icon

Snažilky 42+

ivankalaco
25. aug 2016

Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉

libawet
19. dec 2016

@santine o to horšie, že o tých rizikách viete, a napriek tomu do toho idete. Kde je zodpovednosť a hlavne voči tomu dieťaťu raz, ak sa vôbec narodí a zdravé narodí ? Veľmi egoistické, vidíte len seba a vašu nesplnenú túžbu kvôli premrhanému času argumentami - ako sa mi nedalo mať dieťa, lebo nebol vhodný partner, lebo nebol čas, lebo, lebo....

m.i.r.i
19. dec 2016

@bluka2 ono prave...celkovo by som chcela vediet, kolki z vas poznaju mamicky po 40 co maju deti s downovym syndromom? Ja napriklad poznam niekolko mamiciek takychto deticiek a vsetky mali tak 25-32r...v uplne normalnom veku...ono to riziko je vacsie mozno a hlavne ked sa ratalo krasne s tripple testov, ktore hned mamicku po 35 zaraduju s vyssim percentom a je automaticky rizikova...ale uprimne ja take mamicky ani nepoznam..a naopak poznam ich dost co mali deti vo vyssom veku a vsetko su to zdrave deti
Vsetko je relevantne...pretoze su to priemery, statistky, pravdedpodobnosti...ale prave to je ten rozdiel, ze kazda zena je ina a je ina v 25 tak ako aj v 40...su zienky co maju od puberty problemy, su zeny co maju aj mladosti problemy rozneho druhu, nepravidelne cykly, cysty, vytoky, rozne problemy, neznamena to, ze nemaju mat deti...a zas su zeny styridsiatnicky co maju reprodukcne organy ako 20 rocne...a to neprahanam, pretoze to viem aj od svojho gynekologa...aj mne povedal este vlani, ako 37 rocnej, ze by mi mohli aj 20 rocne zavidiet ako mi to tam vsetko funguje a ze moze doslova rodit ako jablon keby som chcela..a to sa nepovazujem za krasnu, mladu a pritazlivu, ale urcite nie stara na dochodok a prechod...niektorej zene mozno zacina prechod aj v 30 a inej v 55 a je to uplne normalne..takze opat ako vzdy - nic netreba zovseobecnovat, ked sa libawet citi ako stara mama ktorej zacina prechod a mozno to tak u nej aj je, tak je to v poriadku, neznamena to ale ze je to tak u kazdej z nas...a s tym najdenim si vhodneho patrnera je to ozaj smiesne, ze to tu vie niekto tak zlahcovat...cize vlastne treba skocit po prvom jedincovi muzskeho pohlavia najlepsie v 20 a nech plodi deti...nic to, ze ostanete s detmi sama a nezabezpecena, ved na vhodnom partnerovi vlastne nezalezi...hlavne ze splnim statistiku o rodeni do 25tky...a este aby ma ten chlap vlastne aj chcel..ze?

m.i.r.i
19. dec 2016
bluka2
19. dec 2016

@m.i.r.i Ja nepoznam ani jedno dieta s dawnovym syndromom, toto mam od mojho gynekologa, ked sme sa na tu temu bavili (pri merani NT).

martinsen
19. dec 2016

My o všetkých tých rizikách vieme a aj napriek tomu chceme dieťa po 40-tke 🙂
A nie nie sme hlúpe, sebecké a nezodpovedné práve naopak 🙂

jalito
19. dec 2016

@libawet moc picháš do osieho hniezda. Ja som ešte oproti vám relatívne mladá,budem mať 31, ostala som tehotná v 22 rokoch si niektorí klepali na čelo. A tie, čo si klepali na čelo dnes postupujú IVF. ženy žijú bohužial vo všeobecnom sebaklame, že vek je len číslo, no nie je. Cítim sa mlado, vyzerám mlado, ale moje telo už tiež može vykazovať známky staroby, o ktorých ja možno ani neviem. A treba všetko brať s pokorou.

m.i.r.i
19. dec 2016

A ked uz ma niekto potrebu ozaj citovat nejake clanky:

Napriek tomu, že s vekom rodičky rastie aj riziko rôznych porúch u dieťaťa, sú podľa nedávnej štúdie deti starších rodičiek všeobecne zdravšie. Do veľkej miery za to môže fakt, že ženy okolo 35-40 rokov sú už väčšinou zabezpečené a majú stáleho partnera, sú zvyčajne vyrovnanejšie ako mladšie matky. Podľa štúdie boli deti starších rodičiek menej často hospitalizované (do veku troch rokov), bolo u nich zaznamenaných menej úrazov a celkovo mali údajne aj silnejšiu imunitu než deti mladších matiek. Ďalej sa ukázalo, že deti starších matiek mali emocionálne vyrovnanejšie detstvo a menej problémov s vývojom reči.

