icon

Snažilky 42+

ivankalaco
25. aug 2016

Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉

kakatulik
5. dec 2016

@ninmar14 ty si trafila kliniec po hlavicke...👏
Inak ked sa tak na teba pozeram,tak by som ti snad ani tych 35 nehadala..celkom pekny priklad "opotrebovanosti".

tecko28
5. dec 2016

@ninmar14 krasne a trefne napisane, mna este napadlo, ze dotycna mozno este nema sama ani 30, ked vidi zeny po 40-tke ako vykopavky. 👍

ninmar14
5. dec 2016

@tecko28 ja fakt milujem tieto nazory anonymnych vykopavok bez identity ktore su na konovi len preto ze by vyryvali a vysmievali sa

krassotinka
5. dec 2016

@marhulka88 dakujem za odpoved 🙂)) v kazdom pripade drzim palce!!!

gabrielkaa
5. dec 2016

Chcela by som tiež prispieť svojou troškou. Nečítala som všetky príspevky ale nedá mi povedať , že ženy v 40ke nie sú vykopávky . Priemerný vek dožitia je u žien v súčasnosti 80 rokov, čiže doba aktívneho a vitálneho života sa predĺžila . Ja sama mám 40 a lekár mi povedal podľa všeobecnej prehliadky, podrobných krvných testoch, a ostatných vyšetrení, že spokojne môžem mať dieťa....takze všetkým snazilkam v mojom veku držím palce...

karmen007
6. dec 2016

@libawet Ahoj, môžem sa spýtať - akú máš vyštudovanú školu ? Lebo si úplne vymletá. A tvoje názory si nechaj pre seba a pre svoju rodinu. Ja mám 40 rokov - a 10 rokov sa nám nedarí mať dieťatko. Z akého dôvodu si trúfaš súdiť ženy, ktoré majú 42, 43 rokov, že chcú mať deti ? Si neskutočne hlúpa primitívka. Táto téma je založená pre ženy nad 40 rokov, ktoré nemali šťastie mať dieťatko a to je ich vec čo robili do 40 ? Zaujíma ťa, čo som ja robila do 40 ? Tak to si na zlej adrese. Dúfam, že tu už nebudeš prispievať. Lebo, napíš. admin., nech tvoj príspevok vymaže - ako nevhodný. Ale tak.

butterfly333
6. dec 2016

@karmen007 krasne si to napísala nikto nemá právo súdit ženu v akom veku chce a túžim mat dieta. Hoci ani nevie ake tá žena má problemi ved nie každá ma dieta v 20tke. Prajem vám aj sebe aby sa nám zadarilo. Aj ked nemam 40r no ale 37 no dva roky sa nám nedarí.

karmen007
7. dec 2016

@butterfly333 ďakujem ti za povzbudenie a podporu. Ja ti prajem tiež, aby sa ti zadarilo, ale 2 roky nie je až taká dlhá doba. Do 40 môžeš mať bábätká i 2 alebo 3. Maj sa krásne.

butterfly333
8. dec 2016

@karmen007 dakujem no ja dufam za sa zadarí buduci rok. Pre mna 2 roky veru dlho obaja sme ok všetky vysledky v poriadku. Tak už len čakat.

fialka88
8. dec 2016

Ahojte dievčatá. Pripájam sa k Vám.🙂 Mám čerstvých 40, 7 ročnú dcérku a chcela by som ešte jedno dieťatko. Moja mamina tiež porodila takmer pred 28 rokmi ako skoro 41 ročná môjho najmladšieho brata.🙂 Verím, že sa to pošťastí aj mne a aj Vám všetkým, ktoré túžite ešte po bábätku.🙂

santine
13. dec 2016

Ahojte zienky, aj ja sa rada sa pridam. 40 som mala pred par mesiacmi a tiez skusame, ci sa nam este podari babatko. Zatial beriem k. listovu a Dr. mi dala urobit AMH, vyslo v norme, takze nadej mame 🙂

kakatulik
13. dec 2016

@santine aaa kolko je to v norme?...nevies presnu hodnotu?

baaambulkaa
13. dec 2016

@libawet ja síce nemám+ ani 30+ ešte, ale nedalo mi nereagovať....si úplne hlúpa....to, že ty máš 44, a cítiš sa stará (určite tak aj vyzeráš) neznamená, že všetky sú staré rašple ako ty.....poznám viac žien, čo majú resp. čakajú bábo po 40....a tie ženy obdivujem a fandím im....možno to je niekedy ťažšie, ako v mladom veku, ale je to ich voľba a dieťa im dodá silu a energiu žiť 🙂 zato ty si obuj uštrikované papuče, pozri si správy a choď spať.....

