icon

Snažilky 2012/2013

miminkova
30. okt 2012

Ahojte uz rok sa snažime o miminko ,4 roky nahodne rok intenzivne, lekar mi nerobi nic len folikulometriu, poradte neake triky dakujem

11miuska11
24. feb 2013

@ponozkazt hlavne je dobre, ze asi praskla. Podla mna bud budes mat anovulacny a ked praskla cstaa(co je vlastne neprasknuty folikul) tak budes mat do 15 dni MS. Teda aspon tak laicky si to myslim ja. A mozno ta znizena teplota bola kvoli tomu, ze sa s tou cystou nieco udialo. Tak drzim palec, nech pride MS cim skor, aby ste mohli zase snazilkovat 😀

ponozkazt
24. feb 2013

@11miuska11 vidis ake jednoduche a mna to vobec nenapadlo, ze telota mohla byt nizka kvoli tej cyste 🙂 clovek sa sleduje a rozmysla a to najlogickejsie ho nenapadne .. dakujem 🙂

11miuska11
24. feb 2013

@ponozkazt no ja dufam, ze to tak bude, celkom to sedi 🙂 drzim palec, nech to tak je 🙂

weru3ka
24. feb 2013

@magica78 a mozem tam len tak prist bez predoslych vysetreni u mojej doktorky?? nebude divne ked tam prides uz 13 cyklus hned? dakujem za rady

magica78
24. feb 2013

@weru3ka jasne aj ja som tak bola lebo som mala dr sibnutu 🙂 objednas sa a pridete na vystrenia aj s mm. prebiehalo to takto 1 stretnutie pohovor s nami +sono + krv potom o par dni cez mrchu sono + krv potom o par sni cez ovulku sono+ krv a potom pohovor ake mame vysledky ci netvorim protilatky na spermie a palcentu a aky mame spermiogrma. a dali nam moznosti ako to liecit 🙂 . vdaka zlemu spermiogramu co sme uz tusili lebo mm bol u urologa ktorý nam odporucil tabletky profertil 50 € na mesiac po dobu pol roka takze 300 € hore kominom pri jeho diagnoze. a ked sme boli v heliose tak nam povedali ze mame velmi zly spermiogram a ze prirodzene otehotniet je minimalna sanca. tak nam odporucili inseminaciu alebo rovno IVF .tak sme hned podpisali IVF ziadost do poistovne

blcha76
26. feb 2013

Ahojte snažilky. Ja som bola dnes na sono a doktor mi povedal, že mám na ľavom vaječníku 22mm a 19mm folikuly a to 10DC!!! Pritom minulý mesiac som mala tiež na ľavom vaječníku a to 10DC 16mm a 15mm, potom 12DC som mala 18mm a 18mm a 15DC mi folikul praskol. Ja tomu nerozumiem, dva cykly po sebe na tom istom vaječníku a teraz dokonca 10DC také veľké ☹ ??? Pýtala som sa či je to možné a on na to: "Samozrejme, že je to možné". Tak vraj stredu a štvrtok mám plodné dni (vraj sa máme snažiť) a piatok idem na kontrolu, či mi praskol. Som z toho zmätená 😖 . Nemáte niektorá s týmto skúsenosť? Ďakujem.

ponozkazt
26. feb 2013

@blcha76 ja si myslim, ze je to uplne v poriadku .. proste mas ovulku skor .. aky dlhy mavas cyklus? je lepsie ked mas prvu fazu kratsiu ako druhu, aspon sa vajicko pekne uhniezdi .. a to ze je to dva cykly na tom istom vajecniku si myslim, tiez je normalne .. teda nie som ziadny zdravotnik, tak ma opravte, ak sa mylim .. v kazdom pripade by som skakala od radosti, ze mam ovulku, manzela doma a ostatne by ma nezaujimalo .. uvidis v piatok .. 😎

blcha76
26. feb 2013

@ponozkazt Cyklus mavam 27dňový, ale stalo sa mi aj (cca 2-3 krát do roka), že som dostala mrchu o 3 dni skôr... No uvidím v piatok... Ale díky...

