Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
Ahojte kočky. Bola som dnes u ženského, lebo mi nejako začal blbnúť cyklus a on mi predpísal Duphaston. Asi sa zasmejete, ale ja som nikdy nebrala žiadne hormóny a mám pred takýmito liekmi veľký rešpekt...ja neviem, či ho mám brať. Inak ani žiadne testy mi nerobil, vôbec sa ma nepýtal, či neužívam nejaké lieky atď...Viem, že je to vlastne progesterón, ale predsalen v chemickej forme. Kázal mi to brať 2mesiace a prísť na kontrolu. Inak mi povedal, že budem spokojná. Neviem, čo mám robiť. Máte s týmto liekom nejaké skúsenosti? Neviem, či nemám skúsiť radšej niečo na prírodnej báze. Ja som mala doteraz cyklus ako hodinky...
@jalito ano mame demokraciu zlatko takze hod sem co chces a rodit v 70 tke nebudem a ver mi ze aj v tej 70 tke ta schovam do vrecka vo vsetkom ....a vies preco???lebo so spokojna a stastna a pozitivne mysliaca zena nie negativna ako ty!J Ty dieta v 40 tke mat nebudes lebo nemas na to...a neuraz sa zase... vies je demokracia😂😂😂
@butterfly333 Sebavedomie tej rárohe rozhodne nechýba

Ahojte, ja mam 40 za pár dní, a tiež sa s manželom (39) snažíme o bábätko.
Navrhli nám umelé oplodnenie, alebo aspon IUI, čo však odmietame, chceme to skusiť prirodzene.
Beriem Femibion, a gynekologička mi dala Duphaston 11.-25. den cyklu.
Problémom u mňa su opakujúce sa zápaly :(, som z toho nešťastná.....nevieme z čoho to je.
Manžel teraz dobral ATB ja tiež a znova zápal. Ma tu niekto také problémy? Ak, áno čo pomohlo?
Vdaka.
@lubkavargova1 nuz vidis ja tiez zasnem...a moje deti mali 24 a 22 ked sa um narodila mala sestra a boli stastnee a svoju sestru miluju najviac na svete a nikdy nas ani slovickom neodsudili...takze zasnem aj ja nad tymi co to nedokazu pochopit
@fialka88 kolegynka prisla o babatko v druhom mesiaci, pri dalsiom jej rovno nasadili prave Duphaston, lebo jej chybali hormony a tehotenstvo sa udrzalo.
Mne Dr. brala krv na ovarialnu rezervu (AMH), sama to navrhla. Tiez som mala cyklus ako hodinky, dokonca sa mi pravidelne striedali cykly jeden mesiac 24 dnovy a druhy 25 dnovy 🙂 cele roky, teraz to mam trochu rozhadzane. Dva mesiace dozadu mi ms meskala s tym, ze som mala ruzove spinenie a potom prisla na 29 den. Mozno MA...
My to nechavame na prirodu. Ak sa podari, bude dobre, ak nie aj tak bude dobre... ja uz jedno dieta mam.
@ivankalaco nedajte sa odradit hlupymi komentarmi. Ja som mala prve dieta v 32, druhe v 35 a keby nebol mm proti chcela by som este jedno.Mam 38...vek je ozaj len cislo. Ja sa na ten vek vobec necitim...a ze vekovy rozdiel? A co? Dnes uz je uplne bezne, ze zeny az v 40ke rozmyslaju nad rodinou. Vase dieta nebude jedine so "strasimi rodicmi". Ja tiez nebudem nikdy najmladsia maminka 😉
@libawet, ja som si myslela, že si nejaká 80 ročná babka, strašne zastarané názory, aj mladí ľudia môžu mať postihnuté deti a mladí rodičia môžu zomrieť, mne mama ochorela a zomrela ako 40 ročná, ja som mala 20, ,40 ročné ženy nie sú staré.