Vedci poukázali na to, že matky vo vyššom veku majú viac životných skúseností a dokážu pozerať na mnohé veci s nadhľadom. Tým sú zároveň schopné poskytnúť svojim deťom lepšiu prípravu na škôlku či školu a celkovo sú im lepšou oporou pri zvládaním rôznych životných skúšok než mladé a menej skúsené matky. Na druhej strane je u starších matiek riziko, že nebudú schopné byť tak aktívne ako mladšie ženy, deti ich ľahšie unavia a vyčerpajú.

Pre aj proti
Je jasné, že mať dieťa vo vyššom veku, má svoje výhody aj nevýhody. Či sa nám to ale páči alebo nie, jednoznačne dnes pribúda starších rodičiek a to veľmi výrazne. Preto je dobré vedieť, že napriek mnohým rizikám, ktoré sa s materstvom vo vyššom veku spájajú, má to aj dostatok pozitív.

gabrielkaa
19. dec 2016

@m.i.r.i súhlasím s tebou. Nedá sa to zovšeobecňovať a hovoriť že 40 ročná zena je pomaly v prechode... veľa z nich, hlavne v zahraničí má svoje prvé dieťa okolo 40ky a niekedy po. Veľa závisí aj od vonkajších faktorov ako je napríklad životný štýl, stres atd. Kedysi, keď ženy nemali takúto lekársku starostlivosť , mali veľakrát ťažší a stresovejsi život a priemerná dĺžka života bola kratšia tak samozrejme sa 40 ročná žena považovala už za staršiun pani. Ale doba je iná ako vravíš a mne dokonca sám lekár po prehliadke povedal, že pokojne môžem mat ešte dieťa .... ale zas neberiem niektorým 40rocnym ženám právo cítiť sa už opotrebovane a v prechode 😀. Každý sme iní.

lilislnko
19. dec 2016

@libawet, prve dieta som mala v 20, druhe v 33 a teraz ked mam 44 som tehotna, bez snahy o dieta uplne prirodzene, skor som robila vsetko pre to, aby sa to nestalo, ale stalo sa a presne koli takym názorom som prve dva mesiace, ako som sa to dozvedela prerevala a chybalo malo, aby som urobila najvacsiu chybu vo svojom zivote, ale spamatala som sa a teraz som na zaciatku 5. mesiaca a tesim sa na ten zazrak ktory mi prichadza do cesty. Nic v zivote sa nedeje nahodou, ak ma dieta prist, tak pride a vyberie si pre seba ten najvhodnejsi cas, napríklad aj po 40. Nase prababky mali viac deti, rodili aj po styridsiatke, bolo to normalne a prirodzene. Aj ked, ja sama som dieta po 40 neplanovala, neposudzovala som ine zeny, kazdy clovek na zemi ma ine poslanie, neda sa porovnavat, kazdy clovek ma inu cestu.

ninmar14
19. dec 2016

@libawet kurnik zena ty si ale cudak....vies co sa mi nezda u teba??Nejak mas vsetko super nastudovane ovladas rizika ktore nam po 40 tke brozia a vsetky tie dristy okóo....preco sa vlastne zapajas do tejto diskusie ked nechces dieta alebo nemas dieta pp 40tke. Tak velmi tuzis provokovat a odsudzovat?? Si cela nejaka divna a zatrpknuta.Zi a nechaj zit a mozno budes spokojna a stastna...a mozno budes stale hladat chybu niekde inde...podla mna mas sama nejaky dost velky problem a takto si to kompenzujes... je mi ta luto

ninmar14
19. dec 2016

@libawet a este ma zaujima co ty vlsstne zena v prechode s odrastenymi detmi robis na konovi??Mna by to ano nenapadlo sa sem prihlasit keby som nevakáa dieta