libawet
14. dec 2016

@baaambulkaa prestaň urážať a posudzovať niekoho, koho si v živote nevidela, to svedčí čosi o Tebe, ak si myslíš, že je normálne mať po 40 deti, tak si rovnako hlúpa ( použila si prvá ) ako tie pred Tebou...ale pokojne majte, je iné vstávať v noci k dieťaťu 20 ročná ako 40 ročná a iné je ako 40 ročná rozumieť dvadsiatnikovi, živiť ho ako 60 ročná a viac, pretože práve toľko tie 40 + snažilky ( slovo, kt. hovorí za všetko) budú mať. Vyjadrila som svoj názor a mám na neho právo a stojím za ním a Ty hlúpučká bambuľka a Tebe podobné majte deti aj v 50-tke, vaša voľba, váš život, vaše problémy...všetkým želám veľa zdaru a držte sa, len viac takých detí, kt. sa narodia ženám po 40+, lebo tento národ je ešte stále málo chorý.

renimac
14. dec 2016

@libawet náhodou som sa dostala k tejto diskusii a ako tu píšeš, že ťa iné urážajú, tak teraz si napr. urazila ty mňa. Tvojim posledným príspevkom. Môj otec mal 50 rokov, keď som sa narodila, podľa tvojej teórie by som mala byť zrejme retardovana a môj brat už asi kripel, lebo sa narodil, keď mal otec 55 rokov. Mama síce pod 40, ale fu*k off, princíp rovnaký. S vekom rastie iba riziko, nie však istota, že deti budú viac choré. Pripomínaš mi moju svokru, ktorá kvôli svojmu pohodliu išla po 40-ke na potrat a v sebe má nulovú empatiu. Dnes je vek dožitia a kvalita života oveľa vyššia, ako keď rodili naše staré matere. Nechápem ako môžeš tie ženy tak urážať. Ja mám síce len 30, ale cesta k dieťaťu bola dosť dlhá a keby to nevyšlo, nezastaví ma vek, ale počet mojich vajíčok, keď už mám byť taká pejorativna. Môžeš mať názor aký len chceš, žijeme v samozvanej demokracii, ale zamysli sa nad tým, ako ho prezentujes a možno zistíš, že ten konflikt si vyvolala ty.

butterfly333
14. dec 2016

@libawet ako mozeš takto písat so normalna?? Čo ty vieš o tej žene ktora ma napr.prve dieta po 40tke čo ty vieš či nemala nejake zdrav.problemi alebo ine dôvody nato možno nenašla toho spravneho možno niečo ine. Tak prečo odsudzuješ ženy po 40tke ktore tužia po dietatku. Nevieš nič o živote tej ženy tak sa už konečne spamätaj a neuražaj tu ženy po 40tke. Si zlá a zakerná žena. Chod radšej z tejto skupiny preč ako by si tu mala len ženy urážat kde sa v tebe berie ta zlost. Mala by si sa hambit.

butterfly333
14. dec 2016

@renimac moja krasne si to napísala ja to tiež nechapem ako može niekto takto urážat ženy po 40tke. Nechapem.🙄

renimac
14. dec 2016

@butterfly333 mám v sebe asi malo zášte, aby som pochopila správanie niektorých ľudí. Ale možno mi len chýbajú mozgové bunky, lebo som sa narodila starému chlapovi... Vďaka Bohu za takého otca, iného by som nechcela.

libawet
14. dec 2016

@renimac áno, OK, no telo ženy 42+ je proste 42+ a všetky orgány v nej, prírodu nikto neoklame...a k tej kvalite života - dnes je oveľa väčší stres ako mali naše mamy a ich mamy, kde sa snáď ani o nejakom strese hovoriť nedalo a ako vieme, stres je spúšťačom mnohých chorôb a taktiež je zodpovedný aj za to, že ženy začínajú pociťovať klimaktérium po 35, no to sa už opakujem. Nikoho som nikde neurazila, je to holý fakt, že proste žena po 40+ je na rodenie detí stará, bohužiaľ. Ideálny vek mať deti je do 35, potom je všetko už len horšie a platí to aj pre mužov, mnohí majú problém vôbec ženu oplodniť pre klesajúci počet spermií, vôbec zdravých spermií,a to už mladí chalani vo veku 20 rokov( nosenie mobilov vo vrecku, tablety na lone, stres, fajčenie,alkohol, ktorého konzumácia len stúpa )...kedysi bolo kedysi ( terazky som majorom 🙂 ), potraviny, vzduch, voda boli zdravšie a teda aj tá kvalita života, no nie dnes...lenže toto snaženie 40+ je len o tom - čo ešte nemám? Mám kariéru, mám dom, mám auto, no akosi mi nevyšlo mať dieťa, lebo v 20-30 som mala iné záujmy a nepasovalo mi mať dieťa, tak rýchlo idem dobiehať, čo som zanedbala a zrazu HUP, nejde to - prečo? Výhovorky typu - nikto vhodný sa nenašiel, je proste hlúposť, ak žena chce, tak má aj toho vhodného.

