icon

Snažilky 42+

ivankalaco
25. aug 2016

Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉

lilianna1xs
30. dec 2016

@alietam Na západe je zo normálne len Sk sú dosť rozumovo inak.Vadsina žien tu robia si kariéru a 40tke si buduju rodinu,mam susedku ma 8deti to by som urcite nezvladla)))).Dokonca niektore Damy ktore poznam riaditelka novin Women sa dala umelo oplodnit bez muza zije sama milionarka a zije vo vile sama ju ,to tak bavi.Takze nikdy nic nieje neskvoro.Mam znamu jej Manzel ju opustil lebo nabuchal mladu kocku 29 ročnú po toľkých rokov sa zblaznil chlap)))))).

sylvine
30. dec 2016

@kakatulik 7.5. mam termin, ale je dost mozne, ze ked ty sa budes vykrucat ako krasna nevesta 🙂, tak ja uz budem mat drobceka, lebo sme troska vacsi a neviem, ci nezvoli lekar sekciu, ale zatial sme o tom iba tak letmo hovorili...vsetko ukaze cas 😉

kakatulik
30. dec 2016

@sylvine tak dufam,ze vsetko dobre dopadne. Inak 7.5.bol nas prvy termin,ale museli sme ho posunut o tyzen skor,lebo nebol volny kostol.

alietam
30. dec 2016

drzim palce tym co sa o to pokusaju aj v takom veku ale ozaj pre mna by to uz nebolo ine by to bolo keby sa zadarilo tak jasne nechame babo aj v takom veku ale stacia mi dve deticky a v 40 tke neviem si to ja u seba predstavit ze by som bola znova tehotna kamoske sa narodilo nedavno 4 dieta tak to uz duplom neviem z coho by som to chovala a platila skolku a skolu 🙂

lilianna1xs
30. dec 2016

@alietam Áno doma má Sk je ťažké vychovať a dať niečo tým deťom.Podstate ja nemám nič proti tomu však aj mojsiz či Abrahám mal kopu deti ))))))).Ale keď sa stane tak určite nezabijem to dieťa ,moja Mamka mala špirálu a otehotnela 36rokov a mala riadne MS tri mesiace,a nakoniec sa dozvedela že je 2,5mesiaca tehotná.Stalo sa takze tretie detia bolo aj tak či chcela či nee))))).

eliska13
30. dec 2016

@jakales dnes je taká doba, že rodia prve okolo 30 tky a dalsie medzi 35-40 r.minule som čítala štatistiky ako za posledných 10 rokov stúpol počet rodičiek vo veku 38-40 R.strasne mi vadí tá diskriminácia žien a mužov chlap šedivý 50 tnik a pri ňom cupita malé vlastné dieťa a pohoršuje sa niekto?
Niekedy, keď pozerám fotky tu na MK baba vyzerá na 40 tky a má 26 r.prosim nehovorme o deťoch, že pasujú mladým mamičkám.
Dieťa má byť lubene a chcene a nie či spraví dobrý image🙂

eliska13
30. dec 2016

@jakales takže o 5,10 r sa nebudú ľudia pohorsovat a skúmať či to je babka či mama bude to dosť bezne.Ale pripomínas mi moju mamu, ktorá má porodila v 19 R.a, keď išla svojho vnuka odprevadiť prvý deň do školy mi hovorí tí ľudia sú strašne starí a aké majú malé deti🙂)
Takže tak....Pre mňa predstava mať dieťa do 25r bola nepochopiteľná vôbec som to tak necítila a nechcela

malabiba
30. dec 2016

@eliska13 vek rodiciek stupa, to je pravda, mat dieta neskor nemusi byt zle...ale...ma to tak byt? neviem neviem...deti je zufalo malo, vymierame...ja som zasa deti chcela len do 35 rokov, neskor v ziadnom pripade, teraz uz mame vnuka, takze rodia aj mlade zeny, netaraj teda, ze nie...a vek nie je o vyzore a kondicke, kedy to uz niekto pochopi...dieta po 40 ano, ak niekto po nom tuzi, ale cas sa zastavit neda...a ty tu hadzes 20 rokov hore-dolu len tak...kazda mamicka v tomto veku ma tuzbu, ale vie co moze, co uz nie a planuje buducnost s babatkom uplne inak, ako mladsie maminky

