Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
@butterfly333 ok 🙂
@10111973 ak má 99 % zlých spermií, tak tam je malá šanca na úspech. Vajíčka od darkyne oplodní, môžu prísť do štádia blastocysty, môže byť úspešný vklad, ale vývoj sa v maternici v určitom štádiu zastaví a príde k potratu. Na toto vás v centre neupozornili?
@ivankalaco múdro ! Ja som išla so svojimi, tiež by som hneď s darovanými, ale lekár navrhol s mojimi, partner tiež chce mať dieťa , ktoré má moje gény...Nevyznala som sa veľmi v problematike. Teraz som skúsenejšia. Mám ešte dva pokusy - kety a potom by som chcela zohnať peniaze na darované vajíčka.
@daniela2707 Ja som išla do centra už s tým, že chceme darované vajíčka, alebo ak nebudú manželové spermie kvalitné, tak darované embryo. Všetko som si predom o tom naštudovala. Počkali sme na vyšetrenie spermií, keď že boli kvalitné, hneď sme riešili DV.. ak by neboli, tak DE.
@daniela2707 K tým génom.. mám dcéru z DV.. podobá sa do mojej rodiny.. ale veľmi 🙂
@ivankalaco my sme si dali urobit dna frahmentaciu spermii bolo to v norme a potom este picsi .
@ivankalaco ja to, že nebude mať dieťa moje gény, neberiem tragicky. Mám 11 ročného syna a je celý ja🙂) Chlap to musí dlhšie vstrebať 🙂 Ten môj mesiac rozmýšľal, či ísť do IvF. Je mladší odo mňa, deti nemá. Sme sa rozprávali aj o pláne B - darované vajíčka, nie je proti..Ale viem, že dúfa, že sa vklad podarí . Ja som realista, viem, že sú malé šance.Budem však dúfať v zázrak 🙂 Nech je tvoja malinká hlavne zdravá !
V jednom care ma chceli nahovorit na darovane vajicka na zaklade veku (este pred tym než by som vyskusala vobec moje prve ivf v zivote) a tam mi spominali, ze hoc su darovane jajka, ale iste precento genu ajtak vajicko prebra od zeny.... chceli aby som sa porozpravala s embryologičkou, ze ta mi to vysvetli podrobnejsie... ale nakoniec k tomu nedoslo...
@daniela2707 vajicka mas z akeho svojho veku?
@cuttina 41 rokov,pred par dnami som mala 42... moje vajicka su cislo 2 kvalita. Do piateho dna sa dostalo 5 embryjok. Jedno vlozili,styrom urobili genetiku,ostali 2 geneticky dobre. To co mi vlozili bolo bez genetiky. Teraz budem mat vklad- ket. Mam dve embryjka zamrazene este.
@martinade Zena, ktora ma darovane vajicka/embrya, nemoze nijakym sposobom dat/vymenit si geny s embryom, ale co moze a aj sa deje, dochadza k vymene mikroRNA, co su v podstate proteiny produkovane genami. K tomu dochadza uz pred implantaciou. Takze zena moze a aj ovplyvnuje geny daneho embrya. Je to stale este vo vyskume (pre mna fascinujuce 🙂), ale uz aj to moze byt cesta k vysvetleniu, preco aj zena s darovanymi vajickami ma urcite podobnosti (ci uz vonkajsie, al. povahove) s danym dietatom.
@daniela2707 to je super, moc drzim palce, aby to vyslo. Vyhliadky mas slusne. 🙂
@cuttina ďakujem krásne, povzbudenie vždy dobre padne🙂 Som realista, viem, že v mojom veku je menšie percento úspechu. Budem sa snažiť urobiť pre to všetko 🙂 Aj ja tebe držím palce a každej žene, ktorá toto podstupuje!!! Tie, ktoré to neriešia, ani nevedia, čo to obnáša. Náročné na psychiku aj financie. Nech sme bojovníčky!!!
@daniela2707 ja verím, že sa podarí ket ✊🏻 Máš geneticky dobre embryjka, už záleží len na okolnostiach a vystelke 👍🏻 Moc moc budem držať palce.
Ja som šla do ivf v 40rokoch, jedno jedine vajíčko bolo, bez vyšetrenia DNA embryjka a podarilo sa. Jednoducho treba veriť a skúsiť. Ak nevyjde, tak potom hľadať ďalšiu možnosť a nevzdávať sa pokial tie možnosti sú. Moc moc budem držať palce.
@ceklis ďakujem si zlatá😉dobre padne povzbudenie! V pondelok mam vklad. Budem bojovat aj ked padnem,postavim sa🙂ty uz mas synceka,ze??
@daniela2707 áno 😍 nás maly zázrak. Bude mat 3 týždne. Keby sa dalo, idem ešte do ďalšieho. Hneď 🤪 moc moc každej prajem aby sa podarilo mat to vytúžene bábätko ✊🏻
@ceklis juuj,ano videla som fotku drobceka🙂 a mozem sa spytat,ty si isla s darovanym vajickom?