baaambulkaa
14. dec 2016

@libawet "prestaň urážať a posudzovať niekoho, koho si v živote nevidela, " prosím?????? a ty robíš čo????? ved ty si začala prvá!!!! urážaš tu ženy, akoby boli nejaké monštrá za to, že sa rozhodli mať dieťa neskôr....musíš byť asi strašne zatrpknutá stará dievka. ....možno ani deti nemáš, tak tu žiarliš....ak aj hej, je mi ťa ľúto za tvoje plytké zmýšľanie....IQ 0

extempore
14. dec 2016

Dámy, jedna vec je túžba po dieťati, druhá biologická možnosť otehotnieť a v zdraví donosiť. Prírodu neoklamete, nech už v 40 plus vyzeráte akokoľvek dobre a pestovane. Oplodniť sa môže len kvalitné vajíčko a čím je staršie, tým šanca klesá. Po 40 je šanca otehotnieť len 1% aj počas styku cez ovulaciu. Takže sebareflexia by mala byť na prvom mieste. To, že nejaká vaša známa alebo rodinná príslušníčka mala dieťa po 40 bez problémov nemusí byť pravidlo.

renimac
14. dec 2016

@libawet si mimo. Mám dosť kamošiek nad 35, ktoré nemajú vzťah a nie preto, žeby nechceli. A potom dosť známych, ktorí sa začali snažiť ešte pred 30-kou a snažia sa dodnes. Dnes majú cez 40. Vidíš svet čierno-bielo, ale farebné spektrum má farieb oveľa, oveľa viac.
A btw. konzumácia alkoholu naopak stále klesá 😉, naši starí rodičia nemali zďaleka takú pestrú stravu ako my, keďže môj otec bol o 50 rokov starší, veľmi dobre si pamätám rozhovory o tom ako žili a strava bola dlho veľmi jednotvarna. Vzduch? Ved SR mala najviac chemických továrni v celej východnej Európe, vzduch sme nemali nikdy cistejsi ako teraz. Môj svokor je chemik, kapacita, ten by ti povedal, čo sme dychali v 90.rokoch. Takže tvoje argumenty neberiem, resp. len čiastočne.

libawet
14. dec 2016

@baaambulkaa znovu opakujem, nikoho som neurazila, to, že neviete prijať fakt, že žena po 40+ je proste stará na rodenie detí, je len a len váš problém.
@butterfly33...mám 44, takže svet 40+ poznám viac ako dôverne a mám 22 ročného syna, to len na doplnenie 🙂a myslím si, že nevyzerám zle, pri výške 176 cm mám 75 kg, obliekam sa športovo elegantne, no to nie je vôbec podstatné, pretože si to môžem aj vymýšľať, že ? 🙂 Podstatné je, že som so sebou spokojná a svojmu mužovi sa páčim.

m.i.r.i
14. dec 2016

@extempore prirodu neoklames, ale ked ti to priroda umozni, tak nikoho neklames..a ak aj to 1% tam je a vyjde to, tak co...zena je plodna dokedy jej priroda nadelila a ak by priroda chcela, tak bude plodna len do 30..ale cuduj sa svete je plodna aj do 50 a muzi ano, tiez klesa mnozstvo spermii aj kvalita, ale su plodni v podstate riadne riadne dlho..je to tak dane prirodou, inak by sme asi vymreli...
Ono by to bolo krasne a idealne, keby sme si vsetci v 20 nasli partnerov bez problemu, vsetci sa milovali a mnozili..ale to by asi bolo tak ako v zvieracej risi, ze kazdy mlady chlap ked to na neho pride oplodni aj 20 samiciek a rozdava material v mladom veku..ale my aj ked mame tie iste pudy, organy a hormony ako ine cicavce, mame aj rozum a neriadime sa len pudom zachovania populacie a prezitia druhu ale aj vlastnou existenciou a hlavne moznostou volby...tak nechapem co je na tom zle aj je moznost....