lilianna1xs
30. dec 2016

@eliska13 v zahranicii zeny 40tke ci 50tke tak dobre vyzeraju ze 30rocnu kocku preskoci.Moj manzel ma 48rokov a praci mu Klienty nechcu verit musi obcansky preukazat aby uverili.Od mlada bol Atletik a pracuje vo firnesse ako trener,Mladsii chlapy vyzeraju starsie ako moj Manzel ci uz len postavou,Ide oto ze clovek nemusi vyzerat staro ked ma male dieta pri sebe herecky spevacky po 40 rodia,to je blbost ked niekto to tak tvrdi.Ano mozno na Sk je to tazke a ludia starnu pretoze maju viac stresou atd.......Ked citam na internete ze 20-30 rocna porodi deti a je fetacka a o deti sa jej staraju rodicia tak sami,vlasy postavia dupkom akom svete to zijeme,bud matka alebo otec je fetak.Dnesna doba(((((.

fialka88
30. dec 2016

@alietam tak ja mám muža 45 ročného a ako dedo nevyzerá, ani ho pri malej nikto tak nenazval...aj keď šedivšie vlasy už má, ale vyzerá celkom ok.🙂 Inak poznám aj chlapov, čo sa stali otcami po 60-ke.🙂 A buď šťastná, že máš 2 detičky, aj keď si mladá, tretie by som ani ja už neriešila. Ja to malé chcem hlavne kvôli dcérke, aby nebola raz sama, keď sa my pominieme...

alietam
30. dec 2016

@fialka88 tak moj chlap vyzera starsie na to ze ma 50 ale cudzi ho vzdy oslovia ze dedo haha uz si z toho nerobi nic len deti potom naschval hlavne ten starsi ze oco preco ti povedal ujo ze si dedo ked si moj oco?potom u nas je skodoradost vidiet tie reakcie. a v dnesnej dobe som rada ze mam dve krasne zdrave a riadne pochabe deti ja som chcela tri deticky ale ked som zistila co vsetko stoji a hlavne v skole furt dake poplatky pytaju tak ma to preslo sice ked vidim ze rovesnicky kocikuju svoje 4 a vyssie dieta tak srdce zapisti ale uz by som sa na to nedala nerada spominam na prve tehu to sama nemocnica a kontroly som mala 5 mesiacov zapal pluc tak som rada ze som zvladla ako tak dve tehotenstva

fialka88
30. dec 2016

@alietam teš sa, že máš aspoň 2 zdravé detičky, čo by tu na MK veľa žien za to dalo...

eliska13
2. jan 2017

@malabiba nikde nehovorim, ze mlade baby nerodia to si kde vycitala?
Inac nechapem ako si prisla prave k tomu veku do ktoreho si bola ochotna porodit dieta.preco zrovna 35 rokov.Preco tvojich 35 r bolo OK a dajme tomu mojich 38 uz je zlych? A ak to tak je je to tvoj postoj ja by som v 42 nechcela byt teda babka, tak ako ty by si nechcela byt mama maleho dietata.
Preco starsie zeny, ktore rodia by si mali planovat buducnost inaksie ako mlade maminy?vobec Ti nerozumiem.Ak mieris na nejake choroby, rakovinu to mozu dostat aj 30 rocne
Moja babka ma 90 rokov, nemame v rodine ziadne vazne choroby to neznamena, ze budem aj ja tolko zit, ale nikto nemame carovnu gulu vsak?
Okolo mna je teraz boom mamiciek okolo 40 tky a nevidim na tom nic zle.samozrejme, ked som mala 30 r. pre mna bola stara uz aj 37 rocna🙂)

ninmar14
2. jan 2017

@malabiba budes sa cudovat ale vek je aj o kondicke je sice pravda ze cas ubieha kazdemu rovnako a ja vzdy poviem ze je to jedna z mala spravodlivych veci na svete...ale mozem ti povedat ze kopec zienok po 40tke aj 50tke co poznam strci v mnohych veciach tie mladice do vrecka vo vsetkomci ci uz v kondicke , vyzore alebo zivotnom style Zdaju sa ti zeny ako Soosova, Simkovicova,Lakatosova ako cudne ze maju deti po 40tke??Schvalne som napisala Slovenky pretoze sme take iste ako americanky, nemky alebo hocijake ine zeny a kto sa na to citi nech ide smelo fo toho