@daniela2707 nie. Skúšali sme v ba nativ cykly a nevydalo. Potom zistili problém s imunologiou. Najprv medrol, nezaberal. Išla som na imunologiu do Nitry. Medzitým na ivf do Brna kde ostalo jedno krásne embryjko z ivf a zamrazili sme ho kvôli zlým výsledkom. V Nitre doktorka navrhla intralipidy a tak sme šli na vklad spolu s infuzjami a vyšlo to 😍 ja som tomu už ani neverila a celé tehu som sa ozaj bála veľmi. Takze vlastne vajíčko, jedno jedine z ivf a jedno jedine embryjko.
@ceklis juu,to je super!!!!!
@ivankalaco no na to nas neupozornil nikto🤔ani v. Bratislave ani v Brne. Povedali ze oni vedia vybrat tie dobre spermie lebo mnozstvo ma dobre.. Ma ich dost a vraj aj z toho percenta je ich vela stale kvalitmych tak teda neviem lebo je metoda kedy vlozia iba dobru spermiu je to sice drahsie.
@ceklis Prosim ta, kolko si musela absolvovat infuzii pred vkladom? Musela si ich brat nejako dlhodobo a az potom vklad? Cakam na vysledky z imunologie a bojim sa, ci nieco nenajdu.
@10111973 Robili vam aj test integrity DNA spermii? To je celkom dolezite pri vybere metody oplodnenia. Teratozzoospermia znamena, ze spermia ma iny len vonkajsi tvar a tym je znizena sanca oplodnit vajicko, kedze na oplodnenie treba urcity tvar spermie. Ak mate iba 1% dobrych a je to nemenne, tzn. ze ste skusali uz vsetky mozne zmeny napr. v stravovani, obliekani, stres, apod.), tak sa odporuca metoda ICSI, prip. PICSI, MACS. Ak ma partner dobru DNA, sanca je vysoka. Tam to nema vplyv na vyvoj embrya, preto sa aj pri darcovskych spermiach automaticky robi test interity DNA. Samozrejme, su rozne geneticke anomalie, ktore sa nedaju vysetrit ani PGS/PGD metodou, kedze ich ani sami nepozname, takze embryjko moze mat nejake geneticke ochorenie aj napriek dobrym vysledkom genetiky. Ale je tam ovela nizsie percento. 🙂
@majoranka24 hmm, rozmýšľam. Mala som nejaký 3-5 deň od začiatku ms prvú. Potom 3-6 deň pred vkladom druhu a 3-6 deň po vklade tretiu. Hneď ako mi potvrdili tehu tak hneď ďalšiu a potom v 12tt. Dokopy ich bolo 5. Mala som ísť ešte v 16tt ale už som mala tie nk bunky v poriadku. Tak som chodila len na kontroly
@ceklis prosím ťa a to si išla na reproimuno preto, že ti nevychadzali vklady? ja som sa tiež objednala, ale stojí to vyšetrenie dosť peňazí...uvidím, čo mi poradia v Brne, objednali ma až na 28.2. na to Reproimuno, uvidím dovtedy. Nechcem ťa rušiť, máš teraz iné starosti - radosti 🙂
@daniela2707 kľudne sa pýtaj na čokoľvek. 🙂
Mne nevyšli dva vklady pred letom 2018 a tak som si povedala že teda skúsim tie vyšetrenia. Hematologii a imunologiu a v ba mi vyšli vysoké cytokiny, nasadila medrol a ten za 4mesiace vôbec nepomohol. Plakala som od zúfalstva, tak že teda posledný pokus a idem ešte tie cytokiny prekonzultovať do Nitry, tam som mala termín v marci 2019, cytokiny ok, ale nk bunky vysoké. Tak že skúsime intralipidy a naplánovať posledný vklad (soft ivf som mala v reprogenesis v novembri 2018, jedno razené embxrjko len). Vklad bol v maji a vyšlo to.
Predtým som v marci 2016 porodila prvé dieťa, bez problémov bolo všetko. A o rok po narodení snaha o druhé, trvalo to tri roky. Ak pisem chaoticky 🙂 ospravedlňujem sa. Sama myšlienka v hlave je, čo a ako to celé vlastne bolo.
@ceklis dakujem za odpoved,to ty si mala to nizke Amh? A eurofondy??? 🙂)) sme si pisali aj mail.. uz si nie som ista🙂

@kocica7 Koľko máš rokov? Ak máš po 40 - ke, tak by som radšej DE.. s vlastnými vajíčkami je šanca 1-3 % a s DE 50 - 60 %. Takto vás to bude stáť okolo 4000 euro a šanca je malá, nemusí byť ani čo vkladať. Za tú sumu máš 4 pokusy s DV, kde je veľká šanca mať dieťa. V centre vám takéto veci nepovedia, pre nich sme zdroj peňazí.