Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
nečítala som všetky príspevky ale obdivujem vás, ja budem mať teraz 42, vždy som chcela pre dcérku súrodenca, ale nešlo to : Po 38-ke som to kvôli veku vzdala. Neviem si predstaviť, znova všetko zažívať, tehotenstvo, starostlivosť a tak. Už cítim, že nemám 20. Ale keby sa pritrafilo, tak by som bola rada, ale cielene sa nesnažím. Viem že by nám to v mnohom pomohlo ale čo ak nie? Neviem, mne sa to zdá už dosť vysoký vek. Aj keď sa na toľko necítim ale prírodu neoklamem. Tak vám všetkým držím palce nech to dobre dopadne.
Ja som svojho muža stretla keď som mala 34 svoje prvé dieťa som porodila v 37 potom som dvakrát potratila a teraz mám po 40-ke a som znovu tehotná. Do 34 rokoch som si myslela že ostanem sama, s nikým som si nevedela dovtedy predstaviť mať dieťa až keď prišiel môj terajší muž od začiatku som cítila že je to niečo iné. Teraz keď mám 40 tak som presvedčená že to bol ten pravý na koho som čakala a to že prišiel až tak neskôr nič nemení na tom že túžim mať s ním deti. Neviem aké to je keď máš dieťa v 20-tke neviem porovnať či je to ťažšie ale v 40-tke je to úžasný pocit a nikdy by som nemenila. Možno len to že keby som mala menej tak by som mala viacej detí ale ktovie možno by sa mi to nepodarilo. Zakaždým keď som otehotnela tak to bolo hneď ako som sa rozhodla pre dieťa, ja viem že som možno jedna z mála ktorej sa to v takom veku podarí hneď na prvý krát, ale verte mi že som si pri potratoch užila svoje a to posledné tehotenstvo som už neplánovala ale to nič nemení na tom že som neskutočne šťastná že čakám bábätko. Je mi jedno čo si ženy ktoré porodili v 20-tke o tom myslia, oni ani netušia čo je to túžba po bábätku v takom veku tak ako ja netuším čo je to túžba v 20-tke. A som presvedčená že problémy ktoré časom prídu budeme vedieť s mužom vyriešiť tak aby sme boli všetci spokojní a hlavne naše deti.
Po vecsinu to vijde v starsom veku vtedy ked nechcu jedna pani cakala presne vtom obdobi akp ja malu a tak sme sa bavili mala 42rokov a hovorila ze uz nechceli mali uz dost velke deti 2 a tak ked uz aj mala ake si zdravotne problemy tak vysadila antiku ze sak uz pomaly prechod a buum doktor ze ved vy ste tehotna.takze ked nebude zena chciet tak aj v takom veku sa da.a to iste plati aj pre mlade baby.psychyka robi divi.
@m.i.r.i necítim sa atraktívna, som úplne normálna žena, svojho muža som si zbalila ja sama v 18, on mal 19, brali sme sa ja 20, on 21. Rozumeli sme si hneď od začiatku, áno, v tom som mala šťastie, že to bol muž proste do života. Nič sme nemali zadarmo, bývali sme mesiac u rodičov v dome, potom nám rodičia oboch strán kúpili jednoizb. byt, ktorý sme im splácali a splatili samozrejme. Žili sme na pôžičku, veľa vecí sme mali požičaných, či starých, aj syn sa nám narodil do toho jednoiz. bytu a žili sme, bol čas, keď som nemala ani na nové topánky, na nič nové. Neriešili sme, že toto nemám a toto, jazdili sme na starých eskách ( ak viete, čo to je ) a boli sme šťastní, nič nám nechýbalo, takže tie vaše argumenty tu - ako ste nemali, ako sa nedalo a podobne je len a len o tom, že už nikto sa nechce uskromňovať, každý chce všetko a hneď a dieťa do toho vôbec nepasuje, to príde na rad, až keď máte všetko, len to dieťa nie. Vhodný partner? To čo je? Po čase žiadny chlap, žiadna žena už nie je vhodný, vhodná, česť výnimkám....všetko je o kompromisoch, o komunikácii, o prispôsobení sa, o schopnosti naučiť sa spolu žiť a o chcení.
@libawet asi si naozaj nepochopíla podstatu toho preco ti tu kazda jedna poriadne nalozila vratane mna. My sa tu nebavime o tom kto je ako v 40tke atraktivny a financne zabezpeceny....bavime sa o tom ze nie je nic nenormalne mat v tomto veku dieta z coho si sa ty doslova vysmievala a napisali si ze sme stare kravy. Nie kszda z nas mala to stastie ze nasla muza svojho zivota v 20 tke ako ty je to take tazke pochopit??