malabiba
2. jan 2017

@ninmar14 neodsudzujem maminky po 40- tke, ale ako 20-tky v ziadnom pripade nemozu byt, ani myslenim, ani fyzickym stavom, preto planuju inak...nepisem, ze je to zle, len ine...ja sama za seba som nechcela dieta po 35- ke, ine nech maju, je to individualne, a to, ze mame vnuca je pre nas najlepsie, co sa mohlo stat

siska53
2. jan 2017

@eliska13 Jezis! Ja budem.mat tento rok 42,a neviem si predstavit,ze by som.mala.byt uz babkou! Aj ked moja babka sa v tom veku babkoi stala,ale vsetci si mysleli,ze je moja mama,ked so mnou bola sama..my v rodine vyzerame.vseobecne mladsie,takze to,ze ja mam male deti,nikomu divne ani nepride..

A veru,teraz sa uz nik nad vekom nezamysla, uz si aj ludia zvykaju,ze matky sa casto volaju inak ako deti..
Doba sa prosto zmenila.

sardinka336
3. jan 2017

@siska53 doba sa zmenila, a ešte x krát sa zmení, zmenia sa trendy v zivotnom štýle....
Prečo si nevieš predstavit byt babkou? Lebo v gebuli maju ludia zakodovane ze ,,kto je babka je stary?,,
Ludia sa boja starnutia, vrasok to nám do hláv natlačili hlavne časopisy, retuš... kde su šedive vlasy, vrasky a par kil navyše snad katastrofou, samozrejme ak to nahodou nie je v mode. prirodu neoklameš, fasada moze vyzerat na 30 ale telo, organy a ,,bunkovy vek,, bude na ten realny vek, ktorý človek má. Vaječníky nebudu nikdy ,,vyzerat na 20,, ked ma zena 40...budu uz za zenitom svojej produkcie vajičok. Takze utešovat sa tým ze ved ,,to je normalne,, mat dieta po 40tke ...no neviem...normalne to z hladiska fyziologie zenskeho tela určite nie je. Normalne je to len zo spoločenskeho hladiska, ktore telo a jeho zakonitosti neberie do uvahy. Samozrejme opakujem nech ma zena deti kedy chce a kolko chce.

persica
Odpoveď bola odstránená
sardinka336
3. jan 2017

@persica a šak čo ine budeš hovorit ked si tehotna v 40tke? Ine nečakam len ake je to super...takze to su nazory...vytahovat tu nejaku tetu čo mas v rodine a je socka...extrém alá konik. Nie nema to tak byt a ani ja nechem zit kratko a intenzivne neviem ako si na to prišla ale budiš, tvoj nazor. Kde dnes zomieraju ludia ako 100 ročny? Sa zobud...si videla v spravach jednu babku čo oslavovala stovku ze? To su vynimky, ktore to maju dane geneticky ale bezný jav to iste nie je. A tí ludia zomierali v 40tke lebo nebola taka zdravotna starostlivost ze..
S ostatným suhlasim, netreba privadzat deti do neistoty a velkeho nedostatku. To ze si nefajčila a nepila je tam toho...kolkí športuju, ziju zdravo a bum rakovina, vysoky tlak je napr. dedičny s tým nič neurobiš ...strava je plna sajrajtov, poda znečistena, voda...tazke tým sa tiez netreba utešovat. Kto sa na to citi nech dieta ma, prečo nie. Ale plkat o tom ake je to normalne no tak čo ine budete pisat sak to je jasne.

eliska13
3. jan 2017

@sardinka336 ja dieta necakam ani neplanujem a tiez si myslim, ze to je normalne.Kto si, keď si myslíš, že môžeš určovať kde je hranica ešte bežné a už nie normalne?Ani jednej kamarátke čo teraz porodili tesne pred 40 tkou a su 4 to netrvalo viac ako pár mesiacov žiadne lieky umelé zasahy....Nie sú to ženy, ktoré sa teraz spamätali väčšina z nich už jedno väčšie dieťa mala a vedela, že keď nie teraz nikdy
Ja mám najradšej tieto konikovske zvady prirodzený pôrod VZ cisársky,
Kojenie nekojenie, dieťa počaté v mladom veku staršom veku....

sardinka336
3. jan 2017

@eliska13 ved to netvrdím ja...tvrdí to odborna verejnost, ze je istý ideálny vek z reprodukčneho hladiska zeny na prvé tehotensvo . Ja hovorim o 1 dietati nie o x tom...Takze nie, z fyziologickeho hladiska nie je normalne mat prve dieta v 40tke resp. odkladat prve dieta na 40tku.. nakolko funkčnost vaječnikov klesa a rizika vrodených vyvojových poruch su tiez vyššie ako Down a pod. Ak nemas rada konikovske zvady tak ich nevyvolavaj a nečitaj - so easy...pa pa...