ninmar14
19. dec 2016

@libawet necakala dieta

ninmar14
19. dec 2016

@jalito mojaaaa ty si tiez ttochu mimo...ja som mala prve dieta v 20 tke a posledne v 44 rokoch a narozdiel od teba viem porovnat ake je to mat dieta skoro a s darebakom a neskor s muzom svojho zivota takze vsetky tie vase dristy a zvasty aj s
@libawet su uplne cele o nicom a cele zleeeeee...trosku respektujte aj ine nazory lebo ste fakt dost mimo zienky

jalito
20. dec 2016

@ninmar14 ja rešpektujem názory všetkých tu a nazývať ma, že som mimo je dosť odveci a urážlivé, nehodné ženy tvojho veku. No ja som si vždy myslela, že koľkokrát mladšie ženy majú viac rozumu než tie staršie. Niekedy sa mi to aj potvrdí 🙂

ninmar14
20. dec 2016

@jalito napis mi jedno uraźive slovo na tvoju adresu to ze si mimo nie je urazka ale fakt!!!akym pravom odsudzujes alebo hodnotis rozhodnutia zien ktore su na tomto fore????

ninmar14
20. dec 2016

@jalito viem ze sa citis ako neskutocna mladica ale skus miesto tej urazlivosti a vztahovacnosti byt radsej empatickejsia k zenam co tu diskutuju... a to ze sa v tomto veku dali na tehulkovanie naozaj nie je tvoja starost kazda jedna z nas pozna rizika a myslim ze ani jedna nelutuje svoje rozhodnutie a inak mne je uplne jedno co si konkretne ty o mne myslis 😁

jalito
20. dec 2016

@ninmar14 ja neodsudzujem, len konštatujem. Koniec koncov či budeš mať dieťa v sedemdesiatich rokoch, alebo v sto rokoch je mi absolútne putna, iba som sa trošku priklonila k libawet, lebo keď sa človek troška hlbšie zamyslí, má v niečom pravdu. Máme demokraciu, takže možem chodiť na aké fórum chcem a nikoho som tu konkrétne nenapadala, to teraz robíš bohužial ty, že napadáš mňa. Ja súcitím s vami, čo chcete dieťa, akurát málokto sa zamyslí a všetko prijme s pokorou. BTW u teba bohužial platí príslovie, že aj keď si staršia ako ja, nemáš viac rozumu ako ja, keďže ma bezdovodne napadáš.

martinsen
20. dec 2016

Táto diskusia bola založená pre snažilky vo vyššom veku, aby sa navzájom podporovali , radili si, pomáhali si, @libawet svojím výsmešným a urážlivým príspevkom úplne zmenila smer tejto diskusie. Takže navrhujem, aby sme sa vrátili k tomu, prvotnému cieľu, lebo ma to tu už prestáva baviť. Tie žienky čo nepatria do kategórie snažiliek okolo 40, alebo sa stali matkami vo vyššom veku, tak poprosím, aby sem nedávali príspevky a zabudli na túto skupinku /diskusiu. Ich sa táto téma netýka. Nikam toto urážanie nevedie.

libawet
20. dec 2016

prepáčte, že som si dovolila zmieniť fakty a riziká tehotenstva 42+, že som vôbec vstúpila do vašej diskusie, ktorá vidí len to pozitívne a pred negatívnym zatvára oči. Ospravedlňujem sa všetkým, ktorých sa tá pravda dotkla ( napriek tomu, že som na nikoho konkrétne nepoukazovala, nikoho som konkrétne neurazila, písala som vo všeobecnosti ) a ktoré na seba poukázali nadávkami na moju osobu. Vzdávam sa, múdrejší ustúpi.