@libawet no do pohnutok inych mat ci nemat deti a kedy nas v podstate nic nie je, vsakano.
k teme len maly komentar - mat potomstvo rozhodne nie je atribut cloveka, ani ked zoberieme, ze je "najvyspelejsim" clankom prirody - teda presiel mnohotisicrocnou evoluciou. asi nebudeme spochybnovat, ze priroda vie, co a preco urobila. mozno nie je idealne mat deti "neskor", ale keby uz bolo tak strasne nezelatelne, aby zeny po 40tke mali deti, urcite by prechod a tym padom neplodnost zariadila priroda alebo evolucia skor 😝 cielena stimulacia a podobne dopomahanie je trochu tlacenie na pilu, ale na druhej strane je kopa zien, ktore vo veku 40+ otehotneli prirodzene, mozno aj bez snahy vobec pocat, skratka sa pritrafilo - a maju sa za to nebodaj citit vinne alebo co? to by zeny od 30tky mali brat 15 rokov antikoncepciu, aby nepocali, lebo podla niektorych nazorov to uz nie je vhodne? takze pokial vlastna plodnost zeny trva, ma snad pravo dieta mat.
radsej zazelajme vsetkym mamam a snazilkam zdrave a stastne deticky 🙂
@libawet beries do uvahy aj taku moznost, ze tym ženám odrastli prvé deti a majú pocit samoty a chceli by to zažiť ešte raz?Nebudeme sa tváriť, že neexistuje syndróm prázdneho hniezda.A, keby to aj tak bolo, že sa zrazu spamätali, že im chýba dieťa je to zlé??Dieťa má byť milované a je to jedno či má mama 30,40.pre mňa je zase extrém mať dieťa v 22r a veru je len jedna čo mala v mojom okolí dieťa taká mladá a potom v 34 R išla na druhe
@eliska13 ako mozu mat pocit samoty ked maju milujuceho manzela??? Deti nám odrastu a mozeme sa konečne viac venovat sebe, robit veci spolu proste to čo teraz robit velmi nemozeme lebo mame male dieta, problém so strazením atd...
Ak sa na to zena a muz citia - nech maju dieta aj v 50tke...ich vec, oni to budu ,,chovat,, nie ja. Samozrejme za predpokladu, ze to aj dokazu s energiou ukočírovat. Co si budeme vraviet, dieta je prvé dva tri roky velmi vyčerpavajuce. Mať dieta v 22 je z hladiska plodnosti ideálny vek nakolko vaječníky su ,,naspídované,,. To len spoločnost je nastavena na karieru a kraviny. Ja som mala prvé dieta ako 24 ročná a ziadny extrem to nie je. Posledne o 10 rokov neskor......v 40tke nás čaka ,,druha mladost,, deti odrastene a skor chcem byt babka...😀
Sardinka - to je vec pohľadu. Je zrejmé a aj bez mojej "osvety" tu dievčatá vedia, že vek do 30 je asi trochu vhodnejší pre rodenie deti ako 40+, ale zrejme ich k tomu niečo viedlo, mali na to svoje dôvody . Z druhej strany ja keď som bola cca 25, užívala som si skutočnú mladosť, veľa sme cestovali a nevedela som si predstaviť že budem mat dieťa .... z druhej strany som ani nemala vlastne bývanie a keď sa na to spätne pozerám ani môj bývalý by nebol dobrý otec. Skratka mala som dieťa vo veku keď som bola na to psychicky aj fyzicky pripravená a hlavne s mužom s ktorým si viem predstaviť zostarnúť . Výhoda toho bolo to, že už som si nemala potrebu užívať druhu mladosť . Všetko som stihla počas tej skutočnej mladosti 😀. Ale každý sme iný ako to tu už asi 3x opakujem.
Ak ste čítali všetky príspevky od začiatku tejto diskusie tak ako ja, myslím, že väčšina žien v tejto diskusii snažiliek vo vyššom veku , nie sú žiadne karéristky,ktoré odkladali tehotenstvo na neskôr po 40-tke keď budú zabezpečené. Sú to jednoducho ženy, ktoré v mladosti nestretli tých správnych partnerov, rozviedli sa, ovdoveli a dlho boli sami a teraz v 40-tke stretli muža svojho života a túžia mať spolu dieťa. Ja sam som vždy chcela viac detí a nikdy som to neodkladala na neskôr z dôvodu, kariéry, našetrenia peňazí na vlastné bývanie, auto.... S prvou dcérou som otehotnela keď som končila vysokú školu a zároveň som chodila do práce a nemala som ani na kočík či detskú postielku, vďaka môjmu "úžasnému" ex-manželovi :( Aj napriek tomu, že som nemala ideálneho partnera, dokončené vzdelanie a žiadne istoty som sa rozhodla pre dieťa v mladom veku. Bolo to veľmi ťažké obdobie a jednoducho som si nevedela predstaviť mať ďalšie dieťa s týmto mužom,aby som si splnila svoj sen o veľkej rodine :( Svojho druhého muža som stretla,až keď som mala 37 rokov a človek po zlých skúsenostiach je už opatrnejší, takže nám trvalo 2,5 roka pokým sme sa rozhodli, že sa pokúsime o dieťatko. Som si vedomá všetkých rizík a aj napriek tomu by som chcela ešte aspoň jedno dieťatko (ak nie viac ). Je mi úplne jedno, čo na to povie moje blízke okolie alebo tu ženy na koníku. Znovu opakujem táto diskusia bola založená pre ženy s podobným osudom a cieľom dotiahnuť to do úspešného konca, aby sa vzájomne podporili a pomáhali si.