siska53
3. jan 2017

@sardinka336 ja mam sediny od 18r...nejde tu o starnutie,ale ja sa necitim este na to,aby som.bola babkou.. Nastastie mam dost male deti,takze to nehrozi.. Kebyze stretnem too praveho skor,tak mam deti vacsie..
Ale zas..kebyze mam dieta ako velmi mlada a to dieta by cakalo dieta,nuz by som.to prijala,samozrejme... A pomohla by som,ako by sa len dalo.. Ja som prosto typ,co sa citi stale mlado.. Takze kebyze nahodou este otehotniem,co uz ale nehrozi,tak sa bojim nie kvoli veku,ale.preto,ze mam za sebou 2 sekcie..

Kedysi sa rodilo od puberty pomaly az do menopauzy,cize aj po 40.. Preco sa nam to teraz zda divne,ked daktora chce ci sa jej podari otehotniet po 40?

eliska13
3. jan 2017

@sardinka336 pre mňa nie je normálne mať dieťa v 25 r.po škole, bez bytu...Môj názor je možno divný veď kolko je tu mladých mamičiek a majú zazemie, ale na každého príde inokedy čas.Je to o tolerancii ty nebudeš v noci vstávať, ty nebudeš mať 50 r a doma školáka, ja vidím na ľuďoch čo mali neskôr deti, že s deťmi športujú chodia na ihriská po výletoch majú pre koho aktívne žiť.
Kdežto ti, čo majú deti 13-15 r už sú takí usadenejsi pre mňa je to nuda🙂))Každá sme iná mne kamoška povie nech sú už deti veľké chcem žiť aj svoj život ja poviem Bože aké sú moje deti veľké to už bude koniec radovánkam budú mať svoju partiu....Je to o túžbe a pohľade každej ženy, tak to rešpektujte🙂ja by som v 30 tke tiež povedala čože dieťa v 40 tke a načo?Veď to už budeme stará a toť cítim sa lepšie ako vtedy

sardinka336
3. jan 2017

@siska53 mne sa to vobec nezda divne ze ma niekto dieta v 40tke.....nech kazda rodi kedy chce...ja len hovorim ze mat prve alebo odkladat to na 40tku nie je idealne z hladiska fyzio.

@eliska13 nemýl si toleranciu s akceptaciou...ja kludne tolerujem ze niekto ma dieta v 50tke...nech má, ved on sa bude starat....ale nesuhlasim s tym, neakceptujem to, nemusim s tým suhlasit...takze to zase toleruj ty, ze niekto s tým nesuhlasi, resp. ma iny nazor. Proste rob to, čo ziadaš od druheho.

henikav
3. jan 2017

Neviem preco sa hadate, tema je pre snazilky po 42, na zdielanie skusenosti a kto je proti nemusi sa zapajat. Ved zena ktora to dieta porodi sa onho bude starat a nie modrokonikove forum. Kto kedy bude mat dieta je jeho sukromna vec, niekto chce mat deti najlepsie v 18, niekto neskor ked sa uz zabezpeci a ma urcitu stabilitu v zivote. Dalsia vec je taka ze dieta nepride vzdy vtedy ked si to clovek ziada. Mimochodom je to ozaj o cloveku, poznam ludi mladsich odo mna co uz len cakaju na dochodok a na smrt, tiez starsich odo mna zas ktori veselo vychovavaju deti. Tiez by starsie maminky mohli odsudzovat mlade ktore len rodia jedno za druhym a ziju na krku rodicom a svokrovcom a nerobia to. Preco? Lebo je to zrelostou, skusenostou, tak ze kto si ako zariadi zivot taky ho ma. Neviem kam by sme prisli keby mi cudzi ludia mali urcovat co mam a nemam robit a co potom ked sa ti cudzi ludia nezhodnu? My mame tiez malinku, ja za chvilku 47 a manzel 52, najmladsia dcerka ma 3 a pol. A sme stastni a je nam fuk co si o nas pomysli 20 rocna suseda, ci niekto anonymny na nejakom fore. Zaujimave ze nam nikdy nikto nic negativne nenaznacil, kazdy nasu zabku zboznuje a chvalabohu je okolo nas dost rozumnych ludi ktori neodsudzuju len preto ze nezijeme podla ich sablony. 😀

