Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
@rami2410 moja kamaratka mala 8 ivf a dalsie sa im konecne zadarilo v 45-ke!!! Ale bolo to uz ich druhe dieta, prve bolo tiez z ivf v 40-ke. Uz im nikto nedaval nadej, lebo povacsinou sa nevytvorilo ani jedno vhodne vajicko. ☹️ A podaro sa s jej, DV jej partner nechcel. A Sklenarikova-tiez myslim, ze tam boli DV.
@rami2410 som o tom presvedcena ze mali darovane vajicka v tom veku.
@evelka81 A čo si myslíš, v čom je to, že IVF nám nevychádza? Ja už neverím ani darcovskému programu, všade tie centrá píšu - úspešnosť nad 70 %, alebo nad 80 %, ale to je podľa mňa blud. Jeden český lekár píše - čítala som s ním rozhovor na nete - že po IVF otehotnie len cca 30 % žien. A to si myslím aj ja. Lebo, človek dáva do toho strašne veľa peňazí, a nič z toho. Ale tým, čo to vyjde, to je taký malý zázrak - ako napr. Sklenaříková. A tebe prajem, aby Ti vyšlo IVF, veď si odo mňa mladšia o 2 roky.
@bobricek1979 Ďakujem pekne.
Ahojte.ja budem coskoro mat 40rokov a momentalne cakame na vhodnu menštruaciu a potom sa pustime najprv do stimulacie.najlepšie nam to vychadza az na november.Babo ešte nemame žiadne.Držim všetkym palce,ktore su na tom ako mi.
O injekcie Meriofert 150 IU nemate niekto zaujem? Beru sa pred IVF. Ja ich mam doma nepouzite lebo sa mi podarilo prirodzene otehotniet. Budem rada ak sa mi ozvete. Napiste mi prosim sukromnu spravu. Dakujem.
@karmen007 Ahoj vies ja mam pocit, ze v Brne zenam po 40 uz nepomahaju nechvaju bud to vide alebo nie. Na vsetko aj stimulky mi lekar povedal vyberte si nie , ze by podla vysledkov a skusenosti sam nieco navrhol. Ja mam este 3 mrazacikov z darcovskeho programu ani et ani ket sa neujal ani duch. Lekar navrhuje era test ale ja do toho nejdem zatial mam kazdu MS inokedy. Skor skusim v prirodzenom cykle lebo ja mavam skornovulku takze aj vklad by mal byt skor. Neviem kedy pojdem cakam na vysledky z reumatologie a rozmyslam nad laparkou , ze si dam skontrolovat priechodnost mojho jedineho vajickovodu, ci by sa mi aj prirodzene podarilo:(
@evelka81 Ahoj, máš pravdu v Brne - v Reprofite, kde ja chodím, ženám po 40 nepomáhajú vôbec. Som z nich veľmi sklamaná, nehľadajú žiadnu príčinu neúspechu. A preto som si už našla iné centrum v Prahe a hneď mi doporučili ďalšie vyšetrenia ako hysteroskopiu, tiež Era test, no uvidíme. Ak by to aj tam nevyšlo, tak sa aspoň snažili nejako mi pomôcť, nie ako v Brne. A tebe držím veľmi, veľmi palce, nech Ti to vyjde prirodzene, a nemusíš sa otravovať s IVF.
Dobré ránko dievčatá..už je to dávno, čo som založila túto tému.Je tu veľa príbehov smutných, ale aj tých so šťastným koncom..Všetkým, ktoré idete za svojim snom držím palce, viem aká dlhá a ťažká cesta je k jeho naplneniu. Dnes som mamou 5 mesačnej princezničky. Do konca života budem vďačná dvom ľuďom..darkyni a doktorovi Štelclovi, lebo nebyť ich, môj sen sa nikdy nestane skutočnosťou. Na budúci rok cez leto plánujeme ďalší vklad, Štelcl mi po vklade v roku 2018 povedal, že ma tam chce vidieť až v roku 2020.. tak ho nechcem sklamať 😂😂😂 Už teraz sa nato pripravujem, riešim váhu, stravovanie a celkovo, aby som bola fit..