P.S. Minule mi kolega (má okolo 50-tky) vravel, že ho jeho mama mala ako 42-ročná (bol jej 4tým dieťaťom) a jeho mladšiu sestru mala mama ako 45-ročná! A to už vtedy kočíkovala spolu so svojou najstaršou dcérou, ktorá sa tiež v tom období stala matkou :D a žili na východe v malej dedinke
@gabrielkaa nepochopili sme sa, ja som spokojna so svojou mladostou čo som si uzila atd...mlada som stale, ale som uz inde ako pred 15 timi rokmi aj premyslaním o zivote a aj finančne. Takze ked mi posledne dieta viac odrastie tak ten čas chcem stravit s muzom, viac sa venovat jeden druhemu, byt spolu na čo nie je teraz tolko času lebo prirodzene tie deti potrebuju ,,vypiplat,,. A nepotrebujem to plátať dalším dietatom len preto lebo sa citim ,,sama,, a nemam sa o koho starat. Ak ma zena pekne manzelstvo,a s ,,pozostalými,, deťmi normalny a pekny vztah, tak sa snad neciti sama, opustena ...ako tu bolo spomenute, ze zena citi samotu lebo nema doma dieta. No neviem, ja vidim chybu niekde inde...nikto nemusi suhlasit samozrejme. Pravda je na oboch stranach. Ak niekto chce mat dieta nech aj v 50tke a citi sa na to, ze to realne zvladne a nemusi mat x pomocnikov tak prečo nie....ale zase telo neoklameš, vaječniky maju najlepšie časy davno za sebou a nie kazda lieta po 40tke ako srnka...takze pravda je niekde uprostred.
@sardinka336 ved to je super, ze to tak citis ty..a je to v poriadku...ale mnohe to tak necitia..su zeny co chceli mat deti hadam uz v 18 keby mohli a bolo to hlavne naplnenie ich zivota, ale su take,co sa na to necitili ani v 25, ani v 30 a mozno ani neskor...myslim, ze tej dobe uz odzvonilo, kedy rodicia vybrali manzela, farar pozehnal a od 17 sa rodilo...potom nestastne manzelstva,manzel s milenkami, zena zomrela pri 10 porode...lebo tak je to spravne a v manzelstve v dobrom a zlom, pri ozranoch, tyranoch, suknicaroch..myslim, ze teraz si uz zena moze sama rozhodnut kedy sa citi na to, ze ma vhodneho partnera na otca svojch deti a ze ma taky zivot, ktory dietatu zabezpeci to co potrebuje..samozrejme, kazdy mame tie priority a ocakavania inde, ale pravda je, ze pokial nie som dcera Onasisa alebo minimalne nemam take stastie ako libawet, ktorej rodicia zasponzorovali byt, tak vacsina z nas nema kde byvat, nema nic nasestrene..a v 24 skonci VS s nulou na ucte, nulovymi pracovnymi skusenostami, s izbou nad hlavou u rodicov...a mozno aj bez partnera a vlastne cely zivot prezity v skole...je to krasne, ze je to prave vek na to mat dieta, ale na to nie su podmienky...a treba nejaky cas na to kym najdeme otca pre deti, kym si nasetrime, nazbierame skusenosti a dozrejeme...a v konecnom dosledku aj mame pravo nieco zazit, nie kazda je stvorena na to, ze hned mat deti, ktore by boli nestastne, lebo mama by bola nestastna..potom je plny MK takychto zien - ruky natahovat statu lebo potrebujem davky, kedze som nikdy nerobila, stazovat sa, ze ju nevezmu do prace po materskej - no ano, 10 rokov doma s detmi vo vhodnom veku, bez praxe...kazdy sa bude hrnut ju zamestnat..potom tie, co placu, ze su zienky domace, ze nikam nemozu ist, ze ich ma manzel ekonomicky v hrsti, dava len pridel penazi, nic nezazili, od 20 rodili a poznaju akurat kulturny dom v najblizsom meste ked pride Spievankovo ci Miro Jaros.., dalsie co nadavaju na svokry u ktorych byvaju, lebo ved mam deti, okupujem dom svokrovcov, ale nie som pani domu a je to pomaly na rozvod, .a tie najhorsie extremy co ziju s muzmi tyranmi a nemaju kam ist ani nechcem rozmazavat...ale hlavne, ze rodili v 25...