ponozkazt
26. feb 2013

@blcha76 tak ked mavas 27 dnovy, pripadne kratsi, cyklus, urcite je v poriadku velkost folikulov na 10 DC .. ked doky povedal, ze je to v poriadku, myslel tym, ze mas ovulku a hotovo .. tak si pekne uzivaj s manzelom 🙂 prajme veeela stastia 🙂

zuzanarichard
26. feb 2013

ahojte dievčence🙂)ja idem dnes gynekológovi na kontrolu,potratila som 7.1.,ak bude všetko ok,tak v marci ideme na to🙂))
v nemocnici,keď som bola,tak všetko v poriadku,cyklus mám presne na deň stále,tak dúfam,že tentokrát to vyjde,držte palce!!! 😀

zuzanarichard
27. feb 2013

dobré ránko,dievčatá,tak včera som bola u svojho gynekológa,dostali sme duphaston,tak sa môžeme začať snažiť,ešte počkám dva týždne na výsledky krvi,lebo chcel vedieť,prečo bol potrat,či nemám v sebe ešte nejakú bacilu a už nám nič nebude stát v ceste🙂))pekný deň želám 😀 😀 😀

blcha76
1. mar 2013

Dnes som bola opäť na sono a vraj tie folikuly čo som mala v utorok 22mm a 19mm mi praskli, a ešte tam mám jeden 20mm a sliznicu mám 12mm. 🙂 Tóóóľko folikulov a // stále nikde ☹. Vraj keď chcem môžem prísť ešte aj v pondelok, ale myslím, že to nemá význam. Inak mám čakať či príde (alebo radšej nepríde 🙂 ) ms. Takže dlhééé 2 týždne čakania... 😖

ponozkazt
2. mar 2013

@blcha76 prajem prijemne a bezstresove cakanie a na konci vytuzeny ciel // 🙂

janedoe
3. mar 2013

Ahojte. Chcem sa opytat na jednu vec. Ako je to so snazenim sa o babo a cvicenim? Pred tym,ako sme sa zacali snazit o babo,som cvicila cca 5x do tyzdna. Potom som prestala,lebo co ak sa nahodou zadari. Ale zadarit sa nedari,takze uz zase chodim 2x do tyzdna na zumbu,ale chyba mi aj posilka. Myslite si,ze mozem zase nabehnut na cvicenie 4x do tyzdna? Nechcem totiz robit nieco,co by branilo tomu,aby som otehotnela,alebo co by ublizilo babu,ale na druhej strane sa snazime uz od leta a chcem prestat tomu podriadovat cely zivot (nezmenila som robotu,ktoru neznasam...neboli sme na lyzovacke,ktoru bolo treba vybavit 3 mesiace dopredu...zrusila som studijny pobyt,kam som chcela ist...lebo co ak sa zadari... a pod.).

ponozkazt
4. mar 2013

@janedoe sprav kompromis a daj 2x zumbu a 2x posilku .. aj ked nie som odbornik, ja cvicim 3x tyzdenne, ale len 20 - 30 min. .. a s tym podriadovanim mas pravdu .. planovat ci neplanovat mesiace dopredu to je aj moja dilema 🙂 drzim prst 🙂

janedoe
4. mar 2013

@ponozkazt uvidim......skusim asi tak, len sa bojim toho, ze skoncim tak, ze kvoli zvysenej fyzickej namahe nebudem moct otehotniet.... lebo na zumbe idem vyhopsat dusu a v posilke som tiez byvala cca 2 hodiny.... nuz, ale ak budem ako dnes dnes tak zostane len pri chceni chodit cvicit.... z roboty som prisla v komatoznom stave a nieto este cvicit 🙂 v sekunde som sa vykaslala na celu zumbu a dala si hodinoveho slofika :D

ponozkazt
5. mar 2013

@janedoe tak netreba to prehanat .. ak ti cvicenie chyba, tak si zacvic .. ale 2 hodiny je podla mojho laickeho nazoru vela .. skus sa poradit, vsak v posilke musi byt nejaky profik .. 🙂

mrva
6. mar 2013

kočeny, ako ide snažilkovanie? ja som mala MS dostať pred 10 dňami. Zatiaľ nič, ani príznaky, ani náznaky... ešte vydržím týždeň a objednávam sa ku gyndošovi