@libawet krásny životopis gratulujem. Len potom nechápem prečo si vstupovala do tejto diskusie ked nie si snažilka po 40. Ak si ešte raz prečítaš svoj prvý príspevok v tejto diskusii je plný výsmechu, hnevu a urážok. Ty prvá si sa začala z týchto žien túžiacich po dieťatku vysmievať a urážať ich, je len samozrejmé, že sa bránia. Oni bohužiaľ to šťastie ako ty nemali.
@martinsen Vyrovnanemu a spokojnemu cloveku je uplne jedno, ci nejaka ina skupina zien ako ona, ma/nema dieta po 40. Tato tema sa moze dotknut tak maximalne niekoho, kto by si mozno dalsie dieta po 40 zelal, ale jej uzasny manzel nie, alebo to nejde, alebo ma nejaky iny dovod, preco sa niekde, kde sa jej nic netyka, musel dusovat o tom, ake je to zle. Mozno tak presviedca iba samu seba.
@butterfly333 Ahoj, ďakujem Ti za super príspevok ohľadom tej pijavice libawet. Nechápem, čo tu v tejto skupine robí. Mala by si nájsť fórum, kde prispievajú 20 ročné pipky a ním písať a nie ženám, ktoré majú oveľa väčšie problémy ako ona sama. Ani jej to robí dobre, ubližovať iným. Nikdy nepochopím takého potvory. Ako opisuje ten vek, že 60 ročná bude vychovávať 20 ročné dieťa. Tá je ale úplne mimo reality. Ja poznám baby, ktoré mali dieťa v 20 a v 42 rokoch o to dieťa prišli - napr. havária. Takže, žiadna matka nemôže vedieť, koľko bude jej dieťa žiť, môže sa stať hocičo. Ale je to strata času, reagovať na túto potvoru.
Tebe želám, aby si na budúci rok mala dieťatko, si o 3 roky mladšia odo mňa. Ja neviem, čo so mnou bude, chcela by som ísť na posledné IVF, a potom sa na to už vykašlem. Človek si musí vážiť veci a ľudí okolo seba, tie čo má, a nie sa stále hnať za tým, čo nemôže ovplyvniť. My sme s manželom úplne zdraví a Boh nám nedopraje bábätko. Neviem, kde je chyba. Asi to tak má byť. Všetko dobré Ti želám.
@karmen007 vieš nedalo mi nereagovat tiež nechapem take ženy ako ona. Ja prajem každej žene ktorá tuži po dietatku je jedno či ma 20r alebo 45r to je kazdej vec predsa nepoznáme čo ta žena prezila prečo sa tak rozhodla mat dieta neskor. Prajem každej aby sa to zadarilo a dieta bolo zdrave. Aj vam prajem aby sa vam čo najskor zadarilo. 😘😘😘😘
...otehotnieť aj po 40-ke zďaleka nie je nemožné, no ak sa to podarí, neznamená to ešte, že máte vyhraté. Tehotenstvo v tomto veku sa automaticky považuje za rizikové. V prvom trimestri sa každé štvrté končí potratom. Ďalšie komplikácie hrozia aj v neskorších štádiách.
Plod môže ohroziť tehotenská cukrovka či vysoký krvný tlak, problémy, ktoré sa častejšie vyskytujú práve u starších rodičiek. V poslednom trimestri trápi štyridsiatničky viac ako iné ženy preeklampsia.
Ide o pomerne závažné ochorenie, ktorého príznakmi sú opuchy nôh a rúk, vysoký krvný tlak a vysoký obsah bielkovín v moči. Bábätko vtedy nedostáva dosť živín a spomaľuje sa jeho rast. Často sa v takýchto prípadoch musí pristúpiť k predčasnému pôrodu cisárskym rezom.
Spontánny predčasný pôrod je jedno z ďalších rizík. Ženy v zrelom veku rodia ťažšie, pretože panvové svalstvo a tkanivo pôrodných ciest je tuhšie než u tých mladších.
Aj preto u starších rodičiek volia pôrodníci častejšie pôrod cisárskym rezom. Zaujímavé je, že u prvorodičiek sa spomínané komplikácie vyskytujú častejšie než u žien, čo už rodili....atakďalej atakďalej, nehovoriac o riziku Downovho syndrómu....