vroni
3. jan 2017

@sardinka336, prosim ta, co to trepes. Deti sa VZDY rodili po cely reprodukcny zensky vek (tj. plus-minus 45). Az prichodom antikoncepcie sme "zistili", ze existuje politicky spravny vek na dieta a mimo tychto hranic je to fuj a skarede a deti pod dvadsat a nad styridsat maju len socky. Nie som nijaky nadsenec neskorych tehotenstiev (prave preto, ze jedno dieta tak neskorych mam) a nebudem freneticky tlieskat pri hlaskach, ako v 40 som na tom telesne lepsie ako v 20. Ale zase tvrdit, ako je to nenormalne je blabol z druhej strany extremu. Do patdesiatych rokov minuleho storocia neboli rodiny so siestimi ci viacerymi detmi vynimkou ale pravidlom, deti (najmladsie) a vnucata (od najstarsich deti) v rovnakom veku bezny standard mnohych zien. Zase netreba s vanickou vylievat aj dieta.

sardinka336
3. jan 2017

@vroni ale čo si hned nervozna? Nečitaš s porozumenim a mas klapky na očiach a zase extrem......pišem ze odkladat prvé dieta na 40 alebo mat prvé dieta v 40 nie je biologicky prirodzene pre zeny vo všeobecnosti či sa ti to pači alebo nie, či suhlasis alebo nie.....ostatne su len tvoje plky. V 50 rokoh min. storočia v mestách určite nemali bežne všetci 6 detí..v mestách to určite ,,nebolo pravidlo,, na dedinách tam ano, tam to tak mohlo byt. A prečo rodili po cely reprodukčny vek? nedostupnost antikoncepcie, vplyv nabozenstva - katolicizmus, deti im bezne uierali, nebol dochodkovy vek, zdravotne poistenie, sociálne poistenie..deti dochovali rodičov lebo zili s nimi v jednej domacnosti poväčšinou...takze preto rodili ako rodili. Takze porovnavaš hrušky s jablkami...klasika na koniku..hijóoo....jedeme dál.

lilianna1xs
3. jan 2017

@persica Treba si pozriet celebrity Jennifer Lopez,Julia Robert atd Kollo mali rokov,Na zapade 40 ročne ženy rodia a čo teraz?Nepocitajme ženy z Slovenska Szia zapadu pretože oni zas nerobia toľko,ako my urcite by To nedokazali.Ale 40rocna zena vyzera lepsie urcite ako mlada 30tnicka a suchen zabezpecene financne.Niektore zeny to tak chcu alebo im to tak vinde,Mali karieru a zarabali velke peniaze a od 38-40 sa snažili už o rodinu a deti.Je to ich vec,pokial sa majú dobre deti sú zabezpečené veľmi dobre tak čo treba niekoho riešiť,nech každý je šťastný a zdravý.

eliska13
3. jan 2017

@sardinka336 ok, tak prečo tu zneistujes ženy, ktoré sa na to dali?Aké to musí byť žene, ktorá deti potratila,alebo si našla muža v 35 r alebo.....Každá určite rozmýšľala zvládnem to, mám na to fyzické a psychické sily?A poviem Ti čím vyšší vek tých je tých otázok viac, lebo zodpovednosť... Je to téma pre inú skupinu žien, tak akceptuj ich rozhodnutie a nezneistuj

fialka88
3. jan 2017

Inak tiež nechápem, prečo tu niektoré ženy útočia a píšu, že nie je dobré mať dieťa po 40-ke...ja beriem všetky za aj proti. Ale táto skupina bola založená pre ženy, ktoré hoc vo vyššom veku, ale chcú mať ešte dieťa. Veď mier ženy...Keď by som ja nechcela to dieťa, tak tu nenapíšem ani "ň." Jedine by som možno napísala, že ja sa možno na to necítim, ale tým, čo chcú, držím palce. Niekedy a myslím, že zvlášť nám Slovákom chýba tolerancia jedného k druhému , nestarať sa toľko do druhých, ale viac si "zamiesť pred svojim prahom,"...byť viac jeden druhému prajný...atď. "Ži a nechaj žiť"...tým by sme sa mali asi viacerí riadiť. Pekný deň Vám.🙂