupit, len napr. som zistila, ze aj za hyfosy su rozne sumy... aj ked poistovna nepreplaca. tak kolko to teda vobec stoji? a kto ma aky zisk na tom?? ale co by clovek neurobil pre babo, ze? to je ako sluzba - kadernik, maser a pod. len trosku je to drsne, lebo ide o vela...

sono2
22. apr 2014

@snehulienka82
@tixx
@lina129
To vyzerá perfektne to iui dajte tu baby stranku v tej ba. Ja zajtra Opýtam doktora ako je to tu v rakusku. Som počula že aj tu sa veľa prepláca. Ale ak sa tam dá len tak prísť by som to podstúpila.

sono2
22. apr 2014

Ste hotové encyklopédie to tu nestíham čítať. Dajte sem ešte nejaké vyšetrenia zajtra sa Opýtam. Ďakujem

tixx
22. apr 2014

@snehulienka82 no necitaaaj, to nepomaha, ja som tiez musela prestat furt tu na konovi nieco citat,lebo mi to na nalade teda nepridavalo. ono je to naozaj tak,ze 100 ludi 100 chuti, vacsinou ked su ludia spokojni,tak to vediet nedaju, a ked su nespokojni,tak to roztrubia do celeho sveta 🙂 takze by som az tak na nazor tych par bab, co sa vyjadrili negativne,asi velmi nedavala.

tixx
22. apr 2014

@sono2 si to kludne podla mna vygoogli to IUI, podla mna je takych centier viac v BA, ja som poslala kontakt - Dr. Žáčok -poliklinika Atrium, urcite ti to google najde. a baby hovorili o Gyn-Fiv, to je tiez v BA. A ty zijes v Rakusku? aj tam chodis k lekarovi?

tixx
22. apr 2014

@lina129 no mne ani test na protilatky z krvi lekar nerobil... ja uz fakt nechapem tie postupy lekarov, kazdy to riesi uuuuplne inak, kto sa v tom ma potom vyznat? :D a asi sa ani neda povedat, co je spravne a co nespravne, kazdy lekar ma tusim pocit,ze ta jeho metoda je ta naj 🙂
@snehulienka82 ja by som tiez chcela, a urcite my vsetky tu, nech to vyjde prirodzene,ale zas ked to nejde, a da sa tomu pomoct,tak na co cakat? Ja by som chcela mat aspon 2 deti, to ked aj pri tom druhom bude takto, tak ho budem mat v 40tke :( a to som si odjakziva myslela,ze prve dieta stihnem do 30tky... nenapadlo by ma,ze to bude take tazke to otehotnenie, ale tak skor sme to s mm riesit nechceli,az po svadbe...odvtedy sa aj snazime, a zatial nic...asi sme mali zacat skor 🙂

sono2
22. apr 2014

@tixx áno

lina129
22. apr 2014

@tixx to co si pisala@snehulienka82 hovoris mi uplne z duse 🙂 ja som tiez chcela 1. dieta do 30-tky, ale okolnosti to zariadili inak, tak tiez uz nechcem dlhsie cakat na prve babo... presne ako si napisala, aj ja chcem aspon 2 deticky a ako to mam teraz stihnut? 😀 Presne som si myslela, ze to je jednoduche otehotniet, este pred par rokmi som sa snazila, aby som nahodou neotehotnela, lebo som mala priatela, co nechcel riesit deti... a dnes sa to uplne zvrtlo, ze sa snazim o opak a zrazu to nejde ☹

sono2
22. apr 2014

@snehulienka82 a kde sú teda tie hyfosy najlacnejšie?

sono2
22. apr 2014

A verte tomu baby keby sme si trtli cez plodný deň mimo domu tak by sme boli s bruchami všetké 🙂

sono2
22. apr 2014

@lina129
@tixx
@snehulienka82
Hej presne založte tú sukromku je to tu chaos.