K tejto téme som reagovala, pretože som chcela upozorniť na riziká tehotenstva po 40 +, nikoho som neurážala, znovu opakujem, jednoducho som len niektorej stúpila na otlak, ako sa vraví, tak ma potrebuje uraziť, no je to zbytočné, na svojom názore si trvám - naše vajíčka 40+ sú rovnako staré ako my, a to nezmeníte ani hanlivými výrazmi na moju adresu. Všetkým želám krásny predvianočný a vianočný čas, užite si ho v mieri, v pokoji a s láskou so svojimi blízkymi.
@libawet Normálne neverím vlastným očiam, že si sem o5 zavítala, tak vitaj 🙂
@libawet ahoj, aj ja ti zelam krasny predvianocny cas... tie informacie samozrejme su mi zname, a urcite aj inym zienkam na tomto fore, takze ich vobec nemusis zdoraznovat ani teraz ani nabuduce 🙂. Prosim ta, co si tym chcela dosiahnut? Ma nas to tu na tomto fore vystrasit, znechutit, odradit? Alebo robis osvetu, aby sme sa ani nepokusali a vzdali sa rovno? Mozes ist robit osvetu do ciganskych osad... Nikoho z nas vobec nepoznas... okrem rizik je vzdy ovela vacsia sanca, ze sa narodi zdrave dieta aj mamicke po 40a rodicia ho budu milovat. Urcite sa nenarodi nechcene do nestabilneho prostredia. howgh.
@karmen007 Ja mám taký pocit, že tá pani si nevidí ďalej od nosa :(
@libawet aká mudra. 😅😅😅 kde je admin nech ju zablokuje 👎👎👎
@libawet a naopak, ja s tebou súhlasím. Aj keď mi ešte zďaleka nie je 40 ale tiež ma ten vek čaká, nedokážem pochopiť, na čo dneska ženy čakajú do 30 a viac rokov? Na to, aby mohli brať hormóny a stimuláciu, o ktorej nechce nikto hovoriť, ale do veľkej miery súvisí s rakovinou prsníka? Moja teta tiež nemohla ˇmať deti, stimulovala, užívala hormóny a nakoniec si raz ráno našla hrčku v prsníku. Nádor bol našťastie nezhubný, ale mala to práve z tej hormonálnej liečby. Inak s tebou naplno skoro vo všetkom súhlasím.
@libawet To si povedala urcite vsetkym zenam tu same novinky tusim. Prepac, nie povedala, ale skopirovala a este k toho z clanku, kde tvrdia, ze "Stopercentnú istotu poskytne až rozbor plodovej vody po amniocentéze." ha, dnes si mozes zistit vsetko aj z krvi, ked posles vzorku do zahranicia, len je to o nieco drahsie.
Inak cely clanok je tu: http://casprezeny.azet.sk/clanok/88091/matkou-p...
@jalito Napriklad cakaju na partnera s ktorym by tie deti mohli mat. Naozaj sa to nie kazdemu podari vtedy ked chce a kedy je to aj najvyhodnejsie (z biologickeho hladiska teda minimalne). Ja by som cokolvek dala za to keby som mojho manzela bola stretla aspon o 5 rokov skor. Ale co uz, tak sa tesim aspon z toho co mam a ze sme sa nasli. NIKDY by some neurobila taky kompromis v takej dolezitej otazke ako otec mojho dietata.
@ingelika78 Ja viem, že nie každá stretne toho pravého hneď, ale otázka je, a teraz sa opakujem po libawet, lebo v tom má bohužial i trošku pravdu, ktorý chlap je ideálny? Je veľa prípadov, keď vzťah vyzeral ideálne, narodilo sa im dieťa a vzťah išiel do .... nechcem napísať čo. Ja viem, že je zodpovedné vyberať si dobre otca pre svoje dieťa, našťastie som i ja to šťastie mala ako veľmi mladá, keď si ostatné klepali na čelo, že dieťa v 22 rokoch a čo som na hlavu. Ale ...keby som našla článok od jedného českého popredného gynekológa, hneď to tu vycapím. Tam píše, že prechod pomaly a pozvoľna začína u ženy už po 30 rokoch, aj keď žena vyzerá relatívne mladá a pekná.
@butterfly333 ..a prečo by ma mal zablokovať? Lebo tvrdím fakty, ktoré vám nepasujú ? To skôr Teba, Ty ma tu urážaš a používaš nadávky.
@libawet ja používam nadavky? Sa spamätaj jediná kto tu uráža a nadava si ty.
Prečo tu rozoberate čo by mali robiť a čo nie téma je pre tie čo sa ich to týka ,založte si vlastnú skupinu "my už nechceme deti" a môžte diskutovať celé dni

@martina_l_l Rozhodne ano. Ona to vidi tak, ze stale ma sancu niekoho stretnut, ako predtym, ibaze bez casoveho stresu