TYm, ktorym to vyjde inak blahozelam naozaj..ked nasli partnera mozno v 15, ked mozno partner uz pracoval a zarobil, ked ona pracovala pocas skoly, alebo rodicia zabezpecili strechu nad hlavou,ked mali slusny start do zivota a nic zvlastne neocakavaju len vychovavat deti, tak super...aj s detmi sa da cestovat,aj s detmi sa da zit, to je pravda, ale nie vzdy su na vsetko rovnake podmienky...
A mne uprimne napriklad vobec nevadi ze som unavena...mam tiez skoro 39, kludne by som este chcela babatko..a velmi...ako hovorila kedysi moja mama - s trochou nadsadenia -- ze spat mozeme aj v truhle 😉 Ja som praveze rada, ze ked som mala viac energie a odvahy, tak som skor cestovala, zarabala v zahranici, spoznavala inych ludi, bola som odvaznejsia a odviazanejsia a aj mozno nezodpovednejsia ked som bola mlada a vtedy som to zazila, teraz ked som starsia uz tuzim po klude, domove, starat sa o rodinu a uprimne sa mi uz ani nechce tolko cestovat ako kedysi..cestujeme aj so synom a aj este vela budeme, ale uz je to uplne o inom ako za mladi..
@fialka88 tiez mi naordinoval duphaston beriem ho 3 mesiace a este budem do konca januara aby sa babo udržalo. nemala som sice hormonalne problemy ale toto je akokeby poistka. nema ziadne vedlajsie ucinky, jedine co som schudla za mesiac styri kg. udrzuje ti to horm.rovnovahu ktoré mimi v brušku potrebuje aby tam ostalo a vyvijalo sa dokonca mi aj kamaratka lekarnicka povedala ze aj vdaka tomu som otehotnela na prvý šup 🙂 ( nepatrim sice do tejto vekovej kategorie, temu som otvorila lebo mam kamaratky ktore aj v 40tke chcu prve dieta )
a inak, ja mam dobru kamosku teraz, ktora ma 54 rokov a 7 rocnu dceru..zoznamili sme sa v skolke kam chodili nase deti a tym, ze su povahovo totalne rovnaki, tak sa skamaratili a my dve nakoniec tiez.travime uz teraz aj spolocne dovolenky, lyzovacky ...kazdopadne, ona deti nechcela.stretla svojho partnera ked mala 37, on je od nej mladsi o 9 rokov...a dohodli sa, ze deti nebudu...ale ono aj na nich prislo..teda rozhodla sa pre dieta v 46r...a prirodzene to vyslo bez problemov, porodila v 47, sla hned na sekciu, ale ziadne komplikacie, ma zdrave dievcatko s napriemernou inteligenciou, co byva tiez velmi casto u starsich matiek..a jasneze, sa venuje ako nikto...a vo svojich 54r ma 50 kg, je v neskutocne dobrej forme, vela sportuje, ja jej nestiham v nicom...nikto jej nehada ten vek, ani vyzorovo, ani kondicne ani nijak..samozrejme, ze nevyzera na 20, ale citi sa tak ucite, ozaj u mna sanka dole za jej formu...tym, ze sa vdaka dietatu tiez pohybuje medzi mladsimi rodicmi, tak aj ona je psychicky mlada..a aj ked pre mna osobne je ten vek uz predsa dost extrem, po tej 45 to uz ozaj asi nie je bohvieco, tak jej to beriem...je pravda, ze na stetnuti zo skoly po 35 rokoch nikto nechapal, ze mala 6 rocne dieta, pricom vacsina spoluziacok uz riesila vnucata, ale tak ona je stastna, spokojna a dietatku nechyba nic...a reci o tom, ze aka bude babka ked dcera bude mat stuzkovu su somarina 🙂
@m.i.r.i ako vraviš...ako si to kto zariadi tak to ma. Len zase vytahuješ same extremy. Ja mam okolo seba relativne mlade rodiny, keby čakali kym si našetria, tak budu čakat do penzie, hypoteku tu v BA ma kazdy na koho prstom ukazeš a si predstav ze aspon na to CHorvatsko v ramci moznosti maju a ziju pekne. Stredna vrstva by som povedala. Ostatne je na kazdom človeku ako chce zit - či ako bulo alebo tvorit harmonicke manzelstvo, partnerstvo. To nie je o peniazoch ale o charatkere ktory budujeme v rodine od maleho decka. Ale dnešne deti budu ešte horšie...lebo su chovane v sklenikoch, instatna doba, samé ja ja ja...a moje potreby...to tak do 30 v mama hoteli a potom zrazu chcu tvorit rodinu a tvorit to ,,my,, ked väčšinu zivota boli zvyknutí na ,ja,,. To je potom ťažko.