@libawet tebe blahozelam, ze si splnila tabulky na pocatie dietata a ze ti priroda nadelila atraktivitu a pritazlivost pre opacne pohlavie a aj mozno inych veci - mozno naivitu, mozno nezodpovednost, mozno cokolvek -- bez urazky, ktovie...ale ze ti to vyslo tak super, mat dieta v 22r a si spokojna, stastna, mas muza po ktorom si tuzila a skvely zivot...naozaj by to bolo uzasne keby sme to tak mali vsetky...ale zial, nie vsetky zeny su super atraktivne, nie vsetky su pre muzov pritazlive, nie vsetky vedia flirtovat a mnohe tiez myslia na buducnost, staraju sa pripadne o rodicov, musia si zarobit aby prezili a x inych dovodov preco si v 22r nemozu dovolit mat dieta, lebo mozno ani nie je s kym...ja som v 22r pracovala v zahranici a nemala som muza s ktorym by som mohla mat dieta...a ver mi, ze ja som napriklad uz aj tuzila po dietati, ale nebol muz a neboli ani podmienky - nemala by som kde s muzom zit a vychovavat dieta...ci len tak s klofnut kokokolvek a nasackovat sa k rodicom do bytu a nechat sa zivit.....manzela som stretla v 25r, kym sme porandili, pospoznavali, zarobili, utriedili si zivot, tak som sa vydala v 30 a mala dieta v 32 skoro...po prvom neuspesnom pokuse....a mame kde byvat, mame slusny zivot, zorganizovane priority...a to som stale z tych stastnejsich, pretoze mam x kamaratok, ktore stretli muza svojich snov aj v 20 a podarili sa im deti v 37-38r...a aj take co maju skoro 40 a stale nemaju partnera...vies si predstavit inak ake to je v mnohych pripadoch zufalstvo? Ked tuzis po rodine, ked cely zivot chces mat rodinu ale nemozes najst partnera ? To nie su vsetko zeny karieristky, to su zeny zodpovedne, co sa snazia si zivot vyplnat aj niecim inym len aby nemysleli na to, ze chcu doslova ulovit buduceo otca svojich deti...a cim starsie, tym je to tazsie..ty si to predstavit nevies, pretoze si bola asi obdarena tym, ze s mala to stastie si najst vhodneho otca pre deti, ale vidis len po isty mantinel a nechapes, ze su ludia rozni a nie kazdy si aj predstavuje zivot rovnako a aj ma to stastie aby to rovnako vyslo

baaambulkaa
14. dec 2016

@m.i.r.i super napisane....👏 Ono to potom aj tak vyzera, v 20tke sa necham nabuchat prvym partnerom, ktoreho poriadne nepoznam a o 10 rokov mam sice dieta, ale uplne neschopneho partnera... Co to ze nie je dobry otec, hlavne ze sim v "biologickych " tabulkach

bluka2
14. dec 2016

@m.i.r.i "a aj take co maju skoro 40 a stale nemaju partnera...vies si predstavit inak ake to je v mnohych pripadoch zufalstvo? Ked tuzis po rodine, ked cely zivot chces mat rodinu ale nemozes najst partnera ? "
Uplny suhlas, tak som to aj ja videla, pokial sa 1 kamaratka v 36 nerozhodla, ze pojde do Spanielska na kliniku a vezme to do svojich ruk, bez toho partnera, ktoreho nema. Zakony to umoznuju v Spanielsku a Dansku, pre samotne zeny. Ak to ma clovek na mysli ako realnu moznost, je koniec zufalstvu....nehovorim, ze je to idealne, ale 1000x lepsie ako nechat sa nabuchat nejakym debilkom, alebo proste niekym, kto ti nie uplne vyhovuje

stanulienkat
14. dec 2016

@baaambulkaa prepac, ja som nikde necitala, ze by niekoho urazala. Ma triezvy a rozumny uusudok, co tu niektorym chyba.

martina_l_l
14. dec 2016

@m.i.r.i krasne si to napisala. dakujem.

martina_l_l
14. dec 2016

@bluka2 Zeny netuzia len po dietati, ale aj po niekom kto by ich miloval, s kym by sa doplnal. Myslis, ze ta kamaratka "umelym zaobstaranim dietata" je stastna?

m.i.r.i
14. dec 2016

@bluka2 veru..aj ja mam kamosku co takto rozmysla...ma 39, zabezpecena..a nie ze sa spamatala teraz a odrazu nemoze najst...naozaj tuzila po partnerovi a rodine uz velmi davno, ale proste vhodny sa nenasiel....a tiez riesi ze co...u nas v spermobanke povedali, ze slobodna nemoze...musia byt partneri...uz aj nad adopciou zacala rozmyslat...tam by sa dalo aj slobodnej....ked je zabezpecena...hrozne cosi vidiet ako roky rokuce nad nicim inym nerozmysla...nezavidim veru a chapem...a moze si hovorit kto chce co chce, ze iste prebera, alebo nevie spravit kompromisy a ine kecy..proste to niekedy nesadne ako puzzle a zas za kazdu cenu hocikoho za otca len aby som porodila v spravnom veku je predsa blbost