Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
@jania023 ja som tiez tak bola na tom, ze nikdy mi skoro nic neostalo na mrazenie, lebo som mala vzdy malo embryi. Aspon ze mas jedno dieta, my sme sa dlhych 8 rokov snazili aspon o jedno a teraz ked mi taha na 41 som tehotna prirodzene. Som len na zaciatku, ale pevne verim, ze toto dietatko sa narodi a donosim ho ako mam. Je to tazky boj to IVF a ten kto neskusil, nepochopi a mozes mu to dokola hovorit kolko chces. Este tie prve 3 sa daju, lebo si povies, ze to preplaca poistovna. No potom pride zlom, ty zneisties a uz sa to s tebou vlecie. Fakt obdivujem zeny, co maju x niekolko ivf za sebou a su uspesne tehotne a porodili. Klobuk dole
@melmel78 sme na tom podobne tiež po nevydarebom ivf a kete som otehotnela v 39tke prirodzene
ja začínam nový cyklus... som smutná, ale čo mi iné ostáva....... ideme trošku zrelaxovať s manželom, po tom ťažkom lete, čo sme mali...... držte sa, tak rada čítam, ak sa niekomu zadarí, stále v tom vidím aj ja nejakú nádej....
nedopísala som..... ideme relaxovať na týžden do kúpeľov....... dajaké výpadky mám v poslednom čase 😀
@dolynkag ♥️
@melmel78 u mna vola bola len osud to zariadil inak. Vela krat mi velmi tazko padlo ked sa nejaka premudrela zacala vystatovat a davat « rady » co robit aby sa vklad podaril.
Tie zeny krorym sa to podarilo aspon na chvilku si neuvedomuju to stastie co maju, aspon na chvilku citit ten pocit zrodu zivota a aj ked to nedopasne dobre tak maju ten zadny pohon ist dalej a povedat si ze nabuduce to uz bude dobre. A ja? Mne nebolo dopriate ani len 1 jediny den tesit sa s // proste bum a na teste nic. Clovek musi byt fakt motivovany aby nasirl silu ist dalej a znova dookola. Nieje unenie mat 20vkladov ak mas embryjka ale horsie je ked mas 20 vkladov a 20ivf cyklov, 20 stimulacii a 20 anestezii a nakoniec aj tak je to zbitocne.
Vela krat ma zamrzi ked si niektora najde // na testiku zo slovami ze konecne sa podarilo a potom vysvitne ze zo je jej 3-4 cyklus.
Ja som ich mala uz 130 a stale cakam a dufam
@jania023 boze moj, ako to citam, tak pred tebou klobuk dolu. ty si mala 20 ivf cyklov? a 130 vkladov? ja mam za sebou toho tiez dost, mali sme prve az po 17 rokoch, co sme spolu a cyklov mam za sebou iba 11, mam velky problem s vajickami, ale kde ty beries silu na pokracovanie netusim. tak velmi ti zelam, aby si mala babo. to som ani nepocula o takej vytrvalosti❤❤❤.
@jania023 wau obdivujem ťa nechcem byť za mudru toro by som ja nedala klobúk dole a keď vravíš že iná príčina nieje to už úplne že wau toľko injekcií atď su bojovníčka veľká no možno malá útecha, ale máš aspoň jeden poklad a čo vieš ešte stále môžeš otehotnieť nádej je vždy a ja verím že sa to podarí drž sa
@jania023 mas moj uprimny obdiv osobne a snad ani tu na Konikovi nepoznam taku co ma tolko ivf za sebou. A presne, ked je co vkladat, tak mas aspon ako taku nadej ze raz to vyjde. Mam kamosku ,co to vzdala po 3 Ivf, ze to psychicky nedava uz a vyrovnava sa s tym, ze jej nebude dopriate. Nema deti je moj rocnik. Najhorsie, ked ta ani partner nepodpori a s trapenim je clovek sam. Kazda mame nejake svoje limity a verim, ze ani pre jednu co to skusi , to nie je jednoduche. Ja sa vzdy tesim ked sa tu objavi nova tehula co jej to vyslo. Velmi ti drzim palce, aby ta tvoje neuspechy posilnili este viac a ty si svoj beh dobojovala do uspesneho konca.
@bobricek1979 no veru ja to inak, ako zazrak nemozem nazvat 😊. U mna ziaden lekar neveril , ze sa podari prirodzene, ale stalo sa a osud to tak zrejme chcel. Ty sa ako mas?
@dolynkag užite odychujte zaslúžite si a čo vieš...