Prečo si myslíš ze vychova je deti je ,,nič neočakavat,, ,,LEN,, vychovat deti...aspon vidno ako dnešna spoločnost vychovu deti berie ...ako nič, ako niečo nepodstatne a pritom je to najdolezitejšie aku generaciu rodiny vybuduju. Jasne ze ti nevadi ze si unavena...ked som mala 1 dieta tak som ja osobne nemala ani čo robit. To plkáš teraz ako kazdy čo to nezaživa ....ale ked budeš za noc 6 x hore a to po 2 roky noc čo noc...tak potom mi pridi rozpravat tieto báchorky.
@sardinka336 len k tomu dietatu - ano mam len jedno, preto sa citim v pohode mat aj dalsie.....a co sa noci tyka - moj syn sice spaval slusne ako babatko, do cca 3r..od 3 do 6.5 ale vstaval medzi 2x az 6x za noc...ja prespavam noc vkuse od oktobra tohto roku...a nejako uprimne som viac unavena ked tolko spim 🙂 Neviem preco to tak bolo ale tie viac ako 3 roky sa moj syn po nociach permanentne budil...po hodine, po dalsich dvoch...niekedy cikat, inokedy prikryt, inokedy len tak mamiiiii a otocil sa na druhy bok..a kopec soplov, ktore prezival asi ako kazdy chlap, cize najvacsia choroba lebo nemozem dychat, tak to boli tiez noci..takze neboj, tohto som si zazila dost....a preto nemam problem si predsavit skocit do toho kolotoca zas...takze zas sa nehnevaj, u niekoho to pri jednom dietati moze byt viac vycerpavajuce ako pre niekoho pri 3..tak ako niektore zeny su na umretie pri 1 a ine ficia aj so 4 a nemaju problem...predsa to kazdy citi inak.....a ja napriklad to citim tak, ze som si zazila vsetko co som chcela a teraz sa chcem venovat rodine....niekto to citi naopak...a najma ked pocuvam tie reci okolo sebectva zien, co maju deti neskor - lebo sa chcu zebezpecit, zarobit, ale aj zit najprv a potom sa venovat rodine, pricom od viacerych mladych mamiciek pocuvam presne to iste len v opacnom garde - teraz chcem rychlo deti, nech rychlo odrastu a potom ked budem mat 40 mozem zacat zit...a to uz sebectvo nie je..to je uz normalne, ze sup sup, splnit si povinnost porodit, potom uz nech su deti samostatne a ja mozem zit...akoze kazdy ako mu vyhovuje, ale na unavu by som sa nevyhovarala...pricom nechcem povedat to, ze sa aj necitim unavena..a ze mat dalsie dieta, ze budem behat ako srnka..urcite by som riesila to iste ako kazda,co nema dost spanku a citi unavu, behat za zivym dietatom atd..ale mozem sa na vek a na tie vyhovorky vykaslat..
@fialka88 neber hormony, ak ti riadne nerobil testy, to si radsej najdi ineho lekara, to je nejaky zmrd
@m.i.r.i ježiš...kto hovori ze sup sup splnit si povinnost? A pri rodine sa uz neda zažívat či ako? Co uz zivot a uz ,,len,, rodina. Ja zažívam a ,,zijem,, aj s rodinou..dokonca by som povedala, ze bohatšie zažitky máme ako ked sme boli len dvaja. Ok, sme plažove typy nie dobrodruhovia. Ty to vidiš len čierne a biele...len deti neskor maju zabezpečene zrele zeny a potom sa uz ,,mozu venovat rodine,, a deti skor maju mlade mamičky aby rychlo deti mali....nonsens. Dovodov prečo sa tak ludia rozhoduju je cela škala...od sebectva az po existenčne dovody.