@karmen007 a @evelka81 ahojte. Veľmi nerada čítam, čo píšete o Reprofite, ale mám taký silný pocit, že máte pravdu. Nemám to absolútne ničím podložené, ale tiež mám ten pocit, že po 40 to už neriešia. Spravia všetky základné úkony, sú milí, všetko funguje ako má. Len teda je to také bez záujmu vyriešiť príčinu, prečo sa napr.IVF nepodarilo. Ach jaj. V piatok tam mám termín a obávam sa, že to zase bude iba strata času, peňazí a nádeje 😕😓
@rami2410 no ja som bola v reprofit, mame patmesacnu dcérku. Sme boli spokojní. Ja si myslím, že už veľa možnosti po 40 nemajú. My sme išli v prirodzenom cykle. Chodili kontrolovať ovulaciu, vajíčko mi odobrali, oplodnili a na piaty deň vložili. Potom sme dali robiť trisomy testy. No po ivf som bola rozbitá, plna hormónov, aj tak iba prázdne alebo nekvalitne vajíčka boli. Ešte detail, dcérka je tretia v poradí. Držím palce
@rami2410 ja chodim do Reprogenesis tiez si mily vsetko je perfektne ale lekar mi sam nic nenavrhne vsetko ze vyberete si. Na repro imuno mi povedal ze netreba. Idem si to dat spravit aj ked su dlhe cakacky lebo nechcem stratit dalsie embryjko , vsetky mam super kvality nic ani duch na teste.
@evelka81 prwsne, mne sice nic nevravel, ale nasli mi nieco malinke vsade, a ze nech skusim medrol... podobne aj na hematke, nech skusim anopyrin... ale ze aj bez by to slo ... no super... len som viac zdeptana ako prwd tym... a ked je clovek zdeptany tak to proste nejde... urcite je to aj o psychickej pohode :(
A k tej celebrite... bola v monaku, a vraj tam ine veci robia... zoberu vajko od mladej darkyne a daco z nej a manzelovu spermijku sup je babo... ked mate na to financie o nulu viac ako v brne ... :( aspon tal som pocula
@nila1111 Ja si myslím, že my sa s takou Sklenaříkovou nemôžeme porovnávať. Ona má toľko prachov, že môže na IVF chodiť každý mesiac. Ale mne už dochádzajú všetky peniaze, a nič nevyšlo. A to, že jej to vyšlo v 46 rokoch - tak to je taký malý zázrak. Veď aj ona to hovorila. Ja skúsim tú Prahu, uvidíme ako to tam chodí.
@evelka81 ako vies, ze mas super vajicka? Robili ti ich genetucke vysetrenie?
@nila1111 vajicko od mladej darkyne a "daco" z koho? Lebo aj u nas beru vajicka od mladych darkyn. Kamaratka) z USA) ma prachov, ze by mohla v Monaku zit len v najlepsich hoteloch tri zivoty a aj tak je jej to prd platne. Uz skusali aj v inych statoch a nic. Ma "len" 39 rokov. Holt, niekedy to asi nejde. ☹️ Ale to len v malilinkom percente, netreba sa vzdavat.
@darci17 a pls, ktory lekar mal tolko odvahy a trpezlivosti ? Leba mna v reprogenesise uz pri objednavani na prve vysetrenie do darovanCh tlacili ? Pritom som mala vtedy tyzden 41... a prakticky ma moja gyndiarka odpisovala uz v 39... a asi mi tym pomohla k psychuckemu bloku... na hematku a imuno ma samozrejme nik neposlal.
@nila1111 z takých reči si nič nerob. Mne to tiež občas šplechne nejaká super "empaticka" doktorka. Ako keď som bola na čistení po zamlknutom potrate. Veľmi necitlivo sa vyjadrila k tomu v súvislosti s mojim vekom. Človek je zroneny, zlomený, ze sa nedari a ešte si niekto potrebuje kopnúť. Ak si ty presvedcena, ze to das, tak sa nenechaj odradit! Držím palce!

@cuttina moja kamoska v 42 prvé prirodzene, keď už vzdala nádeje. Sklenarikova mala podľa mňa darovane vajíčka. A taká Brigitte Nielsen v 55....asi tiež. Ja mám 45. A ideme na druhé IVF. Ale už ma opúšťajú všetky nádeje 😕😪