11miuska11
6. mar 2013

@mrva a testik ako? robila si si? 😉

mrva
7. mar 2013

no tehu nemám byť moc z čoho. tento mesiac sme nesnažilkovali, resp. dávali sme si pozor, teda viac-menej 😉 Ale testovala som pred bujarou oslavou :D výsledok: / ... spravím si o týždeň, pred návštevou lekára. Bude sa ma pýtať na výsledok testu a nechcem tam byť ako trúba, že som si nerobila :D

mrva
7. mar 2013

@11miuska11 no tehu nemám byť moc z čoho. tento mesiac sme nesnažilkovali, resp. dávali sme si pozor, teda viac-menej emoticon Ale testovala som pred bujarou oslavou 😕 výsledok: / ... spravím si o týždeň, pred návštevou lekára. Bude sa ma pýtať na výsledok testu a nechcem tam byť ako trúba, že som si nerobila 😅

11miuska11
7. mar 2013

@mrva a mavas takto problemy s MS? Ja som tento mesiac tiez zvedava,kedy mlada pani raci prist :-/

mrva
7. mar 2013

@11miuska11 mešká Ti? ja to mávam tak striedavo. Ale teraz mám také stresové obdobie. Veľa práce, samé behačky, vybavovačky, kopec projektov... 🙄 Už aby bol máj, to začne snáď pohoda väčšia.. Teraz som strááášne unavená, vyžmýkaná, stále zívam. Asi jarná únava ☹

11miuska11
7. mar 2013

@mrva no, od septembra, ked som vysadila HAK, tak si chodi, ako sa jej chce. Ano, meskava mi. Posledny cyklus som mala 60 dni!!!! Ale verim, ze tento mesiac pride najneskor nejaky 45 den 🙂 uvidime. Meriam BT, takze podla toho, kedy bude ovulka, tak mi do 2 tyzdnov pride MS, to mam celkom presne 🙂 Tebe meskava len pre stresy?

mrva
7. mar 2013

@11miuska11 ani nie. mne chodí nepravidelne a ani neviem v závislosti od čoho. Niekedy príde na 28. deň, niekedy na 35 a prvých 8 mesiacov 2012 mi chodila presne za dva mesiace. Ale to som mala riadne polycistické vaječníky. Teraz som čistá - bez císt a myomov. A aj tak to rapľuje. Minulý cyklus som bola na vyvolávačke a MS prišla až po 15. dňoch. Takže u mňa je to také divoké. Ale bábo nesúri, keď bude - dobre, keď nebude - tiež dobre 🙂 takže mi to je v podstate fuk. A postoj môjho gynekol. na to, že mi chodili každé 2 mesiace? ..."A vadí vám to?" ja že nie.. "tak čo to riešite 🙂" keď budete chcieť byť tehotná, tak prídite a dáme to do poriadku 🙂 takže tak 😎

11miuska11
7. mar 2013

@mrva hej hej, aj mne povedal, ze kym clovek nechce babo, tak to nevadi. Hlavne, abycysty a myomy neboli 😅 drzim palec 🙂

seraa
19. mar 2013

@blcha76

drzim palce!
vajecniky mas priechodne?
my tiez uz to budu dva roky a stale nic, momentalne mi dal clostyl tak dufam ze zaberie

evijan
20. mar 2013

Ahoj Mrva, tak sa snazime.......a dufam ze to vyslo. Chodila som ku gyndovi ako na klavir - kazdu chvilku. Zistili sme ze ovulaciu som mala az na 17ty den..... neskoro, ale v tu dobu sme sa snazili, tak uvidime. Budem cakat.
Ako ste na tom vy?

blcha76
20. mar 2013

@seraa Neviem, zajtra ráno idem k doktorovi nech povie čo bude ďalej nasledovať 😒 ... My už sa snažíme viac ako 2,5 roka a stále nič ☹ . Uvidím čo navrhne Dr.. Ja by som to až tak nesilila, ale mám už dosť rokov ☹ a syna už dospelého, takže by som ešte privítala takú malú žubrienku 🙂 🙂 🙂 .

seraa
20. mar 2013

@blcha76
ah ak mas uz syna tak pravdepodobne mas prechodne vajcovody
podla mna treba len nejaky hormon a bude to
chod za lekarom a uvidis podari sa hned
drzim palce