Ja som zlaty stred. Zijem a venujem sa aj detom.
@sardinka336 ani nemam co dodat :D:D:D:D ty trupka
@sardinka336 vies, ja som tu natrafila asi potom tiez na same "extremy". Na MK som sa registrovala preto, ze sa nam dlho nedarilo pocat, tak som sa potrebovala porozpravat s babami, ktore prechadzali tym istym ako ja, lebo v okoli sme mali opacne pripady. No a zivot pise rozne pribehy, a moje 3 roky boli v porovnani so 7-10-15 rokmi smiesne. Netreba na to ani vysokoskolsku matematiku, aby si clovek vyratal na aky vek sa teda vysplhali. Mali sa vzdat? Prepac, ja by som to tiez nevzdala. Mnohe z nich poznam osobne, niektore opustil muz, lebo to nezvladol, niektore sa stale snazia a nezacali vcera. Tu sa pise len o tych, ktore si to nechali na neskor kvoli kariere alebo vlastnej pohodlnosti. Same predsudky, tolko ich ani moja 70-rocna babka nemala! A v podstate aj keby, ich zivot, ich volba. Nemam pocit, ze by si neboli vedome rizika, lenze to riziko nie je az take vysoke ako tu mnohe pisu. Pre nieco prichadza menopauza okolo 50-ky. Mam 30, ale na ceste za dietatkom som si "odgrgala" v zivote svoje a mozno ich preto chapem viac ako niekto, kto mal deti lusknutim prsta. Asi som neobjektivna, alebo len popisujem extrem. Ale damy, pre kazdeho extrem nieco ine. Pre mna napr. urazky voci zenam, ktore chcu byt v tomto veku este matkami. So what? Vy ich deti rodit ani zivit predsa nemusite 😉. Tak KDE je vlastne problem? Zelam Vam krasne sviatky, respektujte a budete respektovane. Musim ist uz fakt kupit nejake darceky, tento rok mam neskutocne meskanie 😀. Tak sa majte.
@sardinka336 ale presne som mala pocit, ze ty to vidis cierne a biele..ja len poukazujem na tu druhu stranu..vobec mi nevadi, ked maju mlade mamicky deti..naozaj im aj fandim, ved nie je nic krajsie ako mat pocit, ze chcem zit pre rodinu uz od mlada..len chcem poukazat na to, ze to nie je len ta jedna strana - jasneze nie kazda chce sup sup deti a zbavit sa zodpovednosti, ale tak isto nie kazda starsia mamicka je karieristka co vybera medzi muzmi a odklada materstvo cielene..najdu sa aj take aj take samozrejme..ale tak je to kazdeho vec a kazdy sa citi na nieco ine..len to ....nejde o extremy...
@@sardinka336 a inak, my sa zvykneme stretnut v mnohych temach a vacsinou sa aj zhodneme...a tie temy kde tiez vstupujes su ale vsetky asi samy extrem....🙂 Lebo ja uz sama nechapem ze preco sa to vsetko toci okolo toho isteho - zle svokry, nevsimavi manzelia, nuda na materskej, nezamestnatelnost po materskej...nizky rodicak...sama niekedy pozeram ake to maju zeny problemy...takze ono to az take extremy nebudu...zide sa tu sice len ista vzorka zien, ale tieto fora su uz zname vsade a myslim, ze odzkradluju dost dobru vzorku problemov aj na vytvorenie statistiky 😉

Nuz citam..citam...a zasnem. Jednoducho nenachadzam slova...jedine co ma napadlo je priklad nasej susedky. Zienka mala 49 ked zistili ze veru bude babo...no to by nebol taky pruser, keby dieta necakala aj jej certvo vydata dcera. My "lud naokolo" sme s tym vobec nemali problem. Naopak, bolo to take mile. Skor jej mlada dcera sa s tym nevedela vyrovnat a kade chodila vsade trusila negativne poznamky...jednoducho ziarlila na pozornost, a nevedela prekusnut, ze ona mlada moze byt tehotna a jej mama uz patri do stareho zeleza....najsmutnejsie je to, ze ani po porode nedokazal prijat fakt a uzmierit sa s mamou :( :( smutne