martinsen
20. dec 2016

Ospravedlnenie sa príjma, ďakujeme že už sem nebudeš prispievať

butterfly333
20. dec 2016

Že mudrejší ustupi ja odpadnem 😅😅😅

martinsen
20. dec 2016

@butterfly333 nerieš, kašli na ňu 🙂

ninmar14
20. dec 2016

@libawet
@jalito amen a zbohom Vasilise najmudrejsie v okoli bez vasich mudrosti by sme vsetky umreli hlupe 😂😂😂

ninmar14
20. dec 2016

@libawet a este raz si precitaj svoj prvy prispevok v diskusii ci si naozaj nikoho neurazila alebo nezranila...nakoniec si ty ta obet hej??hm vela stastia prajem pri testovani na menopauzu 👍👍👍

daduska3
20. dec 2016

@ninmar14 ak mi niekto zaručí, že budem po treťom dieťati v tvojom veku takto vyzerať, dám sa nahovoriť 😝

mamutka
20. dec 2016

@libawet mňa tu zaujal jeden príspevok. Píšes ako ste len skromne žili, že dnes sú ľudia pohodlni a dieťa im do plánov nepasuje. Ty si mala na ružiach ustlané oproti tým, co sa sami pretlkaju. Tebe rodičia kúpili byť. Ze ste ho splacali? Ha! Aj úroky? Vieš aké úroky boli a sú v bankách na bývanie? Ja som ešte pred tridsiatkou nezarabala dosť aby sme utiahli hypo a normálny život. Vtedy boli prísne podmienky. Chovas sa ako hrdinka, lebo si v 18 stretla toho pravého. Mala si len šťastie. Ja som môjho stretla v 25-ke. A nikto nám nemohol poskytnúť peniaze na bývanie, ktoré by sme mali hneď, museli sme sa namakat, aby platy boli také, aby sa s nami banky bavili! Ešte jedna vec, keď si taká fajnova oproti hlupaniam čo rodia vo vyššom veku. Vieš ty kto robil na tvoju materskú? Ja viem, že sa ti iste malila. Ale niekto tie odvody na ňu odvádzal. Presne tie sproste karieristky, ktoré neplodili v dvadsiatke! Makali na sebe a dobrých 10, 15 i viac rokov platili a platili, aby ženy co rodia pomaly ešte v škole niečo dostali. Nejakí mladí oteckovia by to asi ťažko v tomto štáte potiahli aby bolo na materské, keď berú oficiálne minimum a zvyšok na ruku. Ani sa už neskusaj buchat do pŕs, že si si to zariadila dobre, mala si len kopu šťastia. Od super chalana v takom veku, cez rodičov, čo mali z čoho hneď požičať, až po (dúfam) zdravé deti. Lebo aj také sa stáva, že makas, setris, máš dieťa a bum ho 700 eur v nemocnici lebo batola ma problém (nemal ho preto, že som ho nerodila pred tridsiatkou) ale zaplatila som to bez mihnutia oka, práve preto, že som ho rodila ako slušne zarabajuca zena. BTW naše matky a babky rodili od 15 do cca 45, tak nerieš. Inak, kľud, mám 40 a nie som snazilka, takže do tejto diskusie patrím asi tak ako ty. Ak by som otehotnela, je to len moja a manželov a vec. Sranda bude, ak sa náhodou tebe podarí otehotnieť vo vyššom veku. Hlavne buď potom v klude, nestresuj sa. Ozaj, moja kolegyňa pochovala dieťa, tak mali vo vyššom veku ďalšie. Tak nesud ľudí, každý má svoje dôvody.

karmen007
20. dec 2016

@henikav ďakujem Ti za podporu.

tecko28
20. dec 2016

@mamutka krasny prispevok 👍❤

eliska13
20. dec 2016

@libawet každá, ktorá ide do dieťaťa vo vyššom veku si je určite vedomá aj rizík.Ved to nie sú poblaznene pubertiacky.neviem akým právom ideš robiť osvetu.Ak sa na to cítia prečo nie?Dnes je to úplne bezne.u nás na ulici teraz rodili ženy čo mali 10,13 rokov jedinacika pred 40 išli do toho ešte raz.

malabiba
20. dec 2016

Dievcata, nehadajte sa...je fajn mat dieta mlady, ani zdaleka zabezpeceny a ide to aj bez penazi a hypotek, ked sa chce, nie je to o nezodpovednosti, ze nie sme zabezpeceni, niekto to tak neciti, mat majetok, byt, postavenie, na dieta?....a ked sa niekto rozhodne mat dieta neskor, je to jeho vyber aj ked musi ratat aj s vyssim rizikom, ale preco nie? je to jeho volba...tak je zbytocne sa tu navzajom osocovat, co je lepsie a co nie...tesme sa zo zivota a to, ze ma kazdy iny nazor a ine plany je uplne v poriadku....drzim vam vsetkym palce 🙂