@melmel78 no u mňa som mala problémy zo zubami a dasnami dala som to konečne do poriadku a za pár týždňov bum meškali mi kramy som myslela že cysta spravila som test a bum za 15rokov krásna silná čiarka na mňa vybehla to bolo neskutočné.. No idee to furt aa niečoho bojím teeaz som 18+6a zatiaľ žiadne pohyby tak s napätím čakám jedy to príde už sa až bojím či to príde,budúci týždeň ma čaká morfoa ty ako zvládaš tehu všetko oki? A tiež nám dr z centra povedal že určite prirodzene nikdy neotehotniem.
@bobricek1979 ahoj tie ďasná si riešila ako?
@kakatulik no bohužiaľ maka sim tam mŕtve zuby a cysty pod nimi čiže museli von ďasná sa tak dali dokopy no chcelo to nového zubára roky sa to riešilo úplne opačne
@bobricek1979 zuby ta trapili? Ja idem za tyzden na dentalnu hygienu a aj som rada lebo mi nejako dasna opuchli a dost to boli. Neviem z coho proste len tak. Jeeej ty uz sa slusne gulas 🤗. Tie pohyby v pohode a mozno to len tak intenzivne necitis. To pride...niekomu zacinaju v 16tt a niekomu neskor. Kedy mas morfologicky? Ja zatial v poho akurat sa rozculujem ze som nejaka zrava a pribrala som 3kg. Som len na zaciatku a ak to pojde takto dalej tak neviem...Brucho zacina vytrcat a nosim tehu gate lebo ine nezapnem
@melmel78 no tak ja tehu nosím už od 12tt tiež ak nie skôr už mám riadny balón ty si v koľkom? Ja som bola včera u zubára na hygiene a tiež mám jedno ďasno zapálené tak mi dával laser vraj je to v tehu normálne. No však to ma štve že niektoré už tak skoro a ja nič no uvidíme. Budúci týždeň v utorok idem na morfo tak sa bojím dúfam je malinká zdravá
@jania023 veď toto... áno, nemusím to komplet absolvovať, ale aj tak mám už teraz toho dosť.. nerobia mi ani hormóny dobre, a som z toho celého nejaká znechutená... depka najväčia, čo si budeme klamať... vidím, že máš jednu dcérku... toto jedno ma teší, že jedno dieťa vďaka Bohu mám 🙏
@janulka232 nie nemám spravené vyšetrenia vlastne žiadne, iba na začiatku mi v centre brali krv.. Dr.mi povedal, že sú nekvalitné vajká... (mala som 20 odobraných, 15 oplodnených, 11 prežilo predlženú kultiváciu, tak sa mi to nezdá - keby boli až také nekvalitné, tak by sme sa nedopracovali k toľkým mrazáčikom)... a že nekvalitné sú kvôli PCO a veku... mám 35... nejako mi to nepasuje, ale dobre... zjavne je podľa mňa problém niekde inde... 😒
@janulka232 amh mám okolo 3,4...
@ketere no divné amh krásne a toľko vajok ak by boli nekvalitné hmm skús si dať urobiť rozbor tých vajok tuším pcsi či ako sa to volá a manžel bol vyšetreny?
@bobricek1979 už rozbor nedám, veď sú už zmrazené, to sa už nedá... či?
Manžel bol vyšetrený, spg najprv zlý, po 3 mesiacoch vitamínov bol dobrý, preto sa aj neoplodňovali vajká icsi metódobu ale "v miske"...
@dolynkag ja som v 11tt, rano to brucho vyzera relativne normalne ale cez den posobim ako v 5 mesiaci snad 😀 Mna az 16/10 caka gynda a nejake tie vysetrenia, u mna to este len zacina ten kolotoc. Ak nemas problemy, nemas sa coho bat a urcite je malinka v poriadku. Ani take steklenie necitis? To by malo byt ono. Minule to tu niekto rozoberal, ale neviem ci nie na inom fore 🙂
@ketere na margo tych nekvalitnych vajicok, to je blbost....tiez som si uz co to vypocula o kvalite vajicok, ale ten lekar, co ti to tvrdi ta neriesi, proste je to pre neho biznis a tak by to nemalo byt . Osobne som sa rozpravala s dvoma embryologickami, lebo tiez sme riesili kvalitu, nekvalitu a delenie embryi a vysledok je taky, ze pokial by si ty mala nekvalitne vajka, tak sa prestanu delit embryia na 2-3 den. Ak sa prestanu delit na 4-5 den, pricinou moze byt aj zla kvalita spermii, ci nejaka geneticka vada. Tvoje prezili predlzenu kultivaciu, takze ani omylom nemas nekvalitne a vo veku 35 rokov vobec nie. Presne ako pisu baby, zmen centrum. Verim, ze je to na nervy riesit to od znova, ale radsej urobit tento krok, ako preslapovat na mieste.

@bobricek1979 mam jedno ano to vsetko bolo po nej. Uz dlhe 11 roky cakania a dufanie.
Ak mas mrazaciky tak si natom este veeelmi dobre