denisalv
22. apr 2014

@tixx
@lina129
@sono2
Ahojte, nase sviatky boli ako tak fajn, dnes sme mali aspon jeden den spolu volno, tak sme sa trosku motosili.. A minuly tyzden som mala ovulaciu, tak sme skusali, tak teraz zas cakat do buduceho tyzdna, ci pride menstruacia. To bude zas dlha doba.. A manzelove yvsledky zo spg stale neprisli, ani doktorovi sa neviem dovolat, ze ci ich poslali, lebo cely tento tyzden ma dovolenku, takze som bola dobre nastvana, ze nic z toho.. Takto sa to taha a taha, kym sa k niecomu normalnemu dopracujeme..
Inak vy tu uz mate toho riadne nastudovaneho ohladom vselijakych testov a inych metod otehotnenia, pomaly uz na doktorsky diplom 😀

sono2
22. apr 2014

@lina129 do piva, tak rychlo otehotnieť. Si to neviem asi ani predstaviť!

sono2
22. apr 2014

@denisalv
@lina129
@snehulienka82
@tixx no., baby riadne vyťahujú informácie ako z čarovného klobúka. Máš len po ovu týždeň? Ja mávam ovu na 11 deň a cyklus 28 takže vždy dlhé čakanie., ale už tak od 20ho dňa mi je rovnako sa cítim viem že z toho nič neni. Hneď mi príde ako na krámy poznáš to.? Ja idem zajtra doktorovi skončili dnes krámy. Takže dalsi mesice čo ideme do toho.

tixx
22. apr 2014

@lina129 my si mozme ruky podat 🙂 ja som mala predtym 6r vztah, ktory skoncil,ked som mala 23, potom chvilu pauza a potom sme sa dali dokopy s mojim mm, lenze on este hned deti riesit nechcel, takze sme to nechali tak, myslela som,ze ked dospejeme do stadia,ze uz chceme obaja, a ja vysadim antiku,tak to pojde sup-sup...ale to by asi bolo moc jednoduche ... ja by som chcela pocas jednej materskej stihnut 2 deticky ak by sa nam to podarilo 🙂 aj ja so segrou sme tak,ze rozdiel medzi nami je 20 mesiacov, a je to super, ze sme mali medzi sebou taky maly vekovy rozdiel.

tixx
22. apr 2014

@denisalv a vies,ze by som niekedy radsej nic nevedela a brala to,ako to pride? len sme dlho cakali,kym sme sa odhodlali... ja by som bola najradsej,keby sme sa zacali snazit uz ovela skor, a mohli to nechat na uplnu nahodu, ze ked sa postasti, tak bude... ale na to uz nemam vek, aby som to teraz nechavala tak, tak preto som si tu kadeco citala, pytala sa svojho lekara. a ked to nepojde, tak tomu pomozeme 🙂
Inak to cakanie po ovu mi tiez pride nekonecneeeee a vy este k tomu aj na vysledky cakate... moje nervy 😀

snehulienka82
23. apr 2014

@tixx presne, ja som tiez myslela, ze budem mat babo do 30-ky... a nic... 😒 vies, niekomu staci fakt sa len obtriet o trenky a uz je v tom a iny prechodia tuto celu kalvariu CARov, hrozne vela penazi, namiesto dovolenky na Seychelskych ostrovoch si kupia hormony, a potom ani z toho nic... a po x rokoch sa rozhodnu pre adopciu...

snehulienka82
23. apr 2014

@sono2 zatial som videla na tej poliklinike Atrium za 95 Eur, v Gyn Fiv to robia za 120 Eur, a podla mna urcite su aj ine ceny, len to treba preluskat...

snehulienka82
23. apr 2014

@sono2
@lina129
@tixx
viete niektora, ako sa robi ta sukromna diskusia?? 🙂 mozno by to nebolo od veci

lina129
23. apr 2014

@snehulienka82 zistim to, som v jednej sukromke, tak by sme to mohli zablokovat 🙂